Ben Avrupalı değilim. Ben Almancı değilim...

bir kac sitede bu konuyla ilgili yorumlar okudum 500 euro diyorlardi e iyi o zaman 500 degilse.zaten simdi ki pasaportlari 2015 kadar uzatilicakmis yani bordo pasaporta gecis 2015 son tarihmis..

dil kursuna gittigim zamanlarda bana oradaki diger yabancilarin sordugu soru aa siz türkiyede hep zorla evlendiriliyorsunuz degilmi,,,siz basiniz acik dolasamiyorsunuz türkiyede degilmi,,,, bu sorulari duyunca iste orada koptum yahu biz dünyada nasil taniniyoruz bizi arap ülkeleri gibi görüyorlar.(bu yanlis taninma sadece avrupada da degil durum amerikada da bu sekilde)simdi onlar bizi tanimiyorlar diye cahil mi oluyorlar yoksa biz kendimizi iyi tanitmiyormuyuz.
bence biz ülke olarak kendimizi hic iyi tanitmiyoruz.aslinda biraz daha konuyu acarsam dine ve siyasete giricek ve onun icin susayim.

birazcik acarsam konuyu biz müslüman bir ülke oldugumuz icin ve dünyada, müslüman denildigi zaman terörist olarak anildigi icin zaten bir önyargi olusuyor insanlarda.bu önyargi nin icine kötü dis politika da eklenirse hersey ortada zaten diyecek birsey yok...
onlar belli ki turkiye'yi asagliyorlar boyle konusmakla ama sizde arap ulkeleri tabirinde ayni seyi yapiyorsunuz her ulke birbirinin ayni olamaz kultur farki diye birsey var...medeni ve modern dedikleri sey evlenmeden hamile kalmak dost hayati yasamak ve kopek gezdirmek ...kendi pisliklerinin icinde yasamak...o yuzden hepsi turk koca pesindeler yada erkekleri...aile duzeni dahi yok ...dinimden siyasetimden ulkemden memnunum....onlara ne yapsan anlatamazsin iclerinden anlayanlar anliyor ve seviyor turkiye'yi digerleride capulcu kendilerine baksinlar...
onlarin onyargisi kimin umrunda ....
bende daha yazicam ama..............................neyse...........:kahve:

bunun dinle filan alakası yok hanımlar.
geçmişle alakası var. Geçmişte savaşlar yaşamış milletler birbirleriyle çok barışık olmamıyorlar. 1.Dünya Savaşı'nda İngilizlerle savaşıldı...Gel canım sarılayım demez heralde. Burada da aynı şey var. Üstüne üstlük, kendi ülkesinde yaşayanlara da vatandaş olmasına rağmen 5. sınıf muamelesi yapılan bir yer. Bunları da biliyorlar yurtdışındakiler. Bir de Avrupa'da yanlış tanıtılmamıza gelince ekmeklerine yağ sürülmüş oluyor.

onlar belli ki turkiye'yi asagliyorlar boyle konusmakla ama sizde arap ulkeleri tabirinde ayni seyi yapiyorsunuz her ulke birbirinin ayni olamaz kultur farki diye birsey var...medeni ve modern dedikleri sey evlenmeden hamile kalmak dost hayati yasamak ve kopek gezdirmek ...kendi pisliklerinin icinde yasamak...o yuzden hepsi turk koca pesindeler yada erkekleri...aile duzeni dahi yok ...dinimden siyasetimden ulkemden memnunum....onlara ne yapsan anlatamazsin iclerinden anlayanlar anliyor ve seviyor turkiye'yi digerleride capulcu kendilerine baksinlar...
onlarin onyargisi kimin umrunda ....
bende daha yazicam ama..............................neyse...........:kahve:

hayir ne yazikki yanlis anlamissin benim o cümlemde hic bir asagilama yok niyetim zaten yazilarimdan acikca ortada kendi düsüncemi tekrar anlatmaya lüzum görmüyorum.
kaldiki türkiye bir repuplik, arab ülkeleride seriatla yönetiliyor.
arasindaki fark everes dagi kadar anlatabilmisimdir umarim.türkiyede bir kadin tecavüze ugradigi zaman beline kadar topraga gömülüp taslanmiyor.ve de bu sekilde seriatle yönetilen ülkelere benzetilmekte hic bir türk vatandasinin hosuna gitmez.
zaten bizim bahsettigimiz ilk önce "almanci" sifatinin yapistirilmasi daha sonra ki entegre ve dil problemi.
kedi köpek besleyip,dost hayati yasayip bize uyun demiyorlar zaten.dil ögrenin, yasalara toplum kurallarina uyun diyorlar.
aslinda hepimizin düsüncesi ayni ama farkli sekilerde anliyoruz birbirimizi.

