• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben alinganlik mi yapiyorum beni kendime getirin.

Benim eşim boyle seyleri kaynim kadar acik konuşamaz cunku esimde benim gibi kimseyi kirmak istemez ama kirilan taraf hep kendi olur. Gecen bir sinirle geldi eve bundan sonra onlarla gorusmeyecegiz dedi. Sen anlatiyordun ara ara ama bugun gercekten anladimki bu kiz normal degil dedi..

Esim kaynim eltim arabadayken eltim bebegine aldigi kiyafetlerin herbirini ARABADA cikarip kaynima gostermis hepsini tek tek askim bakk bebegimize aldimmm cok tatli degilmi falan diye.. yinede esim kirmaz kolayca insanlari. Gecende konu acmistim esim ayakklarina kadar paralarini yemeklerini goturuyor diye.
Acaba hassas olduğunuz için fazla alınganlık yapıyır olabilirmisiniz? Çünkü eltinizin yaptığında çok sinirlenecek birşey görmedim. Kaynının yanında eşine bebeğine aldığı kıyafetleri göstermiş sadece. Bence siz alıngansınız ve eşinizi de etkiliyorsunuz. Sonuçta çok büyük tatsızlık çıkacak gibi görünüyor. En çok kayınvalidenize üzüldüm. Ortalığı sakinleştirecek diye heder olacak kadın

Yahu bizde hamile kaldık bizde doğum yaptık böyle kimsenin gözünün içine soka soka hal tavır sergilemedik yemin ederim iyi sabır ver sende bacım biri bana aynısını yapsa çoktan şutlardım ben :duduk: ve sana şu kadarını diyeyim kendini hiç üzme senin durumundan geçtim öyle yıllarca olmamazlık olmadı ama doktorum ameliyatsız asla dedi hiç olmadığım ummadığım zaman da öğrendim hamile olduğumu rabbim hayırlı zaman da evlat nasip etsin sana önemli olan çocuk doğurmak değil çocuğa iyi birey olabilmekte ben bunu eltin kişisinde göremedim :eek: belki Allah onu sınıyor bunu bilemeyiz ama bu şekilde yaparak önce Allah’ın gücüne gider sonra senin

Ben allaha havale ettim onu bilerek yapiyorsa elbet cezasini cekecek. Ama rabbim onu evladiyla sinamasin...

Kendisinin abartmasini anlarim da kaynim ondan da cok abartiyor. Yani kendi karisinin psikolojisini neden biz duzeltelim ki kocasi olda sen duzelt. Ben hayatimda ikisi kadar sorunlu insanlar tanimiyorum yillardir bir bitmediler.. benim yerimde baskasi olsa emin olun kavga cikarirdi ama ben kendime yakistiramiyorum boyle seyleri. Hep icime atiyorum asil kavga etmek gerek

Acaba hassas olduğunuz için fazla alınganlık yapıyır olabilirmisiniz? Çünkü eltinizin yaptığında çok sinirlenecek birşey görmedim. Kaynının yanında eşine bebeğine aldığı kıyafetleri göstermiş sadece. Bence siz alıngansınız ve eşinizi de etkiliyorsunuz. Sonuçta çok büyük tatsızlık çıkacak gibi görünüyor. En çok kayınvalidenize üzüldüm. Ortalığı sakinleştirecek diye heder olacak kadın

Eşimle kaynim Eltimi aliyorlar 5 dakika mesafede evlerine birakicak esim onlari... o 5 dakika icinde neden tek tek arabada cikarip esine gostersin ki ? Zaten 5 dakika sonra evde. Ya da ben oyle yapardim diye anlamsiz geliyor

Alınganlık yapmıyorsunuz. Kesinlikle haklisiniz. 8 yil bebeğim olmadı. Nasıl yandigimi kimse bilemez. Tüp bebekle hamile kaldım. Eşim şu baskılı resimli tişörtleri bile giydirmedi. Çektiğini unutma seni görüp üzülen ağlayan olur demişti. Eşinizin net tavır göstermesi lazım. Başka türlü susmaz bu elti. Allah sizede nasip etsin inşallah bir sağlıklı bebek.

