Ben anne ve es olmayi beceremedim :(

ben benim eşime iskele babası diyordum. Ama utandım şu an. Bi de bizimki 1.5 yaşında.

Bu konuyu ben mi actim?
Ya bebeklerimiz o kadar benziyor ki. Benimki 1 yasinda. Yurumeyi de bilmiyor daha ama heryere pesimden geliyor. Ben su an calismyorm ama yuksek lisans icin tez yazmam gerekiyor son donemdeyim ve cok skstim. 2tane balkonumu kuslar istila etti yavruladilar vs kovamadim falan her neyse kusboklarindan basimi alamadim . Gecen tum kuslar ucuyo baktm civcivler buyumus vs dur dedim yikayim cikiyim... bebekle anneannesi dedesi ilgilendi ve ben resmen 1haftada tek balkonu halledebildim. Cunku tum islerim taksit taksit. Bi ise baslyorum ciyaklayan kimseyle durmayan bebegim bana yarim biraktiriyor her seyi. Misal bugun aksam 8de bulasik makinasini calistiracaktim ama su an 12bucuk oldu ve ben hala calistiramadim... bebegim yeni daliyor uykuya su an. Tum gun uyuma cildirikligi icinde oluyor . Uyusun rahat ediyim biraz diyorum ama uyuynca da cit sesine uyaniyor. Kimildasam uyaniyor. Genelde memede uyur yatarak emer ama ben kalkamyorum bile tahta gibi oluyorm kipirdayamamaktan . Geceleri de aramizda yatmaya iyce alisti.. dis cikarmasi da gec basladi bu aralar gene cikacak galiba extra huysyz.. birseyi kafasina takti mi unutturamyorum. Telefondan video izlemek icin cildrmalara simdiden basladi. Biryerine bisey olmuscasina aglamalar yapiyo. Katilmalar kizarip bogaz yirtmalar seklinde. Lanet olsun diyip aciyorum videoyu telefonu veryorm. Cunku benim de snirlerim yipraniyo. Evet yanlis evet direncli olmam gerek vs vs ama cocuga bagiriyorm sonra.
Uykusuzluktan geberiyorm. Bizim de cinsel hayatimiz yok. Canim da isteyemiyor zaten. Emzirmekten mi yorgubluktan mi bilemiyorum ama..
Insan eee eee eee dandini dandini...modundan aa hadi uyudu hadi seviselim moduna gecemiyor ki. Zevksiz sacma hizlica hadi uyandi uyanacak seklinde birsey oluyorm giriis gelisme sonuc yok direkt gelismeye atlaniyo resmen. Ne bilyim ortam yok zaman yok. Hissediym kendimi havaya sokuyum diyecek vaktim yok.
Esimle de birbirimze cok giriyoruz. Ve ben cinselligin olamayisina baglyorum bunlari. Onceden boyle degildi cunku cook agresiflesti . Kac kere ciddi kavga ettik bebek sonrasi. Yani bebek oncesi bu kavgalar olsa ben bebek dusunmezdm heralde zaten.
Banyo meselesine gelince, ben de 4 5gun yikanamiyorum saclarjm uzun bi de. Banyoda her zaman tarayacak vakit bulamyorum da. 2 3 yikanmada bi tarayabiliyorm.cok dolasiyor kafamda kucuk yumak oluyo bazen oyle geziyorum. Bebegim bagirip kapi tirmaliyor babasinin kucagnda durmuyor kayip gerilip iniyor hemen. Kimseyi de istemez sevmez. Memnuniyetsiz .. herseyden cabuk bikar. Yay burcu diye mi ki bunlar blmyorm.. :)

bakın çocuğu babasına emanet etmişsiniz, banyoya girmişsiniz, çocuk da ağlıyor diyelim, e ağlasın.
sonuçta babası zarar vermiyor veya tehlikeli bir durum yok.
çocuklar ağlayabilirler, o kadar da kırılgan yapıda değiller.

nasıl ki siz uyutmaya gidiyorsunuz ama uyumamak için ağlıyor, vazgeçmiyorsunuz uyutmak için elinizden geleni yapıyorsunuz, eşiniz de onu oyalamak için elinden geleni yapacak.
yani 2 yaşında çocuk, hiç olmadı kucağında hoplatıp zıplatsın 10 dakika, o kadar zor değil.

ben bu durumu çalışmanıza bağlayamadım açıkçası, çalıştığım dönemde de çok zorlandığım yorulduğum dönemler oluyordu ama duş alamayacak seviyeye insan kendini kendisi getiriyor. Siz de bebektiniz ve ağlayarak büyüdünüz. Çocuğunuz da ağlayabilir, eğer ki bilinçli bir şekilde ağlatılmıyor ve ihtiyaçları görülüyorsa o ağlamalarını biraz takmamak gerekiyor.

