belediyelerin nikah parasi

Ağustos ayında dugunum var
Kendi memleketimde düğün yapmayacağım, sadece nikah olacak ama belediyenin nikah salonu çok küçük ve sadece yarim saat veriyorlar.

Biz de misafirleri daha rahat ağırlamak ve rahat bir nikah için düğün salonu tutmaya karar verdik.

Düğün salonunda gündüz nikah olacak, sadece bir giriş dansı arkasından nikah, sonrasında takı ve tebrik, boylece bitecek en fazla iki saat sürer ya da sürmez

Ancak bu nikah parası ne kadar fazlaymis boyle, moralim bozuldu

Resmi nikah zorunlu ama bu kadar para neyin nesi?
Parası olmayan insan nasıl evlenecek?

Haftaici 150 kusur lira
Haftasonı 280 kusur lira
Düğün salonuna memurun gelmesi 486 lira

Bana çok fazla geldi
Siz ne düşünüyorsunuz
Alternatif fikri olan var mi?

Nasıl yani? Düğünün olacağı salona memurun gelmesi toplamda mı 486 lira ?
Yani eylülde cumartesı günü düğünüm var ve memuru salona getirtcem ben : 280 + 486 mı? Yoksa sadece 486 lira mı? Kafam karıştı benım de. Ay sonunda biz de nikah başvuru işlemlerini yapacağız, anca bir araya gelebieceğiz nişanlımla. Şimdiden kolay gelsın hepimize.

1 kerecik oluyor arkadaşlar, istediğiniz gibi yapın şahsen ben içimde kalmaması için istediğim gibi yapacağım. Evli arkadaşlara ve yenı evlenecek arkadaslara mutluluklar dılıyorum,sonsuzundan :KK66:

Arkadaşım 2yıl önce evlendim.
Düğün yerine çağırıcaktık memuru işlemi yapan memur tanıdıktı hiç çağırmayın benim çocuğumda evlense istemem dedi nası yani dedik?
Cuma Sabahı nikah salonunda nikahı kıydırın düğün yerinede bu işi yapan emekli memurlar var onu çağırın dedi.
Sonuç cuma sabah nikah için 63 yada 73 lira ödedik ( saat saat gün gün nikah ücreti değişiyo) c.tesi düğün yerine gelen memurada 200lira verdik.
Nikah salonunda c.tesi nikah kıyılmadından daha ucuza gelmiş oldu.
Ozaman 400 liradan fazlaydı

Bizde hic ucret almiyoruz hatta bizdeki sorun 7 24 nikah memuruna yapilan haksizlik ne tatil ne sinav biliniyor her yere kosuyor ve ilave ucret almiyor belediyede almiyor bu her belediiyenin kendi tercihi

bi çaresı var sanırım fakır belgesımı ne doldurtturuyon..kuzenımde o parayı vermek ıstemedı esımden yardım ıstedı bı dılekçemı ne doldurttuk onun adına ve sadece 80 tlmı ne ödedı....yanı aslında esımın torpılı gırdı araya ama demek kı ısteyenlere boyle bı uygulama var

Düğün salonu tutarken oraya para vermiyor musunuz? 2 saat bile süremeyecek bir şey için salona verdiğiniz paraya değilde nikaha vereceğiniz paraya mı üzülüyorsunuz? Nikah memuruna gitmek yerine ayağına getirtiyorsun yani illaki fazla olacaktır. Hafta içi kıydırın nikahı salon küçük vs demeyin sizde madem öyle..:KK14:

nikah memurunu dışarıya çağırma parası tamamen nikah memuruna kalmış bir olay haberiniz olsun, yani nikah memuruyla konuşun benim arkadaşım öyle bir konuştu ki kadın fatihten silivriye sadece yol paramı verin gelirim dedi :KK70: ayrıca madem salon tutacaksınız birde ekstra belediyeye para ödemeyin eşinizin yada sizin ikamet yerinizden bir nikah memuru bulun yeter :KK66:

Kendi memleketimde düğün yapmayacağım, sadece nikah olacak ama belediyenin nikah salonu çok küçük ve sadece yarim saat veriyorlar.

Biz de misafirleri daha rahat ağırlamak ve rahat bir nikah için düğün salonu tutmaya karar verdik.

