• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben artık anneyım ne zaman dedınız

kibela24

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
6.205
48
683
44
Ağrı
anne olduğunuzu tam anlamıyla ne zaman hıssettınız..
ben sezeryandan sonra odama geldığınde dunya tatlısını gorunce bu benım mucızem dedım

dıkıslerım acıyordu ama onu gordugumde acımı unuttum

o gece sabaha kadar ona baktım..

benım kadar uykusuna duskun kadın sabaha kadar uyumadı
acaba usuyor mu acıktımı dıye dusundum..

anne bu demektı kendının tum acılarını unutup sadece onu dusunmektı

o gun bugun oğlum bana anne dıyemesede ben beş aydır anne olduğumun farkındayım

kızlar burdanda yazmıstım hatırlarsınız kendımı anne hıssedemıyorum dıye.oglum 5.5 aylık oldu hala kendımı anne hıssedemıyorum.sankı bır cocuga bakıcılık yapıyormusum gıbı bu benı cok uzuyor ama hala ıcım tıtremıyor sadece hastalandıgında kendımı anne hıssedıyorum cunku cok uzuluyorum.

iki şey anne olduğumu gerçekten farkettirdi bana
birincisi onu kucağıma aldığımda ilk göğsümü tutup emmeye başladığı an...
ikincisi de daha 6 günlükken sarılık nedeniyle küvezde kaldığı zaman
ona dokunamak onun derdine çare olamamak
allah kimseyi evladıyla sınamasın arkadaşlar
onların derdini acısını göstermesin...

kızlar burdanda yazmıstım hatırlarsınız kendımı anne hıssedemıyorum dıye.oglum 5.5 aylık oldu hala kendımı anne hıssedemıyorum.sankı bır cocuga bakıcılık yapıyormusum gıbı bu benı cok uzuyor ama hala ıcım tıtremıyor sadece hastalandıgında kendımı anne hıssedıyorum cunku cok uzuluyorum.

dunyanın en guzel meslegı o bakıcılık ya
onun ucretıde onların gulumsemesııııııı

onu ılk kucagıma aldıgım an hıssettım anne oldugumu 9 ayın sonunda kavysmustum melegıme bırde sarılık ıcın kan testı yapılacaktı kan alınırken kızımın yanına almamıslardı benı aglamalarını duyuyordum sadece ıcım cok acımıstı anne olmak cok guzel...

canım bende kucağıma aldığım gün hisettim ama kızlar anne demeye başladı 7 aylık oğlum yaaa annelik çok güzel bişey

anne olduğumu 40 ımız çıktıktan sonra daha güzel benimsedim . gece kalkmalarına alışabilmiş olmam , gaz sancılarına ve ağlamalarına kıyamayışım onu rahatlatma çabam beni ona fazlasıyla alıştırdı . bir de şimdi 6 aylık oldu keyfimize değmeyin :)) onu güldürünce bana tepki verip anlayıp gülmesi beni herşeyden çok mutlu ediyor.

onu ılk kucagıma aldıgım an hıssettım anne oldugumu 9 ayın sonunda kavysmustum melegıme bırde sarılık ıcın kan testı yapılacaktı kan alınırken kızımın yanına almamıslardı benı aglamalarını duyuyordum sadece ıcım cok acımıstı anne olmak cok guzel...

