Ben bir ANNE istiyorum :(

esmerbomba_88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2012
115
1
96
İstanbul
Ben yoruldum.Üç kardeş arasında en küçüğü olmaktan,tek kız olupta hiçbir iyi tarafını görememekten.
Anne diye babamı özlemekten yoruldum.
3,5 senelik evliyim,kaçarak evlendim,aliem neyse dedi küs kalmadılar ama......
Babamdan başka beni arayan,düşünen,özleyen yok.2 abim var, ama var mı yok mu bilemiyorum.biri evlendiğimden beri yüzüme bakmadı daha.biri de bir düğünü için aradı,bir de çocuğu olduğu zaman.niye aradığını da hepiniz anlamışsınızdır.Geçen bayram anneme; bayramda size gelecez eşimle dedim.Kıyamet koptu,o adam bu kapıdan içeri giremez dedi. Eşim kahroldu dolayısıyla,beni evin önün kadar götürdü babamı görmek için ,ben babamı görmek için gittim anamın evine eşim kapıda sığıntı gibi bekledi.3,5 sene içinde hasta oldum,bunalımlara girdim yanımda eşimden başka kimse yoktu sığına bileceğim.Ama o da el oğlu.Ben çağırdım gelmediler.Annem zaten bir kere olsun ne yemeğe,ne de önemli başka bir günde beni hatırlamaz.Ben bir ay onu aramassam (onun aramasını beklersem)belki bir çağrı atar o da onu aramam için.başka bir ilde değiliz,aramız 30dk.şimdi onu bekleme sen git diyeceksiniz,ama artık eşimin de beni böyle gördükçe canına tak etti onlar seni merak etmeden ,seni görmeye gelmeden,bende senin gitmene izin vermiyorum dedi.İlk defa eşime karşı çıkamadım çünkü o kadar haklı ki. Eşimle çok sıkıntılar atlatık,2 tane ameliyet geçirdi ama benim sadece babam hastaneye görmeye geldi eşimi,o da eminim annemden gizli gelmiştir kesin.OF KAFAM omkadar dolu ki. O kadar doldum ki.biri dokunsa ağlamaya başlıcam.Niye benim annem beni bir gün öpmedi,başımı okşamadı ki,niye senin sevgilin var mı diye sormadı?.Niye en ufak sırıımı onunla paylaştığımda gidip abimlere yetiştirdi? abim beni döverken gözlerinin gülmesi neden di?Evinde bana ait birşey bırakmamasının nedeni neydi? Niçin abimler üniversiteyi kazansın diye elindekileri bilezikleri sattı da ben üniversite sınavına girerken sen evde çalış kazanırsan gidersin dedi niçin? niçin bana bir gün hediye almadı,abim niçin 26 senedir bana bir gün kardeşim cebinde harçlığın var mı diye sormadı?
Ben eşimle mutluyum,çok şükür sıkıntım yok.Ama bir gün hamile kalıcaam doğumda yanımda kalacaak kimsem bile yok.Nefret ettiğim görümcemin eline bakıcam.
Bana en çok koyan Annemin hayatta olupta,yanımda olmaması.
Evlenene kadar sıcak sudan soğuk suya değdirmedim annemin elini.Ben evlendikten sonra değişmedi benim annem hep böyleydi.
Bir anne çocuğunu özlemez mi?
Ben içinde anne geçen her şarkıyı duyduğumda ağlıyorum artık,duyan da annemi kaybettim sanacak.
Bir derdim olduğunda akıl almak için foruma yazmaktan,bilmediğim bir yemeği yapmak için halamı aramaktan bıktım ben.
benimde bir annem olsun,durup duruken sarılabileyim,yüzüme hayırdır inşallah diye bakmasın.
istediğim zaman arıyabileyim,işim var abine gidicem deyip yüzüme kapatmasın telefonu.
anneler gününde elimde hediyelerle evine gitiğimde,senin o kocanın parasıyla alınmış hediyeyi istemem deyip geri vermesin.
Eşimin akrabaları ;Gelin hanım anneni görmek de daha nasip olmadı demesin.GEne mi annen yok ailenizin mevlütünde diye kimse bana laf sokmasın artık ne olur?
kimse kaynanama dünürler gene mi yok bu bayramda demesin.
Çok yoruldum.
AMa hayat mı beni yoran ,kendim mi bilemedim .
yazdım öyle kafama göre okuyandan Allah razı olsun.

Son düzenleme:
Gercekten denilebilecek pek birsey yok, siz yapmaniz gereken herseyi yapmissiniz gibi. Ama bence en dogrusu kafaniza mümkün oldugunca az takmak olur. Düsünüp kendinizi üzmenin bir faydasi olamayacak ki...

