Belimizi Büken Doğal Gaz Faturası..

Gecen gun alt kat komsum geldi sordu doğalgazı yakiyorsun dimi diye evet tabi dedim. Salonuda yakiyosun dimi dedi (salonumuz buyuk apartmanda sadece biz salonu yakiyoruz saka gibi) evet orda oturuyoruz yakiyorum dedim. Hee iyi sen yakiyosun alt katim yakiyor ben isiniyorum yakmiyorm dedi :) bikac gun sonra arka odayi ne olarak kullaniyosun benim o oda soguk oluyo sen yakmiyosun herhalde o odayi dedi :))) saka giibi gercekten su alt komşudan yana yuzum hic gulmedi. İnsan bide boyle soylemez yani
Dalga gecer gibi gel çarp ağzımın tam ortasına diyorlar :)

evde 9 aylik bebek olmasına rağmen evin sıcaklığı 20 derece. cok yakmanıza gerek yok bence yani 24 saat boyunca.

Evde az kalıyorum, son bir ayda toplamda 10 12 gün den fazla kalmamışımdır. İlk gittiğimde 60 dereceye kadar yakıyorum.Cumadan çarşambaya kadar ilk günler yüksek derecede yaktım sonra 40 45 arası kaldı. Son iki gün hevesle yarım kollu pijama giydim hediye gelmişti üşümedim. sadece cuma çarşamba arası 50 m3 yakmışız, 148 lira geldi.
Geçen yıl kış yoktu 63 lira gelmiş ilk yılımda 157 lira gelmiş.
Bana çok gelmedi açıkçası 200 bekliyordum.

Merhaba hanımlar açıkcası canım çok sıkıldı bu duruma çünkü geçen seneye göre müthiş derecede fark var doğalgaz 'da.. faturayı görünce çok şaşırdım çünkü evde 4. yılım ilk defa bu kadar yüksek geldi.
Evim yalıtımlı 6 yıllık bir bina lakin güneş almıyor alt komşum yakmıyor.
üst komşumda akşamları yakıyor sadece bu çok olumsuz bir etken bizim için evde 2 bucuk yaşında oğlumuz var. evim arada kalıyor allahtan öyle rüzgar felan almıyor.
Doğal gaz 24 saat yanıyor gündüzleri ev 22.22 5 23 arası gece ise 20 21 derece arası..
Bu ay gelen fatura 345 üstelik daha ayaz kar gelmedi. Benimde canım sıkıldı çünkü yetişmiyor ay sonu gelmiyor zaten zor geliyor, kredi ödemeside yapıyoruz.. allah yardımcımız olsun.
Sizlerde durum nedir ? bana mi anormal gelmiş bu fatura bilemiyorum.. Sizlerin evi kaç derece gelen fatura ne kadar ?
geçen sene maksimum 250 tl gelirdi ocak ayında oda kar felan olduğu zaman..
Ne olacak böyle halimiz nasıl bitecek bu kış bu faturalar ile.. ?
bu faturayı ödeyip evde kısa kollu gezen aileler var gerçekten çok imreniyorum. üzülüyorum da
bir yandan acaba normal mi diyorum kendimi teselli etmeye çalışıyorum
Şoku atamadım üzerimden gelen faturaya göre evim öyle 24 25 derecelerde felanda değil.. çok aşırı sıcakda değil sogukta değil bize yetiyor .. neden böyle oldu ya. toplamda 5 petek yanıyor kombimiz de 40 45 derece yanıyor 50 dereceye felan almam hiç..
merhaba
Doğal gaz sabit ödeme konusunu araştırın

Vallaha doğalgaz olanlar şanslı.hic olmazsa o faturalara heryer ısınıyor.kusadasi gibi çok ılıman bir yerde yaşamama rağmen ısınamıyoruz.7 aylık bebeğim var.klima ile ısınıyoruz.mecbur gece gündüz çalışıyor.600 lira elektrik faturası geldi bu ay.hemde ısınan bir tek salon.mutfaga tuvalete gitmek gelmiyor içimden.hem 600 ver hem ısınama.