Eşin yardımcı olamıyor sanırım
Maddi durum nasıl bilmiyorum ama
Yardımcı mı alsanız

Bazi cocuklar boyle oluyor malesef. Kendinizi bu kadar yipratmayin. Agliyor diye kendinizden odun vermeyin. 10 dakika aglasin birsey olmaz. Babasi ile biraz daha fazla vakit gecirmeli belki de. Esiniz oyalayamiyor mu acaba? Sonucta 2 yasinda ise soylediklerinizi anliyordur. Kesin bir dille aglasa da banyoya goreceginizi cikmayacaginizi soyleyin. Allah kolaylik versin

Benim ki de doğduğundan beri uykuyu sevmez. İki yaşını bitirdi hala da sevmezs Sabahlara kadar da uyumazdı dğne kadar ama iki yaşını bitirdi sütten kestim. Kesince gündüz uykusu da bitti. Gece uyku saati normale geldi bu sayede ve ekstra bir şey olmazsa deliksiz uyumaya başladı.normal dediğim de 23 00 suları. Bu bile bana çok iyi geldi.arkadaşlar söylemiş ben de mecbur kalınca kapıyı açık bırakıp duşa giriyorum.biraz daha büyüdükten sonra bırakmak şartıyla tabi. Ben de derdim bu çocuk hiç normale dönmicrk ağlardım da. Bir aydır gece uykusu gördüm düşünün. Siz de az sabredin elbet bitmicek. Ama babaya da sorumluluklar sverin.ağlarsa da ağlasın susturmak zırunluluğu tek sizde değil.

Anlattıkların uyku sorununun çok ötesinde. 2 yaşındaki çocuk tuvaletin ihtiyacın ne olduğunu düzgünce anlatıyorsanız bilir ama tuvalete girdiğiniz an kapıyı aç diye bağırıp size bakmadan susmuyorsa orada bir terslik vardir. Bu kadarcık bilgiyle yorum yapmak zor ama çocugun çalışmandan memnun degil gibi hissediyorum.

Ek olarak da, o yas cocugunun bu hallerinde sorun önce annede aranır. Senin huzursuzluğun, yorgunlugun, cocukla zaman gecirememen de önemli faktörlerdir.

Son olarak duş önemli, duş cici. Ufaklığı kap birlikte girin. Kimliğin sadece annelik degil. İş hayatı olan güzel bir kadınsın. Seni arzulayan kocan var. Bunları koru. Kendine iyi davran.

Benim oglumda gece surekli uyaniyo yarim saatte bir hic biseyi tam yapamiyodm cok şükür duzene girdi 3 saatte 4 saatte bi uyanmaya basladi simdide emzirmeyi bıraktım sabaha kadar uyuyo hic kalkmadan
Duzene giriyo yani merak etme
Banyo konusuna gelince bence esiniz cocukla ilgilenip dikkatini dagitabilseydi oyle cok aglamazdi oda ugrasmak istemiyo demekki

Niye yarım saat te bir uyanıyor ilk önce onu çözmeniz lazım,emiyor mu emiyorsa memeden kesin,akşam karnını güzel doyuruyor mu?Azı dişlerini mi çıkarıyor ?Orta kulak iltihabı olma ihtimali varmı?bu böyle sürüp gider... Bebeğiniz artık birşeyleri anlayabilir babası yanındayken siz duşa girdiğinizde anladığı dilde mesela bizde bıcı bıcı dır duş almak anne bıcı bıcı yapacak deyin.İstediği kadar ağlasın.3 gün ağlar 4.gün aglamanın işe yaramayacağını anlayıp ağlamaz.Eşinizin onun dikkatini başka yöne çekmesi gerekir hemen bir oyun kurabilmesi onu oyalaması gerekir.Herkes sorumluluğunu yerine getirirse okadar az anlaşmazlık olur.

