• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben alinganlik mi yapiyorum beni kendime getirin.

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Iyi geceler oncelikle biraz kendimden bahsedeyim. Insanlarin hakkimda kotu konuşmasini hazmedemiyorum daha dogrusu kimsenin agzina laf vermek istemiyorum. Dik basliyimdir , guclu bir insanimdir , gururluyum ve kimsenin yaninda aglamayi sevmem..

Bunun yaninda cok guler yuzluyum en ufak birsey bile beni mutlu edebilir. En ufak birseyde beni cok mutsuz edebilir ama asla cevreme yansitmam kendi icimde cozerim.

Rabbim her dilegimi kabul etmis bana gonlume gore bir eş kaynana kayinbaba vermiş. Aramiz iyidir cok sukur..

Gelelim asil konuya.

Daha once konu acmistim burda ama kisa ozet geceyim. 4 senedir sayisiz tedavi denemiş psikolojisi yerle bir olmus hormon ilaclarindan kilo almis biri olarak yeni yeni kendime geldigim zamanlarda 2 aylik gelin olan eltimin hamile oldugunu ogrendim. Ilk hissettigim sey senelerdir kaynanamgile nasil soyleriz nasil yapariz suppriz yapalimmi diye hayal ederken hayallerim tuzla buz oldu.. kiskanclik degil ama 4 sene o kadar sey cekip birinin 1 ayda hamile kalmasi beni isyana surukluyordu. Rabbim tabi ki kimseye yasatmasin bunu ama cok farkli duygular hissettim. Ilk defa benim cok yakinimda olan biri hamileydi ve ben bu durumu kaldirabilirmiydim bilmiyordum. Daha ben bunun şokunu atlatamamisken tup bebek icin gittigim doktorum bana tuplerimin alinacagini soyledi. Eltimle bu konuyu konustum ( haberi yoktu ya da hic benim agzimdan duymamisti cocuk mevzunu istemiyoruz saniyordu)
Neyse bu sure zarfinda eltim beni ne aradi ne sordu ameliyattan sonra ( tuplerim alinmadi ve doktor 1 sene dogal dene dedi) iki buklumken beni 1 aydir arayip sormayan ameliyati ne yaptin demeyen insan arayip benim evim cok soguk sizin evde sobayi açta uzanayim ben dedi.. her bulundugum ortamda bagira bagira ayyy midem cok bulaniyo basim donuyo iyi degilim galiba tarzi konustu.. baslarda onemsemedim ama sonucta bizim olmadigini biliyor davranislari git gide farklilasmaya basladi.

Bana hollandada dayingil var bebegim icin bisey siparis etsem getirirlermi dedi..

Kaynanamla sohbet ederken durup dururken 1 saattir konusmayan kiz birden yaa ben erkek hissediyorum diye sozumu kesti kaynanamla şok olduk ne alaka diye..

Surekli canim sunu istiyor canim bunu istiyor şunu yapta yiyelim dedi. Benim yanimda kaynimi arayip yaa askimm canim sunu bunu cekti aksam getir demeler falan bizim yanimizda bugun bunu aldim bugun sunu aldim demeler. Inanin cok sabrettim kotu niyetli olmadigini dusundum hep. Ama ben konuyu degistirsemde konu yine hep bebege geldi.

Neyse kizlar ben kaynanama anlattim durumu anne cok bozuluyorm artik bilerekmi yapiyo anlamadim dedim. Cunku ciddi anlamda cevremde kimsede gormedim ben boyle birsey anliyorum heyecanli ilk cocugu ama bana cok sacma geldi. Ameliyattan cikmisim eve gelmişim bana geldi diyorki yaa biz cocugumuza para biriktiriyoruz destek olurmusun ? Oda yapacam nasil bisey alsam.
Oturuyoruz ameliyatla ilgili sorular soruluyor bana eltim diyorki cocugumun listesine sunu yazmayi unuttum..

