Ben Avrupalı değilim. Ben Almancı değilim...

yo elbette ki Avrupa değil tüm dünya.. Ama biz Türklerin
gördüğü kadar da küçük ve basit değil.. Avrupanın bizi kötü bilmesinin Osmanlıdan kaynaklandığına inanmıyorum.. zira daha havaalanında gözleriyle bayanları yiyen, kurallardan bihaber olan, çevreye olabildiğince rahatsızlık verenler (istisnalar hariç) maalesef ki biz Türkler.. Ha elbette ki tarihte birçok şey yaşanmıştır.. Ama aynı yaşanmışlık diğer ülkeler için de geçerli.. Doğal olarak "Osmanlıdan dolayı bizi sevmiyorlar" anlayışı, Osmanlıya karşı hıncımızı ortaya çıkarmaktan başka bir işe yaramaz...

O konuda sana katiliyorum iyi yerde güzel örnekler vermissin.Maalesef bicok insanimiz geri buda bilmemekden cok yeniliklere kapali yapici elestirileri kabul etmeyiz ama en ufak seyleri bile sert elestiri yapmakdan kendimizi alikoyamayiz bu herkez icin gecerli degil sonuc olarakda yabancilara kendi ellerimiz ile o firsati veriyoruz :delphin:

Yok aslında konu "Osmanlı yüzünden bizi sevmiyorlar" değildi o bir misaldi ya da etkendi ama konuyu çekiştire çekiştire Ermenilerden bile bahsedildi olay nerelere geldi :)

Türklere karşı önyargılardan bahsediyorduk en son... işte sebepler o kadar basit değil demiştik de iş osmanlıya kadar gitmişti... yani olay tam olarak "biz müslümanız" diye değil zamanında da kendilerine o kadar da hoşgörülü olmadığımızdan olabilir...

Bu arada Almanyanın çok iyi kalite üniversitelerinden birinin (öğrenciliğini bana layık görmeyen :)) ) kampüsünde (öğrenciler kültürlü falan olur diye düşünmüştüm) başıma gelen olayı yazayım size.. Alman arkadaşım davet etti bahçede oturalım vs diye, beni misafir gören yanımıza uğradı ama yedi cihandan insan geliyor, Almanlar azınlıktaydı :)) Hemen her kıtadan insan vardı ama 8-10 kişi :)

Derken bi çocuk daha geldi ziyarete, ne tipi ne aksanı almana benzemiyor (isimleri zaten duyar duymaz unutuyorum). Nerelisin dedim Rusum dedi hoş Rusa da benzemiyor. Meğer Azeri asıllıymış. Biz hemen kaynaştık tabii diller %60 ortak, ben Türkçe konuştum o cevap verdi. ÇOK ŞAŞIRDILAR!!! nasıl oluyor diyorlar.. Yahu diyorum Azerice de Türkçe sonuçta!

Derken bir de SURıYELı geldi... Doğal olarak konuşacak bişeyimiz yok.. GENE ÇOK ŞAŞIRDILAR :) Bu sefer de "yahu niye şaşırıyorsunuz adam Arap.. Dili ARAPÇA, ben Türkçe konuşuyorum! Ne alaka! "

Nitekim bu muhabbet başıma ilk defa da gelmedi.. Yani bizim Arapça konuştuğumuzu sanan çok fazla insan var ama Azerilerin de Türk olduklarından habersizler! Bizi Araplarla bir tutmaları da doğaldır belki... Üzerinde düşünülmeli.. Oysa kültürel olarak bile hiç alakamız yok (umarım yoktur, özellikle kadına verilen değer bakımından)

Başka bir anektod da Almanyaya girerken başıma geldi... Oradaki arkadaşa "bir ihtiyacın varsa annene söyle bi poşet hazırlasın sana getireyim" dedim demez olaydım :) Poşette 2 kangal sucuk iki kalıp da Ezine peyniri!! Giriş yapacağım meydan Frankfurt. Ben tabi biliyorum bir terslik olacak önceden bol bol tiyo aldım :) Dediler ki çıkış kapısından önce Türkleri durdurur polis bagajı açar kontrol eder, abuk sabuk şeyleri atar.. Atlatmanın yolu var mı? Var. TıPıK TÜRK GıBı GÖRÜNME!

Ben de uçakta yan yana oturduğumuz insanları "tipik Türk görünümlerinden dolayı" uçaktan iner inmez terminal binasında ektim kaçtım yanlarından :) Tuvalette üstüme başıma biraz çeki düzen verdim yorulmuşum normal olarak.. Azıcık kıyafet ve makyaj hilesi sonunda hiç bir şeye benzemez hale geldim :) Türk olabilirim de olmayabilirim de. Herşey olabilirim :) Nitekim ıstanbulda da "tipik Türk" denen insanlardan pek yok. Aslında nasıl olduğunu da bilmiyorum tamam yüzden anlarım esmerdir ama daha başka bir şey var demekki.. çünkü bütün akdeniz ülkesi insanları aynen bizim gibi esmer. Elimize karışık bir fotoğraf verilse seçemeyiz kim hangi ülkeden diye.

Neyse sonuç: BıNGO! leş gibi sarımsak kokulu bavulu polis durdurmadı ben de açmadım hatta geçerken polisle ingilizce konuştum (almanca bilmiyorum bu da farklı bişey :) ) ve geçebilir miyim dedim adam "tabi buyrun" dedi geçtim gittim :) Ama arkamda bizim amcaları teyzeleri falan hep durduruyorlardı.. Çifte standart mı? Evet!

ışte tartışılması gereken şey NEDEN?? olduğu.. ki bunun çokkkk uzun geçmişi olmalı. Sadece 1960lardan başlamıyor denince zaten olay Osmanlıya kadar gitti..

Ekleme: bir de aklıma takılan bir şey var. Bunun hakkında konuşmak bir TABU olduğundan kimselere soramıyorum.. Oysa herhangi bir kötü niyet beslemeden son derece safça bu merak. Bu almanlar 1945'e kadar bütün dünyaya yapmadığını bırakmayan insanlar değiller mi? biz değildik derlerse onlar kimdi peki? :) Değişmez deriz hani onlar nasıl değişti çok karışık şeyler :) Çok basitinden Fransaya yapmadıkları kalmamış şimdi can ciğer kuzu sarması gibi görünüyorlar :)

Son düzenleme:
Back