belediyelerin nikah parasi

Bakalım canım uygun yol bulunacak bir şekilde
Düğün stresine bir de bunlar eklenince moraller bozuluyor ister istemez
haklısın evlenmenin kendisi bu kadar masraflıyken belediyenin nikah için bile bu kadar fazla para istemesi kötü.şunu da anlamadım zaten nikah memurunun maaşını devlet ödemiyo mu?150 lira ne için?

haklısın evlenmenin kendisi bu kadar masraflıyken belediyenin nikah için bile bu kadar fazla para istemesi kötü.şunu da anlamadım zaten nikah memurunun maaşını devlet ödemiyo mu?150 lira ne için?

150 lira tam detaylı bilmiyorum ama farklı farklı bir suru kalem masraf yazıyorlar iste

Cuma günü mesai saatinin tam sonuydu gittiğimizde , o yüzden gün alamamıştım
pazartesiye kalmıştı ama memur bizim istediğimiz gün için hic nikah yok müsait demişti
Pazartesi gidemedim, bugün gittim
O gün çok yoğunluk var salona memur gonderemeyiz dedi şaşırdım
Cuma günü boştu iki günde nasıl hemen doldu dedim
Eeee boyle işte acele edecektin dedi
Nasıl moralim bozuldu anlatamam

Canım zaten nikah başvurusunu benim ikametim olan yerden yaptık ama o para her şekilde alınacak dediler :S

Bugün de gittim
İstedigimiz saatte nikah varmış, size memur gonderemeyiz dediler
Ben de anlamadım yani sadece bir memur mu var nikah kiyan

ya sizin nikah yapacağınız yer neresi peki? benim bir arkadaşımın babası nikah memuru ona da sordum tabiki nikah memuruna bağlı parayı alıp almamak dedi kendisi de dışarıda nikahlara gidiyor çünkü. bi kaç yer sorup soruştururdum size hem

ya sizin nikah yapacağınız yer neresi peki? benim bir arkadaşımın babası nikah memuru ona da sordum tabiki nikah memuruna bağlı parayı alıp almamak dedi kendisi de dışarıda nikahlara gidiyor çünkü. bi kaç yer sorup soruştururdum size hem

Hatay in bir ilçesi canım
Şuan zaten istedigimiz gün ve saatte memur bulamıyoruz...

150 lira tam detaylı bilmiyorum ama farklı farklı bir suru kalem masraf yazıyorlar iste

Cuma günü mesai saatinin tam sonuydu gittiğimizde , o yüzden gün alamamıştım
pazartesiye kalmıştı ama memur bizim istediğimiz gün için hic nikah yok müsait demişti
Pazartesi gidemedim, bugün gittim
O gün çok yoğunluk var salona memur gonderemeyiz dedi şaşırdım
Cuma günü boştu iki günde nasıl hemen doldu dedim
Eeee boyle işte acele edecektin dedi
Nasıl moralim bozuldu anlatamam

Salona çağırmak evet çok pahalı. Ama ben nikah salonunda geçen sene 69 lira (oda cüzdan bedeli) yatırdım başkada ücret vermedim

allahalla çok şaşırdım valla hatay küçük bir yer de değil hani bi tane mi memur var ki komple gün kimse bulunamıyor, başka ilçeye başvursanız eşinizin bağlı olduğu?

Nisanlimin adresi görev yaptığı doğu ilinde canım
Zaten çocuk bir hafta rapor alıp geldi nikah başvurusunu yapmak için
Evrakları hazırladık ama gün alamamıştık

Cuma mesai saatinin bitimiydi, istediğimiz günü sorduk tamamen boş müsait demişti memur, salı günü gittim çok yoğunluk var salona memur gonderemeyiz dedi

Başka bir belediyeden gün alin dedi ama onun içinde izin belgesi hazırlanması gerekiyormus ve o belge 50 lira..
Belgeye de ikimizin imzası sartmis, yani nisanlim gelmeden olmuyor..

Evragi ben ona postalasam imzalayıp gonderse olmaz mi dedim
Onun da orada noter huzurunda imzalaması gerek dedi memur...