Ah canım ne zor çok iyi bilirim. Bana da abimin eşi yapmıştı. Sürekli karnını okşamalar. Üzerine dikkat çekmeye çalışmalar. Bana her aldığını göstermeler. O da hamileymiş. Bu da hamileymiş diye tüm dünyanın haberini vermeler. Neler yaşadım bir ben biliyorum. Ki benimki bilerek yapıyordu çok eminim. Kendileri marifet becerdiği için biz yapamıyoruz beceriksiziz ya. Sürekli hamile karnını çekip bana foto atmalar. Göbeğine kalp yapıp atmalar. Nasıl içime ata ata üzüldüğümü biliyorum. Malesef bazı kişiler hayatta tek hedefi evlenmek, dedikodu yapmak, birinci cocul ikinci çocuk doğurup yetersiz eğitim veeip yine doğurmak olan kişiler. Dünya ile alakası olmayan 2 cümleyi bir araya getiremeyen kişiler. Bu hayatta bi sap olamamış kişiler böyle oluyor. Zamanla hadsizliklerine alışıyorsun.

Eşimle kaynim Eltimi aliyorlar 5 dakika mesafede evlerine birakicak esim onlari... o 5 dakika icinde neden tek tek arabada cikarip esine gostersin ki ? Zaten 5 dakika sonra evde. Ya da ben oyle yapardim diye anlamsiz geliyor

Eltiniz daha 23 yaşında... yari ergen yari yetişkin. Tam olarak kendini ve dilini dengeleyemiyor daha.
Bu hamilelik daha yolun başı. Firsatiniz varsa iciniz dökmek icin bir psikologa gidin. Çocuk doğduktan sonra elti hanim dahada coşacak çünkü.

Allah kucaginizi cocukla doldursun insallah bebeginiz olur yakin zamanda.
Eltinize darilma konusunda haklisiniz fazla abartmis benim kuzenim 7 aylik hamile biz sormasak hic konusunu acmaz cok dikkatlidir.
Benim anneminde 10 sene cocugu olmamis o da anlatirdi neler yasadigini sizi anliyorum. ( doktor anneme sizin asla cocugunuz olmaz demis )

O yuzden umitsizlige kapilmayin derim zamanini bekleyin.

Iyi geceler oncelikle biraz kendimden bahsedeyim. Insanlarin hakkimda kotu konuşmasini hazmedemiyorum daha dogrusu kimsenin agzina laf vermek istemiyorum. Dik basliyimdir , guclu bir insanimdir , gururluyum ve kimsenin yaninda aglamayi sevmem..

Bunun yaninda cok guler yuzluyum en ufak birsey bile beni mutlu edebilir. En ufak birseyde beni cok mutsuz edebilir ama asla cevreme yansitmam kendi icimde cozerim.

Rabbim her dilegimi kabul etmis bana gonlume gore bir eş kaynana kayinbaba vermiş. Aramiz iyidir cok sukur..

Gelelim asil konuya.

Daha once konu acmistim burda ama kisa ozet geceyim. 4 senedir sayisiz tedavi denemiş psikolojisi yerle bir olmus hormon ilaclarindan kilo almis biri olarak yeni yeni kendime geldigim zamanlarda 2 aylik gelin olan eltimin hamile oldugunu ogrendim. Ilk hissettigim sey senelerdir kaynanamgile nasil soyleriz nasil yapariz suppriz yapalimmi diye hayal ederken hayallerim tuzla buz oldu.. kiskanclik degil ama 4 sene o kadar sey cekip birinin 1 ayda hamile kalmasi beni isyana surukluyordu. Rabbim tabi ki kimseye yasatmasin bunu ama cok farkli duygular hissettim. Ilk defa benim cok yakinimda olan biri hamileydi ve ben bu durumu kaldirabilirmiydim bilmiyordum. Daha ben bunun şokunu atlatamamisken tup bebek icin gittigim doktorum bana tuplerimin alinacagini soyledi. Eltimle bu konuyu konustum ( haberi yoktu ya da hic benim agzimdan duymamisti cocuk mevzunu istemiyoruz saniyordu)
Neyse bu sure zarfinda eltim beni ne aradi ne sordu ameliyattan sonra ( tuplerim alinmadi ve doktor 1 sene dogal dene dedi) iki buklumken beni 1 aydir arayip sormayan ameliyati ne yaptin demeyen insan arayip benim evim cok soguk sizin evde sobayi açta uzanayim ben dedi.. her bulundugum ortamda bagira bagira ayyy midem cok bulaniyo basim donuyo iyi degilim galiba tarzi konustu.. baslarda onemsemedim ama sonucta bizim olmadigini biliyor davranislari git gide farklilasmaya basladi.