bunun dinle filan alakası yok hanımlar.
geçmişle alakası var. Geçmişte savaşlar yaşamış milletler birbirleriyle çok barışık olmamıyorlar. 1.Dünya Savaşı'nda ıngilizlerle savaşıldı...Gel canım sarılayım demez heralde. Burada da aynı şey var. Üstüne üstlük, kendi ülkesinde yaşayanlara da vatandaş olmasına rağmen 5. sınıf muamelesi yapılan bir yer. Bunları da biliyorlar yurtdışındakiler. Bir de Avrupa'da yanlış tanıtılmamıza gelince ekmeklerine yağ sürülmüş oluyor.

dinin cok alakasi var.11 eylülden sonra dünyanin müslümanlara bakis acisi cok degisti.ön yargiyida gecti artik tamamen negatif oldu.
takibi gecmiste yasanmis savaslarinda etkisi büyük. Türkiye hala daha niye giremiyor avrupa birligine. Romanya girdi yunanistan, bulgaristan bile girdi de bizim neyimiz eksik.agzimiza bir parca bal sürüyolar hadi bekle bi 10 yil daha... bir bal daha bi 10 yil daha...

5.sinif 1.sinif diye bir ayrimi ben 7 yil oluyor buraya geleli henüz yasamadim ki ben türk pasaportluyum.esim alman pasaportlu.
sinif ayrimi bir kac yüz yil öncesiydi diye biliyorum:)yanlis mi biliyorum:-/
kendimizi tanitmiyoruz ki yanlis taninalim aslinda böyle söylemek daha dogru oldu.
bunlar derin konular siyasete dine cok kayiyor forum asil amacindan cikiyor onun icin susayim ben:)

dinin cok alakasi var.11 eylülden sonra dünyanin müslümanlara bakis acisi cok degisti.ön yargiyida gecti artik tamamen negatif oldu.
takibi gecmiste yasanmis savaslarinda etkisi büyük. Türkiye hala daha niye giremiyor avrupa birligine. Romanya girdi yunanistan, bulgaristan bile girdi de bizim neyimiz eksik.agzimiza bir parca bal sürüyolar hadi bekle bi 10 yil daha... bir bal daha bi 10 yil daha...

5.sinif 1.sinif diye bir ayrimi ben 7 yil oluyor buraya geleli henüz yasamadim ki ben türk pasaportluyum.esim alman pasaportlu.
kendimizi tanitmiyoruz ki yanlis taninalim aslinda böyle söylemek daha dogru oldu.
bunlar derin konular siyasete dine cok kayiyor forum asil amacindan cikiyor onun icin susayim ben:)
11 Eylül bence kasıtla yapılmış ama çok da girmek istemiyorum konuya. Ama 5. sınıf vatandaş muamelesi hala maalesef ki var. Bunu hissetmek mümkün. En azından ben böyle birşey hissettiğim için çok üzülüyorum bu ülke adına.Sanki herşeyimiz tam da ondan almıyorlar bizi AB'ye herşey tam bir din konusu var? Yok artık...
Neyse ben de sustum. En iyisi.

dinin cok alakasi var evet hristiyan bir toplum gorunen ataist ve satanist AB seni arasina alir mi...romanya bulgaristan kendilerine yakin kendine istedigi gibi yonlendirir benzetir...11 eylul saldirisida senaryoydu ve muslumanlari basrolde oynatacaklardi ama ortada musluman olan kimse yoktu kendi isleriydi muslumanlari dunyada karalamak adina...
avrupa birligine girmek bu kadar onemli mi sizce? yunanistan'in durumu icler acisi almanya'nin planina yenik dustu ne yazik ki.....
arap ulkeleri seiatla yonetiliyorsa bizene ben belcikada yasiyorum kralin somurgesindeyiz resmen, adi avrupa ama degil mi?....
ulkemizin imajindan sikayetcisiniz ama avrupayi pek begeniyorsunuz yada amerika dilimize dolanmis gidiyor...evet kendinizi tanimiyorsunuz baska ulkeleri tanima pesindesiniz neden insanlar ulkeleri kucuk gorurler anlamam...
bende 7 yildir belcika'dayim cifte vatandasim belcika pasaportumda var... cok rasist insanla karsilastim iclerinde iyileride olsa bu toplumlarin cogu rasist ...bunlar turk'u sevmez muslumani hiiiicc sevmez(istisnalar var)...
kimin umrunda kendimi onlara ispatlama pesinde degilim dejenere olmus toplumlarinda cok feci yasiyorlar bence...ben bu hayatlari modernlik cagdaslik diye kendime ornek almalimiyim ....

