- 29 Nisan 2013
- 17
- 0
Kizim 5 yasinda. bebekliginden beri atopik egzema ve seboreik dermatit var. kremler vs. gecici cozum. Biz sampuan bulamadik. Bioderma hem iyi temizlemiyor ( bebek urunu oldugundan) hem de sanki vucuttaki puturleri azdiriyo, mustela sacini cok kurutuyor. Bu tarz urunlerden tavsiyeniz olur mu? Her birini denemek pahaliya maloluyor malum.
sudocrem alabilirsin bir yakınımızın bebeği egzema olmuştu ve geçirmişti.
saol canim. o pisik kremi. Bizim bayaga cilti problemimiz var. Kucuk bolge egzemasi degil.
Artik onunla yasiyoruz. Yillar gectikce azaliyor. Sadece sampuan bulamadik istedigimiz gibi.
Farklı alerjik etkilerden dolayı ,cildin çeşitli bölümlerinde ortaya çıkan bir deri hastalığıdır. Kabuklanma, pullanma, kızarıklık, kaşıntı gibi belirtileri vardır.
Bu deri hastalığı 4 evreden oluşmaktadır.
Kızarıklık Evresi: İlk belirtiler kaşıntı olarak kendisini gösterir,daha sonra ödemli kızarıklıklar oluşur.
Vezikül Evresi: Ciltteki kızarık alanlarda veziküller oluşur ve daha sonra bu veziküller birleşip lezyon oluştururlar.
Sulanma ve Kabuklanma Evresi: Veziküller patlayıp içlerindeki su boşalınca, deri kurur ve cilt yüzeyinde sarımsı kabuklar oluşur. Bu kabuklara elle müdahale edilmemesinde fayda vardır çünkü zamanla düşerler.
Kepeklenme Evresi: Kabuklar döküldükten sonra pembemsi bir deri ortaya çıkar. Bu bölümde bir süre kepeklenme görülebilir. Sonunda egzama iz bırakmadan kaybolur.
Egzamanın Kontakt Dermatit (Temas Egzaması) ve Atopik Egzama olmak üzere çeşitleri vardır.
Temas Egzaması: Cildin duyarlı olduğu maddeyle temasa geçmesi sonucunda ortaya çıkar. Deriden içeriye sızan madde proteinlerle birleşip alerjik bir yapı kazanır. Cilt bu yabancı maddeyle savaşabilmek için antikorlar üretir ve sonuçta yukarıda 4 oluşum evresinden söz ettiğimiz şekilde egzama ortaya çıkar. Metal takılar, deterjanlar, çoraplar, sentetik giysiler temas egzamasına zemin hazırlayabilirler.
Atopik Egzama: Bu egzama çeşidi tamamen genetik kökenlidir. Bu tür egzamanın oluşumunda genetikle beraber, ter, ısı değişimleri, rutubet, stres, polen, yiyecek alerjileri de etkili olmaktadırlar. Bu gibi durumlarda hastanın alerji yapıcı etkenlerden uzak durması gerekmektedir. Ayrıca aşıyla da bağışıklık kazanılabilir.
Bir sene falan olmuştur egzamayla tanışalı, kullanmadığım krem kalmadı, bir tek kantaron yağından az biraz fayda gördüm ama çok az biraz o kadar. Bu sabah Coresatin diye bir krem keşfettim nette araştırma yaparken, yeni bir ürünmüş, millet yere göğe koyamamış. Hatta burada bile farklı konularda bir kaç arkadş bahsetmiş. En güzel haber içinde kortizon olmaması. Sipariş verdim eczaneye ki bana ecza depolarının yetişemediğini söyledi siparişe, bakalım kullandıktan sonra yazarım buraya işe yaradı mı yaramadı mı, valla bıktım artık ben de yarasın mümkünse yani.
