• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben alinganlik mi yapiyorum beni kendime getirin.

Pink_Butterfly92 Pink_Butterfly92 sana cevabımı aynı yaş gurubundan ve aynı kafalara sahip olan biriyle birebir aynı diyalogları fazlasıyla yaşamış biri olarak yazıyorum;
yaklaşık 3 yıldır evliyim ilk gebeliğim evlendikten 2 ay sonra gerçekleşti 8. haftada kalp atışı alınamaması ve kürtaj, yaklaşık 9 ay sonra tüp bebek denemesi (arada gittiğim doktorları hormon tedavilerini vs hiç saymıyorum), ve tam transferimin olduğu gün eltimle kaynı evlendi.. İkiz gebelik oldu 10 haftada kalp durması kürtaj.. Bu olaydan 1,5 ay sonra o evlenen eltimin gebeliğini öğrendik, benim daha gözyaşım kurumamışken sürpriz bi aile toplantısı ve pastalar konfetiler balonlarla öğrendik.. ailemizde( kalabalık bi aileyiz eltiler kayınbraderler çok fazla) herkes durumu yadırgadı kınadı ama tabi yüzlerine değil, ben hep sustum.. Kalp atışı muayenesine eltim beni de çağırdı tabiki gitmedim ben o strese dayanamıyorum diyerek geçiştirdim, elinden geldiğince sevinlerini paylaştım.. Kalp atışı sesi whatsap aile gurubumuzdan hepimizle paylaşıldı benim o bi türlü duyamadığım kalp atışı sesini yine kalabalık bi ortamda içime ağlayarak dinledim.. 2 ay sonra cinsiyet partisini benim düzenlememi teklif etti yine kabul ettim düzenledim binbir gece kutlamaları falan yapıldı ( tabi eltimin istekleri gözönüne alınarak düzenledim) .. Her gün tüm eltilerimi kayınlarımı eşimi beni teker teker arayıp günbegün canı neler istiyo bildik ( işin tuhafı burda evlerimiz yakın da değil şehrin diğer ucunda oturuyo yani canının çektiğini alıp götürmemiz için değil söylemesi nedenini heniz kimse anlamış değil) Bir araya geldiğimiz zamanlarda aynı sizinki gibi laf bölüp sürekli bebekle ilgili bişiyler demesi, çocuk kıpırdadı diye elimi tutup karnına götürmeler mi dersin neler yaşadım bi ben bi de allah bilir) ilk aydan itibaren sürekli aşırı tiz bi çığlık atarak bebeğin varlığını hepimize yarım saatte bir hatırlatması.. artık o varken başka hiçbi muhabbet yapamamamız sadece beni değil yanımızdaki diğer eltilerimi, kaynımı,eşimi, hatta kayınpederimi,kayınvalidemi de rahatsız etti.. Ben hep sustum.. Doğumuna 1 ay kala ben yeniden hamile olduğumu öğrendim (tabi yine aradaki histeroskopi,rahim filmi, ayda 5-10 kere hastaneye gitmelerim.. bi avuç vitamin yutmalarım) neyseki tam da tüp bebeğe girecekken hormon tahlillerimin kötü çıkması ve tedaviyi ertelediğimiz ay doğal gebelik oldu.. eltimin doğumunda 7 haftalık hamileydim.. Çok sürmedi 9. haftada yine kalp atımı olmaması ve kürtaj(2017 kasım).. Sonrası tekrar histeroskopi, akupunktur vs. hala takipteyim.. Bu süreçlerde eltimle neler mi yaşadım.. Bebeğin 40 ını bizde uçurması.. bi sürü mevlit, toplantı.. hatta kendisi ve eşi hariç 6 kişilik bi gurupla bebeğin yıkanmasını zorla hepimize izlettirmesi.. Bizim eve gelip önüme altlık serip bana bebeğin altını açmayı öğretmesi (bana yaptırarak).. vs vs. Ha diyceksin ki bu kadar şeyi yapmasına neden izin verdin ya da verdiniz? Şöyle söyleyeyeyim bu kızcağız çok sempatik,tatlı dilli,güler yüzlü, neşeli ve bişeyi istediğinde nasıl yaptıracağını çok iyi bilen birisi kısacası ona hayır demek imkansız gibi bişey.. O yüzden de kimse çıkıp yuh artık diyemedi desek zaten çok nazlı nazik artık yıllarca bize küser konuşmaz her gün ağlar falan filan.. Yani o incinmesin diye biz incindik.. tabi en çok da ben incindim.. ama artık o kadar incindim ki taş oldum desem yeridir.. Kırılmıyorum artık, aldırmıyorum,gülüp geçiyorum, diyorum ki içimden o da kötü niyetli değildir belki benle paylaşmak istiyo, belki beni çocuğa alıştırmaya çalışıyo aklınca, ne bileyim işte iyi tarafından bakmaya çalışıyorum.. alıştım ya da bilemiyorum fazla etkilenmiyorum.. Siz de ya bu deveyi güdeceksiniz ya da görüşmeyeceksiniz, çünkü bu durumumuzu yaşamayan bilemez, tepki verseniz belki de siz yadırganırsınız eşinizin kardeşiyle arası açılır vs.. Bunları düşünerek yeniden değerlendirin derim durumu.. herkes düşünceli ve hassas olamaz ve bu bi eksiklik bence insanlar için, yani diyorumki eksik olan siz değilsiniz, onların ruhu eksik :KK66: Allah en kısa zamanda güzel sağlıklı evlatlar nasip etsin :KK200::dua:

