ben bir kayınvalideyim hep mi biz haksızız ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üye adı "tii" sen bizi tiiye alıyor olmayasın kaynana? Şahsen konu gerçekse diyeceğim hiç az değilsiniz. İnsanların hayatına bu kadar karışma hakkını kendinizde nasıl görüyorsunz???

Ay cok hatalısınız.
Sıze ne onların paralarından pullarından utulerınden yemeklerınden .
Basta hadı yemek ısı ıyı nıyetlı olsa da nasıl her gun evlerıne gırıp cıkabılırsınız, sıze sorulmadan bebegıde sahıplenmıssınız. Bırde senden bıle ıyı bakarım demıssınız , hadı ordan ıyınıyetmıs...

Gelininiz haklı.
Beni annem de dul ve ben tek çocuğum. Ama annem ille altimda oturun demiyor. Beraber otrmak istemeniz hee tam faciya ya
Baskın bir kadinsiniz ve çok mudalahe etmişsiniz.
Ben de olsam tepki gösterirdim.
İyilik için bile olsa kimsenin evinin işime karisamaziniz sormadan evine hatta yatak odasına giremezsiniz. Benim kayinvalidem simin kutusunu sormadan yapamaz!
Her gün yemeği beraber yemek istemeniz anlayışsızlık. Onlar beraber başbaşa olmak ister.
Benim annem sızım kadar müdahale edip dulum ama des anneme de mesafe joyarim
Ya kızın annesi sizin yaptıklarınızı yapsa ne olacak oglusunuza?
Yada gelinin annesi de tek kalırsa dul kalırsa ne olacak? Hepiniz maaile mi oturacaksimiz?

ev benim evim anahtar vardı bende temzilik falan yaparak sürpriz yaparım diye düşünmüştüm gelinim delirdi ama ben eve girince sonra çocuklarımda arada bir girip çıkmaya başladı en son oğlum huzurum kaçıyor yapmayın girmeyin dedi bizde girmeyi kestik.

eşyalarını yemedik ya onlarda benım evime girsin ne var bunda ? ben onu kızım gibi görüyordum.

ne münasebet evde onlar yokken eve girmek..
sürpriz yapmanızı isteyen mi oldu sizden ..
kendi kendinize iyilik yapayım diye havalara girip insanların özeline girmişsiniz resmen..

eşya yeme meselesi değil bu saygı meselesi..

Hep kayinvalideler haksiz degildir ancak iste anlattiklariniz yüzünden gelinler eslerinin annelerine kiziyorlar.

Istediginiz kadar iyi niyetle davrandiginiz iddia edin. bazi hareketler bazi kelimeler ele veriyor.
Hepsini okuyamadim ama ben senden iyi bakarim demek evlerinden tasinmalarini istemek sürekli ev is duzenlerine müdahele etmek. evinin anahtarinin sizde olduğunu bilmek ki siz üstüne üstlük evin icine de müdahale ediyorsunuz...
Burda bi arkadas vardi sizin yaptığınız bu seyler yüzünden bosanmanin esiginden döndü esiyle kendi evlerinden gittiler en sonunda..
Ki cok kisi bosaniyor. sonucta esiniz vefat etmis olabilir ancak burada onlarin da gecindirmesi gereken bir ev var. yardim para beklemek makul bir düşünce degil. kimse yok yere düşman olmaz.

siz haksızsınız okurken bile sinir oldum

ben evimi temizleyen evime giren çocuğuna bakayım karşılığında bana para ver diyen kv'yi hayatımdan çıkartırdım.

hayatına insanın bu kadar müdahele edilmez. özgürlüğünü kısıtlıyorsunuz insanların. saygısızlık bu yaptığınız.

"ben senden iyi bakarım" lafı bile çirkin.

kadının hayatını bırakın kendisi karar versin belki kendi büyütmek istiyor çocuğunu. size para versin siz de oğlunuzla görüşebilin diye kadın çalışsın diye uğraşıyorsunuz.

ay çok sinirlendim daha ağır şeyler yazardım ama tuttum kendimi.