Kullandınız mi kremi
ben de özel karışım kullandım bir müddet sonra dermovate'e geçirdi doktor beni çok memnun kaldım. çok şükür kalmadı saçımdaki egxamalar. tavsiye ederim. umudunu kesme. dr una da sor bu ilacıBenim de kafa derimde kendimi bildim bileli egzama var.Senelerce yalnız bir bölgedeydi zaman zaman hafifler zaman zaman da çıldırtacak dercede kaşınırdı.Yaklaşık 1sene öncesine kadar uzun zaman rahatsızlık vermemişti bana varlığını unutmuştum bile lakin 1 senedir yayılmış durumda.Kafa derimin belirli bir kaç bölgesinde peyda oldu işin kötüsü şimdikiler eski halinden çok daha beter önceden kızarıklık ve üstünde hafif pul pul kabuklar vardı.(-mış) ben göremiyordum da annem öyle tarif ediyordu.Şimdi kalın kalın kabuklar var yara gibi.Delirtecek raddede kaşınıyor dayanamayıp kaşıyorum kabukları kopuyor kanıyor bu defa tekrar kabuk bağlıyor sonra.Doktora defalarca gittim bir sonuç alamadım.En son gittiğim doktor ' bu hastalık geçmez tamamen biliyorsun değil mi? ' deyince pes ettim uzunca zaman doktora gitmedim.Dayanamayacak duruma gelince 3 ay önce bir doktora daha göründüm bana eczanede özel olarak hazırlanan bir karışım yazdı içeriğini bilmiyorum. Yağlı bir şey. Onu düzenli kullanırsam hafifler gibi oluyor ama onu da kullanmak sıkıntı. Tek başıma süremiyorum üstelik yağlı vıcık vıcık bir şey devamlı saçımı yıkamaktan bıktım bünyem de zayıf habire hasta oluyorum. Bir kaç gün kullanmayıversem elimi kafamdan çekemeyecek duruma geliyorum o derce artıyor kaşıntısı.Şimdi bir de yaz geldi cinnet geçirecek haldeyimAynı durumda olan kimse var mı? Saçlarımdan kabuk toplamaktan bıktım Ben umudu kestim yaa geçmez diyen doktor haklı sanırım.of of ! Amma da uzun yazdım :/ velhasıl öyle işte...
Öncelikle herkese geçmiş olsun. Ben bu illeti 20 yıldan fazladır çekiyorum. Çocukken sadece elimde veya ayağımda çıkardı o da yazın dışarıda çok oynadığım için tozdan falan etkilenirdi sanırım. Bekarlığımda da hiç çıkmadı, annem asla elimi deterjana sürdürmezdi, bu sayede ev işlerinden hep yırttım.
Ama 2-3 senedir feci şekilde azdı.Vücudumda çıkmadık yer kalmadı. Hangi bir yerimi saklayayım şaşırdım. Şimdi yaz da geldi nasıl kısa kollu giyeceğim bilmiyorum.
SİZLERE TAVSİYEM eğer başlangıç aşamasındaysa sakın dermovate kullanmayın. Çünkü çok etkili ve sonra vücut bağışıklık geliştiriyor azdığı dönemlerde artık ne o ne de başka krem etki yapmıyor. Eğer temizlik yaparken bulaşık eldiveni kullanamıyorsanız, ameliyat eldiveni kullanabilirsiniz. Onunla iş daha rahat yapılıyor. Bir de mümkün mertebe tırnaklarınız her zaman kısa olsun. Çünkü kaşımayınca azalıyor.
Kışın avize alırken, oradaki çocuk ellerimi gördü.Abla egzema mı var dedi. Evet dedim. " Ben bu hastalığı 14 yıl çektim, hatta profesöre gittim, bende de var ben de çare bulamıyorum dedi" dedi. Sana bir şey söyleyeceğim bana dua edeceksin dedi. Bir içme varmış oraya gidip aç karnına 7-8 bardak su içince ve çamuru da yara olan bölgeye sürünce geçiyormuş. Kendi yapmış bir daha da çıkmamış. Bana seninki ne ki dedi benim yüzümde bile çıkıyordu. Ama temmuz gibi gitmek gerekiyormuş. Bir deneyeceğim eğer geçerse buradan yazarım herkese şifa olur inşallah.