- Konu Sahibi gullerdiyari
bir kac sitede bu konuyla ilgili yorumlar okudum 500 euro diyorlardi e iyi o zaman 500 degilse.zaten simdi ki pasaportlari 2015 kadar uzatilicakmis yani bordo pasaporta gecis 2015 son tarihmis..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
onlar belli ki turkiye'yi asagliyorlar boyle konusmakla ama sizde arap ulkeleri tabirinde ayni seyi yapiyorsunuz her ulke birbirinin ayni olamaz kultur farki diye birsey var...medeni ve modern dedikleri sey evlenmeden hamile kalmak dost hayati yasamak ve kopek gezdirmek ...kendi pisliklerinin icinde yasamak...o yuzden hepsi turk koca pesindeler yada erkekleri...aile duzeni dahi yok ...dinimden siyasetimden ulkemden memnunum....onlara ne yapsan anlatamazsin iclerinden anlayanlar anliyor ve seviyor turkiye'yi digerleride capulcu kendilerine baksinlar...dil kursuna gittigim zamanlarda bana oradaki diger yabancilarin sordugu soru aa siz türkiyede hep zorla evlendiriliyorsunuz degilmi,,,siz basiniz acik dolasamiyorsunuz türkiyede degilmi,,,, bu sorulari duyunca iste orada koptum yahu biz dünyada nasil taniniyoruz bizi arap ülkeleri gibi görüyorlar.(bu yanlis taninma sadece avrupada da degil durum amerikada da bu sekilde)simdi onlar bizi tanimiyorlar diye cahil mi oluyorlar yoksa biz kendimizi iyi tanitmiyormuyuz.
bence biz ülke olarak kendimizi hic iyi tanitmiyoruz.aslinda biraz daha konuyu acarsam dine ve siyasete giricek ve onun icin susayim.
birazcik acarsam konuyu biz müslüman bir ülke oldugumuz icin ve dünyada, müslüman denildigi zaman terörist olarak anildigi icin zaten bir önyargi olusuyor insanlarda.bu önyargi nin icine kötü dis politika da eklenirse hersey ortada zaten diyecek birsey yok...
onlar belli ki turkiye'yi asagliyorlar boyle konusmakla ama sizde arap ulkeleri tabirinde ayni seyi yapiyorsunuz her ulke birbirinin ayni olamaz kultur farki diye birsey var...medeni ve modern dedikleri sey evlenmeden hamile kalmak dost hayati yasamak ve kopek gezdirmek ...kendi pisliklerinin icinde yasamak...o yuzden hepsi turk koca pesindeler yada erkekleri...aile duzeni dahi yok ...dinimden siyasetimden ulkemden memnunum....onlara ne yapsan anlatamazsin iclerinden anlayanlar anliyor ve seviyor turkiye'yi digerleride capulcu kendilerine baksinlar...
onlarin onyargisi kimin umrunda ....
bende daha yazicam ama..............................neyse...........![]()
bunun dinle filan alakası yok hanımlar.
geçmişle alakası var. Geçmişte savaşlar yaşamış milletler birbirleriyle çok barışık olmamıyorlar. 1.Dünya Savaşı'nda ıngilizlerle savaşıldı...Gel canım sarılayım demez heralde. Burada da aynı şey var. Üstüne üstlük, kendi ülkesinde yaşayanlara da vatandaş olmasına rağmen 5. sınıf muamelesi yapılan bir yer. Bunları da biliyorlar yurtdışındakiler. Bir de Avrupa'da yanlış tanıtılmamıza gelince ekmeklerine yağ sürülmüş oluyor.
11 Eylül bence kasıtla yapılmış ama çok da girmek istemiyorum konuya. Ama 5. sınıf vatandaş muamelesi hala maalesef ki var. Bunu hissetmek mümkün. En azından ben böyle birşey hissettiğim için çok üzülüyorum bu ülke adına.Sanki herşeyimiz tam da ondan almıyorlar bizi AB'ye herşey tam bir din konusu var? Yok artık...dinin cok alakasi var.11 eylülden sonra dünyanin müslümanlara bakis acisi cok degisti.ön yargiyida gecti artik tamamen negatif oldu.
takibi gecmiste yasanmis savaslarinda etkisi büyük. Türkiye hala daha niye giremiyor avrupa birligine. Romanya girdi yunanistan, bulgaristan bile girdi de bizim neyimiz eksik.agzimiza bir parca bal sürüyolar hadi bekle bi 10 yil daha... bir bal daha bi 10 yil daha...