bu sarılık dan dolayı kan alınca ınsanın ıcı gıdıyor

dogum yaptim o gece uyudu emdi kalkti diger bebekler agliyor bu sakin sakin bakiniyor gece saat 4 falan, kalktim aldim bunu kucagima dolaniyoruz hastanede biran gurultu duydum gibime geldi ben bir panik elektrik yemis at sinegi gibi, oldum ay dedim( ac yavrum garibim acliktan karni gurulduyor kordonundan ayrildi nasil anneyim ben ac biraktim masumumu diye)agla agla nasil agliyorum icim disima cikti esim yok cunku yanimda refakatci kalamiyor aradim onu dedim hemen acil mama bisey bul karni gurulduyor oda orda sizlanmaya baslamasinmi kari koca yedik kafayi hemsire emzir o ac olamaz dedikce yok ac diye agladim durdum neyse uyudu biran ayni gurultuyu duydum meger benden geliyormus dogum heyecandan 2gun lokma yememistim cunku ay nasil mutlu oldum anlatamam, annelik heyecani iste,,sabah 6 esim zor yapmis sabahi bir geldi ,gozler portlemis 2poset devam sutu almis tum acik marketlerden toplamis 8de aliniyorlar ziyaretciler hastaneye bu yalvara yalvara girmis bizim kiz emdide uyumustu bile ,o an esimle birbirimize baktik gozlerimiz doldu anladik ki sadece benmi oda coktan baba olmus ,o geceyi unutamam ac sandigim bebegime aglarken anladim ben artik anneyim............

Son düzenleme:
doğumdan sonra bana getirip onu emzirdiğimde ve hemen emdikten sonra başını göğsümün üzerime koyup uyuduğunda... çok güzel bir duyguydu. bu şekilde uyumaya 1 ay devam etti sonra bıraktı.keşke yine yapsa ya, sırf o öyle uyusun diye odamıza çekilip yorganın altına girişimiz geldi aklıma..

dogum yaptim o gece uyudu emdi kalkti diger bebekler agliyor bu sakin sakin bakiniyor gece saat 4 falan, kalktim aldim bunu kucagima dolaniyoruz hastanede biran gurultu duydum gibime geldi ben bir panik elektrik yemis at sinegi gibi, oldum ay dedim( ac yavrum garibim acliktan karni gurulduyor kordonundan ayrildi nasil anneyim ben ac biraktim masumumu diye)agla agla nasil agliyorum icim disima cikti esim yok cunku yanimda refakatci kalamiyor aradim onu dedim hemen acil mama bisey bul karni gurulduyor oda orda sizlanmaya baslamasinmi kari koca yedik kafayi hemsire emzir o ac olamaz dedikce yok ac diye agladim durdum neyse uyudu biran ayni gurultuyu duydum meger benden geliyormus dogum heyecandan 2gun lokma yememistim cunku ay nasil mutlu oldum anlatamam, annelik heyecani iste,,sabah 6 esim zor yapmis sabahi bir geldi ,gozler portlemis 2poset devam sutu almis tum acik marketlerden toplamis 8de aliniyorlar ziyaretciler hastaneye bu yalvara yalvara girmis bizim kiz emdide uyumustu bile ,o an esimle birbirimize baktik gozlerimiz doldu anladik ki sadece benmi oda coktan baba olmus ,o geceyi unutamam ac sandigim bebegime aglarken anladim ben artik anneyim............
canım o kadar güzel anlatmıssınki gözlerim dolarak sonumu getirebildim ancak annelik böyle bişey işte.eminim sen harika bi annesin:1hug:
ben anne olduğumu ise sabah 8 de doğum yaptım onun ağlayarak dünyaya gelmesi ve ilk öpüşüm,benide ağlatmıstı ama o an sanırım hala anne gibi hissetmiyordum taki odamızda koynuma yatıncaya kadar.inanırmısınız gözümü ondan bir an bile ayırmamak için yalan değil 3 gün uyumadım.hep onu izledim uyuyomu nefes alıyomu bu benimmi acaba biri yanımdan alırmı diyerek hep ama hep onu izledim.5. günümüzde sarılık için küveze aldıklarında öyle bi ağladıki yavrum o an çaresiz olmak çok kötüydü.bir yandan o ağlıyo bir yandan ben eşime anlatıyodum telefonda ağlayarak tabi.hemşirelere yalvar yakar çıkarttırdım bebeğimi sakinleştireyim öyle yatırayım diye.kucağıma aldığımda işte o an anneydim canım kızım o an herşeyle bağlantımı kesmiş tek derdim bebeğimdi.hala o anı hatırlayınca ağlayasım gelir.allahım kimsenin yavrusuna acı çektirmesin inşallah amin

