Ben alinganlik mi yapiyorum beni kendime getirin.

Pink_Butterfly92 sana cevabımı aynı yaş gurubundan ve aynı kafalara sahip olan biriyle birebir aynı diyalogları fazlasıyla yaşamış biri olarak yazıyorum;
yaklaşık 3 yıldır evliyim ilk gebeliğim evlendikten 2 ay sonra gerçekleşti 8. haftada kalp atışı alınamaması ve kürtaj, yaklaşık 9 ay sonra tüp bebek denemesi (arada gittiğim doktorları hormon tedavilerini vs hiç saymıyorum), ve tam transferimin olduğu gün eltimle kaynı evlendi.. İkiz gebelik oldu 10 haftada kalp durması kürtaj.. Bu olaydan 1,5 ay sonra o evlenen eltimin gebeliğini öğrendik, benim daha gözyaşım kurumamışken sürpriz bi aile toplantısı ve pastalar konfetiler balonlarla öğrendik.. ailemizde( kalabalık bi aileyiz eltiler kayınbraderler çok fazla) herkes durumu yadırgadı kınadı ama tabi yüzlerine değil, ben hep sustum.. Kalp atışı muayenesine eltim beni de çağırdı tabiki gitmedim ben o strese dayanamıyorum diyerek geçiştirdim, elinden geldiğince sevinlerini paylaştım.. Kalp atışı sesi whatsap aile gurubumuzdan hepimizle paylaşıldı benim o bi türlü duyamadığım kalp atışı sesini yine kalabalık bi ortamda içime ağlayarak dinledim.. 2 ay sonra cinsiyet partisini benim düzenlememi teklif etti yine kabul ettim düzenledim binbir gece kutlamaları falan yapıldı ( tabi eltimin istekleri gözönüne alınarak düzenledim) .. Her gün tüm eltilerimi kayınlarımı eşimi beni teker teker arayıp günbegün canı neler istiyo bildik ( işin tuhafı burda evlerimiz yakın da değil şehrin diğer ucunda oturuyo yani canının çektiğini alıp götürmemiz için değil söylemesi nedenini heniz kimse anlamış değil) Bir araya geldiğimiz zamanlarda aynı sizinki gibi laf bölüp sürekli bebekle ilgili bişiyler demesi, çocuk kıpırdadı diye elimi tutup karnına götürmeler mi dersin neler yaşadım bi ben bi de allah bilir) ilk aydan itibaren sürekli aşırı tiz bi çığlık atarak bebeğin varlığını hepimize yarım saatte bir hatırlatması.. artık o varken başka hiçbi muhabbet yapamamamız sadece beni değil yanımızdaki diğer eltilerimi, kaynımı,eşimi, hatta kayınpederimi,kayınvalidemi de rahatsız etti.. Ben hep sustum.. Doğumuna 1 ay kala ben yeniden hamile olduğumu öğrendim (tabi yine aradaki histeroskopi,rahim filmi, ayda 5-10 kere hastaneye gitmelerim.. bi avuç vitamin yutmalarım) neyseki tam da tüp bebeğe girecekken hormon tahlillerimin kötü çıkması ve tedaviyi ertelediğimiz ay doğal gebelik oldu.. eltimin doğumunda 7 haftalık hamileydim.. Çok sürmedi 9. haftada yine kalp atımı olmaması ve kürtaj(2017 kasım).. Sonrası tekrar histeroskopi, akupunktur vs. hala takipteyim.. Bu süreçlerde eltimle neler mi yaşadım.. Bebeğin 40 ını bizde uçurması.. bi sürü mevlit, toplantı.. hatta kendisi ve eşi hariç 6 kişilik bi gurupla bebeğin yıkanmasını zorla hepimize izlettirmesi.. Bizim eve gelip önüme altlık serip bana bebeğin altını açmayı öğretmesi (bana yaptırarak).. vs vs. Ha diyceksin ki bu kadar şeyi yapmasına neden izin verdin ya da verdiniz? Şöyle söyleyeyeyim bu kızcağız çok sempatik,tatlı dilli,güler yüzlü, neşeli ve bişeyi istediğinde nasıl yaptıracağını çok iyi bilen birisi kısacası ona hayır demek imkansız gibi bişey.. O yüzden de kimse çıkıp yuh artık diyemedi desek zaten çok nazlı nazik artık yıllarca bize küser konuşmaz her gün ağlar falan filan.. Yani o incinmesin diye biz incindik.. tabi en çok da ben incindim.. ama artık o kadar incindim ki taş oldum desem yeridir.. Kırılmıyorum artık, aldırmıyorum,gülüp geçiyorum, diyorum ki içimden o da kötü niyetli değildir belki benle paylaşmak istiyo, belki beni çocuğa alıştırmaya çalışıyo aklınca, ne bileyim işte iyi tarafından bakmaya çalışıyorum.. alıştım ya da bilemiyorum fazla etkilenmiyorum.. Siz de ya bu deveyi güdeceksiniz ya da görüşmeyeceksiniz, çünkü bu durumumuzu yaşamayan bilemez, tepki verseniz belki de siz yadırganırsınız eşinizin kardeşiyle arası açılır vs.. Bunları düşünerek yeniden değerlendirin derim durumu.. herkes düşünceli ve hassas olamaz ve bu bi eksiklik bence insanlar için, yani diyorumki eksik olan siz değilsiniz, onların ruhu eksik Allah en kısa zamanda güzel sağlıklı evlatlar nasip etsin