5.sinif 1.sinif diye bir ayrimi ben 7 yil oluyor buraya geleli henüz yasamadim ki ben türk pasaportluyum.esim alman pasaportlu.
sinif ayrimi bir kac yüz yil öncesiydi diye biliyorum:)yanlis mi biliyorum:-/
kendimizi tanitmiyoruz ki yanlis taninalim aslinda böyle söylemek daha dogru oldu.
bunlar derin konular siyasete dine cok kayiyor forum asil amacindan cikiyor onun icin susayim ben:)
dinin cok alakasi var evet hristiyan bir toplum gorunen ataist ve satanist AB seni arasina alir mi...romanya bulgaristan kendilerine yakin kendine istedigi gibi yonlendirir benzetir...11 eylul saldirisida senaryoydu ve muslumanlari basrolde oynatacaklardi ama ortada musluman olan kimse yoktu kendi isleriydi muslumanlari dunyada karalamak adina...dinin cok alakasi var.11 eylülden sonra dünyanin müslümanlara bakis acisi cok degisti.ön yargiyida gecti artik tamamen negatif oldu.
takibi gecmiste yasanmis savaslarinda etkisi büyük. Türkiye hala daha niye giremiyor avrupa birligine. Romanya girdi yunanistan, bulgaristan bile girdi de bizim neyimiz eksik.agzimiza bir parca bal sürüyolar hadi bekle bi 10 yil daha... bir bal daha bi 10 yil daha...
5.sinif 1.sinif diye bir ayrimi ben 7 yil oluyor buraya geleli henüz yasamadim ki ben türk pasaportluyum.esim alman pasaportlu.
sinif ayrimi bir kac yüz yil öncesiydi diye biliyorum:)yanlis mi biliyorum:-/
kendimizi tanitmiyoruz ki yanlis taninalim aslinda böyle söylemek daha dogru oldu.
bunlar derin konular siyasete dine cok kayiyor forum asil amacindan cikiyor onun icin susayim ben:)
aradaki fark everest dagi kadar demissiniz zaten neden hala dert ediyorsunuz ...benim demek istedigimde bu neden ciddiye aliyorsunuz bu insanlari...bize uyun demiyorlarsa siz zorlami evlendiriliyorsunuz gibi cumlelerle kendimi ne asaglatirim ne yargilatirim...once kendi hayatlarini bi ozelestiri yapicaklar...hayir ne yazikki yanlis anlamissin benim o cümlemde hic bir asagilama yok niyetim zaten yazilarimdan acikca ortada kendi düsüncemi tekrar anlatmaya lüzum görmüyorum.
kaldiki türkiye bir repuplik, arab ülkeleride seriatla yönetiliyor.
arasindaki fark everes dagi kadar anlatabilmisimdir umarim.türkiyede bir kadin tecavüze ugradigi zaman beline kadar topraga gömülüp taslanmiyor.ve de bu sekilde seriatle yönetilen ülkelere benzetilmekte hic bir türk vatandasinin hosuna gitmez.
zaten bizim bahsettigimiz ilk önce "almanci" sifatinin yapistirilmasi daha sonra ki entegre ve dil problemi.
kedi köpek besleyip,dost hayati yasayip bize uyun demiyorlar zaten.dil ögrenin, yasalara toplum kurallarina uyun diyorlar.
aslinda hepimizin düsüncesi ayni ama farkli sekilerde anliyoruz birbirimizi.
bazi söylediklerinde haklisin ama sen kendinle cok celisiyorsun be canim.bir diyosun "sen asagiliyorsun arab ülkelerini" ama sen neredeyse camurun dibine sokup cikardin avrupayi avrupalilari...hani senin her kültür farkli herkes ayni olmaz dedigin.
kendimide hic birseye dert ettigim yok bu konular güncel herkesin günlük konustugu konular..
ben senin kadar nefret ediyor olsaydim yasadigim yerden bir dakika durmaz ceker giderdim ülkeme ve hic bir mazeretimde olmazdi gitmemek icin.bu kendi adima düsüncem.
aslında herkes birbiriyle paralel şeyler söylemiş, tartışma neden çıkmış anlayamadım..
naçizane birkaç şeyde ben söylemek istiyorum..
benim bulunduğum yerde Türklere ve Müslümanlara yönelik herhangi bir ayrım yok. tam tersi Türk olduğumu duyunca ayrı bir sıcak davranıyorlar.. bazı arkadaşlar 11 Eylülden sonra Müslümanlara karşı duyulan tepkilerden bahsetmiş.. En azından benim bulunduğum bölge de böyle bir tepki yok.. tam tersi müslümanlığa ilgi oldukça artmış durumda.. (isteyen internetten de araştırabilir)
ancak biz özeleştiri yapmak istiyorum izninizle.. nedendir bilinmez ama millet olarak çok saygısız kişileri barındırıyoruz içimizde.. Aslında ayrımcılığın alası bizde ya.. neyse... :umursamaz:
[/B]
Evet katılıyorum. Yani sen ağzına geleni söyle, efendim beni aşağılayan ağzının payını alır vs. de. Sonra burada ayrımcılık yapıyorlar. En alasıı bizde, asla hoşgörü yok. Buna gerçekten de inandım artık, üzülerek.