• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben artık dayanamıyorum

cnm geç olsada okudum konuyu..en başta Rabbim sabır versin sana..Ama bence en doğru kararı vermişsiniz..nişanlılıkta bu problemler oluyorsa evliliği düşünemiyorum...
ZARARIN NERESİNDEN DÖNÜLSE KARDIR..

Hala inanamiyorum. Konuyu okudum bitirdim ama sanki film izlemis gibiyim oysa ki sen bunlari yasadin. Ne kadar güclü ne kadar sogukkanlisin aslinda.
Keske nisanlilik döneminde konunu farketseydim ; belki derman olamazdim ama iki cift lafim olurdu elbet. Öncelikle her ikiniz tarafindan da baktim olaya ; zavalli esin de hakli bir taraftan ama davranislari yanlisti.
Bir kere senin ayni evde oturmama düsünceni annesine acmayacakti.
Ama acti cünkü kendisi istedigi icin annesiyle konusurken muhtemelen senin de istemedigini citlatmistir. Daha sonrasinda da kayinvalide iyice sana karsi bilendi ve de dügün sirasinda patladi.
( Orayi biraz karisik anlatmissin ama anladigim buydu )
Yazik oldu size birbirini bu kadar seven dopdolu iki gence yazik etti kadin.
Bir kere diyemedi ogluna " oglum ben hata yaptim siz evinizi bilin ,
ama arada da bana gelin beni yoklayin" deseydi su an hersey farkli olurdu.
Hep esin sana mutlu haberle gelecek diye bir heves okudum ama maalesef mutsuz son.

Dügün salonunda oturup aglayisin gözümde canlandi bir an.
O günlerde konu nu görüp ortak olmak isterdim derdine. :14:
Daha sonra bulusup bulusup yine ayrilmaniz. Allahim ne hayallerin vardi
kimbilir nasil birdenbire bunun üstüne cizgi cekilir. Aklim ermiyor.
Tekrar derdini desip canini acitmak degil amacim.
Ama yurtdisinda yasiyorum ve de bakiyorum da
burada anne babalar asla karismazlar cocuklarinin iliskilerine.
Tabii ki asirisi da iyi degil bunun ama en azindan anneler gelinlere kaynanalik taslamaz.
Ama biz de kayinvalide- gelin konusu ilk basta :20:

Cok cok üzüldüm. Daha ilk yazindan itibaren ne kadar hayat dolu ne kadar
akli basinda oldugun anlasiliyor yasina ragmen. Ilginctir ki cok fazla kisi de ragbet etmemis yorum yapmamis konuya.

Ayrica ; tam da ayrilma karari vermisken hakimin de bir yil daha uzatmasi ,
yani davanizin asagi yukari bir yil sürmesi de ne büyük aci.
Her gün cektigin acilar sana yeter.
Merak ettigim en son davayi hanginiz acmaya cesaret ettiniz? Sanirim sen?

Söylenecek bir sey kalmadi artik. Hic birsey su an acini dindirmez. Tek ilaci zaman. Sabir güzelim sabir...

Hala inanamiyorum. Konuyu okudum bitirdim ama sanki film izlemis gibiyim oysa ki sen bunlari yasadin. Ne kadar güclü ne kadar sogukkanlisin aslinda.
Keske nisanlilik döneminde konunu farketseydim ; belki derman olamazdim ama iki cift lafim olurdu elbet. Öncelikle her ikiniz tarafindan da baktim olaya ; zavalli esin de hakli bir taraftan ama davranislari yanlisti.
Bir kere senin ayni evde oturmama düsünceni annesine acmayacakti.
Ama acti cünkü kendisi istedigi icin annesiyle konusurken muhtemelen senin de istemedigini citlatmistir. Daha sonrasinda da kayinvalide iyice sana karsi bilendi ve de dügün sirasinda patladi.
( Orayi biraz karisik anlatmissin ama anladigim buydu )
Yazik oldu size birbirini bu kadar seven dopdolu iki gence yazik etti kadin.
Bir kere diyemedi ogluna " oglum ben hata yaptim siz evinizi bilin ,
ama arada da bana gelin beni yoklayin" deseydi su an hersey farkli olurdu.
Hep esin sana mutlu haberle gelecek diye bir heves okudum ama maalesef mutsuz son.

Dügün salonunda oturup aglayisin gözümde canlandi bir an.
O günlerde konu nu görüp ortak olmak isterdim derdine. :14:
Daha sonra bulusup bulusup yine ayrilmaniz. Allahim ne hayallerin vardi
kimbilir nasil birdenbire bunun üstüne cizgi cekilir. Aklim ermiyor.
Tekrar derdini desip canini acitmak degil amacim.
Ama yurtdisinda yasiyorum ve de bakiyorum da
burada anne babalar asla karismazlar cocuklarinin iliskilerine.
Tabii ki asirisi da iyi degil bunun ama en azindan anneler gelinlere kaynanalik taslamaz.
Ama biz de kayinvalide- gelin konusu ilk basta :20:

Cok cok üzüldüm. Daha ilk yazindan itibaren ne kadar hayat dolu ne kadar
akli basinda oldugun anlasiliyor yasina ragmen. Ilginctir ki cok fazla kisi de ragbet etmemis yorum yapmamis konuya.