Öncelikle ameliyat olmak için girmişsiniz ama olmamışsınız. Bende tüp bebek tedavileri gördüm sonunda hamile kaldım benim de çevremde arkadaşlarım hamile kaldı işyerinde de. Benim yanımda ay tekme atıyor ellesenize diyen arkadaşlarım ay çok midem bulanıyor ay çok hareket ediyor diyen akrabalarımız kuzenlerimin eşleri vardı ama onlar sevinçlerini paylaşıyorlar sizi anlamasını empati yapmasını bekleyemezsiniz

siz zaten en baştan hamile olduğunu söylediğinde bunu sindirememişsiniz o yüzden de her dediği size batmış hele ki kaynananıza konuşmasın benim yanımda demeniz kötü olmuş kaynınız da haliyle tepki vermiş ben çok ağladım geceleri evde yalnızken ama asla kimseye yanımda konuşmasın demedim belli etmedim mutlu da oldum onlar adına benim yaşadıklarımı yaşamasınlar diye ama özendim mi tabii ki ama eltinizin de hamile kaldı diye çok üstüne gitmişsiniz size sürekli ne oldu tedavi işini ne yaptınız soramaz ki karışmak istemez. inşallah Rabbim size de nasip eder ama yarın bir gün çocuk doğacak kaynanan ilgilenecek orada olacaklar o zaman nasıl kaldıracaksınız?

Canim ben karnindakine aciyorum ne babasi baba ne anasi ana..

Ama ne yapalim demek benden daha cok istemis diyorum bende...

Sosyal medyada foto paylasmayan kiz gunde 5-10 foto atiyor canim cilek istedi kocam aldi canim karpuz istedi canim kocisim bebisimizle beni dusunuyor. Bizim canimiz isterde kocam almazmi.

Hayir goren buyuk bir askla evlendiler muhtesem bir evlilikleri var sanicak. Kaynim sorumsuzun tekidir. Yani neyin çabasi bu anlamadim.

Bence herşey yaşta degil. 21 yasindaydim evlendigimde. Kaynanam hala soyler sen olgunsun seni hep takdir ettim diye. Keske olgun olmasaydim. Cunku eltimin her yaptigini yaşina ver daha kucuk diyorlar. Bugune kadar kavga etmedigime sukretsinler.

Canim ben anlatinca rahatsiz oldugum seyleri ki burda en buyuk suclu kaynim cunku sonucta onun abisi soz konusu..

