Belimizi Büken Doğal Gaz Faturası..

Çocuk hastalanmıyor, etkilenmiyor ve maddi durumda yetersizse bir şey diyemem.
Ama çocuk bu durumdan olumsuz etkileniyorsa hastaneye, ilaca vermeyi geçtim devlet hastanesine gidersin sosyal sigorta karşılasa bile çocuğum neden ateşler içinde yansın, burnu aksın, öksürsün ki? Bizler hastalanınca dayanamıyoruz zira..
Maşallah bünyesi kuvvetliymiş
Yine de ben acardım kaloriferi :)

Hayır bide hastaneye gidince günlerce yatak döşek yatıyosun vakit kaybıda oluyor
Hoş arkadas kolay kolay hasta olmuyormus masallah
birde mesela 18 19 derecede oturanlar var cocugu gec ben donuyorum o derecede
gecede 16 derece olmalı diyen yazılar var internette
bizim salon hiç yanmıyor 15 derece 5 dakika durulmaz aşırı soguk ya. bırak yatmayı
bu derecelerde bir tuaflık var
ben 21 de de üşüdüm mesela çünkü altan yanmayınca çekiyor soguk soguk 22 22 5 arası rahat ettim
akşamları 23 oluyor hatta biraz fazla geliyor
ama merkezi sistemde 25 26 dan az ısınmayanlar var sanrm bünye kesinlikle birde evin yapısı konumu çok önemli ya.

Gecen gun alt kat komsum geldi sordu doğalgazı yakiyorsun dimi diye evet tabi dedim. Salonuda yakiyosun dimi dedi (salonumuz buyuk apartmanda sadece biz salonu yakiyoruz saka gibi) evet orda oturuyoruz yakiyorum dedim. Hee iyi sen yakiyosun alt katim yakiyor ben isiniyorum yakmiyorm dedi :) bikac gun sonra arka odayi ne olarak kullaniyosun benim o oda soguk oluyo sen yakmiyosun herhalde o odayi dedi :))) saka giibi gercekten su alt komşudan yana yuzum hic gulmedi. İnsan bide boyle soylemez yani

birde mesela 18 19 derecede oturanlar var cocugu gec ben donuyorum o derecede
gecede 16 derece olmalı diyen yazılar var internette
bizim salon hiç yanmıyor 15 derece 5 dakika durulmaz aşırı soguk ya. bırak yatmayı
bu derecelerde bir tuaflık var
ben 21 de de üşüdüm mesela çünkü altan yanmayınca çekiyor soguk soguk 22 22 5 arası rahat ettim
akşamları 23 oluyor hatta biraz fazla geliyor
ama merkezi sistemde 25 26 dan az ısınmayanlar var sanrm bünye kesinlikle birde evin yapısı konumu çok önemli ya.
İngiltere de evler genelde buz gibi oluyor cocuklar üstlerinde incecik kazak altlarında beziyle burunları aka aka dolanıyorlar o buz gibi evde
Ama o ev bana göre buz mesela onlara göre olması gereken ısıda
Bünye meselesi dediginiz gibi ben cok sıcağı severim soguktan nefret ederim
Ve iller arasıda hissedilen ısı nasıl farkediyorsa evlerde de farkediyor bence

2,5 yaşında kızım var. ben salonu çok kısık da yakıyorum o da eşimin baskısıyla. ben de kızım da kat kat giyiniyoruz. fatura ödemekten iyi bence... Baba evinde t shırt ile geçirirdim kışları. oraya gittiğim de derim size daha kış gelmemiş... kat kat giydirmek bir çözüm bence... 150 tl doğalgaz faturası görmedi daha gözlerim
:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
Usumuyor musunuz pekı?

ahah :KK70: bende öyleyim sabah kalk sayaç akşam yatarken sayaç gözüm sürekli dijital termometrede acaba ısıdımı :KK70: evin içi kaç derece :KK70:
dün eşim şaka yapmak için kaldırmış bir ara göremeynce gözlerim pörtledi :KK70:

ben hiç böyle denemedim ya. bilemedim ki bence sayaçtan takip et ona göre yöntem uygula

:KK70:
kafam karışıyo sayaç kaçtı diye düşünürken buluyorum kendimi sürekli ahahah
not alıcam artık ilk faturayı gördüm ya
ben bu oyunu bozarım :KK70:

Ben ve esım çalışıyoruz , nasılkı yemekten kısılmıyorsa onca emeğe oturup evde buzusup oturamam, bebekten öncede buyuk cocugum varken hep yakarız bız. Sıcacık sıcacık otururuz . Ust kat komsuma bır kere kahve ıcmeye gıttık evın heryerı kapalı ama petekler yanmıyor, sanırsınız kı kara delık var evın ortasında fırtına esıyor yürüdükçe

Bizimde ilk faturamiz 306 geldi ki havalar sogumamisti daha 40 45 derecede yaniyor kombi evin icerisi kac derece bilmiyorum ama evim birinci kat altlar hep bos ve 4 aylik bebegim var esimde bende cok üsüyen insanlariz bakalim biz nasil cikaririz kisi. Elektirik faturam 125 gelmis evimde cattle yok firin cok az kullanilir ütuyu tek seferde toplu yaparim ki suan kazak tarzi giyildigi icin ütu kisa süruyor tv bakmiyoruz iki uc gune bir elektrikli supurge acarim bu fatura neye gore nasil geldi anlayamiyorum..