Gercekten denilebilecek pek birsey yok, siz yapmaniz gereken herseyi yapmissiniz gibi. Ama bence en dogrusu kafaniza mümkün oldugunca az takmak olur. Düsünüp kendinizi üzmenin bir faydasi olamayacak ki...

artık takmamayı eşimi tanıdıktan sonra öğrendim.ama 3.şahıslar araya girince ni diyeceğimi bilemiyorum.Sizene benim ailemden denmiyor işte ne yaparsın.

Iyi de canim, biliyosun zaten 3. kisileri. Hep istemedigin yerden soru sorarlar, hem de senin bu konuda konusmak istemedigini bildikleri halde.
Ben böyle durumlarda, hic duymazliktan geliyorum. Kimseye aciklama yapmak zorunda degilsin, kimseyi de takma, seni seven, saygi duyan biri konusmak istememeni zaten anlayisla karsilar. Seni ekstra üzmeye calisani da, hic önemseme.

Annen ne kadar şanslı bir kadın olduğunu bir bilse ahh

Bu kadar kırgınlıktan sonra bile onu özleyebilmen nasıl bir büyüklüktür, Allah gönlüne göre versin her şeyi

İnsanları takma kafana, herkes kendi eksiğini gediğini görmeden konuşur işte. İçine dert etme böyle şeyleri, herkesin bir imtihanı var.

Her anne bir olmuyor maalesef, onu da öyle kabul et, sen yine de vazgeçme iyi niyetlerinden, Allah bilsin.

Canım okurken ben de annen vefat etti diye düşündüm (((

Ah ahhh işte bu erkek-kız ayrımı neden yapılır neden ya?
İkisi de evlat degil mi?

Çok üzüldüm
Annen bir gün yaptıkları için pişman olur da
iş işten geçmiş olur

Canim cok uzuldum okurken, ama bununla yasamayi ogreniceksin mecburen.. anlasilan senin annenden sana fayda yok hatta baban haric hic birinden yok... esine diyecek hic lafim yok sukur ki o iyi cikmis sana hem anne hem baba olmus... Rabbim en azindan ondan yana yuzunu guldurmus... Bosver birgun seni annen ariyacak ama gec olmus olacak cunki sen ondan yana umitlerini yitirmis olacaksin...

Sabirli ol ve uzme kendini

kaçarak evlendiğin için annen sana çok kırılmış dicektim ama eskidende çok ii bir ilişkiniz yokmuş sen elinden geleni yapmışsın bırak arama annen senden haber alamayınca belki merak eder arar aradığındada iii olmadığını söylersin yanına bile gelir yani anne yüreği bu.bence dayanamaz.belkide sadece burnun sürtülsün istiyodur

ah bu kadinlar cocuklarina niye sahip cikmazlar hep cocuklarin basina ne geliyorsa dunyada sorumsuz yada buyuk soyleyen kadinlarin cocuklarinin basina geliyor...allahim biz kadinlar olarak once vicdanimizi sorgulamayi sonrada su cenemizi tutmayi nasip etsin....

sen cocuklarina sahip cik oyle sahip cikki birgun annen senin gibi olmadigi icin utansin....

annesizlik ayrı yaralayıcı,eşinin ailesi tarafının seni bu şekilde acıtmaya çalışması ayrı yaralayıcı.keşke kaçmasaydın da tek suçlu annen ve abilerin olsydı.şimdi sen de pek suçsuz sayılmazsın ama şartlarını bilmiyoruz tabiki.

anne olmak ne kadar zor hamilelik,doğum,lohusalık,büyütmek.bunca çabadan eekten sonra sahip olduğumuz evlada sırt çevirmeyi aklım dimağım almıyor benim.

Meme kanserinin ucundan döndüm sayılır,aslında tam da iyileştim sayılmaz.Ama kanserli hücre çok erken teşhis edildi de.tedaviye başladım.göğsümdeki kitle orta okuldayken çıkmıştı. orta okul 3 deydim o zamanlar.Anneme söyledim olur herkeste dedi.ben farkettiğimde mercimek kadardı.şimdi ceviz kadar.Eğer annem o zaman beni iyi bir uzmana götürseydi şimdiye çoktan yok olmuştu. Ben liseye başlayınca staj paramla gizli gizli gittim doktora. Elime ultrason resmini verip 6 ayda bir geleceksin dediler. Ben de gittim ama sadece kızılaya gidip ultrasona yetecek kadar param oluyordu çünkü sigortam yoktu. Sadece büyümesini izleyebiliyordum. Annem şidiye kadar senin göğsündeki şey ne oldu bile demedi.Kontrollere gittiğimi biliyor ama nası oldu, geçti mi, büyüdümü diye sormadı bile.evlendim kocam götürüyor beni düzgün hastaneye.Abilerim hem miyo hemde hipermetroplar 2 side annemim katkılarıyla amerikada çizdirdiler gözlerini.BAna gelince herkeste olur demişti annem hiç unutmuyorum.ben böyle kendimi kahredp üzdükçe nükseti hastalığım birken ikiye çıktı kistlerim.Ama Allh'tan eşim yanımda da bana bu dünyaya onun için geldiğimi söyleyip avutuyor. neyse başınızı ağrıttım.benden daha kötü durumdaki arkadaşlarıma ayıp etmiş oluyorum.Allah herkese önce sağlık sonra bir anne versin.

