Belirli bölgelerde Egzama.... Paylaşım alanı

Benim de kafa derimde kendimi bildim bileli egzama var.Senelerce yalnız bir bölgedeydi zaman zaman hafifler zaman zaman da çıldırtacak dercede kaşınırdı.Yaklaşık 1sene öncesine kadar uzun zaman rahatsızlık vermemişti bana varlığını unutmuştum bile lakin 1 senedir yayılmış durumda.Kafa derimin belirli bir kaç bölgesinde peyda oldu işin kötüsü şimdikiler eski halinden çok daha beter önceden kızarıklık ve üstünde hafif pul pul kabuklar vardı.(-mış) ben göremiyordum da annem öyle tarif ediyordu.Şimdi kalın kalın kabuklar var yara gibi.Delirtecek raddede kaşınıyor dayanamayıp kaşıyorum kabukları kopuyor kanıyor bu defa tekrar kabuk bağlıyor sonra.Doktora defalarca gittim bir sonuç alamadım.En son gittiğim doktor ' bu hastalık geçmez tamamen biliyorsun değil mi? ' deyince pes ettim uzunca zaman doktora gitmedim.Dayanamayacak duruma gelince 3 ay önce bir doktora daha göründüm bana eczanede özel olarak hazırlanan bir karışım yazdı içeriğini bilmiyorum. Yağlı bir şey. Onu düzenli kullanırsam hafifler gibi oluyor ama onu da kullanmak sıkıntı. Tek başıma süremiyorum üstelik yağlı vıcık vıcık bir şey devamlı saçımı yıkamaktan bıktım bünyem de zayıf habire hasta oluyorum. Bir kaç gün kullanmayıversem elimi kafamdan çekemeyecek duruma geliyorum o derce artıyor kaşıntısı.Şimdi bir de yaz geldi cinnet geçirecek haldeyim Aynı durumda olan kimse var mı? Saçlarımdan kabuk toplamaktan bıktım Ben umudu kestim yaa geçmez diyen doktor haklı sanırım.of of ! Amma da uzun yazdım :/ velhasıl öyle işte...

galiba bu hastalığa ben de yakalandım(( kafamın içinde sivilce benzeri şeyler var yenileri çıkıyor, bu yaşıma kadar çok nadir kepek sorunu yaşamışımdır ama bu sivilce benzeri şeylerin etrafında küçük kepekler var kafamda ciddi bir kaşıntı yok ama sivilce gibi olan yerler zaman zaman gıdıklanma gibi bir his veriyo ve elim oraya gidiyor herhalde daha başlangıcı şiddetlenecek diye öyle korkuyorum ki makyajımı temizledikten sonra da cildim korkunç kızarıyor ve yanıyo sonra hafifliyo gibi yüzümde pullanma yok ama bunlar daha önce hiç yaşamadığım sıkıntılar ne cildimde kızarıklık ne saç derimde sivilce benzeri şeyler olurdu, kepek de hiç olmazdı daha önce, doktor ketoral krem ve şampuan verdi şiddetli olduğu zaman kullan dedi şu an hafif seyrettiği için kullanmadım daha hafif şeyleri deniyorum mesala la roche posayın seboreik dermatit serisi var şampuan ve krem bir hafta oldu henüz bir faydası yok(( her gün yalvarıyorum ilerlemesin diye ama engel olamayacağım sanırım çünkü kardeşimde var ve onun ki çok daha şiddetlisi bunun bir çaresini bulsunlar artık bu kadar zormuymuş nelere çare buldular şuna bulamadılar gitti be yeter artık( evde doğal şeyler denemekten yoruldum hiçbiri kesin bir sonuç vermiyor kremlere, şampuanlara harcadığım para da cabası kış gelicek diye korkar oldum soğukta da azıyor Allah bu derdi çeken herkese şifa versin dışarıdan basit bir hastalık gibi görünse de yaşayana çok zor insanın psikolojisini bozuyor((

Ben de aynı sorunu yaşıyorum.
Saç diplerimden şakaklarıma,enseme ve hatta bazen kaşlarıma yayılıyor.
Ancak bugüne kadar hiç kortizonlu krem kullanmadım.
Kendi kendime idare ediyorum:)

Saçlarımı clear cool sport ile yıkıyorum.
Bu şampuanı,saçım alışmasın,etkisi kaybolmasın diye her zaman kullanmıyorum.
Pullanmalar başladığında kullanıyorum.

Şakaklarıma ise elma kabuğu sürüyorum.Kaşınmayı anında kesiyor ve çabuk iyileştiriyor.
Elma kabuğunun iç kısmını biraz bastırarak sürüyorum ve yüzümü yıkamadan yatıyorum.

Kayısı yağı da iyi geliyor.

