Ben anne ve es olmayi beceremedim :(

Bebeğinizle duşa girseniz hem o zaman duştan çıkınca uykuya daha rahat geçer belki. Bu kadar huzursuz uyumasının bi nedeni mi var acaba bir şeyden falan rahatsız oluyor, bir yeri ağrıyo vs.

Aynen

Bakicak babasi cocuk aglayacak zirlayacak en sonunda ogrenecek aglayarak istedigini yaptirmayada alismis

Cocugunuz ve benim oglum nerdeyse ayni yasta. Bana bir tahmin yürüt denilse derim ki: Cocugunuz size doymuyor. Bunun uyku düzenlikle bir alakasi olmadigini düşünüyorum. Esim isinden dolayi sabah erken çıkar ve akşam anca döner. Oğlum anahtarını duyunca kapıya koşar sevinir ve babasını tüm aksam bırakmaz. Eminim sizin çocuğunuz da öyle. Size bir öneride bulunamam belki,ama kendinize fazla yüklendiğinizi düşünüyorum. Hem çalışıp hem çocuk büyütmek hicde kolay değil .eşinizde bunun farkına varmalı. Bende esimle bazen günde tek on dakika yalnız kalabiliyorum uyuyup kalmadan. Ama hic yoktan iyidir diye şükrediyorum. Belki is saatlerinizi azaltsaniz daha cok zamaniniz olur hem kendiniz hem cocugunuz icin.

Canım seni anlıyorum ama biraz daha sabırlı olmalısın.Benim oğlumda babasının yanında durmuyordu,hemen ağlardı.

Oğlun 2 yaşında koca dana olmuş.Banyo işinizi gündüz duşunuz kabinliyse oğlunuzu kenarda taburede oturtun.Bir yandan onunla şarkı söyleyin bir yandan banyonuzu yapın.
belki böyle bir yöntem ise yarayabilir.

Çocuğu erken uyutma biraz daha oyalayıp yorun.dalmasi kolay olur.eşiniz dışarıya çıkarsın sıkı giydirip yakın bir avm ye yada kapalı oyun parkına.o zaman siz de duş alıp kişisel bakımınızla ilgilenirsiniz..Düş alacağın zaman birlikte geçin banyo sıcak ise eşiniz çocuğu su ile oynatsin sizde kendinizle meşgul olun. Ben böyle yapardım.

Canım bunalmışsın epey belli ki ama olayın senin iyi bir anne ya da eş olamamanla hiç ilgisi yok. Çocuğa karşı tutumunuzu biraz değiştirmeniz gerekiyor anne baba olarak. Ağlayarak istediklerini elde edebildiğini görmüş ve bu rutine alışmış. Bırakın ağlasın siz duştayken, babası da hadi oğlum canım oğlum diye ikna etmeye çalışmak yerine “istersen burda ağlayabilirsin istersen de gel yanıma salonda oyun oynayalım “desin mesela ve uzaklaşsın. Siz de duştan çıkınca ayyy yine ne çok ağladın gibi tepkiler vermeyin hiçbirşey yok gibi davranın. İnanın 1-2 ağlamaya devam eder sonra bırakır. Mevzu duş olduğu için öyle örnek verdim her konuda ağlamasına taviz vermeden anne baba bir ağız olun. 2 yaş dediğin az değil artık bebek olmadığını hissettirin ona. Bol şans

Sadece dus meselesi de degil tabii ki. Isten gelince yanyana uzanin bugun iste ne oldugunu anlatin ona. Inanin 15 dk farkedecek. Giydiriken soyarken sarkilar soyleyin. Bol bol ten temasi. Size doymak istiyor minnak