En sonunda nikah falan yapmayıp oylece gelin olcm valla :)

ben ilk de
Ağustos ayında dugunum var
Kendi memleketimde düğün yapmayacağım, sadece nikah olacak ama belediyenin nikah salonu çok küçük ve sadece yarim saat veriyorlar.

Biz de misafirleri daha rahat ağırlamak ve rahat bir nikah için düğün salonu tutmaya karar verdik.

Düğün salonunda gündüz nikah olacak, sadece bir giriş dansı arkasından nikah, sonrasında takı ve tebrik, boylece bitecek en fazla iki saat sürer ya da sürmez

Ancak bu nikah parası ne kadar fazlaymis boyle, moralim bozuldu

Resmi nikah zorunlu ama bu kadar para neyin nesi?
Parası olmayan insan nasıl evlenecek?

Haftaici 150 kusur lira
Haftasonı 280 kusur lira
Düğün salonuna memurun gelmesi 486 lira

Bana çok fazla geldi
Siz ne düşünüyorsunuz
Alternatif fikri olan var mi?

ben ilk defa sizden duydum salona geldiği için para alan memuru.ben sadece belediyeye nikah başvurusunda verdim 150 tl mi ne o kadar

Nisanlimin adresi görev yaptığı doğu ilinde canım
Zaten çocuk bir hafta rapor alıp geldi nikah başvurusunu yapmak için
Evrakları hazırladık ama gün alamamıştık

Cuma mesai saatinin bitimiydi, istediğimiz günü sorduk tamamen boş müsait demişti memur, salı günü gittim çok yoğunluk var salona memur gonderemeyiz dedi

Başka bir belediyeden gün alin dedi ama onun içinde izin belgesi hazırlanması gerekiyormus ve o belge 50 lira..
Belgeye de ikimizin imzası sartmis, yani nisanlim gelmeden olmuyor..

Evragi ben ona postalasam imzalayıp gonderse olmaz mi dedim
Onun da orada noter huzurunda imzalaması gerek dedi memur...

En sonunda nikah falan yapmayıp oylece gelin olcm valla :)

ay resmen şok oldum halbuki ne kadar basit bir işlem yokuşa sürüp sürüp durmuşlar.. bence siz ekstra yer tutmak yerine nikahı belediye salonunda yapın, sonra bi yer ayarlayın aileniz arkadaşlarınız toplanıp oraya gidin her türlü daha uyguna gelir..

Resmi nikah zorunlu ama bu kadar para neyin nesi?
Parası olmayan insan nasıl evlenecek?

Haftaici 150 kusur lira
Haftasonı 280 kusur lira
Düğün salonuna memurun gelmesi 486 lira

Bana çok fazla geldi
Siz ne düşünüyorsunuz
Alternatif fikri olan var mi?

Bizim eşimle nikah paramız yokdu:KK43:
Tahlilleri falan yazmamışsınız onlarda epey para tutuyor:KK64:
Annem vermişti 300 tl 2008 de ucu ucuna yetmişdi:KK34:

Bi arkadaşım vardı iş yerinde erkek hanımı hamileydi nikahları yokdu çok para diye yapmamışlar ama salonda düğün yapmışlar patron verdi parasınıda nikah yapdılar memurda aferin size demiş:-)

Bizim eşimle nikah paramız yokdu:KK43:
Tahlilleri falan yazmamışsınız onlarda epey para tutuyor:KK64:
Annem vermişti 300 tl 2008 de ucu ucuna yetmişdi:KK34:

Bi arkadaşım vardı iş yerinde erkek hanımı hamileydi nikahları yokdu çok para diye yapmamışlar ama salonda düğün yapmışlar patron verdi parasınıda nikah yapdılar memurda aferin size demiş:-)

Tahlilleri devlet hastanesinde ücretsiz yaptirdik canım
Bir de onlar ücretli olsaydı nikahtan vazgecerdim artik :KK70:

ay resmen şok oldum halbuki ne kadar basit bir işlem yokuşa sürüp sürüp durmuşlar.. bence siz ekstra yer tutmak yerine nikahı belediye salonunda yapın, sonra bi yer ayarlayın aileniz arkadaşlarınız toplanıp oraya gidin her türlü daha uyguna gelir..

