Belirli bölgelerde Egzama.... Paylaşım alanı

çok üzgünüm ellerim tekrar eski haline geri döndü..
nebiçim bir hastalıktır bu yaa bi türlü kurtulamıyorum

arkadaşlar bendede 2 yıldır süregelen bacağımda egzama şikayetlerim vardı kaç tane dr a gittiysem ilaçlar kullanılınca hafifliyor bırakınca yine aynısıydı ama bundan 2 ay önce nette gezerken ibrahim saraçoğlunun beyaz dut kurusu kürünü gördüm ve uyguladım.inanmazsınız 2 haftada geçtiler hemde nası yara olmuştular kaşımaktan onun içn şimdi sizinle paylaşmak istedim..Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun tavsiye ettiği kür:. Egzama kuru dut kürünü hazırlamak için kaynayan yarım litre suya 6-7 çorba kaşığı kuru dut (beyaz dut kurusu) atılmalı ve yaklaşık 10 dakika kaynatılmalıdır. Dut kürü cilde zarar vermeyecek sıcaklığa düşünce (kür mümkün olduğunca sıcak olmalıdır, ancak cilde zarar vermemelidir) egzamalı eller kürün içinde 10 dakika bekletilmelidir. Egzama diğer cilt bölgelerinde ise bu kür o bölgeye sürülmelidir. Daha sonra 1 saat boyunca eller (egzamalı bölge) yıkanmamalıdır. 1 saatlik süreç dolduktan sonra egzamalı bölge suyla durulanarak dut küründen temizlenmelidir. Bu kür haftada 3 defa uygulandığında sonuç vermektedir.

Son düzenleme:
arkadaşlar bende egzamaya çözüm buldum...yeni bir başlık altında yazıyorum...lütfen uygulayın belki sizede kesin çözüm olur...hepinize geçmiş olsun

arkadaşlar mrb benimde sadece burun kıvrımında var egzma ne yapmalıyım ilaç yada doğal yöntemler farketmez. ilaçlar pek geçirmiyo diye biliyorum bırakınca eski haline dönüyormuş öyl mi gerçekten ne yapmalıyım ??

benım egzamam sonbaharda ortaya çıkıyor el parmaklarımın arasında..soğuk çok etkılıyor..
kremı 1 hafta kullanınca ancak duzelıyor..kırmızı kırmızı vallahı zor..benımkı hafifama çok ağır durumda olanlar varmışş..ALLAH yardımcıları olsun..halımıze şükür edelim..geçmiş olsun herkese..

şu an 25 yaşındayım bende 9 yaşından beri var kışın daha az yazları ise daha fazla şekilde özellikle dirseklerde ve elimin üzerine yerleşiyor. 4 evreyi tamamlamadan da geçmiyor kaşımamakta mümkün değil ayrıca stresli dönemlerde şaç derisin de de felaket oluyor ama yapacak birşey yok onca test yapıldı neye karşı olduğu bilinmediğinden önlem alamıyorum ve bununla yaşamaya alıştım artık(

arkadaşlar benimde dirseklerim 2 gündür pütürlü biraz şiş ve kaşınıyor egzama olabilirmi ne yapmam lazım ya cildiyeye gidicem ama çalışıyorum daha izin kullanmamada var oooff krem sürüyorum sürekli yumuşatsın diye geçermiki yaa..hiç istemediğim ot başımda bitmez inş çok zor çünkü..

meraba arkadaslar benım 3 yıldır buyuk bır sorunum var ne kullandıysam fayda etmedı bırde burada sorayım dedım hastalıgım seboreik dermatit suan cok ilerledi sankı cok kasınıyo kabuk bagladı cogu yaralarda jilet kesiği gibi duruyo saç derimde önce ensemden basladı smdı yukarı dogru cıkıyor suan cok sulanıyo ve saclarıma ıltıhap suyu akıo saclarımla bırlesıyo hergun yıkıyorum gidiyo ama kuruyunca sac gene suyu saclarıma bulasıyo ne yapmam gerekıyo lutfen cevap verırsenız sevınırım

Bu egzemadan en az 5 doktora gitmişimdir ve bir o kadar da ilaç.arkadaşlar herkesde aynı etkiyi gösterirmi bilmem ama .Sonuçta kırmızı pancar suyunu kullandım ve şu anda saçımdaki sorunumdan kurtuldum.Marankinin pancar suyu tarifini uyguladım son çare,işe yaradı.2-3 bardak hazır su kaynama noktasına gelince 2 tane pancar bölünüp içine atılıyor,5 dk felan kaynatıp tüpten alınıyor.sabah aç karna ve de uyumadan önce 1 er bardak içiliyor yaklaşık 1 ay felan kullanmamız gerek.bu arada karışım günlük hazırlanmalı.umarım işinize yarar.