Bana hollandada dayingil var bebegim icin bisey siparis etsem getirirlermi dedi..

Kaynanamla sohbet ederken durup dururken 1 saattir konusmayan kiz birden yaa ben erkek hissediyorum diye sozumu kesti kaynanamla şok olduk ne alaka diye..

Surekli canim sunu istiyor canim bunu istiyor şunu yapta yiyelim dedi. Benim yanimda kaynimi arayip yaa askimm canim sunu bunu cekti aksam getir demeler falan bizim yanimizda bugun bunu aldim bugun sunu aldim demeler. Inanin cok sabrettim kotu niyetli olmadigini dusundum hep. Ama ben konuyu degistirsemde konu yine hep bebege geldi.

Neyse kizlar ben kaynanama anlattim durumu anne cok bozuluyorm artik bilerekmi yapiyo anlamadim dedim. Cunku ciddi anlamda cevremde kimsede gormedim ben boyle birsey anliyorum heyecanli ilk cocugu ama bana cok sacma geldi. Ameliyattan cikmisim eve gelmişim bana geldi diyorki yaa biz cocugumuza para biriktiriyoruz destek olurmusun ? Oda yapacam nasil bisey alsam.
Oturuyoruz ameliyatla ilgili sorular soruluyor bana eltim diyorki cocugumun listesine sunu yazmayi unuttum..

Uzattim biraz farkindayim toparliyorum. Kaynanamda iyi niyetinden birde ben agladim bu yaptiklarina içerledim diye gitmis eltime kizim biraz dikkat et pinkin yaninda uzuluyor demiş. O da onun olmuyo diye biz mutlulugumuzu paylasmayalimmi demiş. Sonra eve gitmis aglamiş. Kaynimda eve gelince ona anlatmiş.

Kaynim beni aldi konusalim diye neden bu kadar artniyetlisiniz biz mutlulugumuzu paylasamicakmiyiz benim karim hamile benim karimin midesi bulaniyotr psikolojisi bozuk 1 aydir annem pinkin yaninda bahsetme dedi diye kavga ediyoruz cok bozulmuş karim dedi. Yazik degilmi karima dedi. Hep birlkte psikkolojisini duzeltmeliyiz hamileligini iyi gecirmeli dedi... ben cok sasirdm cunku kaynanamin soyledigini bilmiyordum..

Şimdi kizlar ben kendimi ezik gibi hissediyorum.. Yani bana acimasini istemiyorum acimasini biraktim birilerine anlatmasindan cekiniyorum. Cunku cocuk mevzusu benim tabum ve belirli kisiler haric bilsinler istemiyorum
..

Bu arada dikkat eder bundan sonra sandim ama bgn msj atti bana bebegimin herseyi hazir gecen tahlile gittim suna buna gittim diye.

Ben bu psikolojiden nasil kurtulabilirim ???

Beni en iyi yasayan anlar..

Not : Cevremde o kadar hamile var başta kuzenim hamile ama o kadar dikkatli ki bu konuda beni kirmamak icin elinden geleni yapiyor. Eltimlede aram iyiydi son zamanlarda hatta hamile kaldiginda da iyiydi sonradan bu olaylar olnca biraz uzaklastim kendisinden cunku pskolojimi bozuyordu.

Beni kendime getirirmisiniz cok uzuluyorum bu duruma cunku bilmeselerdi kendimi daha iyi hissederdim. Şimdi yuzyuze gelmeye cekiniyorum artik uzuldugumu biliyor ve o anlatirken ben mutlu rolu yapamiyorum.

Konusmalimiyim kendisiyle ya da ne demeliyim ?

