Belimizi Büken Doğal Gaz Faturası..

Acaba en son peteğin hangisi olduğunu nasıl anlayacağız.
bizim salondaki ve kilerdeki petek son petekler
esim tesisatcı olduğu için bilyor kendisi
hatta o söyledi bana
her bir petek günlük 1 metre küp fark demek
ay olarak düşünürseniz 30 metre küp fazla yakması demek
kombinin metre küpünden hesaplarsak 45 50 tl fark ediyor. 1 petek

Bide petek arkasına bişey öneriyorlar böyle metalik rengi izopan di sanırım adı
Isıyı daha etkin kullandırıyormus onu kullanıp gercekten verim aldıgını düşünen var mı ?

bizimde ev 22 22.5 arası.. ama bu yakmama karsılık evin bu derecesine göre çok yüksek geldi fatura.

Bizim saglam mantoloma yapilmis apartmana.
Peteklerde isi olcer var, ev 18 dereceden dusuk sicaklikta oluyorsa kendi kendine yanmaya basliyor.
Evin cephesi de onemli.
Bizim yatak odalari gun boyu gunes aliyor.

bizim salondaki ve kilerdeki petek son petekler
esim tesisatcı olduğu için bilyor kendisi
hatta o söyledi bana
her bir petek günlük 1 metre küp fark demek
ay olarak düşünürseniz 30 metre küp fazla yakması demek
kombinin metre küpünden hesaplarsak 45 50 tl fark ediyor. 1 petek
Oo cok iyiymiş Samsonn Samsonn bak böyle de bişey varmıs

Bide petek arkasına bişey öneriyorlar böyle metalik rengi izopan di sanırım adı
Isıyı daha etkin kullandırıyormus onu kullanıp gercekten verim aldıgını düşünen var mı ?
evet biz onu aslında oturma odasının uzun geniiş olanını parkeye serdik alt yakmadığı için gerçekten ço kfark etti..
peteklerın arkasındada var izopan direk ısıyı içeri yansıtıyor tabi benim oturma odamın tavanında birde köpük var. tüm bunlara rağmen böyle
önceden 19 dereceydi cok soguktu

evet biz onu aslında oturma odasının uzun geniiş olanını parkeye serdik alt yakmadığı için gerçekten ço kfark etti..
peteklerın arkasındada var izopan direk ısıyı içeri yansıtıyor tabi benim oturma odamın tavanında birde köpük var. tüm bunlara rağmen böyle
önceden 19 dereceydi cok soguktu
Siz baya tecrübelisiniz :)
Parleye nasıl serdiniz kalın değilmi veya görülmüyor mu halıfleks falan mı var

Siz baya tecrübelisiniz :)
Parleye nasıl serdiniz kalın değilmi veya görülmüyor mu halıfleks falan mı var
aynen ya çok tecrübeli olduk :KK70:
bu ev sayesinde oturma odası ilk sene benim 19 dereceyi geçmezdi aşırı soguktu asla ısımazdı
ek petek yaptı eşim.. oturma odasında şu an 2 petek yanıyor
parke altına izopan
tavana köpük son hali işte 22 22 5.. cogu zaman 23 hatta 50 dereceye alsam 24 dereceye cıkar lakin alamıyorum ki
bu halde 345 tl fatura geldi o_O
önceden yaksamda ısınmazdı asla..
yok gözükmüyor halının altına seriyorsunuz direk ince zaten
alt tarafı parkeyae bakan izopan halıya bakan ksmı alimnyum folyo ile kablı

Merhaba hanımlar açıkcası canım çok sıkıldı bu duruma çünkü geçen seneye göre müthiş derecede fark var doğalgaz 'da.. faturayı görünce çok şaşırdım çünkü evde 4. yılım ilk defa bu kadar yüksek geldi.
Evim yalıtımlı 6 yıllık bir bina lakin güneş almıyor alt komşum yakmıyor.
üst komşumda akşamları yakıyor sadece bu çok olumsuz bir etken bizim için evde 2 bucuk yaşında oğlumuz var. evim arada kalıyor allahtan öyle rüzgar felan almıyor.
Doğal gaz 24 saat yanıyor gündüzleri ev 22.22 5 23 arası gece ise 20 21 derece arası..
Bu ay gelen fatura 345 üstelik daha ayaz kar gelmedi. Benimde canım sıkıldı çünkü yetişmiyor ay sonu gelmiyor zaten zor geliyor, kredi ödemeside yapıyoruz.. allah yardımcımız olsun.
Sizlerde durum nedir ? bana mi anormal gelmiş bu fatura bilemiyorum.. Sizlerin evi kaç derece gelen fatura ne kadar ?
geçen sene maksimum 250 tl gelirdi ocak ayında oda kar felan olduğu zaman..
Ne olacak böyle halimiz nasıl bitecek bu kış bu faturalar ile.. ?
bu faturayı ödeyip evde kısa kollu gezen aileler var gerçekten çok imreniyorum. üzülüyorum da
bir yandan acaba normal mi diyorum kendimi teselli etmeye çalışıyorum
Şoku atamadım üzerimden gelen faturaya göre evim öyle 24 25 derecelerde felanda değil.. çok aşırı sıcakda değil sogukta değil bize yetiyor .. neden böyle oldu ya. toplamda 5 petek yanıyor kombimiz de 40 45 derece yanıyor 50 dereceye felan almam hiç..
Bizim son 4 yıldır her kış 300 gelirdi malesef ısınmak zor iş

Haklısınız:) Kime bunu desem inanmıyor. Orda kış olmaz diyor. Diyorum gelin de ben sizi bi dondurayım burda :) Doğalgazın gözünü seveyim medeniyet resmen. Benim gibi düşünen birini gördüm ya oh çok mutlu oldum.
Ofd egede okumuştum üniversiteyi evde doğalgaz yok soba yaktım hayatımda işk defa ne zorlu günlerdi yaa kaloriferin gözünü seveyim :olamaz:

18 19 çok soğuk ya nasıl duruyosunuz öyle. Bende 21 22den aşşağı donarım duramam o evde
22-22,5 derece fazla değil mi? Biz 20 derecede rahat ediyoruz, 21 olduğunda bile hafif sıcak geliyor. Ki gündüz daha serin 18-19 civarında oluyor ev. Gece üstümüz açıldığı için 20 derecede tutuyorum.[/QUOTE

aynen ya çok tecrübeli olduk :KK70:
bu ev sayesinde oturma odası ilk sene benim 19 dereceyi geçmezdi aşırı soguktu asla ısımazdı
ek petek yaptı eşim.. oturma odasında şu an 2 petek yanıyor
parke altına izopan
tavana köpük son hali işte 22 22 5.. cogu zaman 23 hatta 50 dereceye alsam 24 dereceye cıkar lakin alamıyorum ki
bu halde 345 tl fatura geldi o_O
önceden yaksamda ısınmazdı asla..
yok gözükmüyor halının altına seriyorsunuz direk ince zaten
alt tarafı parkeyae bakan izopan halıya bakan ksmı alimnyum folyo ile kablı
Aksam direk almaya gidiyoruz :)
Halıya gerek yokta petek arasını denemeliyim
Bize ne geldi henüz fikrim yok bakalım gelecek ay oynayacakmı

HTB1dcrpGXXXXXbWXVXXq6xXFXXXa.jpg
parke altı izopan böyle birşey alt yakmıyor ev sürekl isoguyordu şimdi sogumuyor halının altına seriliyor

X