Belimizi Büken Doğal Gaz Faturası..

Merhaba hanımlar açıkcası canım çok sıkıldı bu duruma çünkü geçen seneye göre müthiş derecede fark var doğalgaz 'da.. faturayı görünce çok şaşırdım çünkü evde 4. yılım ilk defa bu kadar yüksek geldi.
Evim yalıtımlı 6 yıllık bir bina lakin güneş almıyor alt komşum yakmıyor.
üst komşumda akşamları yakıyor sadece bu çok olumsuz bir etken bizim için evde 2 bucuk yaşında oğlumuz var. evim arada kalıyor allahtan öyle rüzgar felan almıyor.
Doğal gaz 24 saat yanıyor gündüzleri ev 22.22 5 23 arası gece ise 20 21 derece arası..
Bu ay gelen fatura 345 üstelik daha ayaz kar gelmedi. Benimde canım sıkıldı çünkü yetişmiyor ay sonu gelmiyor zaten zor geliyor, kredi ödemeside yapıyoruz.. allah yardımcımız olsun.
Sizlerde durum nedir ? bana mi anormal gelmiş bu fatura bilemiyorum.. Sizlerin evi kaç derece gelen fatura ne kadar ?
geçen sene maksimum 250 tl gelirdi ocak ayında oda kar felan olduğu zaman..
Ne olacak böyle halimiz nasıl bitecek bu kış bu faturalar ile.. ?
bu faturayı ödeyip evde kısa kollu gezen aileler var gerçekten çok imreniyorum. üzülüyorum da
bir yandan acaba normal mi diyorum kendimi teselli etmeye çalışıyorum
Şoku atamadım üzerimden gelen faturaya göre evim öyle 24 25 derecelerde felanda değil.. çok aşırı sıcakda değil sogukta değil bize yetiyor .. neden böyle oldu ya. toplamda 5 petek yanıyor kombimiz de 40 45 derece yanıyor 50 dereceye felan almam hiç..
valla ben sıcagı seviyorum öyle 22 23 degiil 31 32 falan odanın ici zaten esortmanla durmayı sevmem tşörtle dururum o yuzden simdiden 250 geldi ki evim kücük 2 odam yanıyo artık kısa 400 öderiz heralde ben o 22 derecede duranlarada sasırıyorum tamam doktor tavsiyesi ama bana buz gibi geliyo 22 derece

Evim 23-24 derece toplamda 4+1 160 metrekare civari isiniyor bu ay 40 ve 50 yle yandi duruma göre faturam 330 tl civari geldi kışa doğru artar. 500'e kadar yolu var

Konusuldu mu bilmiyorum. O efsane soruyu sorayim: Kapatip acmak mi yoksa surekli en dusukte yakmak mi?
Nedense bana bu surekli yakma isi sehir efsanesi gibi geliyor.

Banada öyle geliyor .Ben kapatıp aciyorum.Evin normal isisi zaten 17-18 derece yakarsam 19-21 oluyor arada çok ısı farkı olmadığı için kombi cok yorulmuyordur yani :)

İkisini de denedim gördüm. Akşam 18.00’de evde oluyoruz. O saate kadar yanmasının hiçbir mantığı yok. Ki tecrübe ettim arada ciddi bir fark var. Kapatıp açmak daha kârlı.
ankara da semt semt farkediyor valla eskiden dikmendeydim ne kadar yaksak ta donuyorduk .şimdi eskişehır yolu ustundeyim evim fırın gibi

internette dogalgaz firmasinin açıklamasını okudum dusukte de olsa surekli yakin diyor cunku eski isisina gelmesi icin baya calismasi gerekmis bana mantıklı geldi ama ekim ayi gibi yeni yeni soguyan aylarda ya da isinan aylarda gunesliyken kapatilabilir ama.su an aslaaa
Öyle diyorlar ama kapatıp açanların faturaları hep daha düşük ne hikmetse.
Biz 2 günlüğüne evde olmuyoruz mesela ben o zaman bile kapatmam, soğuk eve girmeyi sevmiyorum. Ama bir arkadaşım var aç kapa yapar sürekli, benim 300 ödediğim ayda 100lira gelmez faturası

Konusuldu mu bilmiyorum. O efsane soruyu sorayim: Kapatip acmak mi yoksa surekli en dusukte yakmak mi?
Nedense bana bu surekli yakma isi sehir efsanesi gibi geliyor.
Eger ev yalitimli kolay isinan bir ev ise kapatilmalı.
tecrubeyle sabit.
Ben kendim diger evimde hep boyle kullandim.
ama kombiyi acinca 15dk isiniyordu ev yalitimi iyiydi.
Burdaki evimin yalitimi iyi degil sadece ic cephede yalitim var ve kuzey cephe.
yani kapatinca kolay isinmiyor kapatmiyorum.

ama diger evimde yari yariya geliyordu faturam.
hic kapatmayan karsi komsum benim faturaya sasiriyordu nekadar az diye.
ama o kapatmiyordu.

