Bende Almanya'da doğdum ve 16 yaşımda Türkiye'ye döndüm. O zamanlar biz de izne geldiğimizde ne kadar uğraşsak da anlıyordu burada yaşayanlar bizim "Almancı" olduğumuzu. Kullandığımız bir kelime yada cümle yapısı. Neydi bilmiyorum ama anlıyordular.
Şimdi Türkiye'de yaşıyorum çok da mutluyum burada olduğuma. Almanya'da doğmuş olsam da Alman pasaportuna sahip olsam da burası benim memleketim. İçimde o sevgi ile büyüdük. Ne olursa olsun hep yabancı olduk orada. Gerçi artık Türkler eskisi gibi değil. Daha farklı. İş sahibi olan var, üniversite okuyan var. Statüleri ilk jenerasyona göre daha yüksek. Ama yine de insanın vatanı oluyor burası.
Ben Türkiye'ye ilk geldiğimde burayı çok yadırgamıştım. Çünkü ben orada çok mütevazi yetiştirilmiştim. Ailem değerlerimizi kaybetmeyelim, Almanlara benzemeyelim diye çok uğraş verdi. Ve bir gün Türkiye'ye döneceğiz diyerek büyüttü bizi. "Türk kızı bunu yapmamalı", "Türküz biz bazı şeyler ayıptır" cümlelerini duyarak büyüdük biz.
Ama ben Türkiye'ye gelip okula başladığımda, Lise'ye başlamıştım, çok şaşırmıştım. Bizim için ayıp olan şeyler yada yapılmaması gereken şeyler, daha doğrusu Türk kızının yapmaması gereken şeylerin çoğu burada yapılıyordu. Erkek arkadaşları vardı çoğunun, parklarda öpüşeni vardı, kızlık meselesi önemli değildi kimileri için. Şaşırmıştım.
Gerçi orada küçük bir köyde yaşıyorduk ve bütün Türkler birbirini tanıyordu, burada ise kimse kimseyi tanımıyor. Koca şehir.
Ama yinede orada doğmaktan, büyümekten, burada hayatımın devamını sürdürmekten çok mutluyum.
![Nazar Boncuğu :nazar: :nazar:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)
Belki burada yetişseydim daha farklı yetişecektim. Yada orada hayatımı devam ettirseydim daha farklı olacaktı her şey. Nerede olursanız olun hayatın tadını çıkarın arkadaşlar.
Hayat kısa. Üzülmeye, depresyona girmeye değmez.
Nerede olursak olalım hayat bir sınav. Zaten baksanıza her yerde bir doğal afet. Allah sonumuzu hayır etsin. :Saruboceq:
Takılmayın ne olursunuz Gurbetçi, Almancı, vs kelimelerine.
İnsan oğlu birilerini bir kategoriye, sınıfa sokmaya çalışıyor. Yurtdışında çalışana gurbetçi der, burda yaşayanları da laz, trakyalı, doğulu, batılı, vs gibi ayırır.
Bunlara üzülmeyin lütfen. olumunekankayizsmile
İnsanlık olarak üzülmemiz gereken çok daha önemli şeyler var bence şu an.