Uzattim biraz farkindayim toparliyorum. Kaynanamda iyi niyetinden birde ben agladim bu yaptiklarina içerledim diye gitmis eltime kizim biraz dikkat et pinkin yaninda uzuluyor demiş. O da onun olmuyo diye biz mutlulugumuzu paylasmayalimmi demiş. Sonra eve gitmis aglamiş. Kaynimda eve gelince ona anlatmiş.

Kaynim beni aldi konusalim diye neden bu kadar artniyetlisiniz biz mutlulugumuzu paylasamicakmiyiz benim karim hamile benim karimin midesi bulaniyotr psikolojisi bozuk 1 aydir annem pinkin yaninda bahsetme dedi diye kavga ediyoruz cok bozulmuş karim dedi. Yazik degilmi karima dedi. Hep birlkte psikkolojisini duzeltmeliyiz hamileligini iyi gecirmeli dedi... ben cok sasirdm cunku kaynanamin soyledigini bilmiyordum..

Şimdi kizlar ben kendimi ezik gibi hissediyorum.. Yani bana acimasini istemiyorum acimasini biraktim birilerine anlatmasindan cekiniyorum. Cunku cocuk mevzusu benim tabum ve belirli kisiler haric bilsinler istemiyorum
..

Bu arada dikkat eder bundan sonra sandim ama bgn msj atti bana bebegimin herseyi hazir gecen tahlile gittim suna buna gittim diye.

Ben bu psikolojiden nasil kurtulabilirim ???

Beni en iyi yasayan anlar..

Not : Cevremde o kadar hamile var başta kuzenim hamile ama o kadar dikkatli ki bu konuda beni kirmamak icin elinden geleni yapiyor. Eltimlede aram iyiydi son zamanlarda hatta hamile kaldiginda da iyiydi sonradan bu olaylar olnca biraz uzaklastim kendisinden cunku pskolojimi bozuyordu.

Beni kendime getirirmisiniz cok uzuluyorum bu duruma cunku bilmeselerdi kendimi daha iyi hissederdim. Şimdi yuzyuze gelmeye cekiniyorum artik uzuldugumu biliyor ve o anlatirken ben mutlu rolu yapamiyorum.

Konusmalimiyim kendisiyle ya da ne demeliyim ?

Guncelleme: tekrar konu acmak istemedim. Eltimle kaynim bebegin beşigini siz alin dedi.. esimde bana sordu cvp veremedim. Sizce boyle insanlara 2milyarlik beşik alinirmi ? Buyukluk mu yapim yoksa almamak en mantiklisimi ???

Son düzenleme:
Mutluluğunu elbette paylaş ama benimle hamileliğini paylaşmanı istemiyorum baska konularda konuş de. Senden duymadıkça durmayacak gibi. Ya hamileliginden baska hayatı yok mu. Insan filmlerden hobilerden yemeklerden kocasindan o kadar cok seyden konuşabilir ki.. sadece bunu konuşması bana art niyetli geldi.

Siz de esiniz de kayniniza ve eltinize höst demelisiniz. Alenen art biyetli davraniyolar. Mesaj attığında açıkça söyle "bana bidaha bebekle ilgili mesaj atma seni annem de uyardi anlamadin bidaha ayni konuyu acarsan kalbini cok kirarim umrumda olmaz. " bu neymis ya.
Esiniz de kardesini ceksin kenara, o da bi güzel uyarsın.

Bu insanlarla da görüşmek zorunda degilsiniz. Hatta imkaniniz varsa 1 hafta falan tatile çıkın. Hatta yumurtlama zamaniniza denk getirirseniz daha sakin ve gevsemis olacaginiz icin belki döllenme olusması şansınız artabilir.

Sizi üzen kötü hissettiren insanlarla muhattap olmayin bence

Yaşı çok genç falan mı, düşüncesiz davranmış. Ama siz de şöyle düşünün, her derdimizle ilgili insanlardan duyar bekleyemeyiz sonuçta. Bazıları kuzeniniz gibi hassastır bazıları eltiniz gibi hödüktür yapacak bir şey yok

"evladınızı sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım ama benim bu konuda acım var. Sizi de anlıyorum heyecanlısınız o yüzden birbirimizi yıpratmama adına biraz seyrek görüşelim." diyebilirsiniz. Utanacak, çekinecek bir şey yok, açık olun.

