- 3 Nisan 2014
- 36.015
- 146.592
eski eşine ve çocuklarına ödediği tazminat
neden tazminat sordun mu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
eski eşine ve çocuklarına ödediği tazminat
neden tazminat sordun mu?
oncekı eşi çalışmıyormuş ev hanımıydı dedı o nedenle nafakayla birlikte tazmınatta odenır dıye dusundum ben ayrılırken ne nafaka ne tazmınat hıcbırsey talep etmedıgım ıcın bılmıyorum nasıl oluyor bu ısler . hiçde sormadım yalan olmasın
Eski eşinizde birşeyler düzeltme çabasına düşüp kendinizce yüklenmissiniz birvok şeyi, değiştirmeye çalışmışsınız olmamış.
Yaşadıklarımızdan ders çıkarmamız gerekmez mi?
Niye 4 aydır tanıdığınız bir adamin ne için yaptığı belli olmayan borçlarını üstlenmeyi kendinize görev edindiniz? Eşine tazminat ödemisse evliliğin bitisinde suçludur kendisi. Ama siz onun da ne olduğunu bilmiyorsunuz muhtemelen. Bence adam giderek size iyilik etmiş.
İlk evliliğinizin bitmesi çocuklarınızla olan durum sizi yıpratmis olabilir ama hayatınızda illa biri olmak zorunda değil. Olsun da nasıl olursa olsun kafasıyla daha çok üzülürsünüz.
Babanızın vefatıyla herşey üst üste gelmiş ama üstesinden gelebilirsiniz, biraz bakış açısınizi değiştirmeye çalışarak.
Bu kadar da saf olmayın ama rica ederim.Çok haklısınız ...Tazminatın bir suç karşılığı olduğunu inanın şimdi sizlerden gelen mesajları okuyunca anladım ..Bir enayilik damarım var her olayda ısrarla devam edıyorum demekkı
Çok zor şeyler yaşamışsın canım.. ama hayatı bitirmek zor bi karar üzüldüm bu raddeye gelmeneMerhaba kızlar ... Belki eski konumdan belki hatırlayanlar olabilir beni ...Ama hayat oyle acı ki artık ben kaldıramıyorum bu kadar çok imtihanları...Boyle guzel bir gokyuzu altında bunca haın çıkarcı ınsanlarla yasamak ıstemıyorum ınançlı bırıyım ama artık herseyı dusunuyorum artık dun sabahtan berı ağlamaktan mahvoldum
- Annem on sene önce vefat etti.
- Ben aldatılarak eşinden bir buçuk yıl önce ayrıldım. (Bana kalsa hala cekerdımde ....)
- Yenı bır hayata başlamak ıstedım ablamların oldugu cokda sevdıgım baska bır ıle tasındım cunku eskı koca olacak adamla aynı sektördeydık ve onun azgınlıkları gosterısı bırlıkte oldugu kadını kapıma kadar getırmesı bıtmemıştı. Babalarının ve soyu tukenesıce sulalesının doldurmasından dolayı kavga cekısmelerden sonra İki oğlum da cici anneleriyle yaşamayı tercih ettiler. Velayetlerı babalarında ...
- Bız uc kız kardesız.Tabiri caizse annem olunce mezarlıkta ablam bızımle ısı bıtırmıstı ıkı kız kardesımde on yıl boyunca babama bır bardak su bıle vermedıler . amelıyatlarında dahı hastaneye ugramadılar .Kendı evınde babama baktım. Çok zor koşullarda çalıştığım ve sureklı sehır dısına cıktığım için sabah namazıyla uyanır yemek yapar yarısını kendı evıme yarısını babama bolerdım ve Hergun duzenlı yeemegını ıse gıtmeden bırakırdım cumartesı gunlerıde duzenlı dıp koşe temızlığını yapardım. mukemmel değildim tabıkı ama elımden gelenı yaptım .Babam ıkı ay once evde düşmüş hastneye goturdum kalça amelıyatı yaptırdım ama orda amelıyathaneden korona kaptı ve tam bır ay once öldü. Korona olunca İki hafta acilde gece gunduz baktım kardeşlerim uğramadılar bile...Sonra yoğunbakıma aldılar üçüncü gün öldü ve cenaze cumartesi gününe denk geldi ablamlar cenazeye gelmedi bile iki bayan ıkı erkek arkadaşımla babamı gömdük.Çok zor oldu ...Hanı tabutu tasıyacak dort erkek bıle yoktu malesef...
