- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
Konuyu okuyunca konu sahibine hak verdim sizi okuyunca size hak verdim:))))Herkesin yapısı farklıdır. Asla çocuk sahibi olamayacak bir yakınım var. Hamile kaldigimda benden daha fazla heveslendi. Kendi yaşayamayacağı için en ufak ayrıntısını bile anlatmamı istedi. Sen tam tersiymişsin. Bu arada hamileler hevesli olur. Hele de ilk hamilelikse. Simartilmak isterler. Eşleri tarafından ne kadar onemsendiklerini tüm dünya görsün isterler. Asermedigi halde asermis numarası yapan arkadaşım var benim. Demem o ki senin çocuğun olmuyor olabilir. Inşallah allah gönlüne göre verir, sen de alırsın kucağına. Ama bu başkalarının heveslerini kursaklarında bırakabileceğin anlamına gelmiyor. Allah isteyen kimseyi evlatsiz bırakmasın. Elbette zordur ama bakıyorum da son yıllarda çocuğu olmayanlar kırılmasın diye hamileler neredeyse karınlarına bant sarıp gezecek. Eltiniz hamileyse siz onunla birlikte mutlu olun. Aileye bir bebek geliyor diye heveslenin. Hem tedaviniz sonucunda sizin de bebeginiz olabilir. Eltinizin bebeği o güne kadar size de neşe getirir. Elbette insan kendinde olamayana üzülür hem de siz konusu çocuksa ama bunu eşiniz dışında biriyle paylaşmayın. Kayinvalidenize bunu söylemeniz de yanlış, onun gidip eltinizle konuşması da yanlış. Siz kendi psikolojinizden bahsetmissiniz ama karşıda da hamile bir kadının psikolojisi var. En çok poh pohlanmasi, ilgilenilmesi, simartilması gereken dönemde hamileliginle ilgili konuşma uyarısı almış. Yazık günah.
Anormal bulmuyorum. Gıcıklık olsun diye kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum. Ben hamileyken aldiklarimi dayanamayıp asansörde açıp eşime gösterdiğimi bilirim. Hamileligimi çok erken öğrendim ve daha bir aylık hamileyken karnımı tutarak geziyordum. Ki benim yaşım da küçük değildi ama ilk gebeligimdi. Yani insan hevesleniyor. Buradaki eltinin de ilk gebeliği ve yaşı da küçük. Üstelik yaptıkları aslında her hamilenin yapabileceği normal hareketler. Tek fark eltisinin şu an çocuğunun olmaması ve hatta konu sahibi bile bir mesajında bu hamileliği daha telefonda ilk öğrendiğinde, elti henüz hiçbirşey yapmadan kendini zaten böyle hissettiğini anlatmış.Yani siz eltinin yaptıklarını normal buluyorsunuz ve haklı görüyorsunuz .
Inşallah Allah size ve isteyen herkese nasip eder ama gerçekten bu duygular böyledir. Hatta açın bakın kk daki konuları, hamile olup da eşi ve ailesi tarafından simartilmayanlar bdvye konu açar. Hadi elti kötü niyetli, kocası da mi öyle. Zaten konu sahibi daha hamileliği telefonda öğrenir öğrenmez böyle hissetmiş. Aradaki yorumlarında var. Kesinlikle desteğe ihtiyacı var psikolojik olarak. Anladığım kadarıyla çok kafasına takıyor hamile kalamamayi ama tedavisi bile henüz bitmemiş. Kaldı ki bu bir eksiklik değil. Doğal bir olay. Hiç sağlık problemi olmayıp da nedensiz hamile kalamayalar da var.Konuyu okuyunca konu sahibine hak verdim sizi okuyunca size hak verdim:))))
Haklısınız elti tarafı için de çok önemli bir olay. İlk hamileliği.... hamile kalamayan bizler bu durumu nasıl hayatımızın merkezine koyuyorsak hamileler de hamile olmayı hayatının merkezine koyabilir. Eltinin kocasının düşüncesi de haklı “heyecanımızı yaşayamıyacak mıyız” haklı bi serzeniş ne denir ki. Artık çocuk sahibi olmak sıradan bir olay değil kimse için.
Konu sahibi ortalığı karıştırmış. Bu durum kendisine daha çok problem ve stres olarak geri dönmüş. Kötü olmuş.
Çok tesekkur ederim sagolun..
Ama ben uzak durma taraftari degilim 1 aydir gorusmedik hic... ben korkularimin uzerine gitme taraftariyim aksine daha cok gorusme taraftariyim. Ben mutluyum cunku ben bitmedim ölmedim benim bu hayatta tek amacim cocuk yapmak degil.. bunu hissetsin gorsun istiyorum.. ben onunla konuşayim ki o bana surekli bebeginden bahsettiginde canim senin şu hayatta baska konusacak konun yokmu ? diyebileyim. Karsisinda guclu durabileyim zoruma gitsede belli etmemeyi ogreneyim. Dimdik durayim yikilmadigimi kendimle barisik oldugumu bilsin. Hatta alisverise cikayim onunla bebegine biseyler alayim. Ona ezik olmadigimi onun mutlulugunu da paylastigimi kiskanmadigimi gosterebileyim.
Sizce bunlar beni kendime getirirmi ?
Eltinin sorunu empati kuramamasi. Ben eltinin pür u pak olduğunu düşünmüyorum bu konuda.Anormal bulmuyorum. Gıcıklık olsun diye kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum. Ben hamileyken aldiklarimi dayanamayıp asansörde açıp eşime gösterdiğimi bilirim. Hamileligimi çok erken öğrendim ve daha bir aylık hamileyken karnımı tutarak geziyordum. Ki benim yaşım da küçük değildi ama ilk gebeligimdi. Yani insan hevesleniyor. Buradaki eltinin de ilk gebeliği ve yaşı da küçük. Üstelik yaptıkları aslında her hamilenin yapabileceği normal hareketler. Tek fark eltisinin şu an çocuğunun olmaması ve hatta konu sahibi bile bir mesajında bu hamileliği daha telefonda ilk öğrendiğinde, elti henüz hiçbirşey yapmadan kendini zaten böyle hissettiğini anlatmış.
Bunun en iyi çözümü , o sormadan siz sorun, konuşmaya çalışın hamileliği ile ilgili.
Ve madem bir aydır eşiyle bu durum yüzünden kavga ediyormuş , deyin ona büyütülecek bir konu değil.
Hamileyken nasıl senin psikolojin altüst oluyorsa , bu tedavi sırasında benimde öyle.
Duygularım inişli çıkışlı olacak elbet.
Bazen alınır bazen paylaşırım" tarzında bir konusma yapabilirsiniz.
Yanlış anlamayın beni lütfen, bu hassas doneminizde sizi üzmek istemem ancak bana biraz fazla alınganlık yapıyorsunuz gibi geldi.
Hayat bu . Elbette hamilelerle karşılacaksiniz. Odak noktaları 9 ay boyunca bebek olacak. Kimisi hassas olmaz kimisi hassas olur. Hassas olmayanın niyeti art niyet olmayabilir.
Paylaşmak istiyordur, gölgelenmek istemiyordur, nasıl konuşması gerektiğini bilmiyordur v.s
Bununla başetmeyi öğrenmek zorundasınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?