- 10 Eylül 2012
- 94
- 2
Arkadaşlar bende de seboreik dermatit var. Ne Melun bir hastalıkmış, burun kenarlarım yanaklarım kıpkırmızı pul pul, bıçak kesiği gibi acısı var. Su dahi deyiremiyorum. Gitmediğim doktor kalmadı. Kortizonlu ilaç kullanmaktan bıktım. İlacı kesince daha kötü oluyor. ama doktorlar da illa ki kortizonlu ilaç veriyor.
Sağlık konularına baya alakalıyım. Kendim biraz araştırdım. Kortizon böbrek üstü bezlerinin salgıladığı bir hormon (kortizon hormonu). Cildimizin nem dengesini sağlayan da o. Benim önceden aşırı yağlı bir yüzüm vardı, günde nerdeyse 7-8 defa yıkardım yağı geçsin diye , bu hastalık geleli yüzüm kupkuru.. doktorlar niçin acaba bu hormonun düzenli olarak salgılanıp salgılanmadığına bakmıyor da direk kortizonlu ilaç yazıp gönderiyor? Zaten kortizonlu ilaçların faydasından çok zararı var. Sürünce güneşe asla çıkmamak gerekiyor. ama başta bana bunu doktorlar söylemedi. sürüp de çıktığım çok oldu. Belki de şu an onun ceremesini çekiyorum. Artık ayın 5 günü yüzüm düzgünse 25 günü kıpkırmızı ve pul pul.. İnsan içine çıkamıyorum. Allah hiç bir derdi devasız bırakmamıştır. doktorların işine geliyor çaresi yok deyip göndermek.. Hepsi bi hastaneye atanınca nasıl erken eve gidebilirim diye düşünüyo...Azcık bunları araştırsalar ya.. bu derdi çeken çok fazlaa!!!
kızlar buradaki ilk mesajım surekli siteyi takip edip faydalanıorum ama ilk defa benim size bi faydam dokunacak elimde egzamam vardı biopsi falan yaptırdım kullanmadığım cilt kremi kalmadı kucuk kucuk kabarcıklar oluşup sonra kaşınıp patlayıp yara oluodu çok sancılı bi dönem psikolojiye falan hiç girmiorum zaten( biopsi sonucu dışardan bir maddeye karşı alerjim oldugu yonundeydi ama bu madde tabiki de saptanmadı!!! bende kendfi yöntemlerimle denedim hani mesleklerden kaynaklanan egzamalar vardır ya bende öle bi durum söz konusu değildi bende sıvı sabun, ya da sebze ve meyvelerden olabi,leceğini duşundum hatta tuzdan bi,le şüphelendim kendime eldicen aldım ama temizlik eldiveni kalın olanlardan bilmiorum isim verebilir miyim ve mutfakta temizlikte her yerde eldivenle iş yaptım mutfak için ayrı temizlik için ayrı satın aldım ve egzamam geçti ve artık hiç olmuor ha bi de afyondaki termal tesislerden bi tanıdığımız su getirdi onla da bi kaç kere yıkandım elimi artık onun hikmeti midir yoksa ben elimi bişeye surmuorum diye olmuo bilemiorum ama sonuç olarak kurtuldum ben kuru soğan ve domatesten supheleniorum ama bunu da ayrıca belirtmek isterim inş en azından bi kaçınızın yarasına melhem olurum inş hepinize sevgilerle :))
Ablamın var egzaması...
Koskoca Ankara' da gitmediğimiz doktor kalmadı diyebilirim.
Artık ayakları da yara ve insanlarla iç içe olması gereken bir işe sahip.
Avuç içleri nasıl diyeyim semsert bir deri, katur kutur ses geliyor.
Sürülmedik losyon, krem, içilmeyen ilaç kalmadı.
5 ayda bir biyopsi yapılmasından sıkıldı ve resmen bıraktı artık tedaviyi.
3 yıldır çekiyoruz bunu ve kendi adıma o kadar üzülüyorum ki...