Kaynın çok ayıp etmiş
Senin psikolojin onunkinden daha zor
Kes ilişkini uzak ol
Çocuğu olmayan biri olarak sana tek tavsiyem uzak dur
Ayrıca kaynın sana ayar vermeye kalkarken eşin bu işin neresinde, diyemiyor mu siz benim karımı nasıl bu şekilde uyarabilirsiniz diye

Böyle kadınlar hep olacak. Senin şanssızlığın bu kadının eltin olması. Bi gorusmezsin iki gorusmezsin ama mutlaka bi yerde denk gelir. Içinde bulunduğun durumdan dolayı da insanlar seni kıskanıyor zannederler oysa icin yaniyordur. Kari koca da pek bi buldumcuk olmuşlar galiba insallah cozulur sorun da dikkat ederler bundan sonra daha dazla uzulmezsin. Allahtan kv iyi kadınmış. O da cocuguna geç kavustugundan belki ki ama yine de halden anlamayan o kadar kv var ki!
Bazı kadınları anlamak çok zor. Nisanlandiginda, evlendiğinde, anne olduğunda sanki sınıf atlamış gibi davranan böyle sanki gezegen değiştirmiş de o gezegen galaksinin en iyi gezegeniymis gibi bi hallere bürünen kadınlar dolu etrafımızda. Tamam anladık anne olacaksın ama bunu her fırsatta dile getirmenin mantığı nedir. Veren Allah verecek olan Allah sen neyin cabasindasin. Hamileliğinin sorunsuz ilerleyeceginin bi garantisi var mı, yok. E o zaman nedir bu buldumcuk hareketler, otur duani et sağlıklı evlat dile, sukrunu eksik etme ne bileyim bunlar özel şeyler herkesin senin nazını çekmesini bekleme. Ama yok, ille de ay midem bulaniyo ay sürekli tuvalete gidiyorum ay göğüslerin sizliyo... Bende var böyle bi tip eşimin kuzeninin karısı, sanırsın bi o yaşıyor gebelikte bunları. Anlatıyor anlatıyor, ortamdaki bir iki kişi "evet ben de de olmuştu sabret bakalım" dediğinde kadının tepkisi şu, "ay yoook benimki başkaaa sizin asla böyle olmamıştır, yook. "
Ne diyim Allah sabrımızı versin. Iyi insanlarla karsilasalim. Insaallah hayirli sağlıklı evlatlarımız olsun. Düşüncesiz halden anlamayan biriyle değil yaşamak 1-2 dk. sohbet bile moralini alt üst ediyor insanın.

Iyi geceler oncelikle biraz kendimden bahsedeyim. Insanlarin hakkimda kotu konuşmasini hazmedemiyorum daha dogrusu kimsenin agzina laf vermek istemiyorum. Dik basliyimdir , guclu bir insanimdir , gururluyum ve kimsenin yaninda aglamayi sevmem..

Bunun yaninda cok guler yuzluyum en ufak birsey bile beni mutlu edebilir. En ufak birseyde beni cok mutsuz edebilir ama asla cevreme yansitmam kendi icimde cozerim.

Rabbim her dilegimi kabul etmis bana gonlume gore bir eş kaynana kayinbaba vermiş. Aramiz iyidir cok sukur..

Gelelim asil konuya.

Daha once konu acmistim burda ama kisa ozet geceyim. 4 senedir sayisiz tedavi denemiş psikolojisi yerle bir olmus hormon ilaclarindan kilo almis biri olarak yeni yeni kendime geldigim zamanlarda 2 aylik gelin olan eltimin hamile oldugunu ogrendim. Ilk hissettigim sey senelerdir kaynanamgile nasil soyleriz nasil yapariz suppriz yapalimmi diye hayal ederken hayallerim tuzla buz oldu.. kiskanclik degil ama 4 sene o kadar sey cekip birinin 1 ayda hamile kalmasi beni isyana surukluyordu. Rabbim tabi ki kimseye yasatmasin bunu ama cok farkli duygular hissettim. Ilk defa benim cok yakinimda olan biri hamileydi ve ben bu durumu kaldirabilirmiydim bilmiyordum. Daha ben bunun şokunu atlatamamisken tup bebek icin gittigim doktorum bana tuplerimin alinacagini soyledi. Eltimle bu konuyu konustum ( haberi yoktu ya da hic benim agzimdan duymamisti cocuk mevzunu istemiyoruz saniyordu)
Neyse bu sure zarfinda eltim beni ne aradi ne sordu ameliyattan sonra ( tuplerim alinmadi ve doktor 1 sene dogal dene dedi) iki buklumken beni 1 aydir arayip sormayan ameliyati ne yaptin demeyen insan arayip benim evim cok soguk sizin evde sobayi açta uzanayim ben dedi.. her bulundugum ortamda bagira bagira ayyy midem cok bulaniyo basim donuyo iyi degilim galiba tarzi konustu.. baslarda onemsemedim ama sonucta bizim olmadigini biliyor davranislari git gide farklilasmaya basladi.

