- 9 Eylül 2007
- 21.429
- 66.426
- 1.123
- Konu Sahibi gullerdiyari
peki siz beni iyi anladiginizi mi dusunuyorsunuz?
neden hep kendi ulkemizin insanini bu denli duskun gosteriyoruz .....??
surekli bana sen neden ordasin sorusunu sormayin lutfen ben cevabimi verdim...
rasist irkci dedim evet ama icinde iyi olanlarda istisnalarda var dedim dikkat ettiyseniz ama bana irkcilik yapana ne dememi bekliyorsunuz ...size irkcilik yapilmamasi irkcilik gercegini degistirir mi peki? almanya'da dokuz kisi cocuklarda dahil yanarak can vermedi mi?bu irkci bir saldiri degil miydi?
siz turkiye'nin gercekleri deyip bunlari konusurken avrupanin gerceklerini benim ifade etmem sizi neden sarsiyor...!!! insan haklarindan bahseden avrupa, amerika isine gelmedigi noktalarda insan haklarini ilk kendileri cignemiyor mu?
ekmegini onlarin tabagimdan yemek cumlesi ne demektir gercekten boyle mi dusunuyorsunuz...??
sevgili okyanus; aslında ne demek istediğini anladığımı düşünüyorum.. Avrupayı bilemediğim içn kendi bildiğim yerden bahsettim.. Usa da ırkçılık yok mu? elbette var.. gizliden gizliye alası yapılıyor.. eşim öğrenciyken kaldığı yurttaki bayana eczane, sadece siyahi olduğu için ilaç vermediğinden bahsetmişti.. daha niceleri..
ancak genel olarak bakarsak insanlara aşırı bir saygı sözkonusu.. eğer renginden dolayı iş başvurusu geri çevrilirse, milyondolarlık tazminatlar sözkonusu olabiliyor.. kaldı ki Türklere çok saygı gösteriyorlar.. eğer eğitim aldıysanız (bu kriz ortamında bile) iş bulamamanız mümkün değil, ayrıca çalışan hakkıyla alıyor ücretini..
bütün bu saydıklarım bile bu ülkede yaşamam için yeterli.. eminim sen de bu veya buna benzer sebeplerden dolayı tercih etmişsindir.. Yeri geldiğinde elbette ki imkanlarını savunurum, ama bu Irak ve Afganistan da yaşananlara gözyumduğum anlamına gelmez.. bu sapla-samanı karıştırmak olur..
ayrıca belki renk olarak değil, ama TR de gördüğüm ırkçılığın boyutu hiç de küçümsenecek ölçülerde değil bence...