Ben yaklaşık 15 yıldır egzama hastasıyım. Şuna yirmi beş yaşındayım düşünün artık yıllardır uğraşıyorum. Her zaman vücudumun farklı bölgelerinde çıktı sürekli. Kollarım da, bacaklarım da, kafam da, ama dönem dönem oldu bunlar. Şimdi sürekli ellerimde çıkıyor. Defalarca doktora gittim hepsi farklı krem verdi neredeyse. Sabundan ve deterjandan uzak durmam gerek bunu doktorlarda söyledi. Ama benim tesbitim kesinlikle stresle alakalı. Ne derece stresli bi dönem yaşarsan egzamam hemen artar ki geçen ay yüzüm de çıktı ilk defa. Çok kötü oldum. Zaten psikolojim de bozuktu daha da kötü oldum. Ama şimdi geçti. Moralim düzelince kafamı dağıtınca hemen geçiyor. Bide ben egzamalı bölgelere bu sallama yeşil çaylar varya, çayı içtikten sonra o poşeti eczama olan bölgeye kompleks yapıyorum dehşet iyi geliyo. Allah hepimize şifa versin ama bu hastalığa alışmanız gerek kızlar yoksa daha fazla kafaya takar ve yaralarımızı. Artmasına sebep oluruz. Beterin beteri var insanlar nasıl hastalıklarla uğraşıyor. Bu halimize çok şükür. Öpüyorum hepinizi. Bu arada bir krem kullanıyorum oda çok rahatlatıyo merak eden olursa ismini yazarım....

şuan yüzüm çokk kötü bi durumda kıpkırmızı ve heryeri kırmızı benekler dolu hafif kaşınıo pullanma yok ama batma kaşıntı var t bölgem yanaklarım full yüzüm kıpkırmızı ötesi ve benek benek benek . Bu seboreik dermatit mi? Napabilirim ? çok kötüyüm

annem tv de izlemiş; ahmet maranki keten yağını (içilebilir belki organik bulursak yani ) gece uyumadan bir tatlı kaşığı (yapabilirseniz içine birkaç damla limon suyu taze olarak sıkın )için öyle yatın
cildinizdeki sorunlara çok iyi gelir demiş

ben de denemek istiyorum ama yağın iyisini nerden temin ederim bilemiyorum

Kizim 5 yasinda. bebekliginden beri atopik egzema ve seboreik dermatit var. kremler vs. gecici cozum. Biz sampuan bulamadik. Bioderma hem iyi temizlemiyor ( bebek urunu oldugundan) hem de sanki vucuttaki puturleri azdiriyo, mustela sacini cok kurutuyor. Bu tarz urunlerden tavsiyeniz olur mu? Her birini denemek pahaliya maloluyor malum.

sudocrem alabilirsin bir yakınımızın bebeği egzema olmuştu ve geçirmişti.

sudocrem alabilirsin bir yakınımızın bebeği egzema olmuştu ve geçirmişti.

saol canim. o pisik kremi. Bizim bayaga cilti problemimiz var. Kucuk bolge egzemasi degil.
Artik onunla yasiyoruz. Yillar gectikce azaliyor. Sadece sampuan bulamadik istedigimiz gibi.

saol canim. o pisik kremi. Bizim bayaga cilti problemimiz var. Kucuk bolge egzemasi degil.
Artik onunla yasiyoruz. Yillar gectikce azaliyor. Sadece sampuan bulamadik istedigimiz gibi.

yok egzema kremi olanıda var.çeşitleri var onun.siz egzema kremi olanı alın.sorun eczaneye var.sudocrem egzama için deyin.

egzamanın en iyi çaresi evde kullanılan deterjan ve türevlerini doğallarıyla değiştirmek ve aloe veralı krem kullanmak..

Bir sene falan olmuştur egzamayla tanışalı, kullanmadığım krem kalmadı, bir tek kantaron yağından az biraz fayda gördüm ama çok az biraz o kadar. Bu sabah Coresatin diye bir krem keşfettim nette araştırma yaparken, yeni bir ürünmüş, millet yere göğe koyamamış. Hatta burada bile farklı konularda bir kaç arkadş bahsetmiş. En güzel haber içinde kortizon olmaması. Sipariş verdim eczaneye ki bana ecza depolarının yetişemediğini söyledi siparişe, bakalım kullandıktan sonra yazarım buraya işe yaradı mı yaramadı mı, valla bıktım artık ben de yarasın mümkünse yani.

Son düzenleme:

Benim orta parmagimda oluyor bu asamalar tek tek. Ama en sonunda derin çatlaklar oluşuyor.aşırı derecede hem rahatsız edici hemde canım yanıyor.yara bandi kullanmak zorunda kalıyorum gunlerce. Elocon diye bir krem
Verdi doktorum ama gecsede sık sık tekrar eden bişey malesef

Kullandınız mi kremi

ben de özel karışım kullandım bir müddet sonra dermovate'e geçirdi doktor beni çok memnun kaldım. çok şükür kalmadı saçımdaki egxamalar. tavsiye ederim. umudunu kesme. dr una da sor bu ilacı

Eşimde de var bacaklarında. Mfuro adlı kremi kullanıyoruz. Çok iyi gelmese de, biraz rahatlatıyor. Arkadaşlarım, deterjanımı değiştirirsem faydası olacağını söylediler ama bilemiyorum

selam merhaba bu hangi termalmiş isim verebilir misin lütfen benimde yüzümde vücudumda var

Cilt temizliğini elile moisturuzing sabun ile yapmanizi tavsiye ederim çok güzel nemlendiriyor dr onermisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…