• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ben biryerlerde hatmı yapıyorum acaba

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Bencicis

EMİR'İM
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2007
310
0
316
44
Uşak
Merhaba arkadaşlar ben bu yeme işinde birtürlü içimdeki sesi rahatlatamıyorm.Oğlum 4-5 ay öncesine kadar cok iyi yemek yiyodu ama ondan sonra sürekli olara kendi yemek istediği için savaş halindeyiz.Özelikle sabah kahvaltıları önceden bir lokma ekmeğin üzerine yağ sürer peynir koyar domates suyuna batırır verirdim ağzına afiyetle yerdi 1-2 dilim ekme içini. hergünde değişik şeyler yapmaya çalışıyorm sürekli aynı seyleri vermiyorum.ama bu son zamanlarda kahvaltı öğünü iyce azaldı cok az yiyo bazen hiç yemeden kalmak istiyo.Birde daha önce az yediğine inandiğiımda 5- 6 bisküvi ve milupanın 8 tahıllı kahvaltısını sütle karıştırır ondan yedirirdim biraç gündür onada itiraz ediyo.Napacagımı sasırdım nasıl alıştırıcam bu cocugu normal kahvaltıya.önüne ceşit çeşit koysam mesela domatesi görsün sadece onu yemek ister baska hiç bişeye bakmaz katık yapmasınıda bilmiyo.

Birde benim oğlum genellikle çorba ağırlklı besleniyo azbirazcıkda sebze yer.Günde 2 öğünde 1er kase çorbayı rahatlıkla yer. Ama et nerdeyse hiç yemiyo ağzında cevirip tükürüyo hemen.şöle bi köfteyi alıp iştahla yemesini cok isterdim ama nerde.et dışında havuç salatalık tarzı seylerıde ısırıp tükürüyor yutmak istemiyo bu neden olabilir sizce.Yutmakla alakalı bı problemımız yok ,mesela ekmeğin kabugunu eline verin rahat rahat yer bitirir.havuc ve salatalık tarzı seylerıde severek alıyo elıne ama sölediğim gibi ısırıp biraz ağzında cevirip tükürüyo.Ama et türü seyleri kesinlikle severek agzına dahi almıyo hata kazara alırsada hemen cıkarıyo.

biraz uzun oldu ve karmasıkda olmuş olabilir biraz kusura bakmayın ama fikri olan ve bana öneride buluna bilecek arkadaslar birşeyler yazarsa cok sevınırım.Ben oğlumu tek basıma buyutuyorum ve bazen bole cıkmazda kalıyorum yardımcı olursanız cok sevinirim. şimdiden tesekkürler.

aynı durumdayız canım yaa..2 ufak kase sebze çorbası ndan başka bişey yemiyor...sabahta azbişey peynir pekmez milupa pekmezli karışımı minnacık başkada bişey yok taneli köfte ekmek hayatta ağzına sürmez

Merhaba arkadaşlar ben bu yeme işinde birtürlü içimdeki sesi rahatlatamıyorm.Oğlum 4-5 ay öncesine kadar cok iyi yemek yiyodu ama ondan sonra sürekli olara kendi yemek istediği için savaş halindeyiz.Özelikle sabah kahvaltıları önceden bir lokma ekmeğin üzerine yağ sürer peynir koyar domates suyuna batırır verirdim ağzına afiyetle yerdi 1-2 dilim ekme içini. hergünde değişik şeyler yapmaya çalışıyorm sürekli aynı seyleri vermiyorum.ama bu son zamanlarda kahvaltı öğünü iyce azaldı cok az yiyo bazen hiç yemeden kalmak istiyo.Birde daha önce az yediğine inandiğiımda 5- 6 bisküvi ve milupanın 8 tahıllı kahvaltısını sütle karıştırır ondan yedirirdim biraç gündür onada itiraz ediyo.Napacagımı sasırdım nasıl alıştırıcam bu cocugu normal kahvaltıya.önüne ceşit çeşit koysam mesela domatesi görsün sadece onu yemek ister baska hiç bişeye bakmaz katık yapmasınıda bilmiyo.