Mutluluğunu elbette paylaş ama benimle hamileliğini paylaşmanı istemiyorum baska konularda konuş de. Senden duymadıkça durmayacak gibi. Ya hamileliginden baska hayatı yok mu. Insan filmlerden hobilerden yemeklerden kocasindan o kadar cok seyden konuşabilir ki.. sadece bunu konuşması bana art niyetli geldi.

Ben sosyal bir insan degilimdir genelde evdeyimdir ders calisirim tabiki cikar gezerim ama genelde sohbetlerim siyaset din aile iliskileri bazen hosbeş yani herseyden konusabilirim. Bana yaptigi sey o kadar sacma geliyor ki cok bile dayandigimi dusunuyorum..

Agzinin ayari mi yok anlamadim.

Eltin buldumcuk olmuş belli ki. Çocuk aşağı çocuk yukarı hamileyim hamileyim muhabbeti..

Eltin üzülüyo da sen üzülmüyo musun? Madem kaynın seninle konuştu eşinde gitsin eltinle konuşsun. Siz tabi ki mutluluğunuzu yaşayın ama benim karım alınıyor üzülüyor yeni ameliyat olsu zaten biraz anlayışlı olun desin.

Hayret bişey resmen ya.. Bi koçişkolu kadınlar bi bebişkolu kadınlar abart abart çoşuyorlar. İnsan nerde nasıl davranması gerektiğini bilir bi ağırlığı olur. Ben sinir oldum burda.

Sıkma hiç canını. Sizinde çocuğunuz olur elbetö. Kafana çok takıp kendini de bitirme herşeyin hayırlısı de geç. Stresde menstüral siklusu çok etkiliyor. Hatta duyuyorum sıkça denemekten vazgeçince oldu vs deniyor hep stresten işte.

Siz de esiniz de kayniniza ve eltinize höst demelisiniz. Alenen art biyetli davraniyolar. Mesaj attığında açıkça söyle "bana bidaha bebekle ilgili mesaj atma seni annem de uyardi anlamadin bidaha ayni konuyu acarsan kalbini cok kirarim umrumda olmaz. " bu neymis ya.
Esiniz de kardesini ceksin kenara, o da bi güzel uyarsın.

Bu insanlarla da görüşmek zorunda degilsiniz. Hatta imkaniniz varsa 1 hafta falan tatile çıkın. Hatta yumurtlama zamaniniza denk getirirseniz daha sakin ve gevsemis olacaginiz icin belki döllenme olusması şansınız artabilir.

Sizi üzen kötü hissettiren insanlarla muhattap olmayin bence

Yaklasik 1 ay once kaynanamla bu konuyu konuştum ve onunla ayni ortama girmek istemedigimi girdigim zamanlarda beni bunalttigini soyledim o da bana kizim nasil istersen oyle yap ama ben ailemin bolunmesini istemiyorum hep birlikte olalim istiyorum dedi..

Bende annecim bu gecici bir donem psikolojim duzelene kadar beni azad et dedim. Peki dedi eltimle konuşmuş keske konusmasaydi yerin dibine girdm resmen onun gozunde şuan onun cocugu oluyo benim olmuyo diye kiskanc elti pozisyonundayim...

Ben sosyal bir insan degilimdir genelde evdeyimdir ders calisirim tabiki cikar gezerim ama genelde sohbetlerim siyaset din aile iliskileri bazen hosbeş yani herseyden konusabilirim. Bana yaptigi sey o kadar sacma geliyor ki cok bile dayandigimi dusunuyorum..

Agzinin ayari mi yok anlamadim.

Senin olmadığını duyunca kendini bulunmaz hint kumaşı falan zannetmis gibi geldi bana. Ay çok sinirlendim. Ver ağzının payını. Kaynının seninle konuşması da ayrı bir saçmalık. Ben olsam eşime bu durumdan rahatsızlığımı anlatırdım. Eşime de kardeşinle konuş sorun varsa sana söylesin ikisi üzerime geliyor ben sahipsiz miyim derdim.