Ama bu kaplıcaları herkes öneriyordu, şimdi siz de su getirildi deyince merak ettim.
Kendiniz gerçekten o suların bir faydası olduğunu gördünüz mü?
Yoksa eldiven demişsiniz, ablam da uzun zaman kullandı, hiçbir faydası olmadı eldivenin.
İşin sihri suda olabilir mi dersiniz?:44:
karışımın nelerden oluşuyordu benim de saçımda var badem yağı ve bepanten yazdı doktor onu kullanıyorumarkadaşlar benim saçlarımda seboroit egzama vardı doğal bitkisel bi yağ karışımı kullandım şimdi ne saçlarımda yanma var ne dökülme saçlarım çıktı gürleşti çok memnunum
öncelikle gemiş olsun bende yıllerdr egzamayla mücadele ediyorum bütün doktorlar kortznlu veriyor melhem bu doktor hangi ildebelki gitme imkanm olurBen de egzamadan şu an içn kurtulmuş biri olarak deneyimimi yazmak istiyorum. Birilerine faydası olur inş .
Benim de 1 yıldır göz çevremde egzama vardı. 3 farklı doktora gittim , kortizonlu kremler ve kortizonlu ilaçlar verdiler . Ancak 1 hafta kullanıyorum, geçiyor, bırakınca tekrar başlıyordu . Geçici bir çözümdü ve kortizonlu kremlerin zararı büyüktü , deriyi inceltiyor ve damarların yüzeye çıkmasını sağlıyor . İnternet te çok araştırdım ve herkesin söylediği kesin bir tedavisi olmadığı ve hiç geçmediği .
O kadar moralim bozulmuştu ki . Göz çevresi bir de düşünün. En hassas yer . Egzama başladığından beri de kırışıklık oluştu. Hiç bir şey süremiyorum da , daha beter kızarıyor, pullanıyor , sızlıyor filan . Sonra bi ara dut kürünü denedim. Onda da bi fayda göremedim . Sonra bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine 4. Kez başka bir doktora gittim . Çok umudum yoktu ama bu doktorun kortizonlu kremlere karşı olduğunu duyunca denemeye karar verdim . Daha önce yama( alerji) testi yaptırmıştım. benim 2 maddeye karşı alerjim çıktı . ama bu iki madde hayatımızın her alanında var ve doktorun söylediği kullandığım hangi ürünün buna neden olduğunu bulmamızın imkansız olduğu . Bu yüzden 1 ay boyunca bütün kimyasallardan uzak durmam gerektiğini söyledi . Makyaj yasak , banyoda şampuan yüze değmeyecek, sigara dumanına maruz kalınmayacak , parfüm sıkılmayacak . Bu süreç içinde de protopic kullanılacak sabah akşam . Gün arasında da , göz çevresi kuruduğu içinde göz çevresi kremi verdi . 1 aydan sonra da yavaş yavaş kimyasalları ( makyaj, parfüm ) hayatıma sokacağım Ve böylece neyin ben de hassasiyete sebeb olup egzama yaptığını bulabilecrğiz. sonuç ALLAH ıma bin şükür kızarıklar ve kırışıklıklar geçti . Hala daha inanamıyorum. Herkese de acil şifalar diliyorum. İnş. Bu dertten muzdarip herkesinki de geçer .
enginar suyunun iyi geldiğini duydum arkadaşlar gerçekten iyi gliyor mu acaba benimde sa diplerimde vardı alnıma ordan kaşlarıma ordnda göz kapaklarıma geçti acaba kesin bir çözümü yokmu bu egzamanın sirekninde iyi geldiğini duymuştum çok moralini bozuyor bu hastalık insanın inşallah kesin çaresi vardır birgün burda görürüm o mucizevi formülü..
Amin ecmain canım.ALLAH şifa versin kızlar AMİN
RABBİM dermansız dert vermesin AMİN
Arkadaşlar Allahıma şükür benim egzema sorunum bitti, Prednol diye bir melhem kullandım 3-4 günde geçti, bir haftadır daha da tekrarlamadı fiyatı da 3.5tl