cogu yazdiklarim konu disi olabilir tipki sizinki gibi dolayisiyla yazmadan gecemiycem :kahve:

hayir ne yazikki yanlis anlamissin benim o cümlemde hic bir asagilama yok niyetim zaten yazilarimdan acikca ortada kendi düsüncemi tekrar anlatmaya lüzum görmüyorum.
kaldiki türkiye bir repuplik, arab ülkeleride seriatla yönetiliyor.
arasindaki fark everes dagi kadar anlatabilmisimdir umarim.türkiyede bir kadin tecavüze ugradigi zaman beline kadar topraga gömülüp taslanmiyor.ve de bu sekilde seriatle yönetilen ülkelere benzetilmekte hic bir türk vatandasinin hosuna gitmez.
zaten bizim bahsettigimiz ilk önce "almanci" sifatinin yapistirilmasi daha sonra ki entegre ve dil problemi.
kedi köpek besleyip,dost hayati yasayip bize uyun demiyorlar zaten.dil ögrenin, yasalara toplum kurallarina uyun diyorlar.
aslinda hepimizin düsüncesi ayni ama farkli sekilerde anliyoruz birbirimizi.
aradaki fark everest dagi kadar demissiniz zaten neden hala dert ediyorsunuz ...benim demek istedigimde bu neden ciddiye aliyorsunuz bu insanlari...bize uyun demiyorlarsa siz zorlami evlendiriliyorsunuz gibi cumlelerle kendimi ne asaglatirim ne yargilatirim...once kendi hayatlarini bi ozelestiri yapicaklar...
dil problemi uyum entegre tamam ama nereye kadar entegre...cok az noktalarda haklilar ama cogunlukla pis planlarinin parcasi..

bazi söylediklerinde haklisin ama sen kendinle cok celisiyorsun be canim.bir diyosun "sen asagiliyorsun arab ülkelerini" ama sen neredeyse camurun dibine sokup cikardin avrupayi avrupalilari...hani senin her kültür farkli herkes ayni olmaz dedigin.
kendimide hic birseye dert ettigim yok bu konular güncel herkesin günlük konustugu konular..

ben senin kadar nefret ediyor olsaydim yasadigim yerden bir dakika durmaz ceker giderdim ülkeme ve hic bir mazeretimde olmazdi gitmemek icin.bu kendi adima düsüncem.

bazi söylediklerinde haklisin ama sen kendinle cok celisiyorsun be canim.bir diyosun "sen asagiliyorsun arab ülkelerini" ama sen neredeyse camurun dibine sokup cikardin avrupayi avrupalilari...hani senin her kültür farkli herkes ayni olmaz dedigin.
kendimide hic birseye dert ettigim yok bu konular güncel herkesin günlük konustugu konular..

ben senin kadar nefret ediyor olsaydim yasadigim yerden bir dakika durmaz ceker giderdim ülkeme ve hic bir mazeretimde olmazdi gitmemek icin.bu kendi adima düsüncem.

evet her kultur farkli ayni olamaz yine soyluyorum...ama size dil kurslarinda "siz zorla evlendiriliyorsunuz, vs..."dedikleri zaman vermeniz gereken cevabi belirttim sadece ustelik en basidinden kibarindan...cunku onlar bu sekilde konusurlarken bizleri turkleri asagliyorlar yargiliyorlar ama kendileri modern medeni oluyor degil mi???!!! demek istedigim bu ...
evet herkesin konustugu guncel konular olabilir ama turkiye'nin imaji imaji diye soyleyip duruyorsunuzya bu imaja etken birsey daha var ki cok aci; yasadigi avrupa ulkelerinde iki arada kalmis turklerdir bence..(simdi siz bu cumlemide saptirirsiniz ya neyse....)

