- 14 Nisan 2019
- 2.155
- 5.690
- 88
- 32
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cok guzel yazmissiniz bilgilendirici olmus ama bir sorum olucak sadece sebze mi verebiliriz sonucta mevsimindeki sebze meyve kac gun devam edilebilirki ek gidaya gecmis bi bebege 2 ay çok hafif doyurucu beslemek gerek yogurt da vermesek yada biskuvi nasil olucak hafif beslemek gerekiyo cunku hazir gidalar zehir evet sebze meyve harici neler verilebilir yorumunuz dikkatimi cektiEn başta cici bebe gibi hazır yiyecekler besin değil çöptür, ileri yaşlarda obezite eğilimi oluşturur. hatta evde pişse bile hamurişi olması sebebiyle, market unlarının daha fazla gluten içeren dolayısı ile daha fazla çölyak geliştiren gdolu buğday olması sebebiyle fayda değil zarar verir. Diğer yandan ek gıdaya daha yeni başlamış bir bebeğe tek sebze, en basit pişirme yöntemiyle sunulur. Besleyici olması için yoğurda haşlanmış yumurta katayım, çorbaya peynir katayım, on tane meyveden hoşaf yapayım, pekmez içireyim düşüncesi Türk annelerinin ısrarla yaptığı hatalar.
Artık besin alerjisi hemen her bebekte görülen bir hastalık olduğu için her sebzeyi tek başına verip 3 gün boyunca baska yiyecek vermemeniz gerekir. 3 gun içinde bebekler bahsettiğiniz huzursuzluk gibi tepkiler verirse o yiyecek alerji yapıyordur. Artık o yiyeceği en az 3 ay boyunca bir daha hiç vermemeniz gerekir. Huzursuzluk olmazsa yeni bir sebzeyi menüye dahil edebilirsiniz. Bir öğünde tek çeşit tek sebzeli yemek vermelisiniz 9 aya kadar. Yemekler mutlaka zeytinyağı ile pişmeli. Alerjik bebeklere 1 yaştan önce süt ürünü verilmez. Aslında hicbir bebege verilmez ama bizim insanımızın bir yoğurt saplantısı var nedense. Endüstriyel süt ve ürünleri öyle sanıldığı gibi şifa kaynağı değil ilaç ve antibiyotikle zehirlenmiş gıdalardır. Instagramda doktor filiz gökaslani okursanız daha ayrıntılı bilgi alırsınız.
Yani aslında kafam karışıyor doktor cici bebe yoğurt ver 3 gün 3 gün diyor valla nabcagimi şaşırdım ve birde bebeklerimin küçük olduğunu düşünüyorumCok guzel yazmissiniz bilgilendirici olmus ama bir sorum olucak sadece sebze mi verebiliriz sonucta mevsimindeki sebze meyve kac gun devam edilebilirki ek gidaya gecmis bi bebege 2 ay çok hafif doyurucu beslemek gerek yogurt da vermesek yada biskuvi nasil olucak hafif beslemek gerekiyo cunku hazir gidalar zehir evet sebze meyve harici neler verilebilir yorumunuz dikkatimi cekti
Karıştırmiyirum zaten örnek olarak yazdım ben mesele 3 gün denediysem birşeyi sonra vermiyorum başka bir şeyi 3gun demesi yorum kabak havuç patates sırayla denedim yarim tatlı kaşığı sonra 1 tatlı kaşığı ama bebeklerim henüz ek gıdaya hazi4 değil galibaSebzeleri buharda pişirip 3 gün Kuralıyla önce tattırın alerjisi olup olmadığını anlamış olursunuz . İlk gün çay kaşığı kadar 2.gün tatlı kaşığı 3.gün yemek kaşığı kadar tadımlık verin araya başka sebze meyve koymayın . Böyle böyle mevsim sebze meyvelerini önce karıştırmadan verin ki tek başına tadını alsın. Karışık gitmeyin cicibebe patates yoğurt bunlar alakasız şeyler .
Bende bilemedim arkadas yazinca baska vereck ne olabilir dusundum bence petibor bile cici bebe yerine tercih edilebilir sonucta hafif doyurucu beslemek gerek sadece sebze vermekle nasil olucak ben kizima vermstm bol yogurt muhallebi ve cici bebe kizim obez de olmadi suanda hatta kilosu az yasina ve boyuna gore bilemiyorum anne sutu olucak ikinci bebis te ama mama vermektense bunlari vermek olmaz mi yogurt evde mayalanabilir yogurtsuz bi ek gida bilemiyorum dusunemedim tabiki yanlis da yaoiyorum belki arkadas bilgilendirrse sevinirim belki daha iyi seylerde yedirilebilirYani aslında kafam karışıyor doktor cici bebe yoğurt ver 3 gün 3 gün diyor valla nabcagimi şaşırdım ve birde bebeklerimin küçük olduğunu düşünüyorum
Bak canım benim şimdi sana kendi bulduğum ve 5. aydan 1 yaşına kadar beslediğim tarifi vericem. Çok rahat edersin, anne sütü de vermeye devam et. Sonrasında bu vereceğim tarifi de günde 4 kere falan yapabilirsin.Canımin içi kk üyeleri ıkizlerim var 5 aylık oldular yeni el gıdaya başladık yavaştan ama birşeyler yanlış gibi ters giden birşey var gibi yoğurt verdim cici bebe bugünde patates ama bir huzursuzluk çocuklarda nasıl yapmam lazım gün içinde neyi nasıl denetmeliyim
Valla benim yeğenim 1 yaşında günde 1 ogün hala cici bebe yer oda obez olmadı ama arkadaş belki fazlası zarar ya o yönden vurgulamıştırBende bilemedim arkadas yazinca baska vereck ne olabilir dusundum bence petibor bile cici bebe yerine tercih edilebilir sonucta hafif doyurucu beslemek gerek sadece sebze vermekle nasil olucak ben kizima vermstm bol yogurt muhallebi ve cici bebe kizim obez de olmadi suanda hatta kilosu az yasina ve boyuna gore bilemiyorum anne sutu olucak ikinci bebis te ama mama vermektense bunlari vermek olmaz mi yogurt evde mayalanabilir yogurtsuz bi ek gida bilemiyorum dusunemedim tabiki yanlis da yaoiyorum belki arkadas bilgilendirrse sevinirim belki daha iyi seylerde yedirilebilir
1 yaşına kadar hic çorba vermicekmiyiz yoksa bunu verip arada çorbami vereceğizBak canım benim şimdi sana kendi bulduğum ve 5. aydan 1 yaşına kadar beslediğim tarifi vericem. Çok rahat edersin, anne sütü de vermeye devam et. Sonrasında bu vereceğim tarifi de günde 4 kere falan yapabilirsin.