Bana hollandada dayingil var bebegim icin bisey siparis etsem getirirlermi dedi..

Kaynanamla sohbet ederken durup dururken 1 saattir konusmayan kiz birden yaa ben erkek hissediyorum diye sozumu kesti kaynanamla şok olduk ne alaka diye..

Surekli canim sunu istiyor canim bunu istiyor şunu yapta yiyelim dedi. Benim yanimda kaynimi arayip yaa askimm canim sunu bunu cekti aksam getir demeler falan bizim yanimizda bugun bunu aldim bugun sunu aldim demeler. Inanin cok sabrettim kotu niyetli olmadigini dusundum hep. Ama ben konuyu degistirsemde konu yine hep bebege geldi.

Neyse kizlar ben kaynanama anlattim durumu anne cok bozuluyorm artik bilerekmi yapiyo anlamadim dedim. Cunku ciddi anlamda cevremde kimsede gormedim ben boyle birsey anliyorum heyecanli ilk cocugu ama bana cok sacma geldi. Ameliyattan cikmisim eve gelmişim bana geldi diyorki yaa biz cocugumuza para biriktiriyoruz destek olurmusun ? Oda yapacam nasil bisey alsam.
Oturuyoruz ameliyatla ilgili sorular soruluyor bana eltim diyorki cocugumun listesine sunu yazmayi unuttum..

Uzattim biraz farkindayim toparliyorum. Kaynanamda iyi niyetinden birde ben agladim bu yaptiklarina içerledim diye gitmis eltime kizim biraz dikkat et pinkin yaninda uzuluyor demiş. O da onun olmuyo diye biz mutlulugumuzu paylasmayalimmi demiş. Sonra eve gitmis aglamiş. Kaynimda eve gelince ona anlatmiş.

Kaynim beni aldi konusalim diye neden bu kadar artniyetlisiniz biz mutlulugumuzu paylasamicakmiyiz benim karim hamile benim karimin midesi bulaniyotr psikolojisi bozuk 1 aydir annem pinkin yaninda bahsetme dedi diye kavga ediyoruz cok bozulmuş karim dedi. Yazik degilmi karima dedi. Hep birlkte psikkolojisini duzeltmeliyiz hamileligini iyi gecirmeli dedi... ben cok sasirdm cunku kaynanamin soyledigini bilmiyordum..

Şimdi kizlar ben kendimi ezik gibi hissediyorum.. Yani bana acimasini istemiyorum acimasini biraktim birilerine anlatmasindan cekiniyorum. Cunku cocuk mevzusu benim tabum ve belirli kisiler haric bilsinler istemiyorum
..

Bu arada dikkat eder bundan sonra sandim ama bgn msj atti bana bebegimin herseyi hazir gecen tahlile gittim suna buna gittim diye.

Ben bu psikolojiden nasil kurtulabilirim ???

Beni en iyi yasayan anlar..

Not : Cevremde o kadar hamile var başta kuzenim hamile ama o kadar dikkatli ki bu konuda beni kirmamak icin elinden geleni yapiyor. Eltimlede aram iyiydi son zamanlarda hatta hamile kaldiginda da iyiydi sonradan bu olaylar olnca biraz uzaklastim kendisinden cunku pskolojimi bozuyordu.

Beni kendime getirirmisiniz cok uzuluyorum bu duruma cunku bilmeselerdi kendimi daha iyi hissederdim. Şimdi yuzyuze gelmeye cekiniyorum artik uzuldugumu biliyor ve o anlatirken ben mutlu rolu yapamiyorum.