yasadigim yerden nefret ettigim fikrine nerden vardiniz anlamadim ben burada belcika kimligi ile yasasamda butun belcikalilar bilir ki ben TURK'um...beni turklugumle asaglamaya tesebbus eden azinin payini alir benden, hic susmam ne ulkemi ne kendimi hic bir avrupaliya yargilatmam ben gururluyum bu konuda anlayacaginiz...
siz tam avrupali olmussunuz ama bravo tebrikler hemen ulkeden kovma cabasi...entegre oldugunuz belli, entegre dedikleri sey bu mudur acaba??!!!sizin avrupada yasama mazeretlerinizi ayrica saygiyla karsiladigimi belirtirim, cunku siz ulkenizin imajini, konumunu, ekonomisini, vs... vs... mazeret ediyorsunuz....şakkıdı

söylediklerine vericek cevabi bulamiyorum cünki cok sacama
anlasilan su ana kadar yazdiklarimdan hic birsey anlamamisin.
asil sen ne yaptiginin farkinda degilsin ne yazdigininda!
asagilama diyip duruyorsun ama sen kendin her toplumu asagilayip duruyorsun.bundan cok kompleksli oldugunu görüyorum asil iki arada derede sIkisan seni görüyorum.ülkeden kovma da ne demek cok komik:)) yazdigimdan bunu mu cikardin cok enteresan.
arti onlarin beni asagiliyip benim de hic bir uygun cevabi söylemedigimide nerden cikardin! sence oradan öyle mi görünüyorum.
ben diyorum ki senin yerinde olsam durmazdim iste:) avrupalinin, pislik icinde yasamadigi mi kaldi irtkciligimi kaldi demedigini birakmadin hem bu kadar sikayetcisin ama oradada yasamakta israr ediyorsun neden:)

yoksa oranin yasam sartlari güzellikleri ekomomisi olmasin:))
sakin zorumluyum deme sakin buna kargalar bile güler...

yok ben hem ekmegini onlarin tabagindan yerim sonra o tabaga... diyorsan sen bilirsin lütfen kovdugumuda falan düsünme ne haddime sen zaten cok iyi entegre olmussun yasadigin ülkenin pasaportunu alarak.
bizde burda tek derdimiz senin gelip hepimizi herkezi asagilayip sonrada ahkam kesmeni okumak.
hey güzel allahim konu nerden nereye geldi.canim sen git ilk önce komplekslerini yen sonra benim neler yazdigimi oku iyice ondan sonra saygi sinirlarini asmadan cevap ver veremiyorsan da susmak altindir biliyorsun.

bundan sonra ki yazdiklarina cevap vermiyecegim cünki cok sacmaliyorsun .neden bu kadar saldirgan davrandiginida cözemiyorum.

sacma sacma diyip durmussun ama asil sacmalik sizin yaptiginiz kendini ulkesini kabullenememis ama baska ulkeye entegre olmus olan sizsiniz, merak etme bordo pasaportunuzu en kisa zamanda alirsiniz takmayin bu kadar...
kompleks mi???!!! cok enteresan...siz hangi avrupa ulkesindesiniz merak ettim hakikaten haberleride izlemiyorsunuz sanirim...avrupada bir sikayetini dile getir begenmiyorsan ulkene derler sizinkide o hesap oldu o yuzden oyle dedim ama anlamamakta israrcisiniz .....

"arti onlarin beni asagiliyip benim de hic bir uygun cevabi söylemedigimide nerden cikardin! sence oradan öyle mi görünüyorum."
bu cumlenizde asagiladiklarini kabul ediyorsunuz ama uygun cevabinizi hicbir mesajinizda goremedim...evet buradan oyle gorunuyorsunuz...neden??
kendi ulkesini sevip kabullenmemis biri baska ulkenin insanina nasil kendini ulkesini tanitir, nasil bir imaj birakir malumunuz ...

