-
- Konu Sahibi suleyuksel
herzaman gidiyorum oraya ama hiç farketmemisim orda öyle bi okul :) Aslinda bende hiç ôgrenmek istemiyorum flamancayi çok denedim okulda ders aldim disarda ders aldim ama birturlu ogrenemedim :) ama meslegim gereyi bilmem lazim hemde çok gûzel bi derecedesen vlaanderende oturuyosun zor olmuyomu flamanca bilmeyince ?
yok cunku zaten insanlarla surekli kontagim olmuyor, birde uyuzlarla genelde 3 kelimemden ikisi fransizca oluyor!!! aslinda böyle gül gibi geçinip gidiyoruz neden illa flamanca zorluyorlar ki???
birde ben bruksele cok yakinim yaniii zorlanmiyorum flamanca kastigi zaman brukselde istedigim kadar bu baskiyi atabiliyorum :))))
jalesel
neden belçika 'nin ozellikleri yada yemeklerini soruyorsun ki ????
:))))))
onlarin ozellikleri diye birsey kalmadi
turkler burda ozelliklede brukselde cok yogun ve aktifler!!
biz belcikalilara degil belcikalilar bize ayak uyduruyorlar!!! onlar bizim ozelliklerimize alistilar :))))
belcikada ehliyet alma cok mu zor sartlari neler..tr den buraya 3 yilligina geldim ehliyetim yok ben mons shape deyim burda tr deki ehliyet geciyor acaba tr den mi gidip alayim yoksa belcikadan mi almam daha kolay olur..
merhaba bayanlar almanyaya üniversite okumak için gelmeyi düşünüyorum ayrıca belçikayada gelin geleceğim nasipse ins.Tr de bilgisayar bölümü okuorum almanyada bilgisayar müh.okuma hakkım war.en azından mesleğim olsun calısayım istiorum.yurtdışından memnunmusunuz hem eğitim hem evlilik hem iş açısından yorumlarrınızı bekliorum bayanlar???Belçika formundaki bayanlardan hiç ses çıkmıyor yaa..
esim subay canim biz belcikaya 3 yilligina geldik tayinimiz burasi kalici degiliz..oturma izni almamiza gerek yok ama shape diye bir yerdeyiz mons ve charleroi ye yakinsu anda belçika'da bir oturumun varsa tr'den gidip ehliyet alamazsin, geçersiz sayilir...
burdan almak zorundasin! bruxelles'de olsan bir çok türk bu isi yapiyor, ama oturdugun yerde kimler yardim edebilir hiç bir fikrim yok...
esim subay canim biz belcikaya 3 yilligina geldik tayinimiz burasi kalici degiliz..oturma izni almamiza gerek yok ama shape diye bir yerdeyiz mons ve charleroi ye yakin
shape id ve belcika id miz var bunlarin verdigi hakla bizim trden aldigimiz ehliyet burda geciyor..burdaki turk arkadaslarim tr den aldiklari ehkiyeti kullanyorlar..ama ben gec kaldim alamadim..acaba diyorum belcikadan alsam nasil oluyor..sonucta ikisinide kabul ediyorlr ama belcikaninkini alirken mi zorlanirim yoksa tr gidip ordan mi alsam..daha kolay olur
canim benim, kisisel fikrimi sorarsan ben burda yasamaktan memnun degilim...
su an için erken ama, bir 5-10 yila kadar Türkiye'ye dönüp kendime orada bir hayat kurmayi istiyorum... kendi ülkem cennet gibi buralar gerçektende gurbet...
esim subay canim biz belcikaya 3 yilligina geldik tayinimiz burasi kalici degiliz..oturma izni almamiza gerek yok ama shape diye bir yerdeyiz mons ve charleroi ye yakin
shape id ve belcika id miz var bunlarin verdigi hakla bizim trden aldigimiz ehliyet burda geciyor..burdaki turk arkadaslarim tr den aldiklari ehkiyeti kullanyorlar..ama ben gec kaldim alamadim..acaba diyorum belcikadan alsam nasil oluyor..sonucta ikisinide kabul ediyorlr ama belcikaninkini alirken mi zorlanirim yoksa tr gidip ordan mi alsam..daha kolay olur
merhaba arkadaslar bende foruma yeni uye oldum ne kadar buyuk bir forum heryerden katilan var bende brukseldenim, burada dogma buyumeyim belcikayi seviyorum ama turkiyeyide çok ozluyorum bu sene gidicem insallah