Öncelikle ameliyat olmak için girmişsiniz ama olmamışsınız. Bende tüp bebek tedavileri gördüm sonunda hamile kaldım benim de çevremde arkadaşlarım hamile kaldı işyerinde de. Benim yanımda ay tekme atıyor ellesenize diyen arkadaşlarım ay çok midem bulanıyor ay çok hareket ediyor diyen akrabalarımız kuzenlerimin eşleri vardı ama onlar sevinçlerini paylaşıyorlar sizi anlamasını empati yapmasını bekleyemezsiniz

siz zaten en baştan hamile olduğunu söylediğinde bunu sindirememişsiniz o yüzden de her dediği size batmış hele ki kaynananıza konuşmasın benim yanımda demeniz kötü olmuş kaynınız da haliyle tepki vermiş ben çok ağladım geceleri evde yalnızken ama asla kimseye yanımda konuşmasın demedim belli etmedim mutlu da oldum onlar adına benim yaşadıklarımı yaşamasınlar diye ama özendim mi tabii ki ama eltinizin de hamile kaldı diye çok üstüne gitmişsiniz size sürekli ne oldu tedavi işini ne yaptınız soramaz ki karışmak istemez. inşallah Rabbim size de nasip eder ama yarın bir gün çocuk doğacak kaynanan ilgilenecek orada olacaklar o zaman nasıl kaldıracaksınız?

Ah canım ne zor çok iyi bilirim. Bana da abimin eşi yapmıştı. Sürekli karnını okşamalar. Üzerine dikkat çekmeye çalışmalar. Bana her aldığını göstermeler. O da hamileymiş. Bu da hamileymiş diye tüm dünyanın haberini vermeler. Neler yaşadım bir ben biliyorum. Ki benimki bilerek yapıyordu çok eminim. Kendileri marifet becerdiği için biz yapamıyoruz beceriksiziz ya. Sürekli hamile karnını çekip bana foto atmalar. Göbeğine kalp yapıp atmalar. Nasıl içime ata ata üzüldüğümü biliyorum. Malesef bazı kişiler hayatta tek hedefi evlenmek, dedikodu yapmak, birinci cocul ikinci çocuk doğurup yetersiz eğitim veeip yine doğurmak olan kişiler. Dünya ile alakası olmayan 2 cümleyi bir araya getiremeyen kişiler. Bu hayatta bi sap olamamış kişiler böyle oluyor. Zamanla hadsizliklerine alışıyorsun.

Canim ben karnindakine aciyorum ne babasi baba ne anasi ana..

Ama ne yapalim demek benden daha cok istemis diyorum bende...

Sosyal medyada foto paylasmayan kiz gunde 5-10 foto atiyor canim cilek istedi kocam aldi canim karpuz istedi canim kocisim bebisimizle beni dusunuyor. Bizim canimiz isterde kocam almazmi.

Hayir goren buyuk bir askla evlendiler muhtesem bir evlilikleri var sanicak. Kaynim sorumsuzun tekidir. Yani neyin çabasi bu anlamadim.

Eltiniz daha 23 yaşında... yari ergen yari yetişkin. Tam olarak kendini ve dilini dengeleyemiyor daha.
Bu hamilelik daha yolun başı. Firsatiniz varsa iciniz dökmek icin bir psikologa gidin. Çocuk doğduktan sonra elti hanim dahada coşacak çünkü.