"yoksa oranin yasam sartlari güzellikleri ekomomisi olmasin:))
sakin zorumluyum deme sakin buna kargalar bile güler..."
yasam sartlari guzellikleri sizi coook etkilemis belli diliniuzden dusmuyor :))
ayrica alttaki cumlenizse ayri bir komedi...saygi istiyorsaniz saygili cumle kurun..
zorunlu degilim elbette ne gibi bir zorunlulugum olabilir hic anlamis degilim
yasam sartlarim iyi evet ama turkiye'de de iyiydi ve hala iyi ban her iki ulkede de yasiyorum canimin istedigi an cikip gidiyorum ulkeme istedigim kadar kalip donuyorum avantajlarim var bu konuda evet ;)

"yok ben hem ekmegini onlarin tabagindan yerim sonra o tabaga... diyorsan sen bilirsin"
su ana kadar yazdiklarinizin icinde en kirici ve sinir bozucu cumleniz budur benim icin..neden mi??
cunku ben rizkimi yiyorum calistigimi emegimi alin terimi yiyorum vergimi fazlasiyla veriyorum ...yani siz burada ki turkleri avrupalilarin tabagindan otlaklandiginimi dusunuyorsunuz cok garip cok yazik yazik..
benden saygi sinirlari icinde cevap bekliyorsunuz ama siz ayni seyi yapiyormusunuz peki neredeyse argo takilacaksiniz..
salgirgan davranmiyorum neden cozemiyorsunuz anlamadim nerden geldigini unutup ulkesini begenmeyen sizsiniz kendi acimdan cevap verdim ...
siz has avrupali olarak avukatliga devam edebilirsiniz...
cevap yazmayacaginiza eminim ...;))

Son düzenleme:
buraya cevap vermemek becerememekten değil tamamen kişisel tercihim :) tek tek alıntı yapmaya ihtiyaç bile duymuyorum :)

ama burada birilerinin çekincelerime canlı örnek teşkil ettiğini görmek son derece üzücü... Türk imajını zedeleyenler asıl okuduğunu anlamadan etmeden direk herşeye itiraz edenler değil mi??

üstelik benim burada savunduğum düşüncelere itiraz varken aslında o düşüncelerin zerre kadar algılanamamış olması tartışmayı bitirdiği gibi (hani elmayla armut misali), mesajların seviyesi /seviyesizliği de korkutucu olacağından en iyisi bu insanı kendi haline bırakmak :) yapacak bir şey yok...

açıklama: buraya yazmak istediğim şey: (böyle diyorum çünkü sen okuduğunu pek anlayamıyorsun) tam olarak yazılanların hiç birini algılayamadığın gibi üzerine de seviyesiz cevap vermendir..

iyi günler!

Bencede hakkaten yani, o kadar nefret ettiysen neden hala oradasın ki? Kin kusmuşsun resmen. Rasist, yani ırkçı demişsin, ama sen onları yerden yere vurmuşsun. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Ama herkes birbirine saygı göstermek zorunda. Benim tanıdığım bir sürü Avrupalı arkadaşlarım var, ve ne diyorlar biliyor musun? Eğer seni tanımasaydım Türkleri hep Avrupa'daki Türkler gibi sanırdım diyorlar. Eh sen köyü möyü topla git Avrupa'ya bir gıdım kendini geliştirme, küvette kurban kes, sonra adamlar elbet bayılmazlar. Biraz suçu(ki bu suç değil, kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama herkes birbirinin değerlerine saygı göstermek zorunda) karşı tarafta değil kendimizde de arayalım. Elif, sen de o bahsettiklerim gibisin demiyorum, elbet istisnalar var, ama zamanında böyle tanıştılar insanlar Türklerle. Bizim ülkemizde nasıl Hristiyanlara karşı farklı millettlere karşı geçmişten gelen, Osmanlı'dan kalma bir düşmanlık varsa onlarda da aynı şekilde. Zamanından öyle tanımışlar çünkü.

aslında herkes birbiriyle paralel şeyler söylemiş, tartışma neden çıkmış anlayamadım..
naçizane birkaç şeyde ben söylemek istiyorum..