Benden ozur diledi. Ama sonra devam etti iste mutlulugumuzu hep beraber paylasmak istiyoruz sizde paylasin bizimle diye. Aslinda bizim 4 senedir olmadigi icin kaynanamla kayinbabam buruklar yani sevinemediler kaynimin bebegine ya da gosteremediler bilmiyorum. Ama ne olursa olsun davul mu caldiralim evin onunde bunu mu istiyorlar.

Kaynanamla kayinbabamin da 5 sene olmamis cocuklari benim esim 5 sene sonra gelen bir bebek. Cok aglamis cok uzulmuşler birsuru doktora gitmisler o yuzden bizi cok iyi anliyorlar

Ben gorusmeme karari aldim zaten. Hani ne ben onu uzim ne o beni uzsun diye. Ama kaynimda bu mutlulugu hepimiz yasayalim dedi. Yani ortak olmami istiyor. Tabiki onlar icin seviniyorum ama davul mu caldirmam gerek.

Onlarin istedigi ben yemek yapayim cagirayim eltimin psikolojisini duzelteyim benimkini kim duzeltecek.

Cevremde 3 hamilelige cok cok yakindan sahit oldum. Ama bu cok cok ayri. Yani bilmesem cocuk istedigini dicemki zorla yapmiş. Yani hep bir sikayet hep bir memnuniyetsizlik...

Sohbet arasinda hic konuşmas sonra ayy cok kotuyum git uzan canim bak bebegin enerjiye ihriyaci var derim. Yok burda oturucam. E geriyosun milleti tovbeestafurullah.

Onun psikolojisi midesi bulaniyor diye bozukmus,amenna,peki ya sizin psikolojiniz ??? Bebek nasip olmayan yurekler gercekten ister istemez hassas ve alingan olabiliyorlar,elde olmadan. Anlattiklariniz hassasiyeti agirlastiricak turden. Rabbim yardimciniz olsun .

Isteyen istedigi gibi hamileligini yasiyabilir. Ama sirf hamile diye yemeklerini ben yapmak zorunda degilim. Ben buna karsiyim. Midesi bulaniyor olabilir tabiki anlayisla karsilarim. Ama her gun benden yemek beklemek kaynimin arayip karimin cani sunu cekti bunu cekti demesi ? Istisnasiz hic kacirmadan surekli ayni seyi yapti. Sizce bu yaptigi seyde heves mi ?

Ayy inanmiyorum yaaa... Eger bilincli yapiyorsa bunu Rabbim razi olmaz buna.Neye ugradigini sasirip kalir.

Artik ayaklarina para goturmuyor ama gelip burdan aliyorlar canim :)

Surekli soyluyorum canim kuzenim hamile ondan bahsederken zaten istemsizce gozlerimin ici parliyor. Gecenlerde bana bi yemek tarifi sormustu hemen ertesi gun yaptim cagirdim. Bana destek oldu. Onunla da konusuyoruz bu mevzulari ama o kadar dikkatli ki benim canimi hic yakmiyor. Midem bulaniyor bile demiyor yzunden ben anliyorum. Ultrasona beraber gittik kalp atislarini dinledik kendi cocugum gibi sevindim.

Eltimin hamileligini gectim benim ameliyat olacagimi bile bile hergun arayip soran kiz bir kere aramadi beni.

Ama hamilelik sizin hayatinizin merkezinde degilmi ?

Eşiniz yengesini arayip yenge benim karim hamile cani bilmem ne cekiyor yap diye ariyormu ?

Eşiniz benim karim hamile diye işe gitmemezlik yapiyrmu ?

Eşiniz yengesi yemek fotosu paylastiginda karimin cani istedi deyip yengesine gidip yemek aliyormu ?

Ya da esiniz yemek fotosu paylasan yengesine benim karim hamile paylasma yemek fotolari ya da bize şunu yap karimin cani istedi bizi cagir diyormu ?

6 senedir tanisiyoruz. Tanistigimiz gunden beri konu basliklari
- kocasi o zamn nisanlisiydi
- dugun evlilik ceyiz
- bebek

Yani bir insan baskasindan hic ki bahsetmez?

