• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben anne ve es olmayi beceremedim :(

Benzer cok konu acildi daha once ve hepsinde sanki kendim yazmisim gibi hissediyorum cunku benim hayatim da aynen bu sekilde. Tavsiyem cocuk en azindan kres ya da anaokulu seviyesine gelene kadar calismayi birakmak olacak, benim elimden de fazlası gelmedi... ama durum varsa isi birakmayacaksan ya da yatili bakici olabilir, en azindan hafta sonlari yardim alip kendine aman ayirirsin. Sen olmayinca kiminle? Eslere cok is dusuyor aslinda suc sende de degil. Herkes sasirmis ne var 6 gun benim de dus alamadigim oluyor. Eskiden gunde bikac kez bile dus alirdim.

Benim oglumda gece surekli uyaniyo yarim saatte bir hic biseyi tam yapamiyodm cok şükür duzene girdi 3 saatte 4 saatte bi uyanmaya basladi simdide emzirmeyi bıraktım sabaha kadar uyuyo hic kalkmadan
Duzene giriyo yani merak etme
Banyo konusuna gelince bence esiniz cocukla ilgilenip dikkatini dagitabilseydi oyle cok aglamazdi oda ugrasmak istemiyo demekki
Emzirmeyi nasıl kestiniz?

Eşin iyi bir eş ve baba olsun da çocuğu oyalayip hayatini kolaylaştırsın o zaman duşunu da alirsin.
Kendine haksizlik etme.

Bazı arkadaşlar yazmış birlikte girin duşa diye, ben de yazmak istedim ilk konunuzu gördüğümde ama şimdi gereksiz yere "mahremiyet, günah, ayıp" yorumları gelir boşa canımı sıkmayayım diyerek vaz geçmiştim.Alın yanınıza bebeğinizi hem onu yıkayın hem konuşun hem de banyonuzu yapın.uzun zamandır yalnız yıkandığım sayılıdır. Ayrıca bebeğiniz ağlayabilir, sadece sizi görmek için ağlıyorsa umursamayın siz çıkana kadar ağlasın, zaten bir süre sonra vazgeçecektir.Bir de babanın bakamaması garip, bakıcı bile bakabiliyorsa baba da bakabilir çocuğa.Eşinizin canı uğraşmak istemiyor bence, çocuk etrafta dolansın kendisi de keyfine baksın istiyor olabilir, yoksa mutlaka dikkatini çekecek bir şeyler bulur, sonuçta babayı da gün boyunca görmüyor, özlemiş ve vakit geçirmek istiyor olması lazım. Benim de iki yaşında ve üç yaşında bebeklerim var, babaları gelince onunla vakit geçirmek istiyorlar ve eğer ilgilenirse gayette keyifle oynuyorlar. Beni aramıyorlar bile.

Banyoya sokun cocugu da henuz iki yasinda zaten hatirlamayacak karsinizda size bakip otursun
Bende iki bebe var buyugu 2 yasinda beni gormeyince onlarda agliyor bende dusakabinin karsina oturtup yapiyorum
Inanin bana yardim edecek kimse yok esim saolsun sizinki gibi degil ama yine de tum gun beraberiz temizlik yemek hepsi bana bakiyor arada aglatiyorum da hic aglatmiyorum diyemem yani ama bu guzel bi yol denerseniz
Cok cok kolay gelsin
Banyoda size bakıp dursun hatirlamayacak zaten mi ?
Daha neler , özel bölgeler kapalı şekilde birlikte yapılabilir bence ama karsina alıp izletmek nedir ya bir tuhafsinjz yani

Benim oğlum 2,5 yaşında yani 29 aylık.. oğlum asla banyo kapısını kapattırmaz bizde açık bırakıyoruz. ben banyoya giriyorum oğlum babası ile takılıyor. Banyo kapısı açık olduğu için arada istediği zaman banyoya giriyor beni görüyor yapacak bir şey yok. Laftan anladığı zaman bunun ayıp olduğunu öğreteceğiz ama şuan bunu anlaması mümkün değil. onların konuşup kendini anlatması bizide konuştuğumuzda anlayabilecekleri döneme kadar onları idare etmemiz gereken durumlar olacak , bu da onlardan biri. Kapıyı açın anne cıbı cıbı deyin banyo yaparken şarkı söyleyin o da girsin çıksın baksın size olsun bitsin. Ayrıca 30 dk ağlasın napalım yani . Burda tuvaletini yaparken bile 2-3 yaşındaki çocuğu rahat bırakmayan çoktur. Ben tuvaletimide duşumuda kapı açık yapıyorum yapacak bir şey yok