Bence herşey yaşta degil. 21 yasindaydim evlendigimde. Kaynanam hala soyler sen olgunsun seni hep takdir ettim diye. Keske olgun olmasaydim. Cunku eltimin her yaptigini yaşina ver daha kucuk diyorlar. Bugune kadar kavga etmedigime sukretsinler.

Kaynın çok ayıp etmiş
Senin psikolojin onunkinden daha zor
Kes ilişkini uzak ol
Çocuğu olmayan biri olarak sana tek tavsiyem uzak dur
Ayrıca kaynın sana ayar vermeye kalkarken eşin bu işin neresinde, diyemiyor mu siz benim karımı nasıl bu şekilde uyarabilirsiniz diye

Canim ben anlatinca rahatsiz oldugum seyleri ki burda en buyuk suclu kaynim cunku sonucta onun abisi soz konusu..

Benden ozur diledi. Ama sonra devam etti iste mutlulugumuzu hep beraber paylasmak istiyoruz sizde paylasin bizimle diye. Aslinda bizim 4 senedir olmadigi icin kaynanamla kayinbabam buruklar yani sevinemediler kaynimin bebegine ya da gosteremediler bilmiyorum. Ama ne olursa olsun davul mu caldiralim evin onunde bunu mu istiyorlar.

Kaynanamla kayinbabamin da 5 sene olmamis cocuklari benim esim 5 sene sonra gelen bir bebek. Cok aglamis cok uzulmuşler birsuru doktora gitmisler o yuzden bizi cok iyi anliyorlar

Bence sen fazla alıngansın o yüzden bu anlatımına da yansımış. Hamile biri istediği gibi yaşayabilir bu özel zamanlarını eğer rahatsız oluyorsan aynı ortamda bulunma ama onun da ilk hamileliğiyse bırak doya doya yaşasın

Ben gorusmeme karari aldim zaten. Hani ne ben onu uzim ne o beni uzsun diye. Ama kaynimda bu mutlulugu hepimiz yasayalim dedi. Yani ortak olmami istiyor. Tabiki onlar icin seviniyorum ama davul mu caldirmam gerek.

Onlarin istedigi ben yemek yapayim cagirayim eltimin psikolojisini duzelteyim benimkini kim duzeltecek.

Böyle kadınlar hep olacak. Senin şanssızlığın bu kadının eltin olması. Bi gorusmezsin iki gorusmezsin ama mutlaka bi yerde denk gelir. Içinde bulunduğun durumdan dolayı da insanlar seni kıskanıyor zannederler oysa icin yaniyordur. Kari koca da pek bi buldumcuk olmuşlar galiba insallah cozulur sorun da dikkat ederler bundan sonra daha dazla uzulmezsin. Allahtan kv iyi kadınmış. O da cocuguna geç kavustugundan belki ki ama yine de halden anlamayan o kadar kv var ki!
Bazı kadınları anlamak çok zor. Nisanlandiginda, evlendiğinde, anne olduğunda sanki sınıf atlamış gibi davranan böyle sanki gezegen değiştirmiş de o gezegen galaksinin en iyi gezegeniymis gibi bi hallere bürünen kadınlar dolu etrafımızda. Tamam anladık anne olacaksın ama bunu her fırsatta dile getirmenin mantığı nedir. Veren Allah verecek olan Allah sen neyin cabasindasin. Hamileliğinin sorunsuz ilerleyeceginin bi garantisi var mı, yok. E o zaman nedir bu buldumcuk hareketler, otur duani et sağlıklı evlat dile, sukrunu eksik etme ne bileyim bunlar özel şeyler herkesin senin nazını çekmesini bekleme. Ama yok, ille de ay midem bulaniyo ay sürekli tuvalete gidiyorum ay göğüslerin sizliyo... Bende var böyle bi tip eşimin kuzeninin karısı, sanırsın bi o yaşıyor gebelikte bunları. Anlatıyor anlatıyor, ortamdaki bir iki kişi "evet ben de de olmuştu sabret bakalım" dediğinde kadının tepkisi şu, "ay yoook benimki başkaaa sizin asla böyle olmamıştır, yook. "
Ne diyim Allah sabrımızı versin. Iyi insanlarla karsilasalim. Insaallah hayirli sağlıklı evlatlarımız olsun. Düşüncesiz halden anlamayan biriyle değil yaşamak 1-2 dk. sohbet bile moralini alt üst ediyor insanın.