canım o kadar güzel anlatmıssınki gözlerim dolarak sonumu getirebildim ancak annelik böyle bişey işte.eminim sen harika bi annesin:1hug:
ben anne olduğumu ise sabah 8 de doğum yaptım onun ağlayarak dünyaya gelmesi ve ilk öpüşüm,benide ağlatmıstı ama o an sanırım hala anne gibi hissetmiyordum taki odamızda koynuma yatıncaya kadar.inanırmısınız gözümü ondan bir an bile ayırmamak için yalan değil 3 gün uyumadım.hep onu izledim uyuyomu nefes alıyomu bu benimmi acaba biri yanımdan alırmı diyerek hep ama hep onu izledim.5. günümüzde sarılık için küveze aldıklarında öyle bi ağladıki yavrum o an çaresiz olmak çok kötüydü.bir yandan o ağlıyo bir yandan ben eşime anlatıyodum telefonda ağlayarak tabi.hemşirelere yalvar yakar çıkarttırdım bebeğimi sakinleştireyim öyle yatırayım diye.kucağıma aldığımda işte o an anneydim canım kızım o an herşeyle bağlantımı kesmiş tek derdim bebeğimdi.hala o anı hatırlayınca ağlayasım gelir.allahım kimsenin yavrusuna acı çektirmesin inşallah amin

guzel kelimelerin beni cok mutlu etti ilk cocuk tecrubesizlik kendi karnimin gurultusunu bile anlayamamisim ayaklarim yere basmiyordu bile senin yazdiklarini okuyuncada anladim bu yollardan gectik beni gorsen bebek bizim odada ben kapilari surguler arkasinada sandalye koyardim,gecenin koru tek gozum uzerinde nefes kontrolu yapardim ah ah annemi simdi anliyorum biliyormusun hala ayniyim yollarda bebegimi sevmek icin yaklasanlara acaba kacirmakmi istiyor elinde spreymi var bayiltici diye senaryolar yaziyorum arkadasim benimki paranoyaklik boyutuna vardi hele o genzine sut kacmalari bahsetmiyorum bile Allah su mubarek gunlerde evlatlarimizi bize bagislasin saglicakla isteyen dileyen tum arkadaslarimizinda kollari dolsun insallah :Saruboceq:bebeginle senide Şeniz

ahh canım arkadasım aynı duygualrı paylasmısız senınle bılmeden....
yanıma geldıgınde sabaha kadar uyumadık esımle oglumu seyrettık ne kadar ınanılmaz bısey oldugunu dusunduk ve o gundur ben ogluma asıgım onsuz bı hayat dusunemıyorum

ben doğum yaptıktan sonra ilk kez gösterdiler bu kızın diye .odadan kıyafetlerini isteyin hemen giydirin üşümesin yavrum dedim.işte o an annelik buymuş dedim ve ağlamaya başladım.birde benimki zor oldu aşılamayla olduğu için kıymetliydi.ebe niye ağlıyorsun dedi bilmiyorki o gözyaşları mutluluk yaşları.bebeğim benden önce odamıza geçmiş yatıyordu.beni yatağa yatırır yatırmaz kızımı kucağıma verin dedim ve yine ağlamaya başladım çok sulu gözlüyüm.ben ağlamaya başlayınca annem kaynanam ve hatta eşim bile ağladı.sonra 15 günlükken sağlık müdürlüğünden arayıp şüpheli fenil var dediklerinde dünya başıma yıkıldı.ağlaya ağlaya sağlık ocağına gidip orda topuğundan kan alınırken kızımla beraber bende ağladım.o hasta olacağına ben olsaydım dedim.şimdi her ay hipotiroid olduğu için kan aldırıyoruz.ona iğne batırdıklarında benim kalbimi söküyorlarmış gibi geliyor.annem hep bize biişey olduğunda anne olunca anlarsın derdi.şimdi çok iyi anlıyorum.ben anneyim ve iyiki kızımı doğurmuşum:)

Back