Vallaha doğalgaz olanlar şanslı.hic olmazsa o faturalara heryer ısınıyor.kusadasi gibi çok ılıman bir yerde yaşamama rağmen ısınamıyoruz.7 aylık bebeğim var.klima ile ısınıyoruz.mecbur gece gündüz çalışıyor.600 lira elektrik faturası geldi bu ay.hemde ısınan bir tek salon.mutfaga tuvalete gitmek gelmiyor içimden.hem 600 ver hem ısınama.
Dogalgaz yaptıramazmısınız hem mutfak ıcınde cok ıyı oluyor

neyseki deniz memleketi yoksa bir de kuruluk cekerdiniz.
Benim de bu yil dogalgaz var gecen yil bi de ayrica tup parasi veriyordum

Doğalgaz yok mu kuşadasında ?
Klimayla ısınmak zor ama elektrikli duvara monte petek gibi sobalar var
Onları araştırın derim klimanın yaktığı elektrik kullanım klavuzunda dereceye karşılık yazar

Birde benim baymakın sobası vardı elektrikli kocaman bir odayı ısıtabiliyo ve yaktığı elektrik çok çok azdı

2 sene önce kombi bozulduğunda kullandım 1ayda elektrik faturasında 20 lira fark ettirmişti

Doğalgaz yok mu kuşadasında ?
Klimayla ısınmak zor ama elektrikli duvara monte petek gibi sobalar var
Onları araştırın derim klimanın yaktığı elektrik kullanım klavuzunda dereceye karşılık yazar

Birde benim baymakın sobası vardı elektrikli kocaman bir odayı ısıtabiliyo ve yaktığı elektrik çok çok azdı

2 sene önce kombi bozulduğunda kullandım 1ayda elektrik faturasında 20 lira fark ettirmişti

Maalesef henüz yok.altyapi yapılıyor yavaştan ama henüz kullanılamıyor.az kaldı kurtuluyoruz.merkezi sistem bir ev aldık.ama oda bu sene calismiyor apartman boş olduğu için.insallah bu son eziyetli kış olur.gerci o zaman da yakıt parası odiycez ama raziyim hiç olmaz
sa ısınırız.bu şekilde hem para verip hem ısınamamak çok koyuyor insana.

250 tl.. 3 aylik bebegim var bu kış 400 ü görürüz gibi geliyo. Daha elektrik faturasi gelmedi bakalim

En dusuk te yakiyorum bende dediginiz gibi bu yil cok fazla geliyor faturalar ama evde küçük cocuk olumca mecburen surekli acikta olmasi gerekiyir

Evde olmadığınız zamanlar yakmayın.

Bazen ısıyı düşük tutun.

Evet Yılbaşından sonra da zam gelecek muhtemelen.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Çok üzüldüm okuyunca tr de yaşayanlar İÇİN hayat çok zorlaştı artık. Yurt dışında yaşıyorum. Elektrik, su, ısınma, internet, telefon burda tek faturayla geliyor hepsi en soğuk günlerde en fazla lira hesabı 200lira falan gelir. Trdeki fiyatlar bana çok dokunuyor burda böyle görünce yazık sizlere Allah yardımcınız olsun.

Amin, sağolun. E tabi kaçak kullanımı dürüst vatandaştan çıkarmak da yok tabi oralarda diymi... Bu ülkede yaşamak artık çok sinir bozucu oldu ama başka çaremiz de yok ki.

Evin yalıtımı, konumu, kombinin model ve kalitesi çok etkiliyor. Sokağımıza yeni doğalgaz geldi. İlk defa bu ay kullandık bu yüzden saatten tüketimi rahatlıkla takip edebildik.apartman 2 senelik alt kat ve üst kat yakıyorlar, evimiz 2 oda bir salon kombi satışı yapan kişiler büyük metrekare için tam yoğuşmalı kombi alınır sizin eve fazla demelerine rağmen demirdöküm tam yoğuşmalı kombi aldık. 25 gün boyunca hiç kapatmadan 35-40 derece civarında yandı. Kombinin günlük tüketimi 5 m3 civarı. Evde kısa kolluyla çorapsız çok rahat gezebiliyoruz. Oda termostatı taktırmadık evin ısısını bilmiyorum ama dediğim gibi üşümüyoruz aksine terlediğimiz zamanlar oldu. Fatura 2 gün önce geldi 87 lira. Tüm petekler açık. Fikir aldığımız herkes kombi yetkili servisi, doğalgaz tesisatını yapan, evin su tesisatını yapan firma petek kapatılarak tasarruf yapılamayacağını söylediler.

X