Ben alinganlik mi yapiyorum beni kendime getirin.

Düşüncesiz insanla anlaşmak zordur.
Karşınızda düşüncesiz bir elti ve sizin durumunuzu anlamayacak bir kaynınız var.
O yüzden elinizden geldiğince aynı ortamda olmayın, sizin bu şekilde etkilenmeniz normal.

Siz de inşallah en kısa zamanda hamile kalırsınız, Allah yardımcınız olsun dualarımız sizinle.

Kayınvalideniz anlayışlı bir kadınmış, şanslısınız.
Ancak bir yorumda da bahsedildiği gibi, siz eltiniz ile konuşacaksınız.
Ne kadar anlat, ne şekilde akılcı bir tavır takınır şaibeli, ama siz yine de "benim üzüldüğümü bilerek sen canımı yakmaya çalışıyorsun, ama bu senin bebeğini de negatif etkiler biliyorsun değil mi" diye ben silkerdim kendisini hiç istifimi bozmadan.
Yapılan hoş bir davranış değil ve uyarılmasına rağmen gidip eşine bunu anlatıp senin uyarı almanı sağlaması da çok iğrenç bir durum bence.

bazı insanlar ne kadar düşüncesiz oluyor tabiki onun en mutlu zamanları bu zamanları istediği yaşamak onun en doğal hakkı ama bunu senin gözüne soka soka yapması art niyetli bir davranış ne kadar istesenizde ömür boyu ondan uzak
olamazsınız bencede tatlı dille konuşmeyı dene yada eşin konuşsun sende umudunu kaybetme Rabbime tevekkül et elbet vardır onunda beklediği bir vakit benim ablamında 8 sene olmadı çocuğu denemediği tedavi tüp bebek aşılama kalmadı ama vermeyen Allah vermedi 8 sene sonra bir ay ev taşıma telaşıyla uğraştı temizlikti ev toplamaydı yerleştirmeydi derken o bu teleşayle uğraşırken bebeğide gelmiş karnındaymış haberi yokmuş sanırım bu durumu stres çok etkiliyo o ay iş güç arasında aklından tamamen çıkarmıştı demekki vaktide gelmiş olacakki Rabbim gönderdi yavrusunu şimde ikinci bebeğini büyütüyor Rabbim tez zamanda seninde kucağını doldursun inşallah

Konuyu okuyunca konu sahibine hak verdim sizi okuyunca size hak verdim:))))
Haklısınız elti tarafı için de çok önemli bir olay. İlk hamileliği.... hamile kalamayan bizler bu durumu nasıl hayatımızın merkezine koyuyorsak hamileler de hamile olmayı hayatının merkezine koyabilir. Eltinin kocasının düşüncesi de haklı “heyecanımızı yaşayamıyacak mıyız” haklı bi serzeniş ne denir ki. Artık çocuk sahibi olmak sıradan bir olay değil kimse için.
Konu sahibi ortalığı karıştırmış. Bu durum kendisine daha çok problem ve stres olarak geri dönmüş. Kötü olmuş.

Herşeyin fazlası fena seninde yaptığın fena eltininde
Şu an için çocuğunuz yok ama Rabbim hayırlı zamanda inşallah bir bebek nasip eder
Evet kadın pervasız olabilir hatta ve hatta art niyetli de olabilir ama sizde biraz fazla düşenceli bir davranış bekliyorsunuz.
Benim hamilelik hassas tarafım dersiniz onun da öyle demek ki oda doyasıya yaşamak istiyor haklı veya haksız
İnsanlar sizin psikolojik durumunuza göre hareket etmezler. İnsanlardan çok fazla beklentiye girmeyin hatta bu işin sonunda kıskanç elti siz olursunuz
Bırakın kendinize hayatı daha da zehir etmeyin. Kendinize yönelin
Ve unutmayın ki imtihan dediğimiz olay sadece mutsuzluk ve bela değil mutluluk ve nasiplerimizden de imtihana gireriz.
Eltinize hak verdiğimden değil hatta gündeme yerleşmek ve sizin önünüze geçmek için hamileliğini kullandığını düşünüyorum
Ama ne olursa olsun siz bunu kendinize yapmayın.
Allah yardımcınız olsun