Eltin de baktın mesaj atıyor engelle gitsin. Sen bebekten konuşmamayı öğrenene dek sansürlüsün der kocaman bir kahkaha patlatirdim.

Yaşı çok genç falan mı, düşüncesiz davranmış. Ama siz de şöyle düşünün, her derdimizle ilgili insanlardan duyar bekleyemeyiz sonuçta. Bazıları kuzeniniz gibi hassastır bazıları eltiniz gibi hödüktür yapacak bir şey yok

"evladınızı sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım ama benim bu konuda acım var. Sizi de anlıyorum heyecanlısınız o yüzden birbirimizi yıpratmama adına biraz seyrek görüşelim." diyebilirsiniz. Utanacak, çekinecek bir şey yok, açık olun.

Ben hiç benimle bu konulari konuşmasin demiyorum yeri geliyor ben soruyorum. Ama kaynanamla konusurken lafin arasina dalmak erkek hissediyorum ben demek nedir anlamadim.. yaşi da 23...

Eltin buldumcuk olmuş belli ki. Çocuk aşağı çocuk yukarı hamileyim hamileyim muhabbeti..

Eltin üzülüyo da sen üzülmüyo musun? Madem kaynın seninle konuştu eşinde gitsin eltinle konuşsun. Siz tabi ki mutluluğunuzu yaşayın ama benim karım alınıyor üzülüyor yeni ameliyat olsu zaten biraz anlayışlı olun desin.

Hayret bişey resmen ya.. Bi koçişkolu kadınlar bi bebişkolu kadınlar abart abart çoşuyorlar. İnsan nerde nasıl davranması gerektiğini bilir bi ağırlığı olur. Ben sinir oldum burda.

Sıkma hiç canını. Sizinde çocuğunuz olur elbetö. Kafana çok takıp kendini de bitirme herşeyin hayırlısı de geç. Stresde menstüral siklusu çok etkiliyor. Hatta duyuyorum sıkça denemekten vazgeçince oldu vs deniyor hep stresten işte.

Benim eşim boyle seyleri kaynim kadar acik konuşamaz cunku esimde benim gibi kimseyi kirmak istemez ama kirilan taraf hep kendi olur. Gecen bir sinirle geldi eve bundan sonra onlarla gorusmeyecegiz dedi. Sen anlatiyordun ara ara ama bugun gercekten anladimki bu kiz normal degil dedi..

Esim kaynim eltim arabadayken eltim bebegine aldigi kiyafetlerin herbirini ARABADA cikarip kaynima gostermis hepsini tek tek askim bakk bebegimize aldimmm cok tatli degilmi falan diye.. yinede esim kirmaz kolayca insanlari. Gecende konu acmistim esim ayakklarina kadar paralarini yemeklerini goturuyor diye.

Benim eşim boyle seyleri kaynim kadar acik konuşamaz cunku esimde benim gibi kimseyi kirmak istemez ama kirilan taraf hep kendi olur. Gecen bir sinirle geldi eve bundan sonra onlarla gorusmeyecegiz dedi. Sen anlatiyordun ara ara ama bugun gercekten anladimki bu kiz normal degil dedi..

Esim kaynim eltim arabadayken eltim bebegine aldigi kiyafetlerin herbirini ARABADA cikarip kaynima gostermis hepsini tek tek askim bakk bebegimize aldimmm cok tatli degilmi falan diye.. yinede esim kirmaz kolayca insanlari. Gecende konu acmistim esim ayakklarina kadar paralarini yemeklerini goturuyor diye.

Ezdirmeyin canım sizde kendinizi. Niye insan kırmaktan imtina ediyosunuz ki çift olarak. Onlar sizin bütün moralinizin psikolojinizin içine mıçmışlar.

Eğer gereken uyarıları 2nizde yapamayacaksanız. Tüm iletişiminizi kesin bence. Yıpratmayın kendinizi.