Birde benim oğlum genellikle çorba ağırlklı besleniyo azbirazcıkda sebze yer.Günde 2 öğünde 1er kase çorbayı rahatlıkla yer. Ama et nerdeyse hiç yemiyo ağzında cevirip tükürüyo hemen.şöle bi köfteyi alıp iştahla yemesini cok isterdim ama nerde.et dışında havuç salatalık tarzı seylerıde ısırıp tükürüyor yutmak istemiyo bu neden olabilir sizce.Yutmakla alakalı bı problemımız yok ,mesela ekmeğin kabugunu eline verin rahat rahat yer bitirir.havuc ve salatalık tarzı seylerıde severek alıyo elıne ama sölediğim gibi ısırıp biraz ağzında cevirip tükürüyo.Ama et türü seyleri kesinlikle severek agzına dahi almıyo hata kazara alırsada hemen cıkarıyo.

biraz uzun oldu ve karmasıkda olmuş olabilir biraz kusura bakmayın ama fikri olan ve bana öneride buluna bilecek arkadaslar birşeyler yazarsa cok sevınırım.Ben oğlumu tek basıma buyutuyorum ve bazen bole cıkmazda kalıyorum yardımcı olursanız cok sevinirim. şimdiden tesekkürler.

Canım eti o zaman çorbasına koyacaksın hem daha iyi çorbası daha vitaminli olur..
Bizimkisininde yutmayla ilgili bir problemi yo ama bazen ısırdıklarını tükürüyor..havuç sert geliyordur oyun yapıyordur,havucu iyice rendele öyle koy yada sen yedir..
Bizimki milupanın kahvaltı saatini beğenmedi hero baby vs.. dene..
Bizimki tek tek yemediğinden hala bulamaç yapıyorum kahvlatı tozu bebe biskuvisi,ceviz,tereyağ,süt,bazende labne ve bal tadı çok güzel oluyor..

İnşallah düzelir iştahı,bizimkisi sürekli iştahsız..senin bir umudum var hiç değilse:))

cocugunuz ne kadarlik bilemiyorum ,cocuklar zaman zaman yediklerinden sikiliyorlar bence,mesela benim 16 aylik oglum 9 -10 ayliktan beri bizimle kahvalti yapardi yumurta labne peynir pekmez patates kizartmasi peynirli yumurta vs,okadar kucukken bile kahvalti yapiyordu bende ohh ne guzel kahvaltiya kolay alisacak diye sevinmistim nerdeeeee,sonra kahvalti yapmamaya basladi,,bende biskuvili sutlu yumurtali vs karistirip veriyordum onuda cok guzel yedi bi zaman sonra onuda yememeye basladi,simdik sadece peynirli yumurta yiyor ekmeksiz bende arkadan eline veriyorumm,bence biraz fazla evham yapiyorsun,biraz rahatla cok az kahvalti yapiyor demissin tek yemekten hoslaniyorsa tek ver domatesi yiyince eline ekmek ver,yesinde bence nasil yerse yesin,et konusunda eti sadece et olarak yemesi sart degilkiymada koftede ayni sey,yemeklerine kat kiymali sehriye corbasina iyice ezip kavurursan agzinda anlamaz,yada baska yemege,,insallah hastaligi gecince benimkide tekrar yemege baslarr:):)emin ol senin ki benimkinden cok daha iyi yiyorrr

Arkadaşlar ben kızıma tutabileceği şekildeki, yemeklik kemikli et haşlayıp veriyorum. suyuna çorba yapıyorum, domates, bulgur, pirinç, şehriye, havuç, patates yani hangi herhangi bi çorba yapıyorum. kemikli eti de eline tutuşturuyorum, kendi kendine yiyor. tabi hafif tuzluyorum. kızım şu an 19 aylık. tavuğu baget olarak veriyorum. çünkü en yumuşak yeri bageti. balık tüketiyoruz. onu da ayıklayıp yanına domates,salatalık zeytinyağlısöğüş veriyorum kendi kendine yiyor. karnıbahar ve pırasayı da büyük büyük haşlayıp veriyorum. sanırım kendileri tutabildiklerinde keyifleniyorlar.boylelikle yiyebiliyor.:emir_bebek:

unutmadan havucu da haşlayıp verebilirsin, çok kıtırlı oldugu için yemek istemiyor olabilir. salatalığında kenarlarını alıp yalnızca ortasındaki çekirdekli kısmını verebilirsin. genelde çorba verdiğin için sert sebze ve meyveleri tuketmemeyi tercih edebilir. kızım babasının eti meklerini yerdi, havucu yemezdi. hasladıktan sonra yiyor.