Cevremde 3 hamilelige cok cok yakindan sahit oldum. Ama bu cok cok ayri. Yani bilmesem cocuk istedigini dicemki zorla yapmiş. Yani hep bir sikayet hep bir memnuniyetsizlik...

Sohbet arasinda hic konuşmas sonra ayy cok kotuyum git uzan canim bak bebegin enerjiye ihriyaci var derim. Yok burda oturucam. E geriyosun milleti tovbeestafurullah.

Onun psikolojisi midesi bulaniyor diye bozukmus,amenna,peki ya sizin psikolojiniz ??? Bebek nasip olmayan yurekler gercekten ister istemez hassas ve alingan olabiliyorlar,elde olmadan. Anlattiklariniz hassasiyeti agirlastiricak turden. Rabbim yardimciniz olsun .

Herkesin yapısı farklıdır. Asla çocuk sahibi olamayacak bir yakınım var. Hamile kaldigimda benden daha fazla heveslendi. Kendi yaşayamayacağı için en ufak ayrıntısını bile anlatmamı istedi. Sen tam tersiymişsin. Bu arada hamileler hevesli olur. Hele de ilk hamilelikse. Simartilmak isterler. Eşleri tarafından ne kadar onemsendiklerini tüm dünya görsün isterler. Asermedigi halde asermis numarası yapan arkadaşım var benim. Demem o ki senin çocuğun olmuyor olabilir. Inşallah allah gönlüne göre verir, sen de alırsın kucağına. Ama bu başkalarının heveslerini kursaklarında bırakabileceğin anlamına gelmiyor. Allah isteyen kimseyi evlatsiz bırakmasın. Elbette zordur ama bakıyorum da son yıllarda çocuğu olmayanlar kırılmasın diye hamileler neredeyse karınlarına bant sarıp gezecek. Eltiniz hamileyse siz onunla birlikte mutlu olun. Aileye bir bebek geliyor diye heveslenin. Hem tedaviniz sonucunda sizin de bebeginiz olabilir. Eltinizin bebeği o güne kadar size de neşe getirir. Elbette insan kendinde olamayana üzülür hem de siz konusu çocuksa ama bunu eşiniz dışında biriyle paylaşmayın. Kayinvalidenize bunu söylemeniz de yanlış, onun gidip eltinizle konuşması da yanlış. Siz kendi psikolojinizden bahsetmissiniz ama karşıda da hamile bir kadının psikolojisi var. En çok poh pohlanmasi, ilgilenilmesi, simartilması gereken dönemde hamileliginle ilgili konuşma uyarısı almış. Yazık günah.

Isteyen istedigi gibi hamileligini yasiyabilir. Ama sirf hamile diye yemeklerini ben yapmak zorunda degilim. Ben buna karsiyim. Midesi bulaniyor olabilir tabiki anlayisla karsilarim. Ama her gun benden yemek beklemek kaynimin arayip karimin cani sunu cekti bunu cekti demesi ? Istisnasiz hic kacirmadan surekli ayni seyi yapti. Sizce bu yaptigi seyde heves mi ?

Benim eşim boyle seyleri kaynim kadar acik konuşamaz cunku esimde benim gibi kimseyi kirmak istemez ama kirilan taraf hep kendi olur. Gecen bir sinirle geldi eve bundan sonra onlarla gorusmeyecegiz dedi. Sen anlatiyordun ara ara ama bugun gercekten anladimki bu kiz normal degil dedi..

Esim kaynim eltim arabadayken eltim bebegine aldigi kiyafetlerin herbirini ARABADA cikarip kaynima gostermis hepsini tek tek askim bakk bebegimize aldimmm cok tatli degilmi falan diye.. yinede esim kirmaz kolayca insanlari. Gecende konu acmistim esim ayakklarina kadar paralarini yemeklerini goturuyor diye.
Ayy inanmiyorum yaaa... Eger bilincli yapiyorsa bunu Rabbim razi olmaz buna.Neye ugradigini sasirip kalir.