Senin olmadığını duyunca kendini bulunmaz hint kumaşı falan zannetmis gibi geldi bana. Ay çok sinirlendim. Ver ağzının payını. Kaynının seninle konuşması da ayrı bir saçmalık. Ben olsam eşime bu durumdan rahatsızlığımı anlatırdım. Eşime de kardeşinle konuş sorun varsa sana söylesin ikisi üzerime geliyor ben sahipsiz miyim derdim.

Eltin de baktın mesaj atıyor engelle gitsin. Sen bebekten konuşmamayı öğrenene dek sansürlüsün der kocaman bir kahkaha patlatirdim.

Ben hayatimda o kadar hamile gordum ilk defa boyle olani goruyorum. Kocasi ayri kendisi ayri.

Yani benim olmuyor diye degil ama cok cok abattiyor. Bir kere mutfakta yemek yerken icerden kaynanami cagirdi bas bas bagirarak kaynanam geldi efendim kziim dedi. Bana yemek verirmisin tabagim bitti dedi ben şok oldum. Allah korusun ama asla ve aslaaa boyle bir hamile olmayacagim..!

Ezdirmeyin canım sizde kendinizi. Niye insan kırmaktan imtina ediyosunuz ki çift olarak. Onlar sizin bütün moralinizin psikolojinizin içine mıçmışlar.

Eğer gereken uyarıları 2nizde yapamayacaksanız. Tüm iletişiminizi kesin bence. Yıpratmayın kendinizi.

Gercekten artik ne yapacagimi bilmiyorum ben sadece kaynanama üzuluyorum... onunda senelerce olmamis cocugu beni cok iyi anliyor dertlesiyoruz surekli bana cok iyi geliyor. Ama sonra bisey oluyor benim psikolojim tepetaklak. Zaten artik istemeddigimiz seylere hayir demeyi ogrendik. Ama cok sey de kaybettik. Esimde anladi artik beni bugun senin psikolojin herseyden daha onemli pink istemedigin seyleri yapma ben arkandayim dedi.

Bunun en iyi çözümü , o sormadan siz sorun, konuşmaya çalışın hamileliği ile ilgili.
Ve madem bir aydır eşiyle bu durum yüzünden kavga ediyormuş , deyin ona büyütülecek bir konu değil.
Hamileyken nasıl senin psikolojin altüst oluyorsa , bu tedavi sırasında benimde öyle.
Duygularım inişli çıkışlı olacak elbet.
Bazen alınır bazen paylaşırım" tarzında bir konusma yapabilirsiniz.

Yanlış anlamayın beni lütfen, bu hassas doneminizde sizi üzmek istemem ancak bana biraz fazla alınganlık yapıyorsunuz gibi geldi.

Hayat bu . Elbette hamilelerle karşılacaksiniz. Odak noktaları 9 ay boyunca bebek olacak. Kimisi hassas olmaz kimisi hassas olur. Hassas olmayanın niyeti art niyet olmayabilir.
Paylaşmak istiyordur, gölgelenmek istemiyordur, nasıl konuşması gerektiğini bilmiyordur v.s
Bununla başetmeyi öğrenmek zorundasınız.

Eltinizin mutluluğunu ve heyecanını yaşamaya hakkı var amaaaa bu yaptığı tamamen kötü niyetli geldi. Görgüsüzce ve düşüncesizce davranıyor.

Geriye tek yol kalıyor. Mesajlarına cevap yazmayın hatta okumayın, telefon açtığında açmak zorunda kalırsanızda müsait değilim, ilgilenmiyorum vs gibi cevaplar verin geçin.

Aynı ortamda fazla kalmayın... Madem saygı istiyor o zaman size de eşşek gibi saygı duyacak kusura bakmasın. Böyle tipleri duyunca gözümde hep eski yeşilçam filmlerinde mahallede kadınlar elini beline atar da hani çatla da patla gibi salakça hareketler yapar ya? onlar geliyo :KK45:

Allah size de inşallah en kısa sürede kucağınıza bebeğinizi almayı nasip eder...

