Belimizi Büken Doğal Gaz Faturası..

Uyudugumuz oda soguga yakin oluyor bizim de. Ben de sicakta hasta ilurum , oglum da sevmiyor hic. Hele gripsem, soguk hava iyilestiri beni. Oyle yorgan altina girdigimi dusunemiyorum bile. Aliskanlik neselesi olabilir tabi ama okudugum kadari ile yatilan oda max 20 derece olmaliymis

Biz hep 23 te yakıyoruz arada 22,5 oluyor

22 olunca ev buz gibi geliyor hatta komşuya gittik 22 de onun evi üşüdük

Bizim alt komşu salonu yakmıyor o nedenle soğuk oluyor

Biraz önce yardımcım dedi ki senin faturan az geliyor

Benim ev daha soğuk daha küçük 345 gelmiş seninki 156 gelmiş dedi

Bu sıralar kedi hasta diye iyice açtım evden çıkarken düşürmüyorum bu ay daha yüksek gelir

Çok ayıp ama bu cümle durumu olmayan yüzlerce insan var. Tasarruf yapmak zorundalar.
Ki tercih meselesi bizim gelirimiz çok iyi olduğu halde gündüzleri yakmıyoruz. Boş evi ısıtmak saçma geliyor bana. İşten geldiğimizde yakıyoruz 5 dakikada ısınıyor ev. Mesela dün akşam eşim ev çok sıcak diye yatak odasının camını açmış gördüğüm gibi kapattım. Düşünün yani hem kombi açık hem cam açıktı. Asla sıcakta uyuyamıyor. Zaten çok zor üşüyoruz biz. Asla bilmiyorum alt veya üst komşum kobilerini açıyolar mı kapalı mı. Beni ilgilendirmez kimseyi ilgilendirmez bence. Ki yerler eve geldiğimde soğuk oluyor sanırım yakmıyorlar.

20gün önce mi taşındınız ? Tuttuğunuz günden aonrasını ödeyeceksiniz öncesi evsahibini bağlar

Buay faturam daha gelmedi salonda büyük 2 petek banyo ve yatak odası yanıyo
Bir odamın kapısınıda peteğinide kapalı tutuyorum
Geceleri kapatıyorum komple sabah tekrar yüksekte yakıyodum ama altım üstüm ve kariı dairem yakmıyolar ikisi evde yoktu bende cayır cayır yanınca gelincede yakmadılar pazar günü hiç yakmadım dün baktım kombileri fır dönüyo:)

Bu yöntemle ödediğim enyüksek fatura 110-120dir demekki buayda 200 falan gelicek

Benim termometreye göre kombiyi yakmadan bile evin derecesi 23-24
Ama bence soğuk. Bende şaşırdım bu yorumlara.

Haklısınız, annem oda sıcaklığı 18-19 dereceye düşerse üşüyor mesela, onun sıcaktan anlayışı odanın en az 30 derece olması, kan sayımı da yapıldı, öyle aman aman kansızlık durumu da yok, o kendini sıcağa alıştırmış, haliyle alıştığı sıcaklık altında değerler olunca hemen hasta oluyor, vücudun kendi ısısını üretme gibi bir kabiliyeti var, soğukta üşüyorum deyip hiç hareket etmeden durursanız ısınız düşüyor ama hareket ederseniz terlemeye bile başlıyorsunuz.
18-19 derece benim içinde uç bir sıcaklık değil, zaten normalde evlerin en fazla 20-21 derece olması kafi.

Artık bı kac ay sıkıcaz dişimizi keske hava sıcak olsa ama malesef

Çok üzüldüm okuyunca tr de yaşayanlar İÇİN hayat çok zorlaştı artık. Yurt dışında yaşıyorum. Elektrik, su, ısınma, internet, telefon burda tek faturayla geliyor hepsi en soğuk günlerde en fazla lira hesabı 200lira falan gelir. Trdeki fiyatlar bana çok dokunuyor burda böyle görünce yazık sizlere Allah yardımcınız olsun.

konudan etkılenıp , dereceyı bır derece yükselten bır ben degılmısım demek kı.
Faturadakı farkı konu sahıbıne gonderecegım yalnız

Aminnnn....
Valla sorma her firma ayrı ayrı yoluyor bizi

Aminnnn....
Valla sorma her firma ayrı ayrı yoluyor bizi
suyu ayrı düşün elektiriği ayrı doğalgazı ayrı..sonra tektek faturaları incele nekadar uyduruk yerlere fazladan para verdim diye kara bağla ağla.içimiz çürüdü yaw.bi fatura yarım saat incelenirmi.inceliyorum vallahaa

Valla ben de inceliyorum... hepsini ayrı ayrı düşün... doğalgaz da kartlı bizim yetecek mi diye hesap et.. kuruduk vallahi
market fişine de bakarım.. ne geçirmişler diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…