Çogu yönden haksizsiniz.
Her aksam kaynanam yemek yapsa birlikte yiyelim dese ben de istemezdim.
Ayrica yakin oturmak sizin icin iyi olabilir ama gelin için kötü çünkü çok mudahele ediyorsunuz.
Kizinizin da yatak odalarina girip parfum surmesi edepsizlik. Hicbir sebeple evli çiftin yatak odasina girilmez.
Cocuklarina kimin bakacagina işe ne zaman girecegine siz degil gelininiz karar verir ki bu konuda kocasi bile karisamaz tamamen kadinla alakali bir durum.
Hele de bir anneye cocuguna senden iyi bakarim demek en büyük hakarettir hatta küfürdür.

gerçekten bana kızmıssınız ama ne yemek yaparken ne ütüsünü yaparken bir gram kötü niyetle işine karısayım diye yapmadım.

iyi niyetimle yaptım yardım olsun diye.
bebeğe de çok iyi bir iş fırsatıydı 6 aylıkken dönecegım demişti bende madem öyle kacırmasın işi hemen başlasın diye müdahale ettim.

merhaba o kadar doluyum ki
nereden nasıl başlamam gerektiği hakkında en ufak bir fikrim yok.

3 çocuk annesiyim eşimi geçen sene kaybettim. en büyük oğlum evli 2 senedir. evlendiklerinde aramızda 3 mahalle vardı babası öldükten sonra gelip benimle yaşamasını istedim fakat gelinim kabul etmedi..

madem öyle en azından kendi apartmanımızda yanımda olsunlar diye kirada olan dairemi onlara verdim alt katıma yerleştiler.

gelinimi kızım gibi severdim.. ama artık terbiyesizliklerine tahammül edemiyorum.

nereden nasıl anlatmaya başlasam bilemiyorum. alt katımıza yerleştikten sonra başladı herşey. oğlumda gelinimde çalışıyor. alt kata taşındıktan sonra bende onlara yardım olsun hemde oğlumu daha çok göreyim diye yemeklerini yapmaya başladım akşam işten gelip yemekle uğraşmasın hemde beraber yiyip içelim diye..
bir gün iyi bir gün kötü olmaya başladı gelinimin suratı bir gün de yemekte ben hergün sizin suratınızı görmek zorunda mıyım ne bu kocan öldü diye benim kocamı mı kocan yerine koydun falan dedi tüm çocuklarımın yanında..
oğlum eşine hiç bişi demedi diğer çocuklarımda aynen öyle şok olduk hepimiz..

ondan sonra bi süre yemek yapmamaya başladım bu seferde onların evine neden giriyormusum bunu dert etti arada bir girip ütüsünü yapıyorudum ev,n, süpürüp siliyordum eve temizlikçi geliyordu her hafta bende temizlikçiye para vermesinler onun yerine bana versinler diye kendim yapmaya başladım hem temizlikçi 100 lira alıyorsa bana 50 veririler diye düşündüm.

ne yaptıysam herşey battı ben işin içinden çıkmadım diğer çocuklarım iyice diş biledi yengelerine.. kızım özellikle nefret eder hale geldi. bir kez onlar evde yokken girip parfümünden sıkmış gelinimde eve gelince anlamıs çıldırmıs kardeşinin bızım evde benım yatak odamda ne işi var diye oğlum geldi niye böyle şeyler yaşıyoruz biz ben hangi birinizi alttan alacagımı sasırdım diye ağladı yavrum..

bütün bunlara sünger çektik 2 oğlum kızım ve gelinim oturduk konustuk herkes sınırlarını bilecek dedik.. yani daha çok o ne istediğini söyledi bizde evladımın yuvası bozulmasın diye tamam dedik..

şimdi asıl büyük sorun şu ki gelinim hamile.. biraz ağır bir hamilelik geçiriyor işten çıkmak zorunda kaldı..
bende sordum doğumdan sonra ne zaman işe döneceksin dedim o da 6-7 aylıkken başlarım demişti.
sonra bi kaç kez 1 yaşında başlıcam dedi bi kaç kez kreşe kadar kendim bakcam dedi.
oğlum eşinin çalışmasını istiyor açıkcası bende çalışsın istiyorum çünkü evde boş oturunca kafasında kuruypr ve bize sarıyor sürekli..