benim bulunduğum yerde Türklere ve Müslümanlara yönelik herhangi bir ayrım yok. tam tersi Türk olduğumu duyunca ayrı bir sıcak davranıyorlar.. bazı arkadaşlar 11 Eylülden sonra Müslümanlara karşı duyulan tepkilerden bahsetmiş.. En azından benim bulunduğum bölge de böyle bir tepki yok.. tam tersi müslümanlığa ilgi oldukça artmış durumda.. (isteyen internetten de araştırabilir)

ancak biz özeleştiri yapmak istiyorum izninizle.. nedendir bilinmez ama millet olarak çok saygısız kişileri barındırıyoruz içimizde.. Aslında ayrımcılığın alası bizde ya.. neyse... :umursamaz:

aslında herkes birbiriyle paralel şeyler söylemiş, tartışma neden çıkmış anlayamadım..
naçizane birkaç şeyde ben söylemek istiyorum..

benim bulunduğum yerde Türklere ve Müslümanlara yönelik herhangi bir ayrım yok. tam tersi Türk olduğumu duyunca ayrı bir sıcak davranıyorlar.. bazı arkadaşlar 11 Eylülden sonra Müslümanlara karşı duyulan tepkilerden bahsetmiş.. En azından benim bulunduğum bölge de böyle bir tepki yok.. tam tersi müslümanlığa ilgi oldukça artmış durumda.. (isteyen internetten de araştırabilir)

ancak biz özeleştiri yapmak istiyorum izninizle.. nedendir bilinmez ama millet olarak çok saygısız kişileri barındırıyoruz içimizde.. Aslında ayrımcılığın alası bizde ya.. neyse... :umursamaz:

Evet katılıyorum. Yani sen ağzına geleni söyle, efendim beni aşağılayan ağzının payını alır vs. de. Sonra burada ayrımcılık yapıyorlar. En alasıı bizde, asla hoşgörü yok. Buna gerçekten de inandım artık, üzülerek.

peki siz beni iyi anladiginizi mi dusunuyorsunuz?
neden hep kendi ulkemizin insanini bu denli duskun gosteriyoruz .....??
surekli bana sen neden ordasin sorusunu sormayin lutfen ben cevabimi verdim...
rasist irkci dedim evet ama icinde iyi olanlarda istisnalarda var dedim dikkat ettiyseniz ama bana irkcilik yapana ne dememi bekliyorsunuz ...size irkcilik yapilmamasi irkcilik gercegini degistirir mi peki? almanya'da dokuz kisi cocuklarda dahil yanarak can vermedi mi?bu irkci bir saldiri degil miydi?
siz turkiye'nin gercekleri deyip bunlari konusurken avrupanin gerceklerini benim ifade etmem sizi neden sarsiyor...!!! insan haklarindan bahseden avrupa, amerika isine gelmedigi noktalarda insan haklarini ilk kendileri cignemiyor mu?
ekmegini onlarin tabagimdan yemek cumlesi ne demektir gercekten boyle mi dusunuyorsunuz...??

[/B]
Evet katılıyorum. Yani sen ağzına geleni söyle, efendim beni aşağılayan ağzının payını alır vs. de. Sonra burada ayrımcılık yapıyorlar. En alasıı bizde, asla hoşgörü yok. Buna gerçekten de inandım artık, üzülerek.

bana irkcilik yapanlara hosgoru gostermemi mi bekliyorsunuz?sanirim imkansiz...ben rasist hosgorusuz olsam ulkemin sinirlari disina cikmazdim...oyle degil mi? turk vatandaslarimla yasar giderdim...yolum buraya dustu geldim yerlestim yine turk gibi yasadim...ama turk gibi yasamak deyince akliniza ne geliyor inanin bilmiyorum...

evet hicbir avrupaliyla problemim olmaz dedimya her kultur farkli beni ilgilendirmez ama biri gelip bana kulturumu dinimiu ulkemi irkimi yargilayici konustugu zaman susamiyorum maalesef evet...cunku ben onlara sen neden boule yasiyorsun demiyorum onlarinda bana bunu demeye hakki yok burasi uluslar arasi bir yer bu sekilde besleniyor degil mi?.......

çok çelişiyorsun. Bir dediğin diğerini tutmuyor. Ben zaten ırkçı olana hoş görü göster demedim. Nasıl okudun anladın bilemiyorum. Nası derler dinimi küfreden bari Müslüman olsa lafı varya onu diyorum sadece. Artık da cevap mevap vermiyorum, hakkaten okuduklarımı anlamamışsın. Cevap versem de bundan böyle, yine alakasız şeyler yazacaksın.. Öyle başka başka şeyler yazmışsın. Kolay gelsin.

Back