tövbe yarabbim canım ben boyle birşey grsem orda o karıyıda onuda rezil ederim yaparım var o deli damarım inan iplemem gram ağlamam
zaman yarat bak hayatta her şey bi şekilde yoluna giriyor. daha öncede eminim zor zamanalrın oldu ama şmdi hatırlamıyorsun bile. iyi ol :) bahar geldi her şey canlandı sende canlanacaksın
aman kadın da ne kabahat var onu görmedim bile o anda yalnız eve gitarını getirmiş onu kaptığım gibi bunun kafaya geçirdim baya bir sarsıntı geçirdi hala aklıma geldikçe gülerim
Sarki icinde tesekkurler bende sana yollayimsanada yollayammı
biz bunu çok dinlerdik :/ resmen şarkıyı yaşadık
bir kaç hafta kadar önce bir arkadaşımızı toprağa verdik...
tam da sizin gibi düşünüyor olmalıydı... canına kıydı...
hep dedim ki, arkasından dökülen bu gözyaşlarını görse, onun için üzülenleri görse;
o zaman kesin çok pişman olurdu yaptığı hatadan..
bir kere çok bencilce... çevresine sadece ölüm acısı yaşatmıyor.. insanlarda suçluluk hissi yaratıyor, vicdanlarını sömürüyor.
çünkü giden arkadaşımızın ardından herkes kahroldu, neden yanında olamadık mı, niye derdini bize anlatamıyordu, onu yeterince dinlemedik mi,
çok mu çaresizdi, hiç mi bizleri düşünmedi, güzel günlerimiz hiç mi hatırına gelmedi,
değer miydi bir kız için canından vazgeçmeye, bilseydik başka kızlar bulurduk unuttururduk..
neden bu kadar iradesizdi.. bir sürü soru işaretleri...bir sürü vicdan sorgulamaları...
peki buna kimin hakkı vardı ?
70 küsür yaşındaki babası ; oğlum sıra benimdi senin değil diyerek kendine gelemedi ağlamaktan..
annesi, düğün yemeğini yiyecektik yavrum ölüm yemeğini değil diye feryatlar etmekte..
ne için peki ? bir kız için...
peki o kız dışındakiler insan değil miydi ? cansız bedenini arkadaşlarımız bulup aldılar.. o arkadaşlarımızın psikolojisi, kardeşim dediği insanı o şekilde görmek... uzun süre o psikolojiyi atlatmak kolay olacak mı?
neden bu kadar bencil olur insanlar? o kızın ne kadar umurunda bu durum ? ahh vah mı edecek, yoksa iradesiz diyerek geçecek mi?
evet canınız yanıyor, canınızı sıkanlar var, umutsuz olmanıza sebep olacak olaylar var....
peki diğerleri ?
onlara bu acıyı yaşatmaya, insanların vicdanlarını titretmeye, ailenize cevapsız sorular bırakmaya bunlara hakkınız var mı ?
işin dini boyutuna hiç girmiyorum... araştırıp görün.. sadece bu dünyanın derdine katlanamıyorsanız, böylesi büyük bir günahla gittiğiniz dünyada sizce ne kadar rahat edeceksiniz ?
şimdikinden kat be kat misli azap var...
değmez sevgili arkadaşım... şu dünyada ki hiçbir kimse kendi canına kıymaya değmez... hepsi birer imtihan..
ve şu da bir gerçek, ne kadar insanlar arkanızdan üzülse de ağlasa da kahroluyor olsa da, zamanla herkes ama herkes uğruna ölümü göze aldıklarınız en başta olmak üzere herkes kendi hayatlarını yaşamaya devam edecek...
peki siz ? siz de büyük günahınızın cezasını çekiyor olacaksınız...
sizi en fazla 2 ay sonra unutacak insanlar için , boş verin o yüzden...
bu hayatınızı karartanları Allah'a havale edin, o insanlar uğruna kendi ahiretinizi karartmayın...
Sarki icinde tesekkurler bende sana yollayim
şimdi gülüyorum ama o anda dünyam başıma yıkıldı hani derler ya kanını içsem öfkem dinmezdi benim en büyük dayanağım hep öfkem nefretim oldu beni güçlendirdi kendine acımayı bırak öfkeni güçlendir seni ayakta tutucak eminim buna
allah rahmet eylesin nur içinde yatsın tabıkı bılıyorum ailem ağladığımda bile içi yanıyor üzülüyor farkındayım..ama bazen herşey öyle boş geliyorkı vbe inthr eden arkadşın ne ruh içinde oldugunu cok iyi biliyorum ve anlıyorum buna ınanın o çok başka bir ruh hali..
bence haline şükret ya evli olsaydın ya bebeğin olsaydı allahın sevdiği kuluymuşsunki herşey daha yolun başındayken öğrenmişsin ..
amin inşallah Allahım affeder diye dua ediyor, tövbesini yapıyoruz..
bahsettiğinize inanırım, normal bir psikolojiyle yapılacak iş değil..
ama yine de iradesizliği kabullenemiyorum ben..
o yüzden aklınıza bu tür vesveseler getirmeyin, bir abdest almak 2 dakikanızı alır en fazla... ama sonsuz huzur verir, kötü düşüncelerden arındırır...
çıkın biran evvel bu psikolojiden,
yaşamaya değer olan çok güzel şeyler var hayatta..
Bir başkası için canına kıymak ne saçma.
Hiç mi değer vermiyorsun kendine onun hayatı seninkinden daha mı önemli?
Biri gelir biri gider ama sen bir daha gelmezsin dünyaya.
Canım senin tek ihtiyacın olan şey birilerine içini döküp, seni üzen bu durumla dalga geçer hale gelebilmek. Ki sayfalarca yapılan sohbet tadındaki bu karşılıklı yorumlardan da bu anlaşılıyor.
Asıl niyetinin intihar etmek olmadığını sen de çok iyi biliyorsun bence. İntihar edecek insan, bunun için birilerine danışmaz, forum forum gezmez. O yüzden bu gereksiz kelimeyi bi at kafandan. Sen intihar etmek isteseydin, yorumlarının arasında "intikam" teması da gećmezdi:)
Kendine dikkat etmenen, hiçbir şey yapasının gelmemesi de herkesin başına gelebilecek bir bunalim ve tükenmişlik hali. Dibe dalmadan, daha yukarı çıkamazsın zaten. O yüzden depresyonun, aşk acısının (ki bence acı da olsa en güzel acılarsan biridir) tadını çıkar. SONRA DA SİLKELEN VE B*TCH KAYNANAYA DİMDİK KADIN NASIL OLUR GÖSTER! :*
Gördüm canim cok guzelsiniz ikinizde ama artik unutmaya calismalisin kendini fazla harap etme adam olaydi bırakmazdı senibuda biziz..