Düğün salonunda gündüz nikah olacak, sadece bir giriş dansı arkasından nikah, sonrasında takı ve tebrik, boylece bitecek en fazla iki saat sürer ya da sürmez

Haftaici 150 kusur lira
Haftasonı 280 kusur lira

Bana çok fazla geldi
Siz ne düşünüyorsunuz
sonuçta bir kere oluyor canım bence onları hiç düşünme ona gelene kadar gereksiz ne harcamalar oluyor var ya

cüss yani resmen küfür etmissin be kıza kız insna gibi sormus
ne olmus burdaki eski üyelere hepsinin bi tarafı kalkmıs valla
Yani limoncu kendi konunda o kadar laf söyleniyor sana sesin çıkmıyor, burda buna mı takıldın ki in vino veritas in vino veritas gayet kibarca yazmış. Yakiştıramadım sana , eski üyelerle ilgili söylediklerinde hoş değil, senin dediğin gibi bir durum olsaydı, kimse senin konularına sayfalarca yorum yapmazdı.
Kibledim yorumunu bunuda bil.
Konu sahibi atanamayanogretmen atanamayanogretmen bizde ödedik o civarlarda maalesef alternatif yok el mahkum ödeniyor ama semte göre biraz artıp azalabiliyor bu meblağlar sanırım. Araştırın isterseniz.
Mutluluklar dilerim.

Yani limoncu kendi konunda o kadar laf söyleniyor sana sesin çıkmıyor, burda buna mı takıldın ki in vino veritas in vino veritas gayet kibarca yazmış. Yakiştıramadım sana , eski üyelerle ilgili söylediklerinde hoş değil, senin dediğin gibi bir durum olsaydı, kimse senin konularına sayfalarca yorum yapmazdı.
Kibledim yorumunu bunuda bil.
Konu sahibi atanamayanogretmen atanamayanogretmen bizde ödedik o civarlarda maalesef alternatif yok el mahkum ödeniyor ama semte göre biraz artıp azalabiliyor bu meblağlar sanırım. Araştırın isterseniz.
Mutluluklar dilerim.
haa o orda dalga gecti onu kiblemedin ama ben kızcagıza üzüldüm yardım istemis ama ilk msj ilk yorum dalga gecer gibi bec ona cvp verdin diye benimi kibledin bence sanada ayıp yani tarafsız olun biraz ya eski üyesiniz diye birbinini ceza almasın diye kollayıp yeni üyeleri kiblemekte yeni moda sanırım

haa o orda dalga gecti onu kiblemedin ama ben kızcagıza üzüldüm yardım istemis ama ilk msj ilk yorum dalga gecer gibi bec ona cvp verdin diye benimi kibledin bence sanada ayıp yani tarafsız olun biraz ya eski üyesiniz diye birbinini ceza almasın diye kollayıp yeni üyeleri kiblemekte yeni moda sanırım
Limoncu bak ben senin konundada söylemiştim, seni samimi , içi dışı bir görüyorum diye ama yorumu yaptığın üyeyle seninle yazıştığım kadar yazısmamışımdır. Ben burada taraf olmak cabasında degilim ama senin tavrın hoş değil, konularına, yorumlarına çoğu zaman gülüp geçiyoruz ama uslubun bu olmamalı,bu sana bi tarafı kalkmış deme hakkını vermiyor kusura bakma, bu kadarınıda tolere edemem şahsen. Biz senin komşun değiliz çaya kahveye geldiğin/gittiğin. Ne demek bir tarafı kalkmış? Nasıl çirkin bir uslup bu. Yada çüş ne demek? bir bayana yakışmayan tabirler ki orada sana bu kelimeyi ettirecek bir yorum yoktu ,gayet sizli bizli yazmış Sephora. Kaldı ki rahatsız olunacak bir yorum olsa, senden evvel konu sahibi yorum yapardı. Senden başka kimse dert etmemiş o yorumu ama sen eski üyelerle birlikte herkese kinini kusmuşsun, yersiz, zamansız vede manasız bir şekilde. Evet kibledim, ben bunu sana samimiyetimle söyledim, pişmanda değilim zira ben söylemesem sen benim seni kiblediğimi bilemezsin, bu konudaki samimiyetimin üzerinden yürüme istersen, bu da gereksiz yani.
Ben bu uslubu kimde görsem kiblerim, s3n dahil kimse kusura bakmasın, eski üyeymiş, sohbetim varmış bakmam çünkü yıldım bu çirkin söylemlerden artık, tahammül edemiyorum, herkes uslubuna dikkat etmeli net.
Birde konuya yorumun bile yok, girip bir üyeye ve onun nezlinde eski üyelere laf sokup çıkmışsın farkındamısın? Bu mu senin konu sahibine yardımcı olma şeklin?

Iyide yarim saat zaten çokki. Yani ne kadar zaman ayrilmasi lazimdi? Nikahin kendisi zaten uzun surmuyor. Malum soru soruluyor iste o kadar.

Misafirlerin ne için rahat etmeleri gerek? Ayakta kalsalar dahi, dedigim gibi nikah çabucak biten birsey. Ardindan nikah, çift tebrik edilir. Bu tebrik faslisi çok uzun sürerse nikah dairenin disinda yapilsin. Bilmiyorum, sahsen ben sirf takimi takmak için dügün salonuna gitmezdim.

Ben de arkadaşa katılıyorum; nikah salonundaki süre yetiyor genellikle...

