Belirli bölgelerde Egzama.... Paylaşım alanı

Ceren-imo85 Merhaba bu termal nerdeymiş bende yaşıyorum aynı sıkıntıyı ne yaptıysam olmadı yüzüm çok kötü oldu denemek isterim. Birde blue cap diye bir krem varmış kullanan oldumu hiç

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

özellikle mevsim değişikliklerinde dehşet sıkıntım var. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

arkadaşlar genital bölgede ekzeması olan varmı...çok kötüyüm..doktora gittim atopik ekzema dedi...IGE değerim çok yüksek çıktı...hipocort verdi iki gün kullandım hiçbir etkisi olmadı...bende daha önce bir dr un verdiği dermovate yi kullanıyorum 4 gündür ama hiç rahatlama yok arkadaşlar...iççamaşırım değdikçe hopluyorum..şu toplaması yok bende derim kabarık çizgi şeklinde...yardımcı olursanız sevinirim..

ben de yıllarca egzamadan çektim.ellerimdeydi. hatta geçmeyeceğini düşünüyordum.çünkü o kadar çok doktora gittim , o kadar çok ilaç kullandım ki, kortizonlu kremler bile fayda vermiyordu.2 yıl önce eşim elleri kuruduğu için arko yağlı naturel krem var ya, ondan almış. ben de ondan sürmeye başladım.çünkü o an için rahatlatıyordu ve en azından ilaç değildi.özellikle geceleri yatarken elime resmen boca ettim. gündüzleri de 3-4 kere sürdüm .yıllardır geçmeyen egzamam 2 yıldır beni bıraktı.ama o kremi gece yatarken her gün sürerim

andıç mı ardıç mı neydi bir yağ var onu geceden egzamalı bölgeye sürünce sabaha kadar baya iyileştiryor kaşıntı gidiyor zamanla düzenli kullandıkça düzelebiliyor ama herkeste değil isterseniz deneyin ucuz bir yağ çünkü.
Geçmiş olsun

Yok hayır kalmazuzulmeyin

Güzel paylasim

Arkadaslar benim bebegimdede atopik egzama var bi turlu gecmiyo banyoda sampuan ne kullaniyosunuzb bide vucudunu neyle yikiyosunuz

kaş bölgemde seboreik egzama var, kaşlarımın sürekli dökülmesine sebep oluyor...Var mı benim gibi kaş bölgesinde bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar? Bi çare bulabildiniz mi?

ben merak ettim kremi canım benim kaş bölgemde oluyor.

evet doğru, beim kaş bölgemde var seboreik dermatit ve ben sürekli az bi miktar biotin takviyesi alıyorum muhakkak riske atamıyorum tabi diğer bölgelerdeki tüyleri de besliyo ama naparsın egzamalıyım ve bu egzama kaşlarımı döküyo gel de alma biotin takviye...

arkadaşlar benim saçlarımda seboroit egzama vardı doğal bitkisel bi yağ karışımı kullandım şimdi ne saçlarımda yanma var ne dökülme saçlarım çıktı gürleşti çok memnunum
karışımı öğrenebilir miyim?

merhaba, bendede geçen sene birden bire ekzema çikti. Önce alerji zannetmistim çünkü ufak kabarciklar çikti ensemde ve sirtimda ve hatta jenital bölgemde. önce jinekolaga gittim, ve bana önce "eosine" ile dezenfekte etmemi sonrada "micolog" adinda bir krem sürmemi söyledi (micolog Türkiye'de varmi bilmiyorum), ve 2 hafta içinde geçti, simdi çok sükür o bölgemde bir daha tekrarlamadi. Jenital bölgesinde bu sorun olanlara bu kremi çok tavsiye ediyorum!!
Ama ben hala ekzema oldugunu bilmiyordum. Sirtimda ve göbegimde birden kaşinti cogalmaya başlayinca, dermotologa gittim ve ekzema oldugunu söyledi. Cok şaşirdim! neyden çiktigi belli degil, ama stres en önemli sebeblerden biri. Artik en ufak stresimde ekzema cikiyor vicudumda. Bu aralar yine azdi!!

Ben ekzema çiktiginda sunlari yapiyorum:

- kesinlikle kaşimamaya çalisiyorum, yada bir bezle ovaliyorum, çünkü dayanilmaz bir kaşinti!!
- her sabah çikan bölgelerde "cultivate" isminde kortizonlu bir krem kullaniyorum, iki gün sonra geçmeye basliyor. Zaten geçince birakiyorum kremi.
- ilik duş aliyorum, ve dustan sonra B2 vitaminli özel eczanede hazirlanan (dermotolog yazdi) krem kullaniyorum, ve vicud sampuanimda eczaneden, parfumsuz ve ekstra nemlendirici

Ama bana en iyi gelen denize gitmek oldu, geçen yaz tatile gitmeden önce dermotolog'a danismiştim, denize gitçem tuzlu su zarar verirmi diye? ve bana tam tersi iyi gelcegini söylemişti. Ve gerçektende iyi geldi! Denize girdim, çiktiktan sonra güneş yagi sürdüm ve güneslendim ve resmen ekzemadan eser kalmadi (5 gün icinde gecti!) Hiç iz bile kalmadi! Denizden sonra günes yagi veya iyi bir nemlendirici sürmek iyi geliyormus, ve gerçektende iyi geldi. Hatta tatilde, denizde doktorun yazdigi hic bir kremi kullanmadim!

Son olarak, yatmadan önce (ekzemam geçtigi zamanlarda), jojoba yagi kullaniyorum, o da çok iyi bir nemlendirici . Ama ekzemam basladigi zaman dermotologumun yazdigi kremleri kullaniyorum, çünku "cultivate" kortizonlu ve vicudumu çok alistirmak istemiyorum. Simdi sabirsizlikla yaz gelsinde denize gideyim diye bekliyorum, bu aralar yine, bir sene sonra tam unuttum iyilestim oh bir daha çikmaz insallah derken, tüm vicudumda çikti :-(

Arkadaşlar LR ürünlerini denediniz mi ? gerçekten sedef ve egzemada çok etkili sonuçları var daha fazla bilgialmakisterseniz özelden yazın size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.geçmiş olsun herkese Allah şifalar versin.

Arkadaşlar benimde boynumda ve kollarimda alerjik olarak baslangıc vardi doktora gittim verdigi ilaç iyice yaydi farkli doktorlarada gittim yine ayni sey oldu size ilk tavsiyem zemzem suyu arkadaslar ve dua ikinci olarak da ardıç katranı sabunu antibakteriyel oldugu icin vucudun kendi neminin olusmasini sagluyor bu gerekli cunku egzama kuru cildi cok sever ve kasintiya bire bir dusta vucudunuza uygulayin 1 2 dakika bekleyin yikayin faydasini goruceksiniz ben su an onunla geciriyorum gunluk hayattada ellerinizi bununla yikayin ayni zamannda stres cok etkileyen bir durum ben cok sinirli biriyim kendimmelisa cayi kullaniyorum cok faydasini gordum ama poset degil kurumjs halinialin kendiniz yapin yine egzamanin yatismasinda cok etkili yatmadan yarim saat once bir bardaga bir tutam atip 5 dakika beklemeniz yetiyor cok rahat bir uyku cekiyorsunuz simdiden herkese gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…