- 23 Nisan 2015
- 264
- 92
-
- Konu Sahibi atanamayanogretmen
Canım bizde nikah işlemleri için gün alırken aynı sorunla karşılaşmıştık, bizimde bütçemiz sınırlıydı ve 5 dk lık kuru bir nikah için bir ton masraf yapmak istemiyorduk.
Ben Bursada yaşıyorum ikimizinde ikametgahı burada ve iki farklı merkez ilçede iki ayrı ücretle karşılaştım.
Defter ücreti 75 TL Türkiye'nin her yerinde bu sabit bir fiyat. Salon ücreti, memurun salon dışında nikah için gelmesinin ücreti vs. ekstralar belediyelerin encümenleri tarafından belirleniyor. Bu nedenle bazen faiş fiyatlar ortaya çıkabiliyor.
Bız Osmangazi'de haftaıcı beledıyenın nıkah salonunda 100 tl ye (salon parası+defter ücreti ) nikahımızı kıydırdık. Haftasonu olursa fiyatlar saat aralığına göre artarak değişiyordu.
Aynı gün Nilüfer de nikah yapmak isteseydik aynı koşullarda sadece 100 tl nikah işlemleri için + 150 TL en küçük nikah salonu için para vermemiz gerekecekti.Evimiz Osmangazi ye uzak olmasına ragmen fiyatı makul oldugundan orayı tercih ettik ama öyle ya da böyle bu paralar verilmek zorunda şimdiden hayırlısı olsun canım..
Doğru haklısın ne diyim, sana uzun uzun, doğru uslupla, düzgün Türkçeyle birşey anlatmak mümkün değilki, anlayacak kapasite lazım, anlatandan çok, olmayınca olmuyor. Neyin peşindeysem artıknedir simdi bu ya beyeni istiyosun sanırım ben o sahse yazdım cıktım gerisi beni baglaaz banada onun dedigi samimiyetsiz geldi biz ödedik sende ödiceksin vs vs yazmıs kızla dalga gecer gibi sen uzun uzunnnnnnnnn yazarak bence baska sey pesindesin ama ben oraya gelmem
Bizim belediye baskani tanidikti hatta o kiyacakti ama maalesef o gün isi vardi. Para istemediler ama bizimkiler 100 lira koymuslar sanirim cebine adamin..
Düğün salonuna o kadar veriyorsunuz bence bu para da cok gelmemeli.. Mecbur herkes veriyor...
Ha bu arada hayirli olsun umarim cok mutlu olursunuz
Nasıl yani? Düğünün olacağı salona memurun gelmesi toplamda mı 486 lira ?
Yani eylülde cumartesı günü düğünüm var ve memuru salona getirtcem ben : 280 + 486 mı? Yoksa sadece 486 lira mı? Kafam karıştı benım de. Ay sonunda biz de nikah başvuru işlemlerini yapacağız, anca bir araya gelebieceğiz nişanlımla. Şimdiden kolay gelsın hepimize.
Arkadaşım 2yıl önce evlendim.
Düğün yerine çağırıcaktık memuru işlemi yapan memur tanıdıktı hiç çağırmayın benim çocuğumda evlense istemem dedi nası yani dedik?
Cuma Sabahı nikah salonunda nikahı kıydırın düğün yerinede bu işi yapan emekli memurlar var onu çağırın dedi.
Sonuç cuma sabah nikah için 63 yada 73 lira ödedik ( saat saat gün gün nikah ücreti değişiyo) c.tesi düğün yerine gelen memurada 200lira verdik.
Nikah salonunda c.tesi nikah kıyılmadından daha ucuza gelmiş oldu.
Ozaman 400 liradan fazlaydı
Ağustos ayında dugunum var
Kendi memleketimde düğün yapmayacağım, sadece nikah olacak ama belediyenin nikah salonu çok küçük ve sadece yarim saat veriyorlar.
Biz de misafirleri daha rahat ağırlamak ve rahat bir nikah için düğün salonu tutmaya karar verdik.
Düğün salonunda gündüz nikah olacak, sadece bir giriş dansı arkasından nikah, sonrasında takı ve tebrik, boylece bitecek en fazla iki saat sürer ya da sürmez
Ancak bu nikah parası ne kadar fazlaymis boyle, moralim bozuldu
Resmi nikah zorunlu ama bu kadar para neyin nesi?
Parası olmayan insan nasıl evlenecek?
Haftaici 150 kusur lira
Haftasonı 280 kusur lira
Düğün salonuna memurun gelmesi 486 lira
Bana çok fazla geldi
Siz ne düşünüyorsunuz
Alternatif fikri olan var mi?
nikah memurunu dışarıya çağırma parası tamamen nikah memuruna kalmış bir olay haberiniz olsun, yani nikah memuruyla konuşun benim arkadaşım öyle bir konuştu ki kadın fatihten silivriye sadece yol paramı verin gelirim dediayrıca madem salon tutacaksınız birde ekstra belediyeye para ödemeyin eşinizin yada sizin ikamet yerinizden bir nikah memuru bulun yeter
Ben de arkadaşa katılıyorum; nikah salonundaki süre yetiyor genellikle...
Bir kaç şehirde nikaha gittim; yaz olduğu için daha az sıkıntı olur. Nikah salonlarının bir kaç çıkışı oluyor; her çıkışa bir nikah ayarlıyorlar; siz o kapıdan çıkıp bahçeye ya da ayarladıkları salon gibi yere dikiliyorsunuz tebrik takı vs devam ediyor foto çektiriyorsunuz
Sizden sonraki nikahı da tam ters istikamete alıyorlar onlar da orda aynı işlemleri yapıyor; süre de gayet yetiyor..
Bizim burda bahçeli nikah salonları; kır düğünü gibi oluyor; ne gelin ile damat fotoları oluyor bir görseniz.
Şehrinizi bilmiyorum ama nikah ve sonrası için olan yarım saat yetiyor; zaten asıl kalabalık dağılıyor; yakınlar kalıyor o da güzellikle dışarda devam ediyor.
Arkadaşın nikahın tebriki kapalı mekanda olmuştu; yağmurluydu hiç d öyle sıkışık vs olmadı; bir süre sonra uzak tanıdıklar gitti; yakınlar kaldı; hatta gelini arabaya bindirdik; çevre müsaitti kimse de gidin vs denmedi.
Arkadaşlar Hatay'ın Dörtyol ilçesinde düğünüm olacak benim. Nişanlımın memleketi. Ben orada bu fiyatın çok da yüksek olacağını düşünmüyorum şahsen. İl merkezleri ya da büyük şehirlerde. İstanbul, Ankara,İzmir vs pahalı olabilir. Kendi memleketim Antalya benim. Abimler evlenirken nikah memuruna ayrıca 100 lira ödemişlerdi bundan birkaç sene önce. Öyle 400lü 500 lü rakamlar olacağını sanmıyorum ben. Kaldı ki, madem memuru ayağımıza getireceğiz, o zaman hespa da yapmıcaz o parayı ödeyeceğiz :)
yine sabah küçük bir tören yapın ama nikah olmasın içinde?