Sana cozumu soyleyeyim canim.dusa bebeginle birlikte gir.3 yasinda ikizlerim var 7 aylikran beri ucumuz birlikte giriyoruz banyoya.hem de cok egleniyoruz.dusluktan yagmur yagdiriyoruz yanlarina aldiklari oyuncaklari sampuanlayip yikiyoruz dusta sarki soyluyoruz bazen masal anlatiyoruz.bu bizim her aksamki etkinligimiz.hem bir guzel eglenip hem de bir guzel yoruluyorlar dusta.sonrada bebek losyonuyla bir guzel masaj sut ic dis fircala hoppp yataga.uyandir uyandirabilirsen:))tek girmek zorunda degilsinki beraber girin.hem kendinizi hem onu yikayin.eglenceside cabasi benden soylemesi:))

Canım ben çözümü duşa oğluml birlikte girerek buldum. Muhtemelen topa tutulcam burda ama olmuyor yani ağlıyor bağırıyor en son kustuydu kapının önünde ağlamaktan... ayrı bi kova koyuyorum önüne içine toplarını koyuyorum bi de kap o suyla oynarken ben saçımı yıkıyorum o arada onu da yıkıyorum en son eşime veriyorum giydirmesi için bende vücudumu yıkayıp durulanıp çıkıyorum benim oğlanda ben duştauken kapıda içi geçene kadar ağlar çok iyi anlıyorum seni allah büyüktür bu günler se geçecek. 2 yaş sendromu dedikleri şeyi yaşıyor sanırım. Yaz gelince işten gelir gelmez oğlunuzu alıp parka çıkın biraz enerjisini atsın belki daha rahat dalar. Bi de iyi geceler çayını deneyin içerse. Benim ki içmedi bi sefer kandırıp verdim baya rahat daldıydı.

Konu sahibi bu durumu bende yaşadım Eşiniz o ağlayınca geriliyor ve çocuğuda gerip daha çok ağlıyordur. Tecrübeyle sabit hergün duşa girin bi hafta sonra alışacak Eşiniz ve çocuk

Onuda denedk gene ayni benm banyoya girdimi anliyor yikiyor ortaligi kapiyi acip bana bakana kadar susmuyor
Ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum henüz kendi çocuğum yok ama bence çocuğun anneyi babayı yönetmesine izin vermemeli. Sonuçta yabancı kimsede değil ki babası yani, inada gidebiliyor olmalı zamanla alışır. Kusura bakma ama 2 yaşında ki çoçuk ağlıyor bir hafta duş almayacak duruma geliyorsan o zaman bir şeylerin değişmesi gerekir ailenin mutluluğu için

Canimin ici benim bebegimde ayni aramizdaki fark ben calisniyorum yemek dahi yapmiyorum, bak suan uyumayip legolarla oynuyor bizinkiler boyle, isten ciksan olmazmi yada izin?

Çocukla birlikte girin banyoya, hem ikinizde yıkanırsiniz, hem çocuk da rahatlayip uyur belki.
Çocuklar için hep gece rutini oluşturuyorlar , her gece yıkayıp uyutuyorlar. Belki siz de deneyebilirsiniz.

Cocuk oyle bi yonetiyoki.. yonetmek ne kelime parmaginda bilem oynatir :)

Eşiniz hayat müşterektir sözünü tam olarak idrak edememiş anlaşılan...Allah yar ve yardımcın olsun inşallah bol sabırlar diliyorum bir anne olarak...

Cocuk oyle bi yonetiyoki.. yonetmek ne kelime parmaginda bilem oynatir :)
Valla buna bizZat yakından şahitlik ediyorum yeğenlerimde küçüğünde yaşı 2 ama görüyorum gerçekten çok zekiler istediklerini başardıklarını gördüklerinde daha da üste çıkıyorlar bu yüzden katı kurallardan yanayım bazı durumlarda :) maalesef bizler daha çok “hayır...hayır dedim... aman ne yaparsan yap” diyen bir toplum olduğumuz için çocuklarda bunu kullanıyorlar :)

Haklisin belkide cnm.. ama inan anne baba olunca cok vaska oluyo hersey ne yazikki : (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…