benimde ellerimde ekzama var.kaşıntı yapıyordu ve çatlıyordu.prednol kremi öneririm.kullanıyorum ve şikayetlerim azaldı.yanlız kullandığınız sürece iyisiniz yani ilacı kestiğinizde şikayetleriniz geri başlar.

slm arkadaşlar,
benimde 18 yıldır bu egzama denen hastalıkta başım dertte.yama testi de yaptırdım nelere alerjim var diye.benim parmaklarda başlıyor avuç içine kadar yayılıyor.bendeki egzama kuruyup çatlıyor ve tabiki kanıyor ellerimi açamaz hale geliyorum.çok fazla dr.gittim verilen ilaçlar hafifletiyor ama kesin tedavi olmuyor.Zaten geçmez diye söylüyor doktor. Ben egzama eldiveni olmadan iş yapamıyorum. ellerimle toz aldığımda yada herhangi bir deterjana yada sıvı sabuna dokunduğumda hemen açılıyor.tedavi amacıyla kortizonlu ilaçlar veriliyor,onlarda deriyi inceltiyor sonuç daha hasas cilt oluyor.hiç iş yapmadığım zamanlar ellerim düzeliyor ama yapmamak mümkün değil özelikle çocuk varken.
çıplak eliyle iş yapanlara imreniyorum.
ben dr.dan umudu kestim, hoca bulup okuttursam geçermi diye düşünmeye başladım :)

Kızlar beklazon kremi kullanın biz çok faydasını gördük tavsiye ederim anında iyileştirdi ya...

bende işe yaramıyor malesef beklazon.yani iş yaptığımda tekrar açılıyor ellerim.

merhaba birkac ay önce dr. gittim tahlil felan oldum. kremlerimi uyguladım gecti acaba mevsimsel birşey mi bu egzama ya temizlikle de cok ugrasıorum gecmiyor ellerim ne olur yardım edin . ellerimi dik tutamıyorum acıyor lavobadan cıkınca parmaklarım acıyor sıvı sabundan. krem sürünce de birşeyleri illa ellemek zorunda kalıyor insan acaba hapla tedavi edilmez mi ?

Bende 7 yıldır bu hastalığı çekenlerdenim, herkes gibi bende yıldım artık sürekli dikkat et sürekli nemlendir sürekli otlar ilaçlar...ama yok yok yok kesin çözüm olan tek birşey bile yok.Benimkinin çeşidi ''seboreik egzama'' sebora kelime anlamı olarak aşırı yağ salgılama demekmiş bu yüzden sürekli cildimin yağlanmaması için önlemler alıyorum ve aynı zamanda kurumaması için de bol bol nemlendiriyorum ama sonuç olarak yine oluyo yine oluyo.Karaciğer yağlanması falan diyolar acaba karaciğer tedavisi mi olsam diyorum yada tamamen psikolojikse psikiyatriye gidip ilaçlar mı alsam diyorum ne yapıcağımı şaşırdım artık.

Arkadaşlar bir çok forum dolaştım bu konuyla ilgili ve benim kullandıgım losyonları kullanan birilerine neredeyse hiç rastlamadım diyebilirim. LAnet olsun ki bende de yaklaşık iki ay önce baslayan bir sorun ense tarafımda saç dibimde başlangıçta mantardan ya da yaradan falan zannettim ama değilmiş. Doktora gittim advantan s çözelti verdi 7 8 gune geçer dedi ben 10 gun kullandım belirti olarak hiç bişe kalmamıst ama o bölgede böle bi sert tabaka durdugunu hissediyordum yine de doktorun tavsiyesine uyup bıraktım ama 1 hafta sonra hemen tekrarladı kasıntılar vs hemen farkettim ve baska bir doktora gittim. O da bana aynı losyona devam etmemi bunun yanında belosalic losyonu da kullanmamı söyledi bir gun birini bir gun birini sür dedi. Geçitği zaman da bunları bırak saltar losyonu al ve 2-3 ay dedi sadece hafta sonları birer kez bölgeye sur dedi. KEsin geçer yada geçmez demedi. Su an kasıntı kepek hiççbişe yok 12 gundur kullanıyorum ama nukslerim daha önce geçmişti ben kafa derimdeki kızarıklıgın ve hafif sert deri yüzeyinin geçmediğini farkettiğim için devam ediyrum onlar geçene kadar ilk iki losyonu kullanıcam o sert tabaka gidene kadar bırakmıcam sonrasında bırakıp saltar losyona geçicem ve okudugum tum kötu seylere rağmen içimi ferah tutmaya geçirebileceğime inanmaya çalışıyorum. yani nukslerim zaten geçti ama kökünü kurutabileceğime inanmak istiyorum tekrarlamamasını sağlamayı umuyorum. Yarın da tavsiyeler üzerine ducray ds şampuan gidip alıcam fiyatı pahalı ama bunun oluşmasını engelliycekse razıyım başka hiç bi şampuan kullanmam ömrum boyunca tum paramı dokmeye razıyım yani yeter ki kökü kurusun. İNşallah diyorum geçer. Bu dertten muzdarip olan kim varasa RAbbim acil şifalar versin. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Uygulamalar bittiğinde bi iki ay sonra belki size sonuçları yazacagım mutlaka. Allah sabır versin cümlemize ve bol şifa inşallah arkadaşlar...