Ayrica ; tam da ayrilma karari vermisken hakimin de bir yil daha uzatmasi ,
yani davanizin asagi yukari bir yil sürmesi de ne büyük aci.
Her gün cektigin acilar sana yeter.
Merak ettigim en son davayi hanginiz acmaya cesaret ettiniz? Sanirim sen?

Söylenecek bir sey kalmadi artik. Hic birsey su an acini dindirmez. Tek ilaci zaman. Sabir güzelim sabir...

Emek verip yazdığın için, sıkıntımı paylaştığın için öncelikle çok teşekkür ederim.

Bitti ama inan sanki boş bir sandalın içinde denizde sallana sallana gidiyormuşum gibi hissediyorum. MAhkemeden sonra çok yakın bir arkadaşımın evine gittim ağzını açtığım an gözümden yaş aktı. Bir süre konuşamadım zaten sonra sonra kendime geldim..
Kendime geldikçe de hiç bir şeye olmasa bile bu kararsızlığın bitişine sadece gülümsedim.
Ben en kötüsünü yaşadım. En kötüsü hayallerimin yıkılması onların altında kalmam değildi, ben en sevdiğiniz insana bile gözünüz kapalı kendinizi emanet edemeyeceğinizi, hiç bir şeyin aslında bize ait olmadığını, ve hiç bir şey için ben bunu asla yapmam yaşamam dememek gerektiğini öğrendim.. Bunlar bana canımı yaka yaka ders oldu.
İnsanız hepimiz bugün güldüğümüze yarın ağlar, ağladığımıza yarın güleriz.. Bakalım hayat ne getirir ne götürür bilmiyorum ama inan bu bir buçuk yıllık süreçte yaşadığım azabın içinden çıkamadıkça dert oldu bana..şimdi bitti..Ben hep iyi düşündüm iyi olacağına inandım şimdi bu iyi niyetimi kaybetmeden yarınlarımın iyi olacağına inanıyorum.

Nefretim yok, kinim yok.. Allahım bildiği gibi yapsın..İçimin acıması verdiğim emeğe, beklediğim zamana, sadakatime, sevgime..

Mahkemeden çıkınca hiç bir şey konuşamadık. Onunda gözünden iki damla yaş aktı benimde..çünkü sevgiyse bu biz severek ayrıldık..

Beni hiç sevmemiş diyemem ama sevgi yetmiyormuş..ben bu sonucu haketmedim..

Hakim boşadı diye biteceğini mi sanıyorsun dedi ne olacaktı ya dedim nikahındayken sahip çıkmadığına şimdi mi sahip çıkacaksın dedim.. Baktı gözümün içine bana böyle yapma ben unutamam vazgeçemem seni sevmekten dedi..sadece güldüm görürüz der gibi.

Sevmek güzelde artık el kol bağlı sevgi istemiyorum ben..İnancımı kaybetmişim adama..Ne olacak diyorum sevse ne sevmese ne..
ne değişecek..

Hakim boşadı diye biteceğini mi sanıyorsun dedi ne olacaktı ya dedim nikahındayken sahip çıkmadığına şimdi mi sahip çıkacaksın dedim.. Baktı gözümün içine bana böyle yapma ben unutamam vazgeçemem seni sevmekten dedi..sadece güldüm görürüz der gibi.

Sevmek güzelde artık el kol bağlı sevgi istemiyorum ben..İnancımı kaybetmişim adama..Ne olacak diyorum sevse ne sevmese ne..
ne değişecek..

ne yapacak çok merak ettim doğrusu..inan senin konunu okurken bizim sıkıntılarımız hiçbirşeymiş neler yaşıyor insanlar nankörlük etme dedim kendi kendime..
evet sevmek güzel cnm ama çok doğru demişsinki erkeklere elini versen kolunu kapıyor..ee elimi vermedende olmuyorr..

ne yapacak çok merak ettim doğrusu..inan senin konunu okurken bizim sıkıntılarımız hiçbirşeymiş neler yaşıyor insanlar nankörlük etme dedim kendi kendime..
evet sevmek güzel cnm ama çok doğru demişsinki erkeklere elini versen kolunu kapıyor..ee elimi vermedende olmuyorr..

