Belçika Paylasim Alani(Tanisma)

Ayy bende geçen hafta geldim. Henüz bir özlem yaşamadım yada alışma sorunu. Zamanla çıkar belki Tek sorun kimseyi tanımamak burda.Siz hang, bölgeye geldiniz?

Bende alıştım sayılır. Ben de yavaş yavaş çevre oluşturmaya başladım. Eşim olunca onun çevresinden birilerini tanıyorum. Brükseldeyim ben sen?

Bende alıştım sayılır. Ben de yavaş yavaş çevre oluşturmaya başladım. Eşim olunca onun çevresinden birilerini tanıyorum. Brükseldeyim ben sen?

Bende ancak o kadar. Eşiniz Türk mü sizin?
Bende Gent'teyim. Brüksel'i henüz gezemedim. Belki birgün görüşürüz

Bende ancak o kadar. Eşiniz Türk mü sizin?
Bende Gent'teyim. Brüksel'i henüz gezemedim. Belki birgün görüşürüz

Eşim Türk. Burda çalışıyor o nedenle burdayız. Brüksel çok güzel. Gentte çok güzelmiş zaten çok yakın. Baya da Türk varmış. Sizin eşiniz Türk mü?

Eşim Türk. Burda çalışıyor o nedenle burdayız. Brüksel çok güzel. Gentte çok güzelmiş zaten çok yakın. Baya da Türk varmış. Sizin eşiniz Türk mü?

Evet Gent çok güzel, şimdilik memnunum. Gerçekten çok fazla Türk var ama Türk gibi değiller. Çok ırkçı yaklaşımları var o yüzden hiç arkadaşlık kurmaya çalışmadım kimseyle. Eşim Türk değil, Belçikalı. Onun arkadaşlarıyla idare ediyorum şimdilik :)

Yaaa.Yabancı dil geliştirme açısından daha iyi olur aslında eşinizin arkadaşlarıyla görüşmeniz.

Burda benimde arkadaşım eşimin arkadaşları. Onlarda erkek. Alışıyoruz işte geçiyor zaman.

5 hafta oldu bile.. İlk geldiğimde ev işiydi temizlikti çok gözümde büyüyordu ama şimdi daha bir alıştım hepsine

Sen napıyorsun nasıl gidiyor?

Benimde öyle. İlk başlarda bekar evine geldiğim için manzara korkunçtu. Ama düzen oturunca kolay oluyor artık. Devletin dil kursuna başladım. Sabah ona gidip geliyorum. Günü geçiriyorum bir şekilde Oturum için belediyeye başvurdum. Geçici kimlik vermeleri için yani. 3 hafta içinde polis gelip evi kontrol edecek dediler, beraber mi yaşıyoruz diye sanırım. Hala gelmediler. Siz ne yaptınız? Prosedürleri hallettiniz mi?

Bizde aynen geldiğimiz hafta belediyeye gittik. Polis geldi baktı şimdi bu hafta tekrar belediyeye gidicez id karta başvurmak için. Prosedür çok uzun sürüyor.

İnsan alışınca kendi evi kendi düzeni bir başka oluyor gerçekten.

Devletin dil kursu mu? O nası birşey? Hangi dil öğreniyorsunuz flamancamı fransızcamı?

Biraz geç gördüm. Kusura bakma
Kursun ismi 'Huis van het Nederlands' Brükselde de var sanırım. Id kartı olanlara ücretsiz ama benim henüz olmadığı için 70 euro gibi bir rakam ödedik. İlk kur bu ay bitiyor, eylülde ikinciye başlayacağım. Flamanca öğreniyorum Gent flaman olduğu için. Bir öğrenin evde can sıkıntısına birebir. Hem öğrenirsiniz hem de çevre genişliyor.

kizlarrrr merhabaaa :))) neden hep böyle yapiyorum bilmiyorum gidip gidip geliyorum hahahaha çok kötü huyluyum
neyse ben bu defa kalici döndüm galiba... forum hayatini özlemisim hemde çokkk... ilk baslarda da aktif olmamin sebebi... forumlarin o yillarda çok ragbet çok ilgi görüyor olmasiydi...
ben bu baslik altina yaptigim eski yorumlari okudumda... 5-10 yila kadar tr'de yasiyordum... ahhh iste ahhh hep büyük konustum... çakildim kaldim bu ülkede...
burda olduguma göre, imkan bulup da gidene kadar burda kalacagima göre bende artik dedim ki bu durumdan faydalanmaya çalisayim... kizlar yeniden toplanin kaynasalim :)))))

Belçikalı gurbetçi arkadaşlar bende almanyada yaşıyıorum. Eğer evden istediğim kadar zaman ayırarak ek gelir elde etmek istiyorum diye düşünüyorsanız yardımcı olmak isterim bana yazarsanız

Iyi akşamlar Belçika hakkında özel bişeyler sormak istiyorum cevaplayabilecek olan var mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…