Sunu söylemeyi unuttum arkadaşlar bu losyonların uzun süre kullanılması zarar verici olabiliyormus 3-4 haftadan uzun sürmemesi gekiyormus tedavinin. Dermatit olan bölgede dökülme fazlaca mevcut ama zaten tedavi uygulamsamda aynı dökülmeyi yaşayacabileceğim söylenmişti. KEtoral sampuanı vermişlerdi basta kepek için vs ama artık kullanmamayı dusunuyorum cunku saçımın diğer sorunsuz kısımlarında çok kepek yaptı ayrıca dökülmeyi de arttırıyo saçımı bu sampuanla yıkadıgımda deste deste geliyor elime dli oluyorum dediğim gibi ducrayın sampuanını denicem umarım faydası olur...

benim de ellerimde bi ara kullandığım bir saç boyası yüzünden egzama başlamıştı.. önceleri hava soğuk olduğu için ellerim çatlıyor sanıp sürekli nemlendirici sürerek geirmeye çalıştım ama sonra ilerleyip yaralar çıkınca korkup hemen doktora gittim. alerji testi ve kan tahlili yapıldı sonucunda alerjiye bağlı egzama oldugunu öğrendim.doktorum iki tane krem verdi 3-4 ay onları kullandıktan sonra ancak geçirebildim. ilacın ismini söylemeyeym doktorun tavsiyesi daha önemli tabiki ama o çektiğim acıdan ve moral bozuklugundan kurtulmamı o ilaca borcluyum. gercekten ellerimi gördükçe utanıyordum öyle bir belirti gördüğünüzde hemen doktora gidip tahlil yaptırmanızı öneririm eğer alerjiye bağlıysa da mutlaka neye alerjiniz oldugunu bulun çünkü ilerledikçe daha çekilmez bir hastalık oluyor.. özellikle baş derisinde çıkanlar çok tehlikeliymiş çünkü saç dökülmesine sebep oluyormuş. kesinlikle doktorun verdiği ilacın dışına cıkmayın arkadaslar düzeltmeye çalışırken daha da tehlikeli hale gelebilir..

merhba arkadaşlar yeni üye oldum bu konudanda çok dert çektiğim için bildiklerimi paylaşmak istedim. bende de yüz bölgemde seboreik dermatit var burun kenarlarım yanaklarım kızarıyor kabarck oluor yanıyor ve ne yazıkki kortizon kullanmak zorunda kalıyorsunuz.. gitmediğim doktor kalmamıştır heralde sonunda kontrol altına aldım arkadaşlar biz malesef normal insanlar gibi arko nıvea kullanamayız cilt nem dengemiz direk bozuluyor ve egzama oluşuyor. nemlendirici kullanmazsak zaten oluyor :) kontrol altnda tutmak istiyorsak deneme yanılma yöntemiyle bulucaz cildimize uygun kremi. ben şu an 2 tane kullanıyorum ikiside iyi geliyor 2-3 aydr oluşmadı hergün sabah sürüyorum yüzümü yıkadıktan sonra. yediğimiz içtiğimizde etkili sanıyordum ama inanın değil cilt nem dengesini düzenli tutmak gerekiyor allah yardımcımız olsun

merhaba kızlar 1 yıldır yüzük parmağımda egzama var özellikle domates patlıcan gibi gıdalarla uğraştığım zaman acayip azıyor kaşınıyor sulanıyor ve kabuk bağlıyor şuan parmağım çok kötü durumda bazen kendiliğinden geciyor yüzükten dolayı önce tahriş oldu sonra egzama oldu.
çok kaşındığı zaman bepanten plus kremi var onu sürüyorum anında kesiyor ama ben parmağımın böyle iğrenc kabuklu kabuklu durmasını istemiyorum eski haline dönmesi için ne yapmam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…