Merhaba hanımlar açıkcası canım çok sıkıldı bu duruma çünkü geçen seneye göre müthiş derecede fark var doğalgaz 'da.. faturayı görünce çok şaşırdım çünkü evde 4. yılım ilk defa bu kadar yüksek geldi.
Evim yalıtımlı 6 yıllık bir bina lakin güneş almıyor alt komşum yakmıyor.
üst komşumda akşamları yakıyor sadece bu çok olumsuz bir etken bizim için evde 2 bucuk yaşında oğlumuz var. evim arada kalıyor allahtan öyle rüzgar felan almıyor.
Doğal gaz 24 saat yanıyor gündüzleri ev 22.22 5 23 arası gece ise 20 21 derece arası..
Bu ay gelen fatura 345 üstelik daha ayaz kar gelmedi. Benimde canım sıkıldı çünkü yetişmiyor ay sonu gelmiyor zaten zor geliyor, kredi ödemeside yapıyoruz.. allah yardımcımız olsun.
Sizlerde durum nedir ? bana mi anormal gelmiş bu fatura bilemiyorum.. Sizlerin evi kaç derece gelen fatura ne kadar ?
geçen sene maksimum 250 tl gelirdi ocak ayında oda kar felan olduğu zaman..
Ne olacak böyle halimiz nasıl bitecek bu kış bu faturalar ile.. ?
bu faturayı ödeyip evde kısa kollu gezen aileler var gerçekten çok imreniyorum. üzülüyorum da
bir yandan acaba normal mi diyorum kendimi teselli etmeye çalışıyorum
Şoku atamadım üzerimden gelen faturaya göre evim öyle 24 25 derecelerde felanda değil.. çok aşırı sıcakda değil sogukta değil bize yetiyor .. neden böyle oldu ya. toplamda 5 petek yanıyor kombimiz de 40 45 derece yanıyor 50 dereceye felan almam hiç..
Normaldir lasa da para kalmayinca mecburen kullamdigimiz ne varsa zamn geldi gecen sene ortalama 350 tl olan faturalar bu sene 410 tl civarı olacak diye haberler de okumustim kucuk bebegim.var bir aydir yakiyoruz pazartesoye bize de gelir bakalim dogalgaz faturasi ne kadsr gelecek 35 tl gelen elektrik faturamız once 55 sona da 85 e cikti bebek oldugu icin sabaha kadar yanan bir isik ve kombinin calismasi bu kadar etki ediyor zamla beraber

Oyunuzu ban'dan yana kullanmayın, konu hepinizin derdi, usulünce konuşulsun ki hem banlanmaz hem de konunun kapanmasına sebep olmazsınız.

kışları göçmen kuşlar gibi sıcak memleketlere mi taşınsak bu yakıt masrafı mahvediyor hepimizi.

kışları göçmen kuşlar gibi sıcak memleketlere mi taşınsak bu yakıt masrafı mahvediyor hepimizi.
Sizleri Ege'ye doğru alalım, evet yaz mevsimindeki kadar sıcak olmuyor ama akşam 7'ye kadar kapılar pencereler açık oturulabiliyor, çizme kalın mont almak zorunda kalmıyorsunuz, en fazla maruz kalacağınız yağış yağmur olur, o da Ege'nin her bölgesinde durmadan yağmaz, gece gök delindi sanırsınız sabah güneş açar.

Oralarda soğuuuk oluyor diyenler olabilir ama İstanbul'un rutubetli soğuğunu yemiş biri olarak burası bana Miami, hatta İngilizlere göre kesinlikle çöl sıcağı, Ocak ayından itibaren güneşlenmeye başlıyorlar, Mart ayında bizden bronz oluyor tenleri :)

Sizleri Ege'ye doğru alalım, evet yaz mevsimindeki kadar sıcak olmuyor ama akşam 7'ye kadar kapılar pencereler açık oturulabiliyor, çizme kalın mont almak zorunda kalmıyorsunuz, en fazla maruz kalacağınız yağış yağmur olur, o da Ege'nin her bölgesinde durmadan yağmaz, gece gök delindi sanırsınız sabah güneş açar.

Oralarda soğuuuk oluyor diyenler olabilir ama İstanbul'un rutubetli soğuğunu yemiş biri olarak burası bana Miami, hatta İngilizlere göre kesinlikle çöl sıcağı, Ocak ayından itibaren güneşlenmeye başlıyorlar, Mart ayında bizden bronz oluyor tenleri :)
haklısınız bir ara eşimle Antalya ya taşınalım dedik.yazın tatil de bindğimiz bir taksi şoförü:sakın taşınmayın delimisiniz cehennem Antalyanın altında olmalı demişti.yazın serin kışın ılık bir yer arayışındayım bakalım

X