-
- Konu Sahibi atanamayanogretmen
Benim de yedikçe yiyesim geliyor,hayatta hamur işi sevmezdim bir haftada iki kez kurabiye iki kez Börek bi de kek yapıp üstelik çoğunu da kendim yedim. Benim gelinlik de dar gelecek muhtemelenAmin inşallah kolay olur
Stresli zor bir surecmis
Zayiflamaktan gelinlik bol gelecek artik :)
Valla benim kp cimriliginden düğün salonuna nikah memuru cagirmamisti dügünde sonra nikahimizi yapmıştık sende bizim duruma düşmek istemiyorsan çağır 500 olsun ne farkeder herkes nasıl veriyorsa sende ver yap nikahını bir kere oluyor bu işler şimdiki aklım olsaydı salak gibi sessiz kalmaz banane nikahim salonda olsun derdım
Valla benim kp cimriliginden düğün salonuna nikah memuru cagirmamisti dügünde sonra nikahimizi yapmıştık sende bizim duruma düşmek istemiyorsan çağır 500 olsun ne farkeder herkes nasıl veriyorsa sende ver yap nikahını bir kere oluyor bu işler şimdiki aklım olsaydı salak gibi sessiz kalmaz banane nikahim salonda olsun derdım
Yok canım sırf taki için değil, çünkü düğün salonu da olsa belediyenin salonu da olsa gelecek kişi sayisi ayni olur bizde.
Biz rahat rahat olsun diye düşündük, kardeşimin de öyle yapmıştık çok güzel olmuştu.
Nikah salonu geniş olsa yine mesele değil ama cidden çok küçük bir salon ve sadece yarim saat veriliyor
Birde çoğu belediyede kendileri dışında fotoğraf çekimi yasak diye duymuştum onu kafama taktim
Ağustos ayında dugunum var
Kendi memleketimde düğün yapmayacağım, sadece nikah olacak ama belediyenin nikah salonu çok küçük ve sadece yarim saat veriyorlar.
Biz de misafirleri daha rahat ağırlamak ve rahat bir nikah için düğün salonu tutmaya karar verdik.
Düğün salonunda gündüz nikah olacak, sadece bir giriş dansı arkasından nikah, sonrasında takı ve tebrik, boylece bitecek en fazla iki saat sürer ya da sürmez
Ancak bu nikah parası ne kadar fazlaymis boyle, moralim bozuldu
Resmi nikah zorunlu ama bu kadar para neyin nesi?
Parası olmayan insan nasıl evlenecek?
Haftaici 150 kusur lira
Haftasonı 280 kusur lira
Düğün salonuna memurun gelmesi 486 lira
Bana çok fazla geldi
Siz ne düşünüyorsunuz
Alternatif fikri olan var mi?
cüss yani resmen küfür etmissin be kıza kız insna gibi sormus
ne olmus burdaki eski üyelere hepsinin bi tarafı kalkmıs valla
Oda nikahi diye birsey de var
İki sahit alip gidiyorsun belediyeye ziyaretcisiz davetlisiz bir odada basbasa kiyiyorlar nikahi bunun ucreti daha azdir sanirim
Ama bu kadar hesap yapma sebebiniz nedir? Bunu hesaplayacak durumdaysaniz esyaniz eviniz maasiniz gecinecek kadar paraniz var mi onu merak ettim ben Allah kolaylik versin
Anliyorum canim insallah bir hale yola girer hersey Allah yardimciniz olsun maddi imkansizliklar varsa esya almamak cok mantikli borc harc yapip da alinca onun derdini yillarca yine sen cekecektin cunku akillica davranmissiniz kocaman mutluluklar dilerimBu kadar hesap yapmadaki öncelikli nedenim nisanlimin yetim olmasi ve yeni atanmış olması
Benim ailem de elinden geldiğince destek olmaya çalışıyor ama onların da elinden gelen kısıtlı imkanlar
Ev eşyası almayacagiz, tayini çıkan bir arkadaşın bıraktığı eşyaları kullanacağız ya da sadece iki cekyat alıp oturacagiz
Ama yine de nisanlim olsun ailem olsun bir şekilde bu para verilir ancak istenen miktarların çok fazla olduğu düşüncesindeyim.
Biraz daha makul fiyatlar olabilirdi
Anliyorum canim insallah bir hale yola girer hersey Allah yardimciniz olsun maddi imkansizliklar varsa esya almamak cok mantikli borc harc yapip da alinca onun derdini yillarca yine sen cekecektin cunku akillica davranmissiniz kocaman mutluluklar dilerim
ne uyanıksın sen varya 1 sayfadakini yazıysoun cok akıllısın cokçüşşş mü bu nasıl uslup limoncu bu nasıl rahatlık allah aşkına
Aaa biz evleneli 1 yil oldu merkezde kiydik nikahi hemde 14 subatta sadece 75 tl verdik oda nikah cuzdani parasiymis :S baskada bes kurus para vermedik. İlk defa duydum bole birseyi.Ağustos ayında dugunum var
Kendi memleketimde düğün yapmayacağım, sadece nikah olacak ama belediyenin nikah salonu çok küçük ve sadece yarim saat veriyorlar.
Biz de misafirleri daha rahat ağırlamak ve rahat bir nikah için düğün salonu tutmaya karar verdik.
Düğün salonunda gündüz nikah olacak, sadece bir giriş dansı arkasından nikah, sonrasında takı ve tebrik, boylece bitecek en fazla iki saat sürer ya da sürmez
Ancak bu nikah parası ne kadar fazlaymis boyle, moralim bozuldu
Resmi nikah zorunlu ama bu kadar para neyin nesi?
Parası olmayan insan nasıl evlenecek?
Haftaici 150 kusur lira
Haftasonı 280 kusur lira
Düğün salonuna memurun gelmesi 486 lira
Bana çok fazla geldi
Siz ne düşünüyorsunuz
Alternatif fikri olan var mi?
ne uyanıksın sen varya 1 sayfadakini yazıysoun cok akıllısın cok