Bunun en iyi çözümü , o sormadan siz sorun, konuşmaya çalışın hamileliği ile ilgili.
Ve madem bir aydır eşiyle bu durum yüzünden kavga ediyormuş , deyin ona büyütülecek bir konu değil.
Hamileyken nasıl senin psikolojin altüst oluyorsa , bu tedavi sırasında benimde öyle.
Duygularım inişli çıkışlı olacak elbet.
Bazen alınır bazen paylaşırım" tarzında bir konusma yapabilirsiniz.

Yanlış anlamayın beni lütfen, bu hassas doneminizde sizi üzmek istemem ancak bana biraz fazla alınganlık yapıyorsunuz gibi geldi.

Hayat bu . Elbette hamilelerle karşılacaksiniz. Odak noktaları 9 ay boyunca bebek olacak. Kimisi hassas olmaz kimisi hassas olur. Hassas olmayanın niyeti art niyet olmayabilir.
Paylaşmak istiyordur, gölgelenmek istemiyordur, nasıl konuşması gerektiğini bilmiyordur v.s
Bununla başetmeyi öğrenmek zorundasınız.

Size nasil anlatsam ilk hamile oldugunu ogrendigimde cigerim yandi yutkunamadim bogazimda bisey dugumlendi. Gecer sandim geçti de... o kadar mutluyken gulerken ondan 4 haftalik bebegine alacagi bebek arabasindan bahsederken cigerim tekrar yanmaya bogazimda dugumlenmeye gozlerim dolmasin diye kendimi kasmaktan turlu turlu sekillere girdim konuşamadim. Ve bu benim ilk defa basima geliyor. Her turlu ortamda bozuldugumu belli etmeyen ben , birden cok kotu oluyorum nefesim kesiliyor konuşamiyorum.

Yani bu burda yazdigim kadar kolay degil. Burda yazarken alingannlik olarak adlandirdiginiz seyi aslinda ben yasarken kolay yasamiyorum...

Sizin gorusunuze de saygi duyuyorum elbet dusunceniz benim icin cok onemli ama diyorum ya bugune kadar ezilmemiş altta kalmamiş her lafi kolaylikla haltetmiş bir insan olarak alinganliktan fazlasini yasadigimi dusunuyorum.

Eltinizin mutluluğunu ve heyecanını yaşamaya hakkı var amaaaa bu yaptığı tamamen kötü niyetli geldi. Görgüsüzce ve düşüncesizce davranıyor.

Geriye tek yol kalıyor. Mesajlarına cevap yazmayın hatta okumayın, telefon açtığında açmak zorunda kalırsanızda müsait değilim, ilgilenmiyorum vs gibi cevaplar verin geçin.

Aynı ortamda fazla kalmayın... Madem saygı istiyor o zaman size de eşşek gibi saygı duyacak kusura bakmasın. Böyle tipleri duyunca gözümde hep eski yeşilçam filmlerinde mahallede kadınlar elini beline atar da hani çatla da patla gibi salakça hareketler yapar ya? onlar geliyo :KK45:

Allah size de inşallah en kısa sürede kucağınıza bebeğinizi almayı nasip eder...

Tesekkur ederim. Keske gercekten bu olaylari hic yasamasaydik. Beni anlar sanmistim ama insanlar malesef cok acimasizmiş.

Size nasil anlatsam ilk hamile oldugunu ogrendigimde cigerim yandi yutkunamadim bogazimda bisey dugumlendi. Gecer sandim geçti de... o kadar mutluyken gulerken ondan 4 haftalik bebegine alacagi bebek arabasindan bahsederken cigerim tekrar yanmaya bogazimda dugumlenmeye gozlerim dolmasin diye kendimi kasmaktan turlu turlu sekillere girdim konuşamadim. Ve bu benim ilk defa basima geliyor. Her turlu ortamda bozuldugumu belli etmeyen ben , birden cok kotu oluyorum nefesim kesiliyor konuşamiyorum.

Yani bu burda yazdigim kadar kolay degil. Burda yazarken alingannlik olarak adlandirdiginiz seyi aslinda ben yasarken kolay yasamiyorum...