Ben sorunlarimi ustu kapali anlatirken bana iste kocam da boyle yapti bana diyebilen bir kiz. Yani sohbet numkun degil...

Kaynanam konuşmusta insan olsa anlardi hiç anlamamiş. Bu saatten sonra da anlamasin zaten ben hayatima bakarim hassas bir donemime geldi saglikli dusunemedim ama suan cok saglikli dusunuyorum.

Bu 4 senede sayisiz hormon tedavisi oldum ve bu 4 senede eltime ve kaynima hatta ve hatta kaynanama 1 kere bile yansitmadim. Aşilama yaptirdim bikac gun sonra gittim kaynanamin evini temizledim ogrenince cok sinirlendi neden soylemedin temizlik yaptirdim ben sana dedi. Anne niye sana yansitim ki ben bosver olacagi varsa olur ddm. O ilaclari kullanirken sinir krizleri gecirdim aglaya aglaya gobekten ignelerimi vurdum sonra girdigim butun ortamlarda güldm cektigim sancilara ragmen kimseye yansitmadim. Psikolojim en bozukken bile yansitmadm benim kocam birkere bile gidip demedi karim iyi degil diye dedirtmedim... Istedim ki 1 kez olsun beni anlasin anlatmasin demiyorum ama sadece beni anlasin. Ama olmadi. Allah goruyo ne diyim..

Dusuncelerinize saygi duyuyorum ama

Benim kizdigim sey onlarin mutlulugunu paylasmasi degil..

Asla haddim degil.
Ama benim cocugum olmadigini bile bile bir insan bana surekli benim karim hamile benim karimin midesi bulaniyor psikolojisi bozuk benim karimin cani cekti yap tarzinda konusulursa art niyet aranmazmi ?

Yani ben diyorum ki az otede oynayin. Benim yanimda karnini oksamiş sevmiş tarzi seyler degilki bunlar ?

Mesela benim olmadigini bile bile bana dayingil hollandada bebek arabasi istesem gonderirlermi demesi ?

Yani burda kalmadi mi taksitle alacaklar nakitleri yok mumkun degil hollandadan getirtilmesi bunu ben biliyorum kendiside biliyor ?
Bu da mi mutlulugu paylasmak ?

Size biri soylese mutlulugunu paylasiyo benimle mi dersiniz ?

Sinirlendigim uzuldugum nokta sadece eltim degil kayniminda davranislari tabiki doyasiya yasasinlar ama istedikleri sey herkes bir olsun ve eltimi simartsin pohpohlasin. Herkes yapabilir ama ben yapamam yapamiyorum olmuyo

Ama bu kız hep bencilmiş cancazım bak hep öyleymiş,mahsus yapmıyor ki? Kuzen candır kardeştir öteki elin kızı hem de elti ikisini mukayese etme, görüşmeyin. Yakında çocuk doğunca iyice batar davranışları. Yat dinlen oku izle gez toz odağı başka yere çekmeye çalış Yen’i çevreye gir
Allah en kısa zamanda hayırlısıyla hazinesinden versin bebeğine kavuş

anlamadığım tek bi nokta var. neden 7/24 bu kadın hayatınızda. her gün görüşüyor musunuz? neden mesajlaşıyorsunuz?

1 aydir gorusmuyoruz kaynanamgile gelir hergun kaynanam beni de cagirir gel diye ilk zamanlar gidiyordm sonra azalttim sonra hepten biraktim mesajlasma kismina gelince. Bi odeme vardi fiyatini sordum odemek icin. Birden konu nasil geldi bilmiyorum hamileligine ve hazirliklarina geldi. Hic anlamadim.

X bunun odemesi ne kadar di dedim

Su kadar dedi

Yetisemiyorum odemelere bebegimin esyalarindan allaha sukur bitirdim hicbir eksigi kalmadi. Allah izin verirse son hazirliklar para yetmiyor daha gecen gun hastaneye su kadar verdim su tahlilleri yaptirdim dedi.

Ve bu kizla 1 aydir ne mesajlasiyoruz ne yuzyuze geliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…