- Ben şu an kendı evımde oturuyorum.çalşıyorum ve işyerinin verdiği arabayı kullanıyorum .dört aydır karşıma düzgün bir insan çıkmıştı oda eşinden ayrılmış benım gıbı cocukları annede...öğretmen ama o kadar borç içindeki eski eşine ve çocuklarına ödediği tazminat ve nafakalardan sonra elıne cok bırsey kalmıyor . dedimki kendı kendıme abdestli namazlı dininde gözü dışarda olmaz e bende öyleyim gecede gunduzde basımda bır adam olur el ele tutusur umreye gıderız .. Bir yüzük taktık araamızda ...nıkah yapınca o es durumundan benım yasadıgım sehre gelecektı sımdıkı evımdede oturacaktık. evde herseyım var zaten yenı duzen kurmustum bu sehre tasınınca ...Sadece salon takımımın yuzunu degıstırdım onuda mobılyacıya ben oderım demıstı . Ben onu hıc maddıyatsız sartsız sadece Allah yolunda bır ınsan dıye kabul ederken dun mobılyacı borcunuda uzerıme bırakıp bir mesajla ayrılmış.....
- Ben artık bu dunyayı kaldıramıyorum arkadaslar kıme ne ıyılık yaptıysam nankörluk ve darbe gordum herkes bır çıkar peşinde .Aslında dini gorevlerını yerıne getıren inançlı biriyim ama bu hayatta kalmak ve yasamak artık ıstemıyorum
Kesinlikle katiliyorm.ya dayak ya aldatma var bence. illa bir kusurlu tarafı var yani.
ucuz kurtulmuşsun mobilya parasıyla yat kalk dua et.
Eski eşimle ayrılığı hazmedemeyeceğim birşeymi varki? eski konularımdan hatırlayanlar bilir adam boşandığımın ertlesi gübü sevgilisiyle ve sevgilisinin çocuğuyla kapıma dayandı benım cocuklarımıda alıp mangala kutlamaya gitmişlerdi.bırkaç ay sonrada evlendıler zaten onları sileli çok oldu ....güçlü gibiyim ama değilim demekki hanı gecede gunduzde başımda bır golge bır yoldaş olur dıye dusunmuştum.Anne babanıza Allahtan rahmet dilerim, başınız sağolsun. Eşinizle ayrılığı da hazmetmişsiniz görünüşe göre, yeni evlilik yoluna girmişsiniz çünkü.
Evlilikten dönme işini gözünüzde büyütmeyin, zaten sizin düzeninize gelecekmiş adam, mobilyayı yenilediyseniz kendi mobilyanız sonuçta. Mis gibi oturun içinde.
Hayatınızda bir erkeğe ihtiyacınız yok, her şeyi kendiniz becermişsiniz bu zamana kadar, bundan sonra da olur.
Ben anlaşmalı bosandigim tazminat ve nafaka istemediğim içinde inanın bilmiyordum .haklisinizBu kadar da saf olmayın ama rica ederim.
Bölge müdürlügü yapmış, master yapmış insansınız.
Az çok boşanırken bir şeyleri de ögrenmiş olmanız lazım.
Çevrenizden duymuş olmanız lazım.
Biraz kendinizi geliştirin.
Değiştirin demiyorum ama geliştirin.
Psikologa gidin öncelikle.
Çok haklısınız ben hala güçlü olduğumun bu günleride atlatabilecegimin farkında değilim sanırım.Güzel arkadaşım, şu özet geçtiğin hayat hikayen senin ne kadar güç bir insan olduğunu gösteriyor. Kaç kişinin harcı bunlar?
Hayatta mutlu olmak için kimseye ihtiyacınız yok sizin. Yalnız yaşayan biri olarak bunu bizzat deneyimleyip söylüyorum.
Herkesten darbe yediğini düşünüp bir umut bu adama sarılmışsın bence, saflığından değil.
Başımıza bişey geliyorsa bize öğretilmek istenen önemli bişey var mutlaka. Bir durun, kendinizi sevin, kendinizi mutlu edin, hayatınıza yeni meraklar, küçük hobiler katın. Tassavvuf size iyi gelebilir mesela şu dönem. Siz önce kendi yolunuzda sağlam ve mutlu yürüyebilin ki, sonra yol arkadaşı edinmeye değecek, sizin yolculuğunuza zenginlik katacak bir insanla yollarınız kesiştiğinde onu hayatınıza dahil edersiz. Şekil 1A da ki gibi mutluluğunuzu başkasına endekslerseniz, sandığınızın aksine sırtınıza yük olur o.
İyiki kendi çekip gitmiş. Sevinin, üzülmeyin.