Belçikada yaşayan var mı?

Feyzafkvkvvo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2019
13
6
1
32
Arkadaşlar ben 6 aylık hamileyim şu an
Eşimin teyzeleri dayıları belcıkada esim de 3 ay falan orda çalıştı
Bız simdi gitmek istiyoruz belcıkaya oraya yerleşmek için
Egıtım buraya göre daha iyi dediler sosyal haklar falan
Esim burda 2600 maaş alıyo en kotu evde oturuyoruz 600 tl kira 10 TL aidat 700 TL ogrenım kredisi inanın yetısmıyo
Orda gente yerleşmek istiyoruz orda yaşan varsa bilen lutfen yorum yapabilir mi
Cunku dogumu orda yapıcam pasaportlar cıktı bızım vize kaldı sadece
Korkuyorum kolay bir karar degıl

Belcikada yasamiyorum ama soru nedir? Esinin isi var mi belcikada? Her isteyen kafasina yerlesseydi Turkiyede adam kalmazdi

Belçika’da değilim ama şu soruları soracağım:
Dil var mı?
Siz çalışacak mısınız bebek biraz büyüdükten sonra?
Eşinizin işi aile işi mi, vize vs. olaylarını araştırdınız mı iyice?

Detay vermediğiniz için sordum bunları, eğer her şeyi ince ince hazırladıysanız bence gidin mis gibi yaşayın. Ben de ailemi yanıma alabilmek için çaba sarf ediyorum şu anda.

Dil yok ama ogrenılır zamanla oturum izni aldıktan sonra
İş hazır
Vize olarak onlarda hallediyoruz
Dayısıyla kalacaz ilk basta dogum olduktan sonra kendi evimizi tutucaz
Bende çalışmak istiyorum unv mezunuyum
İngilizcem var biraz o da yeter dediler ilk basta
Dayısı onerıyor gel diye
Yine de sormak istedım
Esimin ailesi biliyor destekliyor
Benim ailemin haberi yok
Vize cıkınca diyelim dedık siz olsanız ailenize nasıl acıklama yapardınız?

Bu aileden aileye değişen bir şey. Benim ailem beni göndermek için yıllarca uğraştı, onun için böyle bir şeyi hiç düşünmek zorunda kalmadım.

Yaşlılar mı? Sizi ziyarete gelecek durumları olur mu? Şimdi torun da sonuçta işin içinde, anneniz gelmek istese gelip kalabilecek mi? Eşinizin dayısıyla kalacaksınız doğum olana kadar ama o hazırlıklar nasıl yapılacak? Birikmiş paranız var mı?

Bence bu gibi sorular ve endişeler haklı olarak dile getirilir. Ona göre hazırlıklı olup, “çocuğumun geleceği için böyle bir karar aldım” diyebilirsiniz.

Benim Belçikalı bir arkadaşım var.Bir Türkle evli çocuğu olunca çocuğum Türkiye'de daha iyi büyür diye buraya yerleştiler.Türklere karşı bir önyargıları varmış kadının kocasına bir türlü vize vermiyorlar.

Benim annem geçen sene vefat etti şerefsiz bir babam var çok afedersin 2 abım 1 ablam var baska da beni burda bağlayan birsey yok
Sadece abımın biri benim İcin asırı degerlı
Onuda uzmeden gitmek istiyorum bana babalık yaptı cunku

Başınız sağ olsun, nur içinde yatsın anneniz.
Abinizle ayrı konuşursunuz olmadı, üzülmez aksine destekler durum buysa. Siz hayatınızı düzene koymaya bakın gerisini boşverin bu durumda.

V
Başınız sağ olsun, nur içinde yatsın anneniz.
Abinizle ayrı konuşursunuz olmadı, üzülmez aksine destekler durum buysa. Siz hayatınızı düzene koymaya bakın gerisini boşverin bu durumda.
Birikmiş paramız yok ama dayısı destek cıkıyor sagolsun hani esim de gidince orda çalışır
Pasaportları 2000 e yakın parayla cıkardık dayısı gonderdı
Hani bizim evde kalın cocuk dogana kadar sonra oturum alınır ev tutulur dedi turla eşyalarınızı da getiririz dediler
Korkum oradaki yaşamı bılmıyorum
Ama teyzeleri dayıları orda egıtım ıcın gitmek istiyorum en cokta
Ben unv mezunu issizim
Atanamdım ozel cok zor
Benim ailemıj durumu cok ıyı ezılıyoruz.
En kotu hepsi memur
Abımın 1 trılyonluk is yeri var
Kendimizi yetersiz hissediyoruz
Esim askere gidince 1 yıl abimle kaldım o 1 trılyonluk is yeri olan abım 5 TL cebime sokmadı
Bilmiyorum ıyı olacak diyor esim
Bende kimseye muhtac olmak istemiyorum

Direk Oturma izni çalışma izni veriyorlar mı ya şaşırdım gerçekyen tatile giderken bile bir sürü evrak istiyorlar.

Belcika guzel ama sizin kalacaginiz yer nasil bilmiyorum.
Pasaport almak kolay is vizenin cikmasinda zaten, turist olarak gidecekseniz nasil oturum/calisma izni alacaksiniz.
Belli bir seviye dil bilmeden oturum almak zor.
Yaninda kalacaginiz kisiler sosyal yardim almiyor ve kendi evleri varsa turistik vize kolay alinir ama diger turlusu nasil olacak bilemedim, kacak kalip calisma gibi durumlar mi olacak?

Hamileyken baskasinin evinde kalmak cok zor olacaktir, dogum nasil gerceklesecek orda dr bulmak, anlasmak vs. hep mesele umarim yardimci olan kisiler olur.

Kuzum zaten gezme amaclı gıdıp dogumu orda yapmak istiyorum baska turlu oturum cok ugrastırıyorlar
Cocuk orda dogarsa direk ora vatandaşı olur bende oturum alabilirim
Esim bir muddet kacak calısacak artık
Destek cıkacak dayısı ve esi
Aynen zor olacak ama yapacak bırsey yok
Mecburuz bırseylerı istiyorsak
Benim de Drla ilgili endişelerim var
Ama karısı yardımcı olacak

Buyuk risk acikcasi, bu strese deger mi bilemedim.
Sigorta olmadan nasil muayene olacaksiniz, bunlar hep maliyet.
Kapida sizin hamile oldugunuz anlasilirsa almayabilirler iceri en kotu donus bileti sorarlar, korkutmak istemem ama gercekler biraz aci.

Turist vizesi de oyle kolay cikmiyor onlar size davet mektubu yollarlar, tatil masraflarini biz karsilayacagiz vs. derlerse olabilir yoksa bankada teminat gerekli diye biliyorum yoksa herkes gelir ve kalir. Avrupa devletleri hep soyle diyor, okuyorsan belgele, calisiyorsan belgele burdan geri donmen icin sebebin olmali ki turist olarak gel, gez.

Merhaba yazismanizi okudumda Belcikada dogum ettiginiz icin ne cocuk Belcika vatandasi oluyor ne de oturum izni veriliyor. Cocugun vatandas olmasi icin ya anne yada babanin vatandas olmasi gerekiyor. Arkadas konuyu biraz yanlis anlamis galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…