Sizin gorusunuze de saygi duyuyorum elbet dusunceniz benim icin cok onemli ama diyorum ya bugune kadar ezilmemiş altta kalmamiş her lafi kolaylikla haltetmiş bir insan olarak alinganliktan fazlasini yasadigimi dusunuyorum.

Elbette çok zor. Bunu anlamayan biri olarak yazmıyorum.
Ama bakın kendiniz yazıyorsunuz , " ilk duyduğumda " " yani bu kişi daha size patavatsizca konuşmadan başlamış duygulariniz.
Doğal olarak bu kişi size ne dese takılacak , ince eleyeceksiniz.
Zaten hassas olmayan bir kisiymis üstelik, bu da tabi ki sizi daha çok incitiyordur.
Bununla baş etmenin yolunu bulmak zorundasınız.
Bu hissettiğiniz duygu kevgire çevirir psikolojinizi.
Adı alınganlık olsun, kıskançlık olsun, yangın olsun , imrenme , yokluk olsun adı her ne olursa olsun buna yenilmeyin.

Tedaviniz için rahat olmak çok önemli .

Eğer başaramiyorsaniz o zaman mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın.

Daha yolun çok başındasınız. Insaallah hayırla alırsınız yavrunuzu kucağınıza.

Elbette çok zor. Bunu anlamayan biri olarak yazmıyorum.
Ama bakın kendiniz yazıyorsunuz , " ilk duyduğumda " " yani bu kişi daha size patavatsizca konuşmadan başlamış duygulariniz.
Doğal olarak bu kişi size ne dese takılacak , ince eleyeceksiniz.
Zaten hassas olmayan bir kisiymis üstelik, bu da tabi ki sizi daha çok incitiyordur.
Bununla baş etmenin yolunu bulmak zorundasınız.
Bu hissettiğiniz duygu kevgire çevirir psikolojinizi.
Adı alınganlık olsun, kıskançlık olsun, yangın olsun , imrenme , yokluk olsun adı her ne olursa olsun buna yenilmeyin.

Tedaviniz için rahat olmak çok önemli .

Eğer başaramiyorsaniz o zaman mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın.

Daha yolun çok başındasınız. Insaallah hayırla alırsınız yavrunuzu kucağınıza.

Çok tesekkur ederim sagolun..

Ama ben uzak durma taraftari degilim 1 aydir gorusmedik hic... ben korkularimin uzerine gitme taraftariyim aksine daha cok gorusme taraftariyim. Ben mutluyum cunku ben bitmedim ölmedim benim bu hayatta tek amacim cocuk yapmak degil.. bunu hissetsin gorsun istiyorum.. ben onunla konuşayim ki o bana surekli bebeginden bahsettiginde canim senin şu hayatta baska konusacak konun yokmu ? diyebileyim. Karsisinda guclu durabileyim zoruma gitsede belli etmemeyi ogreneyim. Dimdik durayim yikilmadigimi kendimle barisik oldugumu bilsin. Hatta alisverise cikayim onunla bebegine biseyler alayim. Ona ezik olmadigimi onun mutlulugunu da paylastigimi kiskanmadigimi gosterebileyim.

Sizce bunlar beni kendime getirirmi ?

Yahu bizde hamile kaldık bizde doğum yaptık böyle kimsenin gözünün içine soka soka hal tavır sergilemedik yemin ederim iyi sabır ver sende bacım biri bana aynısını yapsa çoktan şutlardım ben :duduk: ve sana şu kadarını diyeyim kendini hiç üzme senin durumundan geçtim öyle yıllarca olmamazlık olmadı ama doktorum ameliyatsız asla dedi hiç olmadığım ummadığım zaman da öğrendim hamile olduğumu rabbim hayırlı zaman da evlat nasip etsin sana önemli olan çocuk doğurmak değil çocuğa iyi birey olabilmekte ben bunu eltin kişisinde göremedim :eek: belki Allah onu sınıyor bunu bilemeyiz ama bu şekilde yaparak önce Allah’ın gücüne gider sonra senin

Back
X