Ben bankacı olabilir miyim ?????

kurdela88

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2012
213
0
0
Antalya
Arkadaşlar merhaba.. Ben 2 yıllık mesleki teknik program mezunuyum (MYO)
Açıköğretmden iktisat okuyorum son sınıfım. Şu an iş arıyorum. Eğer bi iş sahibi olursam bu bana çok iyi gelecek... Şu an psikolojim pek iyi değil çünkü... Duyduğğuma göre bazen bankalar 2 yıllık myo mezunlarını bile alıyormuş.. Acaba beni de alırlar mı??? Nerden nasıl başvurcam Türkiyenin neresi olursa olsun gideceğim... Peki özel bankalara nasıl giriliyor,nasıl müracaat yapılıyor? Sınavı var mı??? Bana bilgi verebilirsenz çok sevinicem kızlar..

Bankada çalışmış biri olarak mümkünse uzak dur derim,ama tercih meselesi tabi..

cnm neden ??? Ne zorluğu var bankanın acaba?? Hiç bi ilgim yok bankacılıkla ilgili ama şu an da düşündümde yapableceğim en iyi iş o var:26: hafta sonrı tatil olması benim için bi avantaj ders çalşmam açısından?? Ama yapamazmym?? ÇOk mu zor

Ben Akbank'ta çalıştım 4 yıl önce kriz mağdurlarındanım.Gişedeydim.
Yoğun bi şubede olursan işin zor,artık hedef te koyuyorlar şu kadar kredi kartı satacaksın diye,gişedekilere bile zorla kredi kartı sattırıyolar.Satamazsan performansından kırıyorlar.

Şube müdürünüzün iyi ve anlayışlı biri olması çok önemli.Bizi akşam 8 lere kadar bırakmıyorlardı.5.buçukta şube kapanırdı ama o günün işlerini toparlamak en az 2 saat sürerdi.
İşi severim yaparım diyorsan bankalara başvur,he sosyal imkanlar açısından idare eder,sağlık sigortası vs.

ama şube değil de genel müdürlük operasyonlarında çalışırım diyorsan onu tercih edebilirsin şubeye göre daha rahattır..

Cnm çok teşekkürederm
peki ben açıköğretim iktsat mezunu olarak bankacı olablrmym??? Bi de öğreneblrmym bankacılığı?? Eğitime gönderiyorlar değil mi zaten ??? peki kasada eksk falan çıkma sorunu oluyor mu??? Denemek istyorum en azından ama keşke alsalar?? Sen mezunusun cnm bu arada çok soru sordum kusura bakma

rica ederim canım zaten bi çok banka 27 yaş şartı arıyor,ben 2 yıllık myo mezunuyum ama hangi bankaya başvurduysam o zamanlar hepsinden aramışlardı.

kasada çok dikkatli olman gerekiyo,eğer eksik çıkarsa maaşından kesiyorlar ne kadar olursa olsun..Zaten yaşın 27 nin altındaysa,iktisat mezunlarını havada kaparlar..
1 aylık eğitime gönderiyorlar ama eğitim zevkli geçiyor..

selam canım
sadece fikir vermek için yazıyorum

çocukluğumdan beri bankada çalışanlar için keşke çalışmasalar derdim
sebebi şu:
biliyorsun bankalar faizle çalışan kurumlar
ama insanlar faizle çalışan o kurumun işlemesine yardım ettikleri için çok üzgünüm
harama hizmet ederek ailelerinin karnını doyurmak zorunda kalıyorlar maalesef
biliyorsun gerek Kuranda gerek sünnette faiz yiyenlerin karınlarına ateş doldurdukları ve faiz yiyenlerin kabirlerinden çarpılmış gibi kalkacakları ifade ediliyor
bu çok korkunç
tabii karar senin
ben gerçekten sadece iyiliğini tüm kalbimle isteyerek yazdım
Allah hayırlı karar vermeyi nasip etsin inşallah

asskitomsu
Cnm msj sayım yetersz olduğu için özelden msj atamıyorum... Cnm evet çok haklısın ben bunu hiç düşünmemiştim.. Çok teşekkürederm beni uyardığın için... Başka iş düşünsem iyi olacak.... Zaten olma ihtmalide zayftı..sağol tekrar.

sağol cnmm...

canım bankada çalışmak için sınavlara girmen gerekiyo ben girmiştim ama yeterli puan alamadığım için bankaya giremedim üstelik ben lise mezunuyum bide sen 2 senelik mezunsun sınava girip yeterli puan aldıktan sonra bankada çalışabilirsin

canım benim rica ederim
çok temiz bir kalbe ve temiz bir akla sahip olmalısın ki hiç itiraz etmeden Allahın rızasını birinci sıraya koymuşsun
inşallah Allah da sana tertemiz ve helal rızık kapıları açar
çok şükür ki ben de fikrimi söylemişim

Cnm ben aslında bunu biliyordum hatta faize karşı biriydim, biizm yıllardr bankada faizde paramz vardı ve maddi yöönden çok sıkışırdk hep ama sonra faizden parayı aldıktan sonra işlermz açıldı... Ama ben bunu biliyordum hatta böyle şeylere dikkat eden biriyim ama unutmuşum bu aralar psikolojim pek iyi değil de..... teşekkürederm tekrar... Duaların içinde çok teşekkürederm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…