çok zor bir dönemden geçiyorsunuz Allah yardımcınız olsun.
fikir vermek isterdim ama düşündüm cahile ne anlatılır neyi anlar ki.
sizin bebeginiz olmayışı onun hamile olabilmesi ne siz hak etmediginiz ne de onun için bir lütuf bu tamamen Yaradanın takdiri benim için.
yazık ki bu konuda bile cahil ve görgüsüz
o her bebek muhabbetinde sizde hamile olan yakınlarınızdan bahsedin.
ayy ultrasona birlikte gittik birlikte alışveriş yaptık şunu alıcam bak nette gördümler yapın onunla bebek sevincini paylaşmadıgınız görsün.
adam olanın bebegi sevilir bunu anlasın.
geçen konunuzda ayaklarına kadar para götüren eşinizi de tebrik edin böyle insanları ayak altında degil baş tacı yapan kendisidir.
eger abi olarak agırlıgını koymazsa kaynınınz karşınıza geçip daha çok karışırız konuşur ama siz buna müsade etmeyin muhattabınız olmadıgını anlasın küçük bey.

Artik ayaklarina para goturmuyor ama gelip burdan aliyorlar canim :)

Surekli soyluyorum canim kuzenim hamile ondan bahsederken zaten istemsizce gozlerimin ici parliyor. Gecenlerde bana bi yemek tarifi sormustu hemen ertesi gun yaptim cagirdim. Bana destek oldu. Onunla da konusuyoruz bu mevzulari ama o kadar dikkatli ki benim canimi hic yakmiyor. Midem bulaniyor bile demiyor yzunden ben anliyorum. Ultrasona beraber gittik kalp atislarini dinledik kendi cocugum gibi sevindim.

Eltimin hamileligini gectim benim ameliyat olacagimi bile bile hergun arayip soran kiz bir kere aramadi beni.

Karşındakiler çok patavatsız ama bi de şöyle düşün.
Diyelim işsizsin iş arıyorsun bulamıyorsun, eltin de senin tam hayalindeki istediğin işe girmiş sürekli anlatıyor.
Bu durum da benzer şekilde rahatsız edici olurdu değil mi?
Anlatmaya çalıştığım şey sadece bebek olmayabilir bu konu. Sen çok istiyorsun diye bu kadar hassaslaşıyorsun sanırım. Haklısın da. Düşünceli bir insan daha özenli davranırdı. Ama sen de alışmaya çalışmalısın, çevrende daha çok da olabilir. Tavsiyem:
Anlattıklarını duymazdan gel ya da konuşulurken ortam değiştir.

Ama şunu da söyleyeyim. Kendim hakkında samimi bir eleştiridir bu. Ben hiç böyle bir insan değilken artık tek gündemim hamilelik oldu. İnsanların dertleri sanki 2. Plana düşmüş gibi oldu. Artık hormonlardan mı nedir bilmiyorum. İçinde bulunduğum duruma da alışamadım sanırım. 24 saat hissettiklerimi anlatabilirim yani karşımda oturan birine. Ama çok itici olacağımı bildiğim için kendimi frenliyorum :)
Frenlemek de lazım.

Ama hamilelik sizin hayatinizin merkezinde degilmi ?

Eşiniz yengesini arayip yenge benim karim hamile cani bilmem ne cekiyor yap diye ariyormu ?

Eşiniz benim karim hamile diye işe gitmemezlik yapiyrmu ?

Eşiniz yengesi yemek fotosu paylastiginda karimin cani istedi deyip yengesine gidip yemek aliyormu ?

Ya da esiniz yemek fotosu paylasan yengesine benim karim hamile paylasma yemek fotolari ya da bize şunu yap karimin cani istedi bizi cagir diyormu ?

Çocuk olmasaymış bu kadın bir hiç mi olacakmış? Çok görgüsüzmüş. Tamam sevinilir, mutluluk paylaşılmak istenir ama çok abartmış. 7/24 de konu hep bebek olur mu? Hele karşında bu konuda hassas biri varken. Ben insanlar sormadan asla bir şey anlatmazdım. Kimsenin gözüne hamileliğimi sokmadım. Böyle kadınları görünce ben mi hamile olmayı bilemedim ne diyorum kendime. Çocuğu olmayanların yanında çocuğumu sevmeye bile utanıyorum. İnsan biraz anlayışlı düşünceli olabilmeli. Allahım sana ve isteyen herkese çocuk nasip etsin. Uzak dur böylelerinden, onunla güzel kaliteli vakit geçiremeyeceğin ortada.