Malzemeler (tek kişilik)
Çeyrek kesilmiş muz, çeyrek kesilmiş tatlı elma, varsa armut da eklenebilir.
1 tatlı kaşığı tatlı yoğurt
1 çaykaşığı zeytinyağı
1 çaykaşığından biraz fazla keçiboynuzu pekmezi. Keçiboynuzu pekmezi olması şart.
-Meyveleri cam rende ile rendeliyoruz ve diğer malzemelerle birlikte bir kaseye koyup karıştırıyoruz. Çok seveceklerdir. 1 yaşına kadar yiyorlar sonrasında çorbalara başlarsın. Afiyet olsun❤
Yani tabiki olabilir kizim anne sutuydu ve bunlarla besledim bagirsaklari zorlanmasin diye sonra 2 aydan sonra corbaya basladm cok rahat oldu kabizlik gibi bir sorunumuz olmadi bebekler ac kaldikca huzursuz ve agliyolar bilemiyorum yanlis mi yaptm acabaValla benim yeğenim 1 yaşında günde 1 ogün hala cici bebe yer oda obez olmadı ama arkadaş belki fazlası zarar ya o yönden vurgulamıştır
Yani benim aklım yoğurtsuz bir ek gıda başlangıcını almıyor bilemedim ilk bebeklerim oldukça tecrübesizim ve etrafimdakiler bildiğini sanıyor ama hepsi dusuncesiCe davranıyor arı mama ver diyen var pirinç unu falan bilmyrm yaniYani tabiki olabilir kizim anne sutuydu ve bunlarla besledim bagirsaklari zorlanmasin diye sonra 2 aydan sonra corbaya basladm cok rahat oldu kabizlik gibi bir sorunumuz olmadi bebekler ac kaldikca huzursuz ve agliyolar bilemiyorum yanlis mi yaptm acabaikinci geliyo ona da bu sekilde yaparim sanirim heleki yogurt olmazsa olmazim
Bize doktor cici bebe yoğurt havuç kabak patates dedi sanırım doktorumuz iyi bir doktor degilAllah peygamber aslinda su bebelere cici bebe dayayıp durmayin. Sizin icin demiyorum yanlis anlayamayin ama son 3 4 gunde forumda surekli bebegine cici bebe veren goruyorum. O urunun icerigi cop. Zehir yahu. Seker dolu. Sebze haslayin verin eline. Once sebze sonra yogurt yumurta sonra et ve meyve. Siralama bu olmali. Once butun sebzeleri deneyeceksiniz. Kalmayinca yogurt yumurta sonra meyve et.
Once meyve yiyen cocuk sebze yemiyor.
Son yapilan arastirmalar 9. Aydan once yogurt onermiyor. Bagirsak florasini bozuyor cunku vs vs. Ek gida yeme aliskanligi icin cok onemli mutlaka bir cocuk hekimi desteği ile gidin.
Canim emziriyosan mama cidden zehir hic verme ben yogurtla basladim yumurta sarisi alerji yapti 8.ayda tekrar denedm ve yedi pirinc unu yalan yok ben de suyla muhallebi yapip verdim cici bebe pekmez bu sekilde sonra corbalara gectm iyice alisinca kizimda hic problem yasamadm bundada yaparim aynisini sanirim yanlis mi bilmiyrm tekrar soyluyorum ama bunlar olmazsa da dusunuyorum ne vericem bulabilrsem vermem deYani benim aklım yoğurtsuz bir ek gıda başlangıcını almıyor bilemedim ilk bebeklerim oldukça tecrübesizim ve etrafimdakiler bildiğini sanıyor ama hepsi dusuncesiCe davranıyor arı mama ver diyen var pirinç unu falan bilmyrm yani
Ikizler sutum yok mama kullanıyorum doktor yavaş yavaş geçelim diyor o yüzden başladım bende yoksa erken diye düşünüyorumCanim emziriyosan mama cidden zehir hic verme ben yogurtla basladim yumurta sarisi alerji yapti 8.ayda tekrar denedm ve yedi pirinc unu yalan yok ben de suyla muhallebi yapip verdim cici bebe pekmez bu sekilde sonra corbalara gectm iyice alisinca kizimda hic problem yasamadm bundada yaparim aynisini sanirim yanlis mi bilmiyrm tekrar soyluyorum ama bunlar olmazsa da dusunuyorum ne vericem bulabilrsem vermem de
İstersen verebilirsin çorba akşam yemeği vaktinde ama bizimkisi çok sevmiyordu çorbayı 1 yaşından önce.1 yaşına kadar hic çorba vermicekmiyiz yoksa bunu verip arada çorbami vereceğiz