Yani siz eltinin yaptıklarını normal buluyorsunuz ve haklı görüyorsunuz .
Anormal bulmuyorum. Gıcıklık olsun diye kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum. Ben hamileyken aldiklarimi dayanamayıp asansörde açıp eşime gösterdiğimi bilirim. Hamileligimi çok erken öğrendim ve daha bir aylık hamileyken karnımı tutarak geziyordum. Ki benim yaşım da küçük değildi ama ilk gebeligimdi. Yani insan hevesleniyor. Buradaki eltinin de ilk gebeliği ve yaşı da küçük. Üstelik yaptıkları aslında her hamilenin yapabileceği normal hareketler. Tek fark eltisinin şu an çocuğunun olmaması ve hatta konu sahibi bile bir mesajında bu hamileliği daha telefonda ilk öğrendiğinde, elti henüz hiçbirşey yapmadan kendini zaten böyle hissettiğini anlatmış.

Inşallah Allah size ve isteyen herkese nasip eder ama gerçekten bu duygular böyledir. Hatta açın bakın kk daki konuları, hamile olup da eşi ve ailesi tarafından simartilmayanlar bdvye konu açar. Hadi elti kötü niyetli, kocası da mi öyle. Zaten konu sahibi daha hamileliği telefonda öğrenir öğrenmez böyle hissetmiş. Aradaki yorumlarında var. Kesinlikle desteğe ihtiyacı var psikolojik olarak. Anladığım kadarıyla çok kafasına takıyor hamile kalamamayi ama tedavisi bile henüz bitmemiş. Kaldı ki bu bir eksiklik değil. Doğal bir olay. Hiç sağlık problemi olmayıp da nedensiz hamile kalamayalar da var.

ben seni çok iyi anlıyorum arkadaşım.. Rabbim tez vakitte, sana da bana da ve isteyen herkese katından hayırlı, sağlıklı. ömürlü evlatlar nasip etsin.. Arkadaş ortamlarımdan bile elimi ayağımı çekiyorum.. bilerek ya da bilmeyerek canımı acıtan çok insan var..

Ben de kürtaja giderken şahsın biri nispet yapar gibi benim bebeğim kıpır kıpır demiş ve daha nice meziyetlerini anlatmıştı. Adı onun heyecanını paylaşmak istemesi oldu, onun cahilliğine ver oldu. Bebek kaybeden benim, bendeki psikolojiyi düşünen yok. Ayıp gerçekten, çok düşüncesiz insanlar, terbiyesiz. Yaptığın alınganlık değil, çok iyi bilirim o bekleyişi, olmayışı. Sabret, Allah büyük.

Ortak ortamlardan cıkıp gidin bu da sizin özgürlügünüz ,o da onun özgürlüğü .Simdiki hamileler böyle ,yapacak birsey yok .
Alıngan olmanızda sizin icin normal bir durum .Direk kadına söyleyin hamileliginle ilgili ne istersen yap bana bulaşma deyin .İnsallah sizinde hayırlısıyla olur .Birde bebekten uzak durmayın hormonlar etkilenip hamile kalan cok duydum .

Evet ilk mesajında dediğim gibi o söz etmeden siz söz edin. Sorun halini, ne planladığını v.s sorun.

Ama bunu büyük fedakarlık haline getirmeyin bence. Sonunda mutlaka konuşacak bir lafı olur insanların. Sizde ama ben elimden geleni yapmıştım yazıklar olsun dememek için biraz mesafe iyidir.Ben ablamla bile o kadar çok vakit geçirmem. Kendime ait hayatım var sonuçta.

Bu aralar sizin dinlenmeye ihtiyacınız var. Ruhunuzu dinlendirin. Tedaviniz , siz her şeyden onemlisiniz.
Herkes kapısını kapatıyor ve hayatını yaşıyor.
Isteyen istediğini düşünsün. Onun düşünmesi , sizi nasıl göreceğini görmek için değil size iyi gelecekse yapin derim ben.