Çocuk hastalanmıyor, etkilenmiyor ve maddi durumda yetersizse bir şey diyemem.
Ama çocuk bu durumdan olumsuz etkileniyorsa hastaneye, ilaca vermeyi geçtim devlet hastanesine gidersin sosyal sigorta karşılasa bile çocuğum neden ateşler içinde yansın, burnu aksın, öksürsün ki? Bizler hastalanınca dayanamıyoruz zira..

ben bu konudan etkilenip dun petekleri bi kademe daha actim,dedim ben usumuyom ama cocuklar usuyordur belki :)

normalde 20 derecedir, 21 dereceydi yatarken cocuklarin odasi,
sonra tabi ikisi de gece uyandi, baktim kucuk boyle atesli gibi, hic petekler vs aklima gelmedi,
cocuk hasta oldu falan modundaydim gece,
bugun okula goturmemeyi isten izin almayi falan dusundum.
sonradan bir baktim 23 derece odalari.
sonra kucugu bizim odaya aldim, ben onlarin odaya gectim, ben de sicaktan oksurmeye basladim.

aliskanlik meselesi demek ki,
biz sicakta hasta oluyoruz, sogugu da hic sevmem halbuki.
hani herkes elestirmis yorum yazan arkadasi, cocugunu dusunmuyor gibi yazmislar ama,
bence oyle degil.
hem hic yakmiyorum da dememis, kisikta yakiyorum demis.

ben bu konudan etkilenip dun petekleri bi kademe daha actim,dedim ben usumuyom ama cocuklar usuyordur belki :)

sonra tabi ikisi de gece uyandi, baktim kucuk boyle atesli gibi, hic petekler vs aklima gelmedi,
sonra kucugu bizim odaya aldim, ben onlarin odaya gectim, ben de sicaktan oksurmeye basladim.

hani herkes elestirmis yorum yazan arkadasi, cocugunu dusunmuyor gibi yazmislar ama,
bence oyle degil.
aslında 23 derece co ksıcak hasta edecek terletecek bir derece değil 24 25 deseniz anlarım
sizin alt üst yanıyor mu peki ? parkeler sıcak mı termometre doğru mu ..
dün teyzem cagırdı kahve içmeye 5 dakka cıktık akşam üstü
evi 20 dereceydi termostat var evinde ve çok serindi ya. onunda altı boş üstü çatı katı.

Insallah oturdugum yere doğalgaz gelmez ,merkezi sistem kömür aylık 200 tl ödeme heryer cayır cayır. Hala yazlıklar dolapta kazak giymek imkansız. Doğal gaz gelirse bubsartlarda 500 tl den aşağı fatura ödeyemem heralde

22-22,5 derece fazla değil mi? Biz 20 derecede rahat ediyoruz, 21 olduğunda bile hafif sıcak geliyor. Ki gündüz daha serin 18-19 civarında oluyor ev. Gece üstümüz açıldığı için 20 derecede tutuyorum.
Siz bence alışmışsınız. Benim ev gece gündüz 20 derece kazakla oturup yatıyorum. Geçen yıllarda bilmiyorum neden daha az yaktigimiz halde 25 derece civarinda olurdu. O zaman da tshirt ile dolasabilirdim. Ya alttaki ya üstteki yakmıyor ondan şüpheleniyorum. Bir de boş bir oda var onun peteğini kapattık belki o evin ısısını düşürüyordur.

aslında 23 derece co ksıcak hasta edecek terletecek bir derece değil 24 25 deseniz anlarım
sizin alt üst yanıyor mu peki ? parkeler sıcak mı termometre doğru mu ..
dün teyzem cagırdı kahve içmeye 5 dakka cıktık akşam üstü
evi 20 dereceydi termostat var evinde ve çok serindi ya. onunda altı boş üstü çatı katı.

bizim evimiz mustakil,
alt katta tas zemin var, sogugu hissediyorum, ust katimizda parke zemin var, yatak odalari da ust katta, daha rahatiz.
bir de benim cocuklar sicagi hic sevmezler.

bir arkadas paylasmis sicagin astim ve alerji hastalarinda kotu etkisi oluyor diye.
bu da tetikliyor sanirim, bende astim cocuklarda alerji var :işsiz:

bence oyle degil.
aynen alışkanlık demek ki... oldum olası kaloriferli odada uyursam peteğin üstüne su koyarım, nemli bir şey koyarım çünkü rahatsız oluyorum. yatak odasını hiç yakmak istemiyorum ama o da eşimden mecbur kısık da yakıyorum. mesela her sabah başım sersem, boğazım kupkuru,yutkunamayarak uyanıyorum. yakmadığım zamanlar da bunlar olmuyor.Annemler de kalırken kızımın gece ateşi çıkar mesela çok yaktıkları için. bizim bünye den kaynaklanıyor demek ki :KK53:

X