Belli bir yaştan sonra yeni evlilik, yeni düzen

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
Kızlar evlilik yolunda ilerliyorum. Görüşmem iyi gidiyor şimdilik. Ama bende biraz eski evliliklerden dolayı ruhsal olarak yorgunluk oluşmuş. Aslında fiziksel olarak da kendimi yorgun hissediyorum. Görüştüğüm bey “güzel yemek yapar mısın?”, “ben evimin temiz olmasını severim” gibi şeyler söylüyor. Yani anlayacağınız benden iyi ev hanımlığı bekliyor. Benim ise bedenim 40 yaşında ruhum 70 yaşında. Aslında evlilikte bunu hayal etmemiştim. Birlikte gezeriz, iyi vakit geçiririz diye düşünürken karşı tarafın yemek, temizlik muhabbetine girmesi de beni biraz korkutuyor. Belli bir yaştan sonra evlenen, evliliğin sorumluluklarını kaldırabileniniz var mı aranızda? Sizler nasıl başettiniz bu durumla?

Eski evlilikler derken daha önce kaç defa evlendiniz? Bence adam bu saatten sonra hizmetçi arıyor evine.

Kendiside yapacak mı peki yemek temizlik iş bölümü yani bunları konuşun? Yoksa kim sevmez eşi güzel yemek yapsn, benim eşim çok güzel yemek yapar ama temizlikte ben ondan daha iyiyim mesela. Pis olmasındar iyidir emin ol. Önemli olan beraber yapılması.

Çok yapacağını sanmıyorum. Çünkü o daha önce hiç evlenmemiş ve hala ailesiyle yaşıyor. Yani annesi yapıyor yemeğini, temizliğini.

Yemek yapma ev duzeni temizlik her evliliğin konusu. Alışıp alışmamakla alakası yokki. Bi başına da olsanız yapıyosunuzdur zaten. Eşinizde kendi kendine bakabiliyodur. Evlenince beraber yaparsınız eşinizle. Temizliği titizliği seven adam iyi olur. Benim eşimde sever 6 aydır beraberce hallediyoruz. Konusun es adayınızla birlikte tertemiz yaparız evi, yemekler pişiririz deyin. Yok sen yapıcan ben yicem diyosa evlenmeyin. Yaşla evlilikle bir ilgisi yok adam bariz bakıcı arıyo demektir.

Çok yapacağını sanmıyorum. Çünkü o daha önce hiç evlenmemiş ve hala ailesiyle yaşıyor. Yani annesi yapıyor yemeğini, temizliğini.
Baştan konuş ozman detaylarıyla. Yoksa herşey tek bi kişinin üstünde cok yorucu olur, çekilmez yani.

Evimin temiz olmasını severim dediğinde öyle mi güzel temizlik yapıyorsun o zaman ne güzel deseydiniz keşke. Başkasının yaptığı temizliği herkes sever çünkü.

Siz üçüncü evliliğinizi yapacaksınız eğer olursa, ne istediğinizi bilmeniz gerekiyor, adam sizin düşündüğünüz gibi biri değilse devam etmeyin. Sırf evlenmek için evleneceksiniz gibi geliyor bana. Öyle olursa üzülen siz olursunuz.

Onu diyen adam yorgunsunuz bulaşlari yikayamadiniz laf eder evi supuremediniz toz alamadiniz laf eder kusura bakmayın ama bu adam hizmetçi arıyor yemek yapsın temizlik yapsın ben düşünürdüm böyle bı adamla evlilik yapmayı sizin zaten 2tecrubeniz olmuş çok iyi düşünün derim

Beraber temizleriz o zaman. Beraber yemek yaparız o zaman gibi cümleler hem karşı tarafında bir fikir sahibi olmasına vesile olur hem de sorumluluğun tamamen sizde olmayacağını belirtmiş olursunuz. Hem sağlam durmuş hem de beklentiye girmemesine sebep olur güzel olur.

Evlilik öncesi bu tarz konuşan erkekler beni rahatsız ediyor ya. Aç kalacak değiliz , evi de ... götürecek değil . Hadi öyle oldu tutarsın ucundan beraber yapılır yani evliliğin içinde birlik olmalı değil mi? yada bir yardımcı abla çağrılır hallolur.. yemek , temizlik sadece kadınlar için mi ?

Bu adamla evlenme bence
Adam hizmetci ariyor
Ayrica okudum ailesiyle yaşıyormuş daha kendi sorumlulugunu alamamis adam anasinin simdi yaptıklarını evlenince karisindan bekler yani yemegi önüne gelsin, çay çorba hizmeti görülsün, hazir ütülü gomlegi alip giysin corabini attiginda arkasi toplansin vs.
Bence icine sinmeyen hiç bir seye razi olma ve isteklerini net bir sekilde belirt, kendini kimseye begendirmek zorunda değilsin caba da tek taraflı olmamalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…