belediyelerin nikah parasi

Arkadaşlar Hatay'ın Dörtyol ilçesinde düğünüm olacak benim. Nişanlımın memleketi. Ben orada bu fiyatın çok da yüksek olacağını düşünmüyorum şahsen. İl merkezleri ya da büyük şehirlerde. İstanbul, Ankara,İzmir vs pahalı olabilir. Kendi memleketim Antalya benim. Abimler evlenirken nikah memuruna ayrıca 100 lira ödemişlerdi bundan birkaç sene önce. Öyle 400lü 500 lü rakamlar olacağını sanmıyorum ben. Kaldı ki, madem memuru ayağımıza getireceğiz, o zaman hespa da yapmıcaz o parayı ödeyeceğiz :)

Ve özellikle yazın Osmangazi'nin nikah sonrası çok daha güzel; parkın içinde istediğin kadar da kalabiliyorsun davetlilerinle...

Doğru haklısın ne diyim, sana uzun uzun, doğru uslupla, düzgün Türkçeyle birşey anlatmak mümkün değilki, anlayacak kapasite lazım, anlatandan çok, olmayınca olmuyor. Neyin peşindeysem artık
Neyse bu sana bu konuda son mesajimdır.

Ben 4 gun once nikahlandim :) h.ici salonda oldu 135tl odedik.cok guzel bir salondu.ayrica foto cekimi ve tebrik icin de yarim saat kadar kullandik orayi.uskudarda oldu bu arada.bence nikah memuru kalkip geliyorsa belirlenen yere alinan ucretin fazla olmasi cok normal.mesai saati disi oluyor cogu.

Gecen yil kadikoy evlendirme dairesinde haftasonu nikahlari saatine gore 500-600 civariydi, hem de belediyenin nikah salonunda... dosya masrafi, foto video vs her sey haric fiyat bu.
sizinki iyiymiş bile...

Son düzenleme:

Canım tesekkur ederim
Düğün salonuna çok bir para veriyoruz çünkü tanıdık ve sadece nikah için salonu kullanmış olacağız

Belediye başkanıyla da konuştuk
Müsait olursam tabi ki gelirim dedi ama yine de salonda memur bulunması zorunluymus ve bizim o parayı yatirmamiz gerekiyormus :s

Aslında bu nikah parası da bir şekilde verilecek ama istenen ücretler çok fazla geldi bana, moralimi asil bozan bu oldu

Waoww buyuk sehirlerde ne kadar pahalı ya nikah parasi

Benim nikahım da salonda oldu 80 lira cuzdan parası 80 daha salona gelme parası yani 160 liraydı ama bahşiş de verildi diye biliyorum 160+Bahşiş yani

Bu işler bir kere oluyor verin parayı kıyın paraya yani yapacak bir sey yok

Amin canım inşallah
Artı para yok sanırım o şekilde
Salona gelmesi farklı ücret
Belediyenin salonunda olması ayrı ücret
Mutluluklar diliyorum

Ya onu ben de düşündüm ama benim dugunum olmayacak, sadece nikah yapacağız
Nikahı da önceden yaparsak salona bir heyecan kalmayacak diye üzüldüm

Zaten en son kararimi verdim de bu kez de bizim istediğimiz tarih ve saat doluymuş
Salona memur gelemez dediler bugün

Bi kısmı evlilik cüzdanı parası. Üstü de artık kimin cebine gidiyorsa.... Bence nikah o kendi yerinde olsun siz hep beraber bir restoran cafe gibi yerde kutlayın

Canım zaten nikah başvurusunu benim ikametim olan yerden yaptık ama o para her şekilde alınacak dediler :S

Bugün de gittim
İstedigimiz saatte nikah varmış, size memur gonderemeyiz dediler
Ben de anlamadım yani sadece bir memur mu var nikah kiyan

Canım öyle bir salon olsa inan ben de yaparım ama buradaki salon çok küçük
En fazla 30 kişilik koltuk var, diğerleri ayakta ve takıyı tebrigi yapacak ayrı bir kısım yok
Nikahın bitince kapının önüne çıkacaksın, orda taki tebrik fotoğraf falan
Bekleyen diğer nikahlarla bizim misafirler birbirine giriyor
Ayrı ikinci bir salon dahi yok

İki yıl önce kardeşimin nikahini düğün salonunda yapmıştık çok güzel olmuştu ve hic ücret alınmamıştı o zaman :)

Simdi yaşadığımız yer büyükşehir olunca isler değişmiş :S

Canım bende hatayin bir ilçesinden basvurdum fiyatlar bu...
Ama ilçeden ilçeye değişebiliyor tabi

arkadaşlar çok ilginçtir, bir biz para vermemişiz herhalde. nikah memuru tuttuğumuz salona geldi gece. orada kıydı nikahımızı. hiç para vermedik biz.2013 eylülde oldu nikah. bursadayız biz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…