Ayni durum bendede var kapiyi acik birakiyorm tlf vermem ama bu gb durumlarda veriyorm.10 dk dus alip cikiyorum.olmadi kizimla beraber giriyoruz.kendinize vakit yaratin sacimi yapiyorum mesela onuda yanima aliyorum.oyun hamuru veriyorum eline.esiniz belki aglamasina dayanamiyordur benimkide oyle cunku

Ağlayarak herşeyi yaptirabilecegini keşfetmiş gibi geldi sizin çocuğunuz bana. Ağlarsa ağlasın, sonuçta babası yanında ve tehlikeli bir durum yok. Ağlayarak istediği şeyleri yapmayın lutfen

Benim ki 00:20 de uyudu şükür yorumları okudum tek benim Oglum değilmiş buna sevindim açıkcası çünkü etrafım anneliğime laf ediyordu uyumadığı için
Ben gün içinde iyice yoruyorum saat 10 11 gibi uyanıyor gece 00 ve sonrasında uyuduğu için
Biz 1 2 saat önceden misafir gelmemiş veya eşim Geç gelmemişse elektrik tv tel ne varsa kapatıyoruz direniyor mız mızlanıyor ve en son uyuyor
Sabah odadan odaya taşıyoruz elektrikli süpürge tv açıyoruz uyanmıyor belki erkenden uyansa az düzelirde
Biz saat 8 9 da uyandırdık bir dönem bu defada 18 19 da uyuyup gece uyandı

Enerjisini aramıyor ki çocuklar toprak yok çayır çimen yok

Bizim ev sobalı banyo çok soğuk her gün duşada sokamıyorum belki iyi gelir ama :/

Siz dusunuzu alana kadar isterse o kapinin onunde catlasin, acmayacaksiniz o kapiyi.
Aglamayi silah edinmis gormuyor musunuz?
Banyo yapamayan, temizlenemeyen insan nasil iyi enerji sacabilir ki?

Uyutma konusuna gelince, orda ahkam kesemem cunku 2 yas rutin olusturmak icin biraz gec kalinmis.
Bide sanki guvenli baglanma sorunu var yada ciddi anlamda disleri cok rahatsiz ediyor oyuzden bu kadar huysuz, bilemedim.
Benim 2 cocugum var, esim genelde gorevde nobette, evde olmuyor yani.
Ben sabahin korunde dusa giriyorum, saat 6 gibi.

Çoçuğunuz kaç aylık
Bir süre gece uyanır ilgilenmez uyumuş numarası yaparsanız uyanmaz benim fikrim

Ayrıca gündüz 10 11 gibi uyanıyorsa gece 12 1 gibi uyuması normal

Çoçuğunuz kaç aylık
Bir süre gece uyanır ilgilenmez uyumuş numarası yaparsanız uyanmaz benim fikrim

Ayrıca gündüz 10 11 gibi uyanıyorsa gece 12 1 gibi uyuması normal
4.5 yaşında hep böyleydi her şeyi denedik Dr a gittim ama sorun çıkmadı

Ben küçükken mama sandalyesini banyoya koyar ordan ona laf ata ata komiklik yapa yapardım banyomu. Şimdi oyun oynarken girip yapıyorum. Bence haliniz de yok ondan biraz çocuğu bahane etmişsiniz. Ağlarsa ağlasın ne olacak ki. Onu da geçtim içeri girmek isterse de girsin gerekirse çamaşırlarınızla yıkanın izlesin sizi. Ki bence baba oyalayabilmeli, babayı bu kadar yok sayması sorun. Ya hiç ilgilenmiyor çocukla ya da kızıyor falan. Hiç sağlıklı gelmedi iletişimleri bunu düzeltirseniz bence rahatlarsınız. Uyku konusunda melhemim yok kendi başıma süreyim.

Bende calisan 2 cocuk annesiyim biri 3 yasinda biri 6 aylik, gercekten zor. Birak kendime zaman ayirmayi, ev isine zor yetisiyorum.
Cocuklarimin yatma duzeni uykusu iyi kalkmazlar gece. Onun icin cogu isi o zaman yaparim.
Bizim aksam duzenimiz şöyle:
-saat aksam 7de ogluma 'Oglum 10 dkk sonra yukari cikiyoruz' diyorum o 10 dkkda ben sutunu hazirlayip odayi topluyorum.
-7.10 gibi yukari cikariz, benim yatagimda sutunu icer
-banyosunu yaptiririm.
-Sonr Ustunu giyer
-Disini fircalar
-Benim yatagima gecer kitap okuruz, bazen sarki soyleriz veya youtubedan 10 dkk film izleriz.
-Hadi oglum simdi kendi yatagina der kucagima alir gotururum.
-Bir bardakta su icer.( bunu son zamandir istiyor)
-Oper iyi geceler diler odadan cikarim.
Haa cocuktur sonucta, bazen diretebilir ama hic taviz vermem.
Bizim aksam duzenimiz boyle. Size yazdim belki fikir olur diye? Sizde deneseniz, tabi alismasi gerekecek cok zorlayici olur ama alisinca cok rahat olur sizin icinde cocugunuz icinde.
Cocuklar genelde duzeni tekrari severler
Veya cocuk doktoruna danissaniz, belki yardimci olurlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…