Belimizi Büken Doğal Gaz Faturası..

Faturalar insanı insanlıktan çıkarıyor zaten. Tatil bölgesindeyim, geçtiğimiz iki aya kadar (yaklaşık olarak 5-6 ay kadar) 400 civarı geldi, son iki ay da klimaları kapatınca 100 falan geliyordu ki bu zamlarla mucize. Ama geçen hafta mecbur klima açmaya başladık, her ne kadar güney cephe olsa da evim soğuk oluyor. Çünkü ısı kaybım fazla, evim çatı dubleksi ve dış kapıdan direkt salona giriliyor. :işsiz: Fatura herkesin derdi yani işin özü...

Biz de elekteik faturasi magduruyuz.
Kasim ayina kadar 95-105 tl arasi degisen faturamiz ayni kullanimda 140 lira geldi.
Kasim ayinda hem elekteik hem de dogalgaza zam geldi diye duydum. Bakalim daha ne kadar yukselecek.

20gün önce mi taşındınız ? Tuttuğunuz günden aonrasını ödeyeceksiniz öncesi evsahibini bağlar

Tabi bende öyle düşünüyorum herşeyden önce niye milleti salak yerine koyuyorlar? madem öyle haber verilseydi herkes yaksaydı 5'te. ben hep 2-3 te yaktım. düşündükçe çıldırıyorum

Bize bu tutar geçen sene geliyordu :) ki evimiz fazla büyük te değil, ayrıca strafor var peteklerin arkasında ve üzerinde de ısı yönlendirici takılı ona rağmen, bence normal, ha bir de zam geldi bu sene epeyce

Biz zaman ayarlayıcı taktik daha doğrusu eşim sabah 9 da kombi çalışıyor akşam 10 da kapanıyor evin içi 25 derece oluyor sabaha kadar da 20 lere düşüyor zaten uyku için 18-22 derece ideal birde benim 5 aylık bebeğim ve 2.5 yaşında oğlum var çok şükür hasta da olmuyoruz. Aç kapa yapınca çok geliyor diyorlar ama geçen kış denedik öyle hiç kapamadık 400 geldi birdahaki ay 170 tl geldi böyle yapınca evimiz eski baya yalıtımda yok

Bizim merkezi sistem ara kat bir de geçen sene maksimum en soğuk ayda 150-200 anca ödemişizdir atletle bile gezilir o derece oluyor insanlar gelince oturamıyor pencere açıyor şanslıyız çok şükür:dua: bu sene de Kasım 78 TL gelmiş ama bizde elektrikten yana dertliyiz geçen ay 110 gelmiş bu ay 127 bu nedir arkadaş çalışıyoruz akşamları evdeyiz sadece bir de hafta sonu :confused:

İstanbul Avrupa yksındaya Tek yaşıyorum
Hafta içi sabah 9 akşam 6 çalışıyorum
Bu saatler içerisinse gaz kapalı.
Alt ve üst komşular evi ısıtıyor.
İçten ve dıştan yalıtım mevcut
80 geldi
Herşeyin fiyatı yükseldi artık

çatı katı ve alt yakmadığı duruma göre yine çok iyi gelmiş ya..
bizim 5 petek yanıyor
fazladan her 1 petek günlük 1 metre küp yapar aylık 30 metre küp fazla yanması demek bizim oturma odasına 2 petek var
Bizde de iki ben birini kapadım eve giren çok sıcak diyor salonu açtım onun yerine