Ya zaten eğer salona memur ayarlanmazsa vazgeçmeyi düşünüyorum
Aynen dediginiz gibi yaparım
Hatta bu şehirde nikahı yapmaktan bile vazgecebilirim
Nisanlimin memleketinde yaparım, sinir etti burdakiler artik

ben ilk de

ben ilk defa sizden duydum salona geldiği için para alan memuru.ben sadece belediyeye nikah başvurusunda verdim 150 tl mi ne o kadar

Arkadaşlar da yazmış canım
Bu para isi belediyelerin kendine kalmis bir olay sanırım
Hic vermedik yazan da var, daha fazla verdik diyen de var

Tahlilleri devlet hastanesinde ücretsiz yaptirdik canım
Bir de onlar ücretli olsaydı nikahtan vazgecerdim artik :KK70:
Canım işde biz evlenirken öle bişey yokdu tahliller ücretliydi 150 tl tahlil parası verdik 75 tl nikah parası:KK34:Yazık eşimle ne zor durumda kalmıştık:KK42:Ikametgah yok bilmemne hepsi paraydı:KK34:

Biz 500 lira verdik nikah salonunda nikah kıymak için bi nevi sadece salonu tutmuş olduk. 1 saatligine bizimdi en son saati seçtik. 4-5 arası bizimdi 5 buçuk gibi anca çıktık salondan. Salon süslemesi ve fotoğraf kamera içinde 200 tl verdik. Baya masraflı oldu ertesi günde başka şehirde düğün salonunda düğün yaptık 6000 tl ye. Offf daralma geldi nerdeyse 1 sene oldu ama içime oturmuş demekki

Canım işde biz evlenirken öle bişey yokdu tahliller ücretliydi 150 tl tahlil parası verdik 75 tl nikah parası:KK34:Yazık eşimle ne zor durumda kalmıştık:KK42:Ikametgah yok bilmemne hepsi paraydı:KK34:

Evlenenlere kolaylık yapmak yerine ne bu zorluklar..

Üstüne bir de etraftaki hic bitmeyen bahşiş alma yarısına girenler olacak düğün zamani

Alınan para tamamen Belediye Meclisinin takdirinde.
Üstelik nikah memuruna ilave hiç bir ücret verilmez yani nikah memurluğu değilde normal memur gibi çalışır maaş alır.
Biz sadece dosya + aile cüzdan ücreti 100 tl alıyoruz. Oda zaten aile cüzdan parası arttıkça artıyor Mal Müdürlüğü karar veriyor.
Nikah memuru tektir, yani belediye başkanı tek kişiye yetki verir, ama nüfüsa göre müdürlük kuran belediyelerde nikah memuru artabilir, biraz karışık.
Bizde tam tersi salona çağıran saatlerce bekleten ve bir teşekkür bile etmeyen insanları görünce şaşırıyoruz.
Lütfen bir güler yüzü teşekkürü esirgemeyin çünkü bu kadar güzel bir günde memura surat yapan aileler çok garip oluyor.

Biz 2015 başvurumuzu yaptık salona gelecek 380 TL ödedik ekstradan herhangi bir şey memura ödemeyeceksiniz dendi HoppaBelediyeden belediyeye değişiyor bu fiyatlar nişanlım izin belgesi çıkarttı mesela boş yere oldu gerçi benim ikametgahımın olması yetiyormuş ona 35 TL ödemiştik ayrıca devlette tahliller yapılıyor zaten herhangi bir ücret ödenmiyor sadece ciğer filmini beklemek istemiyorsanız özelde çektirdiğinizde ücret ödüyorsunuz. Yerimiz İstanbul bu arada:KK53:

kızlar ben de bilenlerden yardım isteyeyim.oğlum eylülde evlenecek,biz fatihe bağlıyız,kız sarıyere,düğün mekanı avcılarda.:KK75:
nikah ,salonda olacak.işlemler(sağlık raporu)150 tl tutmuş.salona gelecek memur,500 tl istemiş.tahlilleri yaptırdık ama memur için ödeyeceğimiz parayı daha aza nasıl çekebiliriz.yaptıran ve bilenlerden,fikir istiyorum...

X