Samimiyeti azalt,hobilerini çoğalt.Yapabilecegin bu var.Ders çalışıyorum diyorsun demek ki ya bir sınava veya geleceğinle ilgili birşeyler için çabalıyorsun.Önce onlara yönlen demek ki sırası var.Ben de sınavımı kazanana kadar Rabbim nasip etmedi ne yaptıysak.Ne Zaman sınavımı kazandım hemen de hamile kaldım.

Bizlerin de psikolojimizi bozmaya çalışan insanlar olmadı mı oldu,evet,ama hiç de öyle kaale almadım.İçimden Rabbime dua ettim hep,rahatladım...Şahsen ben olsam ki 4 senedir de yaptıgım şey öyle insanlardan uzak durup mesafe koymak oldu.Yerinde olsam tek yapacagım bu olurdu.Çünkü yaptıkları şey her ne ise dogru yoldayız demek ki düşüncesi uyandırmayın bence onlarda.

bazı kadınlar hamileliği bile itici hale getiriyor. bende hamilelik geçirdim. hamile kalmak isteyen arkadaşımın yanında laflarıma dikkat ettim. tamam bir başkasına istediği şekilde duygularını yansıtsın ama sen bu konuda üzüntülüsün bence dikkat etmeliydi.
biraz patavatsız tam kişiliği oturmamış biri sanırım

Eltinin sorunu empati kuramamasi. Ben eltinin pür u pak olduğunu düşünmüyorum bu konuda.

Eltinin yaptığı cok basitce. Tabiki ilk çocuk olduğu icin heyecanli olabilir ama bunu senin burnuna sokmasi cok ayip. Hele ki hassas durumdayken. Çok rezil bi durumda yazik inşallah çocuğu ona benzemez. Kendi gibi yetistirecek onu da cok yazik.

Sonucta allahin takdiri. Kimin ne zaman doğacağını ya da öleceğinj allah bilir. Herşeyin zamani var sabret. Rabbim inşallah hayırlı zamanda evladini kucağına almayi nasip etsin.

Bence normal değil.
Çok iyimser bir insanım kendime göre, ama bu olayda ben bile iyi bir yan göremiyorum.
Tabii ki eltinizin ilk bebeği, heyecanlı olması çok normal zaten.
Tek sorun; sizin haberiniz olmadan bu konuyu açıp yanınızda dillendirmemesi gerektiğini söyleyen kayın validenize rağmen
gelip nispet yapar gibi bu davranışı hala sürdürmesi.
Sizden uzakta da heyecanını yaşayabilir, bu çok zor değil.
Azıcık empati yeteneği olsa size bunu yapmaz zaten, böylesi acımasızlığa giriyor diye düşünüyorum.
Allah size de tez vakitte evlat nasip etsin inşAllah.

Sizin çocuğunuz olmuş olsaydı bile bu yaptıkları yine de görgüsüzlük olurdu.

Tamam insan hamileyken hep bebekten konuşmak istiyor da ortamına da bakmak lazım.

Ayrıca hiç kendinizi sorgulamayın, kıskanabilirsiniz de, gayet insani bir duygu, sonuçta fesatlanıp birine zarar vermediğiniz sürece hissettiğiniz duygunun da hesabını verecek değilsiniz.

Öncelikle;Allah isteyen herkese hayirli evlat nasip etsin ve sizede insallah..

Benim 1 kayip ve 4.tüp bebek tedavimde 6 yil sonra geldi cocugum,olmaz artik derken...yani hassasiyetinizi cok cok iyi anliyorum yalniz bence biraz alingan davraniyorsunuz,bende öyleydim anlattiklariniz kendi ruh halimi hatirlatti.siz cok hassas bir dönemden geciyorsunuz en yakinlariniz bunu yasamadigindan anlayamayabilir bu gayet normal.Neden anlamiyor gözüme sokar gibi davraniyor diye düsünmeyin cünkü o bu hissi hic tatmadi,onun imtihani baska yerden olacak sizin imtihaniniz da buymus öyle düsünün ve kendinizi olumlu dusunmeye kanalize edin.olumlu düsünmek tedavi icinde cok önemli unutmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…