6 senedir tanisiyoruz. Tanistigimiz gunden beri konu basliklari
- kocasi o zamn nisanlisiydi
- dugun evlilik ceyiz
- bebek

Yani bir insan baskasindan hic ki bahsetmez?

Ben sorunlarimi ustu kapali anlatirken bana iste kocam da boyle yapti bana diyebilen bir kiz. Yani sohbet numkun degil...

yaşamayan bilmez. bende senelerdir istiyordum. ilk evliliğim bu evliliğim derken epey yıpranmıştım. hatta senin eltin gibi bir arkadaşım vardı. ona dayanamayıp bdv'ye konu açmıştım.

tekrar silkelendim tedaviye başladım ve 6-7 ay sonra oldu. o dönemde benim gibi kadınlarla tanıştım. bir kısmına hamile olduğumu söyleyemedim bile. yaşı benden büyük olanlar vardı. Allahım önce onlara nasip et sonra bana diye dualar ettim.

yaşamayan bilmez canım. ALLAH yaşatmasın ama akıl fikir versin eltin gibi insanlara. empati yapma gücü versin.

benim bebeğim dualarla geldi. namaz kıldım dua ettim. tövbe duaları okudum. belki bilmediğim günahlarım vardı. tıpa da inandım duaya da inandım. sende inan. elinden ne geliyorsa yap. asla peşini bırakma.
ama uğraştığını da kimseye bahsetme. ben anneme bile söylemedim tedavi olduğumu. eşim ve ben biliyoruz.
ALLAHIM tez vakitte sağlıklı hayırlı bebişler nasip etsin Pink

Kaynanam konuşmusta insan olsa anlardi hiç anlamamiş. Bu saatten sonra da anlamasin zaten ben hayatima bakarim hassas bir donemime geldi saglikli dusunemedim ama suan cok saglikli dusunuyorum.

Onun psikolojisi midesi bulaniyor diye bozukmus,amenna,peki ya sizin psikolojiniz ??? Bebek nasip olmayan yurekler gercekten ister istemez hassas ve alingan olabiliyorlar,elde olmadan. Anlattiklariniz hassasiyeti agirlastiricak turden. Rabbim yardimciniz olsun .

Bu 4 senede sayisiz hormon tedavisi oldum ve bu 4 senede eltime ve kaynima hatta ve hatta kaynanama 1 kere bile yansitmadim. Aşilama yaptirdim bikac gun sonra gittim kaynanamin evini temizledim ogrenince cok sinirlendi neden soylemedin temizlik yaptirdim ben sana dedi. Anne niye sana yansitim ki ben bosver olacagi varsa olur ddm. O ilaclari kullanirken sinir krizleri gecirdim aglaya aglaya gobekten ignelerimi vurdum sonra girdigim butun ortamlarda güldm cektigim sancilara ragmen kimseye yansitmadim. Psikolojim en bozukken bile yansitmadm benim kocam birkere bile gidip demedi karim iyi degil diye dedirtmedim... Istedim ki 1 kez olsun beni anlasin anlatmasin demiyorum ama sadece beni anlasin. Ama olmadi. Allah goruyo ne diyim..

Konuyu okuyunca konu sahibine hak verdim sizi okuyunca size hak verdim:))))
Haklısınız elti tarafı için de çok önemli bir olay. İlk hamileliği.... hamile kalamayan bizler bu durumu nasıl hayatımızın merkezine koyuyorsak hamileler de hamile olmayı hayatının merkezine koyabilir. Eltinin kocasının düşüncesi de haklı “heyecanımızı yaşayamıyacak mıyız” haklı bi serzeniş ne denir ki. Artık çocuk sahibi olmak sıradan bir olay değil kimse için.
Konu sahibi ortalığı karıştırmış. Bu durum kendisine daha çok problem ve stres olarak geri dönmüş. Kötü olmuş.

Dusuncelerinize saygi duyuyorum ama
Konuyu okuyunca konu sahibine hak verdim sizi okuyunca size hak verdim:))))
Haklısınız elti tarafı için de çok önemli bir olay. İlk hamileliği.... hamile kalamayan bizler bu durumu nasıl hayatımızın merkezine koyuyorsak hamileler de hamile olmayı hayatının merkezine koyabilir. Eltinin kocasının düşüncesi de haklı “heyecanımızı yaşayamıyacak mıyız” haklı bi serzeniş ne denir ki. Artık çocuk sahibi olmak sıradan bir olay değil kimse için.
Konu sahibi ortalığı karıştırmış. Bu durum kendisine daha çok problem ve stres olarak geri dönmüş. Kötü olmuş.