Bir kaç şehirde nikaha gittim; yaz olduğu için daha az sıkıntı olur. Nikah salonlarının bir kaç çıkışı oluyor; her çıkışa bir nikah ayarlıyorlar; siz o kapıdan çıkıp bahçeye ya da ayarladıkları salon gibi yere dikiliyorsunuz tebrik takı vs devam ediyor foto çektiriyorsunuz

Sizden sonraki nikahı da tam ters istikamete alıyorlar onlar da orda aynı işlemleri yapıyor; süre de gayet yetiyor..

Bizim burda bahçeli nikah salonları; kır düğünü gibi oluyor; ne gelin ile damat fotoları oluyor bir görseniz.

Şehrinizi bilmiyorum ama nikah ve sonrası için olan yarım saat yetiyor; zaten asıl kalabalık dağılıyor; yakınlar kalıyor o da güzellikle dışarda devam ediyor.

Arkadaşın nikahın tebriki kapalı mekanda olmuştu; yağmurluydu hiç d öyle sıkışık vs olmadı; bir süre sonra uzak tanıdıklar gitti; yakınlar kaldı; hatta gelini arabaya bindirdik; çevre müsaitti kimse de gidin vs denmedi.

Limoncu bak ben senin konundada söylemiştim, seni samimi , içi dışı bir görüyorum diye ama yorumu yaptığın üyeyle seninle yazıştığım kadar yazısmamışımdır. Ben burada taraf olmak cabasında degilim ama senin tavrın hoş değil, konularına, yorumlarına çoğu zaman gülüp geçiyoruz ama uslubun bu olmamalı,bu sana bi tarafı kalkmış deme hakkını vermiyor kusura bakma, bu kadarınıda tolere edemem şahsen. Biz senin komşun değiliz çaya kahveye geldiğin/gittiğin. Ne demek bir tarafı kalkmış? Nasıl çirkin bir uslup bu. Yada çüş ne demek? bir bayana yakışmayan tabirler ki orada sana bu kelimeyi ettirecek bir yorum yoktu ,gayet sizli bizli yazmış Sephora. Kaldı ki rahatsız olunacak bir yorum olsa, senden evvel konu sahibi yorum yapardı. Senden başka kimse dert etmemiş o yorumu ama sen eski üyelerle birlikte herkese kinini kusmuşsun, yersiz, zamansız vede manasız bir şekilde. Evet kibledim, ben bunu sana samimiyetimle söyledim, pişmanda değilim zira ben söylemesem sen benim seni kiblediğimi bilemezsin, bu konudaki samimiyetimin üzerinden yürüme istersen, bu da gereksiz yani.
Ben bu uslubu kimde görsem kiblerim, s3n dahil kimse kusura bakmasın, eski üyeymiş, sohbetim varmış bakmam çünkü yıldım bu çirkin söylemlerden artık, tahammül edemiyorum, herkes uslubuna dikkat etmeli net.
Birde konuya yorumun bile yok, girip bir üyeye ve onun nezlinde eski üyelere laf sokup çıkmışsın farkındamısın? Bu mu senin konu sahibine yardımcı olma şeklin?
nedir simdi bu ya beyeni istiyosun sanırım ben o sahse yazdım cıktım gerisi beni baglaaz banada onun dedigi samimiyetsiz geldi biz ödedik sende ödiceksin vs vs yazmıs kızla dalga gecer gibi sen uzun uzunnnnnnnnn yazarak bence baska sey pesindesin ama ben oraya gelmem

Haftaici 150 kusur lira
Haftasonı 280 kusur lira

Bana çok fazla geldi
Siz ne düşünüyorsunuz
Canım bizde nikah işlemleri için gün alırken aynı sorunla karşılaşmıştık, bizimde bütçemiz sınırlıydı ve 5 dk lık kuru bir nikah için bir ton masraf yapmak istemiyorduk.

Ben Bursada yaşıyorum ikimizinde ikametgahı burada ve iki farklı merkez ilçede iki ayrı ücretle karşılaştım.

Defter ücreti 75 TL Türkiye'nin her yerinde bu sabit bir fiyat. Salon ücreti, memurun salon dışında nikah için gelmesinin ücreti vs. ekstralar belediyelerin encümenleri tarafından belirleniyor. Bu nedenle bazen faiş fiyatlar ortaya çıkabiliyor.

Bız Osmangazi'de haftaıcı beledıyenın nıkah salonunda 100 tl ye (salon parası+defter ücreti ) nikahımızı kıydırdık. Haftasonu olursa fiyatlar saat aralığına göre artarak değişiyordu.

Aynı gün Nilüfer de nikah yapmak isteseydik aynı koşullarda sadece 100 tl nikah işlemleri için + 150 TL en küçük nikah salonu için para vermemiz gerekecekti.Evimiz Osmangazi ye uzak olmasına ragmen fiyatı makul oldugundan orayı tercih ettik ama öyle ya da böyle bu paralar verilmek zorunda şimdiden hayırlısı olsun canım..

X