Benm bebegim 2 yasnda ve oglen uykusuna yatirmasam bile en erken gece 2 de uyur.. gece 10 -11 gbi zorla uyutursam gece uyaniyor ve sabahin 5 ine kadar asla uyumuyordu. Bnde kendi haline bıraktm.
Eşim evdeyken o ilgilenir duşuma girerim o bebek deil gayet güzel ilgilenebilir eşiniz.. oyun hamuru defter boya fln ver oyalasın..
Bnce işle birlikte ağır gelmiş size bu durum.. bn çalışmadığm halde zor yetiştryorum ev işi çocuk fln derken zaman geçiyor. Şansın varsa memursan dondur bi süre ve kafanı dinle.. hazır hissedene kadar çok çok ihtiyacınız yoksa işi bırakın. Hiçbirşey ruh sağlığnzdan önemli deil.

Benimki de öyle kapı önunde aglardi. 2agladi sonuc alamadi. Artik aglamiyor. Cocuk agliyor diye her dedigini yapmamak lazim.

Babayada ev ve cocukla igili daha cok sorumluluk vermek lazim. Anne saati, baba saati, anne baba cocuk saati yapin bence. Eglenecegi oyunlardan oynasin esiniz. Iletisim acisindan da iyi gelecektir.

Cocuga guzel yazilar resimler masallar getirip Babasina verdirebilirsiniz. Baba ile ona bakarlarken islerinizi halledersiniz.

Ama en basta cocuk agliyor diye her dedigini yapmamak lazim.

Not kendini suclama. Sen cocugun aglamasina dayanamayip banyosundan bile fedakarlik eden gayet iyi bir annesin. Ama babasinin es ve babaligi tartisilabilir. Onceki konunuza da baktim. Esin biraz sıkıntılı.

Sizin evde birseylerin yolinda gitmedigi kesin. Dusa girecek 19 dakika vkti nasil bulamiyorsunuz anlamadim. Bebeginiz kucuk degil ki. Esin 10 dakika bakamiyorsa bence onu sorgulayin. Ayip yani.

Niye kendinizi yetersiz görüyorsuuzki burada anlaşılan eşiniz yetersiz kalmış. Madem temizlik takıntısı var o zaman çocuğa bakacak siz de duşa girebilecwksiniz. Siz girin duşa hep topu 10 dakikada hızlica yıkanır çıkarsıniz. Ayrıca ağlarsa ağlasın birsey olmaz biraz babası çeksin sikintisini

Yani 10 dk girip duş alacak vaktiniz nasıl olmuyor bilemedim, otursun babasıyla oynasın... atın çocuğu babaya ben duşa giriyorum deyip girin. Bir ağlar iki ağlar sonra işla oyalanacak bişeyler bulur...

Bu kadar üzerinize alırsınızı kendinizi unutursanız yıpranmanız çok normal

Bana hic mantikli gelmedi insanin 6 gun dus alacak vakit bulamamasi.
Bazen ben de aksam banyoya giremeden uyuyakaliyorum, sabah 10 dk erken uyanip dusumu alip cikiyorum evden, yani 10 dk niz yoksa tuvalete de mi girmiyorsunuz?
Esiniz cocuk konusunda yardimci olmuyorsa bunun uzerinde durabilirsiniz o ayri, ama benim de esim bir saglik sorunu olmasi disinda 6 gun yikanmasa ben de bozulurum, temizlik gibisi var mi ya.

Rabbim yardimcin olsun insallah.. cok zor. Benim de oglum 2 yasinda ben gece 3 ,4 defa kalkiyor sut istiyor diye mizmizlaniyorum. Seni gercekten cok iyi anliyorum. Yanina yatsa? Belki sizinle yatmak istiyordur.

Back