Konusmalimiyim kendisiyle ya da ne demeliyim ?
Herkesin yapısı farklıdır. Asla çocuk sahibi olamayacak bir yakınım var. Hamile kaldigimda benden daha fazla heveslendi. Kendi yaşayamayacağı için en ufak ayrıntısını bile anlatmamı istedi. Sen tam tersiymişsin. Bu arada hamileler hevesli olur. Hele de ilk hamilelikse. Simartilmak isterler. Eşleri tarafından ne kadar onemsendiklerini tüm dünya görsün isterler. Asermedigi halde asermis numarası yapan arkadaşım var benim. Demem o ki senin çocuğun olmuyor olabilir. Inşallah allah gönlüne göre verir, sen de alırsın kucağına. Ama bu başkalarının heveslerini kursaklarında bırakabileceğin anlamına gelmiyor. Allah isteyen kimseyi evlatsiz bırakmasın. Elbette zordur ama bakıyorum da son yıllarda çocuğu olmayanlar kırılmasın diye hamileler neredeyse karınlarına bant sarıp gezecek. Eltiniz hamileyse siz onunla birlikte mutlu olun. Aileye bir bebek geliyor diye heveslenin. Hem tedaviniz sonucunda sizin de bebeginiz olabilir. Eltinizin bebeği o güne kadar size de neşe getirir. Elbette insan kendinde olamayana üzülür hem de siz konusu çocuksa ama bunu eşiniz dışında biriyle paylaşmayın. Kayinvalidenize bunu söylemeniz de yanlış, onun gidip eltinizle konuşması da yanlış. Siz kendi psikolojinizden bahsetmissiniz ama karşıda da hamile bir kadının psikolojisi var. En çok poh pohlanmasi, ilgilenilmesi, simartilması gereken dönemde hamileliginle ilgili konuşma uyarısı almış. Yazık günah.

çok zor bir dönemden geçiyorsunuz Allah yardımcınız olsun.
fikir vermek isterdim ama düşündüm cahile ne anlatılır neyi anlar ki.
sizin bebeginiz olmayışı onun hamile olabilmesi ne siz hak etmediginiz ne de onun için bir lütuf bu tamamen Yaradanın takdiri benim için.
yazık ki bu konuda bile cahil ve görgüsüz
o her bebek muhabbetinde sizde hamile olan yakınlarınızdan bahsedin.
ayy ultrasona birlikte gittik birlikte alışveriş yaptık şunu alıcam bak nette gördümler yapın onunla bebek sevincini paylaşmadıgınız görsün.
adam olanın bebegi sevilir bunu anlasın.
geçen konunuzda ayaklarına kadar para götüren eşinizi de tebrik edin böyle insanları ayak altında degil baş tacı yapan kendisidir.
eger abi olarak agırlıgını koymazsa kaynınınz karşınıza geçip daha çok karışırız konuşur ama siz buna müsade etmeyin muhattabınız olmadıgını anlasın küçük bey.

Hiç bişey demeyin kendisine.hassas noktanız olduğunu bilmemeli kimse bence.çünkü önemsemiyorlar.üzülmekle kalırsınız,bile bile devam edince.aynı ortamda fazla bulunmazsanız görmezsiniz bu tavırlarını

Karşındakiler çok patavatsız ama bi de şöyle düşün.
Diyelim işsizsin iş arıyorsun bulamıyorsun, eltin de senin tam hayalindeki istediğin işe girmiş sürekli anlatıyor.
Bu durum da benzer şekilde rahatsız edici olurdu değil mi?
Anlatmaya çalıştığım şey sadece bebek olmayabilir bu konu. Sen çok istiyorsun diye bu kadar hassaslaşıyorsun sanırım. Haklısın da. Düşünceli bir insan daha özenli davranırdı. Ama sen de alışmaya çalışmalısın, çevrende daha çok da olabilir. Tavsiyem:
Anlattıklarını duymazdan gel ya da konuşulurken ortam değiştir.

Ama şunu da söyleyeyim. Kendim hakkında samimi bir eleştiridir bu. Ben hiç böyle bir insan değilken artık tek gündemim hamilelik oldu. İnsanların dertleri sanki 2. Plana düşmüş gibi oldu. Artık hormonlardan mı nedir bilmiyorum. İçinde bulunduğum duruma da alışamadım sanırım. 24 saat hissettiklerimi anlatabilirim yani karşımda oturan birine. Ama çok itici olacağımı bildiğim için kendimi frenliyorum :)
Frenlemek de lazım.