Benim kizdigim sey onlarin mutlulugunu paylasmasi degil..

Asla haddim degil.
Ama benim cocugum olmadigini bile bile bir insan bana surekli benim karim hamile benim karimin midesi bulaniyor psikolojisi bozuk benim karimin cani cekti yap tarzinda konusulursa art niyet aranmazmi ?

Yani ben diyorum ki az otede oynayin. Benim yanimda karnini oksamiş sevmiş tarzi seyler degilki bunlar ?

Mesela benim olmadigini bile bile bana dayingil hollandada bebek arabasi istesem gonderirlermi demesi ?

Yani burda kalmadi mi taksitle alacaklar nakitleri yok mumkun degil hollandadan getirtilmesi bunu ben biliyorum kendiside biliyor ?
Bu da mi mutlulugu paylasmak ?

Size biri soylese mutlulugunu paylasiyo benimle mi dersiniz ?

Herşeyin fazlası fena seninde yaptığın fena eltininde
Şu an için çocuğunuz yok ama Rabbim hayırlı zamanda inşallah bir bebek nasip eder
Evet kadın pervasız olabilir hatta ve hatta art niyetli de olabilir ama sizde biraz fazla düşenceli bir davranış bekliyorsunuz.
Benim hamilelik hassas tarafım dersiniz onun da öyle demek ki oda doyasıya yaşamak istiyor haklı veya haksız
İnsanlar sizin psikolojik durumunuza göre hareket etmezler. İnsanlardan çok fazla beklentiye girmeyin hatta bu işin sonunda kıskanç elti siz olursunuz
Bırakın kendinize hayatı daha da zehir etmeyin. Kendinize yönelin
Ve unutmayın ki imtihan dediğimiz olay sadece mutsuzluk ve bela değil mutluluk ve nasiplerimizden de imtihana gireriz.
Eltinize hak verdiğimden değil hatta gündeme yerleşmek ve sizin önünüze geçmek için hamileliğini kullandığını düşünüyorum
Ama ne olursa olsun siz bunu kendinize yapmayın.
Allah yardımcınız olsun

Sinirlendigim uzuldugum nokta sadece eltim degil kayniminda davranislari tabiki doyasiya yasasinlar ama istedikleri sey herkes bir olsun ve eltimi simartsin pohpohlasin. Herkes yapabilir ama ben yapamam yapamiyorum olmuyo

6 senedir tanisiyoruz. Tanistigimiz gunden beri konu basliklari
- kocasi o zamn nisanlisiydi
- dugun evlilik ceyiz
- bebek

Yani bir insan baskasindan hic ki bahsetmez?

Ben sorunlarimi ustu kapali anlatirken bana iste kocam da boyle yapti bana diyebilen bir kiz. Yani sohbet numkun degil...
Ama bu kız hep bencilmiş cancazım bak hep öyleymiş,mahsus yapmıyor ki? Kuzen candır kardeştir öteki elin kızı hem de elti ikisini mukayese etme, görüşmeyin. Yakında çocuk doğunca iyice batar davranışları. Yat dinlen oku izle gez toz odağı başka yere çekmeye çalış Yen’i çevreye gir
Allah en kısa zamanda hayırlısıyla hazinesinden versin bebeğine kavuş

anlamadığım tek bi nokta var. neden 7/24 bu kadın hayatınızda. her gün görüşüyor musunuz? neden mesajlaşıyorsunuz?

1 aydir gorusmuyoruz kaynanamgile gelir hergun kaynanam beni de cagirir gel diye ilk zamanlar gidiyordm sonra azalttim sonra hepten biraktim mesajlasma kismina gelince. Bi odeme vardi fiyatini sordum odemek icin. Birden konu nasil geldi bilmiyorum hamileligine ve hazirliklarina geldi. Hic anlamadim.

X bunun odemesi ne kadar di dedim

Su kadar dedi

Yetisemiyorum odemelere bebegimin esyalarindan allaha sukur bitirdim hicbir eksigi kalmadi. Allah izin verirse son hazirliklar para yetmiyor daha gecen gun hastaneye su kadar verdim su tahlilleri yaptirdim dedi.

Ve bu kizla 1 aydir ne mesajlasiyoruz ne yuzyuze geliyoruz

Back