4 gün önce bir iş teklifi geldi bebek dogduktan 3 ay sonra baslaması gereken bir iş bende kızım gözün arkada kalmasın ben bakarım istersen kaçırma bu işi dedim maaşı falan da çok iyiydi çünkü bilmiyorum kararsızım bırakabileceğimi sanmıyorum dedi. bende yabancıya bırakmıyorsun sonucta ben senden iyi bakarım merak etme dedim demez olsaydım sen kimsinde benden iyi bakıyorsun hangi çocuga annnesinden daha iyi babanesi bakar siz aklınızı kaçırmıssınız para diye çıldırıyorsunuz ne istiyorsunuz benden falan diye bağırmaya başladı oğlumda yeter artık kendine gel hamilesin diye sesimiz çıkmıyor ne zannediyorsun kendini falan diye gelinime bağırdı o da sinirlendi aşağa indi..

oğluma git karının gönlünü al falan dedim ama çok kırıldım.
2 çocugum da okuyor bir ev kirası alıyoruz bir de eşimin maaşı bağlandı bugüne kadar oğlum ev alışverişimiz dısında hiç bir yardımda bulunmadı bize bende bebek olduktan sonra yemeği onlarda yaparım bebeğede 750 liraya bakarım diye oğluma söyledim hem kardeslerine yardım etmiş olur hemde bakıcı ile ugrasmaz diye düşündüm.

neyse oglum asaga indi bende merak ettim gideyim kızın gönlünün alayım hamile Allah korusun bişey olur diye kapıda öyle şeyler duydum ki giremedim bile içeri...

benim için aç gözlü bizim eve yerleşmeye çalışıyor ben hayatımda torununa parayla bakmak isteyen kimseyi görmedim birde utanmadan bakıcıya daha çok verecelsiniz diyor. benim işe gitmemi de sırf para alacağı için istiyor hangi çocuk 3 aylıkken bırakılır kendi kızı olsa emzir bırak kocan baksın sana der ama ben el kızıyım ya işin içinde para ver ya g.tnü yırtıyor işe döneyim diye daha neler neler..

ağladım günlerce..
oğlum da annem kötü niyetli değil senin için kararmıs kişi kendinden bilir işi falan diye beni savundu ama ben ne yapacagımı bilmiyorum.
nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum..

bu arada iki çocukta okuyor kirada olan evimi onlara verdim ve 300 lira kirada olan başka bi yerim var inanın zor geçiniyorum o yüzden para verirler bende diğer çocuklarımı daha iyi okuturum diye düşünüp istedim yoksa para vermiyoruz deseler yinede bakardım.

şimdi oğlum ya kendim bakarım yada bakıcı tutarız benim senin annene verecek param yok diyormus..
el kadar yavruya bakıcı nasıl baksın allah aşkına söyleyin ben nerde hata yapıyorum?

gelinime göre herseye karısıyormusum her konuda fikrim varmıs e olacak tabi kocası benim oglum.
gelinime bi kere bende size kirada olan evimi verdim falan dedim vermeseydin ben mi istedim sırf oglun yanında olsun diye verdin keyfinden mi verdin diye yine bagırdı bana.

ne yaptım da benden nefret ediyor anlamadım. bana ben kendi annemle bu kadar yemek yemedim bıktım suratınızı görmekten diyor.

Siz şakasınız zerre inandırıcı değil yazdıklarınız...
Dalgamı geçiyorsunuz burada..

Ayy kabus gibisiniz valla,düşün insanların yakasından ,okurken fenalık bastı bana gelinini düşünemiyorum .

Siz onların adına her şeyi düşünüp yapıyorsunuz,bundan vazgecin,kendi evinize kendi duzeninize bakin,biri sizden bir şey isyemedikce mudahil olmayın her şeye.