bunları okudukça demek ki bir tek ben degilmişim dedim.demek ki hatayı sadece evlatlar yapmıyormuş ana yüregi dayanmaz denilip evladı suçlu görenler çocuğunun mutsuzluğuna sebep olup bundan mutluluk duyan anneler var bunu göremiyorlar.Allah onları kayırdıkları evlatlardan yana yüzünü güldürmesin ben hep öyle diyorum.

öz annen olduğuna emin misin :26:

İnanmıyorum ya evlada bu kadar ilgisizlik nasıl olur şaşıyordum evlat ya kendi canında.Ben sokakta kuyruğu kopmuş kedi görsem nasıl vicdanım sızlıyor üzülüyorum,kendi doğurduğum bir evladım olsa sanırım dizi kanasa üzülürüm.Anneniz bu meme kanserinin başlangıcının sizde olduğunu biliyor ve hiç telaş etmiyor nasıl birşey bu aklım almıyor Bir an acaba üvey annesi mi diye düşündüm ama üvey anne bile daha ilgili olmaz mı? :26:
Canım ya sen kendine bak bundan sonra elalem ne dedi hiç aldırma,duymamazlığa vur.Senin sağlığın herşeyden önemli.Anne bu arama o seni elbet birgün merak eder diyemiyorum annen nihayetinde.Ölüm var kalım var pişman olacağın şeyler yapma sen yinede.Babana sımsıkı sarıl,eşine sarıl.Ne güzel seni düşünen ve seven bir eşin var Allah sizede güzel bir evlat nasip etsin inş.Kendini düşün bundan sonra geçmişi sil at.Hatta genelde psikologlar ve rehberlik hocaları birşey önerir.Geçmişte yaşadığın kötü şeyleri yaz bir kağıda ve bunu yak veya denize at ve hisset onu denize attın ve geçmiş gitti.Gelecek var,güzel şeyler var.Bunları düşün.

sanırım anadolunun klasik erkek çocuk düşkünlüğü, annenizde de mevcut. Allah merhamet versin ona da.
bence ailenize sarılın ve mutluluğu yuvanızda ve babanızda yaşayın.
tabi anne kalbi kırmak yok her ne olursa olsun

Bence bu yazdıklarınızı bir mektup halinde annenizin posta kutusuna bırakın. Belki bir şeylerin farkına varır...:44:

allah biliyor ya öyle iyi anlıyorum ki sizi... doğumuma ne kadar az kaldı görüyorsunuz benimse yanımda kimsem yok sebebi de ben hiç yük olmadım aileme okurken de hep çalıştım yazık... keşke kardeşlerim gibi sadece isteseydim almayınca aşağılasaydım onlarıı.. nişanlıyken bile vurdu bana o sadakatsiz kadınn..öyle büyük ki nefretim.. utanmıyorum bakın artık yazdım bile... insan yavrusuna beddua edebilir mi o....u diyebilir mi... kendi kızına nasıl kondurabilir... öyle büyük ki nefretimmm...allah biliyor ya anne kız reklamlarını bile izleyemiyorum.. demek ki bizlerin sınavı da böyleymiş... allah bana kocamı nasip etti bebeğimi nasip etti... kararım kesin doğumumda ölede bilirim ama cenazemi dahi görmesinler oğluma da bir kez dahi dokunmasınlar..

Bende bır anne ıstıyorum...
Senı oyle ıyı anlıyorum kı en azından baban gorusuyormus senınle kendı gucumun yettıgınce calıstım cabaladım hep aıleme verdım bıgun bı adamı sevıyorum ısteyecekler dedım adım o.... Oldu annem ve 2 kız kardesımın agzında bende kactım o adama 18 ay oldu ne ıstedıler ne bısey ustune turlu cesıt hakaretler cumle aleme o... Ilan edıldım dusuk yaptım tekrar hamıle kaldım 2 kız kardesım cıkıp geldıler ustume yuruduler cocugumu dusurceklermıs oyle dedıler dogum yaptım yanımda kımse yoktu ustune kocamın aılesıde b.k cıktı hıcbıryerden sansım yok her an kocam vardı yanımda napalım kader 4 bayramdır aglıyorum ve aramızda 2 sokak var aılemle artık umurumda degıller desemde bu bayramda agladım ıste koydu yalnızlık... Hepsı ıcın hayırlısı olsun ısallah... Bende anneyım ısaallah ne olursa olsun oglumun elını hıc bırakmıycam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…