Bizdede yağmur yağdığında Akdeniz ve sahil daha ılıman olduğundan klimayı yakmıyorum inat ettim evde bir ben olduğumdan sıcak su torbayı ısıttım üstümede battaniyeyi aldım üşümüyorum bana yeterli işler bozuk para dönmüyor kredi taksitleri bizi ya zorlayacak yada bitirecek herkesin işi zor Allah herkesin yardımcısı olsun en büyük tesellim ufak bebeğim yok büyüttüm.çok şükür ayakların üstünde kendi mücadelesini veriyor
,

yani maması suyu hep orda kapısını kapalı tutamıyorum diğer taraflar soğumasın diye de yakıyorum :) hem yazık kızıma mama yerken üşüsün mü :KK70:
Üşümesin tabiki yerim onu ben. Benimkide radyatör elektrikli sobanın altına patilerini sokuyo soba kapalıyken dediginiz gibi kıyamıyorum arada açıyorum kaloriferi yapmadıkları zamanlarda . Bi anormal bendegilmisim:KK48:

Merhaba hanımlar açıkcası canım çok sıkıldı bu duruma çünkü geçen seneye göre müthiş derecede fark var doğalgaz 'da.. faturayı görünce çok şaşırdım çünkü evde 4. yılım ilk defa bu kadar yüksek geldi.
Evim yalıtımlı 6 yıllık bir bina lakin güneş almıyor alt komşum yakmıyor.
üst komşumda akşamları yakıyor sadece bu çok olumsuz bir etken bizim için evde 2 bucuk yaşında oğlumuz var. evim arada kalıyor allahtan öyle rüzgar felan almıyor.
Doğal gaz 24 saat yanıyor gündüzleri ev 22.22 5 23 arası gece ise 20 21 derece arası..
Bu ay gelen fatura 345 üstelik daha ayaz kar gelmedi. Benimde canım sıkıldı çünkü yetişmiyor ay sonu gelmiyor zaten zor geliyor, kredi ödemeside yapıyoruz.. allah yardımcımız olsun.
Sizlerde durum nedir ? bana mi anormal gelmiş bu fatura bilemiyorum.. Sizlerin evi kaç derece gelen fatura ne kadar ?
geçen sene maksimum 250 tl gelirdi ocak ayında oda kar felan olduğu zaman..
Ne olacak böyle halimiz nasıl bitecek bu kış bu faturalar ile.. ?
bu faturayı ödeyip evde kısa kollu gezen aileler var gerçekten çok imreniyorum. üzülüyorum da
bir yandan acaba normal mi diyorum kendimi teselli etmeye çalışıyorum
Şoku atamadım üzerimden gelen faturaya göre evim öyle 24 25 derecelerde felanda değil.. çok aşırı sıcakda değil sogukta değil bize yetiyor .. neden böyle oldu ya. toplamda 5 petek yanıyor kombimiz de 40 45 derece yanıyor 50 dereceye felan almam hiç..
her katta 4 daire toplamda 36 dairelik bir binada yaşıyorum evler 2+1, yalıtımlı sabah 10a kadar güneş görüyor sonrasında hiç güneş girmiyor eve ve en soğuk zamanda geçen yıl 140 ödedim.
Bu ay 20 gün yaktık 85 lira geldi çok şükür, ev 23,24 derece, yelek hırka giymiyoruz, tek uzun kol yetiyor. Bu evi rastgele bulduk hiç taşınmak istemiyorum fatura ve ısınmadan dolayı hakikaten sizin çok geliyormuş bana göre

Geçen ay elektriğim 98tl gelmişti. Bu ay kurutma makinesini saat 22:00 den sonra çalıştırmaya başladım 85tl ye düştü. Ki geçen ay a göre daha fazla kullandım fırını vs. bu ay

Geçen ay elektriğim 98tl gelmişti. Bu ay kurutma makinesini saat 22:00 den sonra çalıştırmaya başladım 85tl ye düştü. Ki geçen ay a göre daha fazla kullandım fırını vs. bu ay
saat 10 dan sonra ekonomik modda calısmş oluyor bende hep öyle yaparım çok fark oluyor

Bizde de klima ve elektrikli soba calisiyor durmaksizin 260 geldi...niye oyle az geldi :KK53: ben bi 400 bekliyordum...insallah yanlislik degildir :ıslık:

X