Bende hep öyle avutuyorum kendimi biliyor musun? İnsanlar neler yaşıyor ne acıları var diyorum..Allahım ne verirsen ver sağlığımla sınama diyorum..Sabır açısından en iyisi bu sanırım :)
Allah cümlemizin gönlüne göre versin inşallah ya ben bişey yapacağını sanmıyorum seviyorum diye lafta söyler durur artık inadımın kırılacağı günü bekleyecekmiş yani benim hala eve gidip ben geldim dememi bekleyecek paşam..
geçti o iş, hakkımızda hayırlısı olsun..

hayretle okudum ve çok üzüldüm birbirini bu kadar çok seven iki insana yazık olmuş o kadın bir anne olmaz ! bi anne evladına bunu yapamaz Allah sabırlar versin...:14:

dua et canım bol bol dua et hakkında hayırlısı olsun ... peki şu anda nerde k.v?

kayınvalide çalışıyor bir tekstil firmasında..evinde yine oğluyla beraber yaşıyor..
bana alınan eşyaları kolilemişler koltukların eşyaların üzerini örtmüşler evin bir odasına televizyonu kurmuşlar iki çekyatla oturuyolar mutfak tuvalet banyoyu kullanıyorlar..öyleler yani.. aslında bu şekilde yenilgiyi hazmedemiyorum ama yapabileceğim daha da bişey yok..yeter hep kendimden verdiğim..

kayınvalide çalışıyor bir tekstil firmasında..evinde yine oğluyla beraber yaşıyor..
bana alınan eşyaları kolilemişler koltukların eşyaların üzerini örtmüşler evin bir odasına televizyonu kurmuşlar iki çekyatla oturuyolar mutfak tuvalet banyoyu kullanıyorlar..öyleler yani.. aslında bu şekilde yenilgiyi hazmedemiyorum ama yapabileceğim daha da bişey yok..yeter hep kendimden verdiğim..

sen ne gerekiyosa yapmışsın canım eşinin basiretsizliği ve k.v.nin düşüncesizliği yani bu noktaya varana kadar oğlum siz mutlu olun diyememiş mi bencil... ben eşine de hak veriyorum aslında ama anne anne olacak işte... benim annemde yanlız yaşıyor mesela ablamda bende evliyiz Allah ondan razı olsun binlerce kez...

sen ne gerekiyosa yapmışsın canım eşinin basiretsizliği ve k.v.nin düşüncesizliği yani bu noktaya varana kadar oğlum siz mutlu olun diyememiş mi bencil... ben eşine de hak veriyorum aslında ama anne anne olacak işte... benim annemde yanlız yaşıyor mesela ablamda bende evliyiz Allah ondan razı olsun binlerce kez...

Öyle bacım zaten sana annenin gerçekten ihtiyacı olsada iki damla göz yaşı döküp beni bırakma dese sende orta yolu bulacam diye uğraşır durursun..bende aynı şekilde yapardım anamız babamız nihayetinde anlıyorum yardımcıda olmaya çalıştım kendimi paraladım ama anneyle eşi aynı kefeye koymaması gerektiğinin mantığını anlatmayı beceremedim.. onun isyanlarını dinledim anamdan babamdan yana yüzüm gülmedi bir sıfır ekside başladım hayata ama beni bırakma sığınacak limanım ol dedi..olayım olmasına da ben mutlu olmadıkça ben adamı nasıl mutlu edicem..bugün anasıyla anası gidince babasıyla bir hayat geçireceğiz..küçük çocuk değiliz artık saygıyı tüketince ne yapacaz ben yine boynu bükük kendime hayat kurmaya çalışcam..sensiz yaşayamam sözlerini hep duyduğum için ve benim için bişeyler yapamadığını gördükçe artık inancım kalmadı.. biliyor benim inancımın kalmadığını artık söyledim yüzüne de ben seni bu kadar sevmeseydim inan umrumda değildin hayatım boyunca kimseye bu kadar bel bağlamadım ben dedim sonra bana sen zaten herşeyi yaparsın istesen şimdi çıkar gelirsin ama bana inanmadığın için gelmiyorsun diyor..

keşke nişanı atsaymışsın be canım, tabi şu saatten sonra keşke desek ne fayda, doğru bir karar vermişsin hakkında hayırlısı olsun Allah iyi insanlarla karşılaştırsın bundan sonra, emzikten kopmamış erkek fena, düşman başına vermesin Allah

keşke nişanı atsaymışsın be canım, tabi şu saatten sonra keşke desek ne fayda, doğru bir karar vermişsin hakkında hayırlısı olsun Allah iyi insanlarla karşılaştırsın bundan sonra, emzikten kopmamış erkek fena, düşman başına vermesin Allah

Haklısın canım.. Keşkeleri artık düşünmemek en güzeli.. Emzikten kopmamış erkek sözünde bizim için en doğru tabir oldu sanırım:)

Allah iyi insanlar çıkarsın cümlemizin karşısına..İyi, huzurlu, sağlıklı ömürler versin hepimize..

hikayeni baştan okudum arkadaşım inanamadım sonuna hep bi umutla bekledim belki kadın aradan çekilir gider diye bu insanları anlayamıyorum nasıl evlatlarına kıyıyorlar ya Allah yüzünü güldürsün yeniden mutlu olursun hiç sorunsuz biriyle inş.

Back