çocuklar dönem dönem iştahsız olabilirler. birde aynı şeylerden sıkılmış olabilir. diş çıkarma dönemi başladıysa zaten iştahı iyice azalır. yemediği şeyri yediği şeylere karıştırabilirsin püre halinde, et sevmiyorsa. iti haşlayıp suyunu kullanabilirsin. yemeklerinde. birde çok takma. gerilme. sen gerildikçe inat etmeyi öğreniyorlar. bakalım böyle yazıyorum ama ilk çocuklarda baya acemice davranıyoruz

benim oğlum 21 aylık. daha 10 aylıkken herşeyi yerdi sebzesi,meyvesi peyniri. sonra nerde ne olduysa anlamadım,lokmaları ağzından çıkarmayı öğrendi. sevdiği şeylerede itiraz etmeye başladı.yedi-yemedi derken hala işine gelmeyeni yemiyor. çorbalardan mercimeği, tarhanayı seviyor,pilav,makarna,tavuk,balık,patates,salatalık,domates,haşlanmış yumurtayı seviyor,sebzelerle arası pek yok bende çorbalarına katıyorum,bazen kemik suyuyla yapıyorum. ona yemek yedirirken hala sıkılıyorum.aslında çok sorun yapmamak lazım ama olmuyor.yemek yemediği zaman huzurum kaçıyor. diş sıkıntılarımız hala devam ediyor ondan oluyor diyorum ama 3 aydır çalışan bir anneyim,sanırım beni kullanıyor.bide kayınvalide bakıyor çocuğa,yesin diye eline yemek öncesi herşey veriyor,bisküvi,meyve ,akşama ben yemek yediremiyorum bu sefer. söyledim ama arada yine veriyor.
artık böyle idare edeceğiz diyorum.ay çok konuştum,bende çok dertliymişim meğer.
canım eğer yapabilirsen üzülmemeye çalış. zynpalp arkadaş çok haklı ayrıca sevdiği şeylere sevmediklerini karıştırıp öyle ver.sonradan düzelir inşallah.

arkadaşlar hepinize verdiğiniz fikirler ve öneriler için cok teşekkür ederim.Oğlumun 1 - 2 gündür maşallah diyim iştahında düzelme var.Hastalıkdan dolayı bi iştahsılıkdı umarım ve atlatmaya başladık sanırım.Ve bu dönemde birşey farkettim sizinle paylaşayım belki yardımı olur,bu arada benim oğlumda 20 aylık daha önce periyodik olrak 3-4 saatte bir bişeyler yedirmeye çalışıyodum ama hastalık dönemindede bi ara abur cubura düşmüştü ortalkdan nekadar abur cubur varsa kaldırdım öncelikle çünkü acıktımı direk beni onların yanına götürüp illa ondan yemek istiyodu.Neyse sonra kendi haline bıraktım şimdi acıktımı elimden tutuyo yine mutfağa götürüp mama demeye başlıyo ozaman hemen birşeyler hazırlıyorm ve yediriyorum.Yani artık yemek yiyeceği zamanı o belirliyo arada birşeyler atıştırmazsa 3-4 saate acıkıyo zaten.

Ve söylediğiniz gibi şimdi rahat olmaya calışıyorum her yediğimizden onada yediriyorum bu cocukda ne yiyecek dıye sıkıntı yapmıyorum önüne ne varsa koyuyorum yemek isterse yiyo istemezse ozaman onun yiyebileceği şeyler ayarlıyorum.

denisim13 salatalık ve havuç konusundaki fikirler için ayrıca teşekkür ederim cok işime yarayacak gercektende.

mehayet' cim yediklerinden sıkıldıkları konusunda sana katılıyorum ama inan ben kahvaltıda hergün değişik şeyler yapıyorum,bi ara corbaya düştü diye günlük 2 çeşit corba yapıyodm sırf sıkılmasın diye ama işte artık kendimede bu kadar dert edinmemeye karar verdim inşallah bundan sonra herşey yolunda gider.

Birde diğer arkadaşlarında söylediği gibi corbalarına kıyma koyuyorum mercımek tanesı kadar oluyo iyce eziyorum ama onları dahi anlayıp cıkarıyo,köftede yemiyo.Ama enellikle tavuk sulu yapıyorum yada sırf et suyuyla corbalarını.Ama bugunlerdede et konusunda birazcık ilerleme var bakalım inşallah böyle gider.

bundan sonra normal sekılde devam ederiz çünkü ben yemek yemediği zaman cok sinirleniyorum morlım bozuluyo

Back