Konu bana fake gibi geldi ,ama bu kadar uydurup yazmaya usenir insan ya :)

Valla Gelininiz in de bazı yerlerde hatası var ama ben genel olarak onu haklı buldum çünkü sizde herseye karismissinuz yani.

yanliz kalmiyim diye alt kata alan siz, başka gelirim yok diye hayiflanan siz...torun icin senden iyi bakarim diyen siz kizdi diye kirilan siz.. anahtar var diye eve giren yatak odasina giren siz ne var bunda diyen siz.. 3 aylik bebegi birak calis diyen siz kötü olan gelin..toruna bakmak icin para isteyen siz ..toruna bakmaya para mi istenir dedi diye kotu olan gelin..ev ev ustune duzen duzen ustune olmaz..iki kisi cwlisiyor size ne ne harcadiklarindan vs.. diger evlatlarinizda dis bikiyormus ya 2 ay gidin kalin bakalim aynimi olacak.. herkes yuvasinda huzurlu olsun ne münasebet benim kirlimi kayinvalidem gorsun vs herkesin hükmü parasina gecermis,,yardimciya bu olmamis vs diyebilir ama siz3 hem para verip hem memnuniyetsizlik belirtemez.. ama burda sizi en iyi hunter hunter abla anlar fikir verir zira biz g3liniz o gipte ile baktigim bir kayinvalidedir.. hatalisiniz bence..

Benim evim eşimin ailesinin apartmanında. Sırf şunları yaşamamak için kiraya verdik başka yerde oturuyoruz. Empati kurmaya çalışarak yazayım. O eve tasinsaydim benim evime ben yokken hiç kimsenin girmesine musaade etmezdim. Belki yatak odasında geceden kalma kırbaç , efendime söyleyeyim vücut çorabı var. Belki çok seksli bir gecenin sonunda ortalığı toplamadan ise gittim. Ne münasebet eve girilmesi? Sayet gorumcem benden habersiz evime girip bir de yuzsuz gibi parfumumu kullansaydı ben de sinirlenirdim. Telefon açıp "yenge parfumunu kullanabilir miyim izin varsa" dese yahut eve gireceğini önceden söylese o gelin cildirmaz bahsettiğiniz şekilde saygısızca konusmaz.

Görgü kurallarindan bihaber bir aile gibi gorunuyorsunuz buradan bakınca. Ve evet paragöz olduğunuzu dusundum ben okurken bile. Niyetinizin ne olduğu çok mühim değil. Görgü ve saygı olmayınca yapılan iyilik de batar insana.

Gelininizin uslubu çok hoş değil. Saygısızlıkta sizden geri kalmamış. Siz özel yaşama saygısız davranmissiniz o da uslup konusunda saygıyı ayarlayamamis.

Bir insana bir eylemde bulunurken öncelik, o kisinin bunu isteyip istemedigidir. İstemiyorsa yapılan şey zorbaliktir. Bir zorbanın niyeti de çok önemli değildir. Söyleyeceklerim bu kadar.

Not : hayatta en tahammül edemediğim insan, iyilik adı altında zorbalık yapan insandır. Ben kötüyüm deseniz bu kadar sinirlenmem. Lakin siz iyilik dusunuyorum, iyiyim ben diyerek insanları istemedikleri eylem ve ortamlara mecbur ediyorsunuz. Neyse ben daha yazmayayim yeminle gerildim.

Kayinvalidemin ne niyetle olursa olsun benden habersiz kafasına göre evime girip iş yapmasını kesinlikle istemem. Kizinizin ne isi var oglunuzla gelininizin yatak odasında? Çok ayıp ya. Bir de hamile diye sustuk, oğlumun yuvası bozulmasın diye sustuk vs demissiniz. Demek böyle düşünüyor kv ler bunları yaparken.

gerçekten bana kızmıssınız ama ne yemek yaparken ne ütüsünü yaparken bir gram kötü niyetle işine karısayım diye yapmadım.

iyi niyetimle yaptım yardım olsun diye.
bebeğe de çok iyi bir iş fırsatıydı 6 aylıkken dönecegım demişti bende madem öyle kacırmasın işi hemen başlasın diye müdahale ettim.
Hanımefendı evınızı gelınınıze degıl oglunuza verdınız hemde cıkar ugruna. Kızdan bırsey bekleyemezsınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X