Herkesin yapısı farklıdır. Asla çocuk sahibi olamayacak bir yakınım var. Hamile kaldigimda benden daha fazla heveslendi. Kendi yaşayamayacağı için en ufak ayrıntısını bile anlatmamı istedi. Sen tam tersiymişsin. Bu arada hamileler hevesli olur. Hele de ilk hamilelikse. Simartilmak isterler. Eşleri tarafından ne kadar onemsendiklerini tüm dünya görsün isterler. Asermedigi halde asermis numarası yapan arkadaşım var benim. Demem o ki senin çocuğun olmuyor olabilir. Inşallah allah gönlüne göre verir, sen de alırsın kucağına. Ama bu başkalarının heveslerini kursaklarında bırakabileceğin anlamına gelmiyor. Allah isteyen kimseyi evlatsiz bırakmasın. Elbette zordur ama bakıyorum da son yıllarda çocuğu olmayanlar kırılmasın diye hamileler neredeyse karınlarına bant sarıp gezecek. Eltiniz hamileyse siz onunla birlikte mutlu olun. Aileye bir bebek geliyor diye heveslenin. Hem tedaviniz sonucunda sizin de bebeginiz olabilir. Eltinizin bebeği o güne kadar size de neşe getirir. Elbette insan kendinde olamayana üzülür hem de siz konusu çocuksa ama bunu eşiniz dışında biriyle paylaşmayın. Kayinvalidenize bunu söylemeniz de yanlış, onun gidip eltinizle konuşması da yanlış. Siz kendi psikolojinizden bahsetmissiniz ama karşıda da hamile bir kadının psikolojisi var. En çok poh pohlanmasi, ilgilenilmesi, simartilması gereken dönemde hamileliginle ilgili konuşma uyarısı almış. Yazık günah.
Yani siz eltinin yaptıklarını normal buluyorsunuz ve haklı görüyorsunuz .

Hayattaki tek başarısı hamile kalabilmek sanırım... Muhatap olmayın onunla mesajlarına bakmayın, ararsa açmayın. Siz güzellikle konuşsanız anlatsanız bile onların anlayacağını sanmıyorum.

23 yaşında.. elti lafı bile ağır o kız çocuğu için..
evet biraz şımarık davranmış, siz de fazla hassasiyet içindesiniz.
size iyi gelmiyorsa ilişkinizi buna göre düzenlersiniz.
net olmak ve kendinden emin davranmak çözüm olurdu aslında.

Allah gönlünüze göre versin..

Çocuk olmasaymış bu kadın bir hiç mi olacakmış? Çok görgüsüzmüş. Tamam sevinilir, mutluluk paylaşılmak istenir ama çok abartmış. 7/24 de konu hep bebek olur mu? Hele karşında bu konuda hassas biri varken. Ben insanlar sormadan asla bir şey anlatmazdım. Kimsenin gözüne hamileliğimi sokmadım. Böyle kadınları görünce ben mi hamile olmayı bilemedim ne diyorum kendime. Çocuğu olmayanların yanında çocuğumu sevmeye bile utanıyorum. İnsan biraz anlayışlı düşünceli olabilmeli. Allahım sana ve isteyen herkese çocuk nasip etsin. Uzak dur böylelerinden, onunla güzel kaliteli vakit geçiremeyeceğin ortada.

yaşamayan bilmez. bende senelerdir istiyordum. ilk evliliğim bu evliliğim derken epey yıpranmıştım. hatta senin eltin gibi bir arkadaşım vardı. ona dayanamayıp bdv'ye konu açmıştım.

tekrar silkelendim tedaviye başladım ve 6-7 ay sonra oldu. o dönemde benim gibi kadınlarla tanıştım. bir kısmına hamile olduğumu söyleyemedim bile. yaşı benden büyük olanlar vardı. Allahım önce onlara nasip et sonra bana diye dualar ettim.

yaşamayan bilmez canım. ALLAH yaşatmasın ama akıl fikir versin eltin gibi insanlara. empati yapma gücü versin.

benim bebeğim dualarla geldi. namaz kıldım dua ettim. tövbe duaları okudum. belki bilmediğim günahlarım vardı. tıpa da inandım duaya da inandım. sende inan. elinden ne geliyorsa yap. asla peşini bırakma.
ama uğraştığını da kimseye bahsetme. ben anneme bile söylemedim tedavi olduğumu. eşim ve ben biliyoruz.
ALLAHIM tez vakitte sağlıklı hayırlı bebişler nasip etsin Pink

Back