Belçika Paylasim Alani(Tanisma)

cok tesekkur ederim okyanus elif onerilerinden oturu
sikayet etmenin yada mizmizlanmanin bi anlami yok afedersiniz ama atalarin dedigi gibi "ya bu deveyi gudeceksin, ya bu diyardan gideceksin" ben okula yazildim ama su anda gitmeyi biraktim sadece 1ay gittm ve suandada hamileyim maalesef
sizin dediklerinizi uygulayamiyorum ve baya sikintili geciyor hamileligim yasim 23 henuz tanistigima sevindim. sen neresinde yasiyorsun belcikanin? okyanus elif ve tum gurbette yasayan arkadaslarim hepinize kucak dolu slmlar allahin selami uzerinize olsun ins.

humeyra hayirli olsun canim, Allah saglicakla kucagina versin bebegini insallah...ilk hamilelikler hep zor gecer derlerdi inanmazdim seni anliyorum ben olucemi dusunmustum bulantilardan, simdi uc oglum var ben de 26 yasindayim...:)
sen yine bir ay gitmissin kursa ben onuda yapmadim.. fransizca enteresan bir dil eee kendimi az cok idare edecek kadar ogrendim ama yeterli degil tabii, en kisa zaman da kursa gidicem en iyi sekilde ogreninceye dek, ingilizceyle filan olmuyo burada canim yaa
ben liege verviers yasiyorum ikimizde wallone dayiz canim, keske gorusme imkanimiz olsa degil mi?
gorusmek uzere, hoscakal canim...

allah bagislasin evlatlarini arkadasim.ins.hersey gonlunce olur ve frcayi ogrenirsin ben buraya geleli 6ay oldu ve ancak kendi alisverislerimi ve ihtiyaclarimi karsilayacak kadar ogrenebildim dedigin gibi enteresan bi dil evet wallone yasiyoruz insaallah gorusuruz gerci insan istedikten sonra neden olmasin
elif nerelisin aslen ben sinopluyum ailem istanbulda yasiyorlar kac yasinda geldin buraya
iyi bir arkadas olabilmemeiz icin birbirimizi tanimaliyiz sencede oyle degilmi canim

allaha emanet ol canim kendine iyi bak bende 23 yasindayimkaydirigubbakcemile5

selam ben de aranıza (belçikadan) yeni katıldım. herkese kucak dolusu selamlar

a.s.slm hosgeldin aramiza neresinde oturuyorsun
ne zamandan beri buradasin ? allah yardimcin olsun yeni geldiysen hicte kolay olmadi benim adima buraya ayak uydurmak ins senin icin hersey daha kolay olur canim hakkimizda hayirlisini diliyorum allah aemanet ol-tatlicadiarzu-

tsk ederim. ben atomium biliyorum cok gittim gece gunduz guzel bir park ayrica oyle fazla cop falanda yok ortada. anladim diger bolgeleri bende gormedigim icin merak etmistim ondan sordum. sizdemi belcikada yasiyorsunuz? neresinden?

ben bir yil 3 ay oncesine kadar brukselde kaliyordum
simdi brabant flamand'a yasiyorum, burda bir koy gibi bir yer gurultu yok patirti yok
kocaman bir bahcem kocaman bir evim var superr ohhh yan gelde yat
bruksel'e 20km falan uzaklikta ama cok seviyorum yasadigim yeri cunku hiçkimse yok

kaydirigubbakcemile3yaa benım belçikada teyzem ve bırsuru kuzenlerım vaarr.ay ozledım onları (^_^)

oncelikle herkese merhaba..

kk yi cok uzun zamandir takip ediyorum ancak daha yeni uye oldum. bu basligin bulunmasi beni ayrica mutlu etti. ben 2007 eylul 2008 temmuz arasinda belcika gent te ogrenci olarak bulundum. belcika icinde yasanilabilir en guzel sehirlerin basinda gelir benim icin. kucuk ama sikici deil. cok canli bir sehir. ogrenci oldugum icin cok turk aileleriyle tanisma firsatim olmadi. yalnizca yemek yemege gittigimiz restaurant sahipleri vs. sadece bir tane turk ailesiyle tanistim ve cok iyi davrandilar bana. eger bu basligi oradayken okumus olsaydim gorusmek isteyenlerle muhakkak gorusurdum. benim icin bu 10 aylik deneyim ilk yurtdisi dolayisiyla ilk avrupa deneyimimdi. ordaki turk ailelerin yasam tarzi ve oraganizayonu hakikaten cok dikkatimi cekmisti. cok gururlandigim seyler gordum ancak icimin burkuldugu anlar da oldu ya da elestirdigim. yine iyisiyle kotusuyle her ne kadar trden uzak kalmak sizler icin zor da olsa alisip adapte olmaya bakin derim sizlere. cunku tr sizin yurdunuz o zaten sizin. madem boyle bir sansiniz olmus birsekilde gitmissiniz oralara sevmeye ve ordan %100 yararlanmaya bakin derim. hicbir sey yapamiorsaniz dilini cok iyi ogrenin cunku tek basina o bile cok buyuk bir arti bir insan icin. ben flaman bolgesinde kaldim ancak alstublieft gibi temel kelimeler disinda hic flamanca kullanmadim. ingilizcem yetti de artti bile. belcika bu anlamda cok gelismis bir ulke zaten 2 dilliler ve ingilizce bilmeyen yok gibi. devlet de tesvik edior bunu bildigim kadariyla. pcvo idi galiba aksam kurslari oluor cocuklarinizi muhakkak buralara yonlendirin. suan trde herkes avrupada okumak icin binbir turlu yol arior. burs bulmaya calisioruz bir suru cile. ama siz orada oranin vatandaslariyla ayni haklara sahipsiniz. ancak gordugum kadariyla bircok turk genci elindeki firsatlarin kiymetini bilmior orda. bu cok aci gercekten. boyle olunca da o toplumun insanlari hep bizim egitimsizligimizden yakiniorlar. ben suan trdeyim universitem bitior subatta. ilk is tekrar belcikaya master a basvuracagim. insallah tekrar kavusurum gent e:) hayatim boyunca huzur buldugum tek yer orasi benim icin... tadi damagimda kaldi insallah gelirim tekrar.. sevgiler..

hg.niz arkadaslar evet bencede fazlasiyla soguk bi ulke insanlarida havasi gibi olmus malesef
gulmeyi eglenmeyi unutmuslar maalesef
ben sevemicem galiba buralari herkeze allahtan yardim diliyorum saglicakla kalin
kizlar biraz canlanin ihmal etmeyelim sayfamizi

Gelirsen senle tanismak gorusmek isterimyerimseniben

Gelirsen senle tanismak gorusmek isterimyerimseniben

Insallah canim, gun sayiyorum... ah bi gelsem.... KK bulusmasi da yapariz hepberaber :dance:Master a basvurucam mart nisan gibi. herkesin duasina ihtiyacim var. insallah kabul edilirim:1rolleyes:

tadli'cim nerede yasiorsun buarada... onceki syafalarda yazdiysan unutmus olabilirim cnm kusura bakma

ben belcikada yasamiyorum ama gezmek icin gelmistim o resimlerin selale haric gezdim aslinda cok bunaltici belcika hep giridesiniz siyah beyaz film gibi

eee, nerde belcikali kk sakinleri??:1no2: ugrayin topikinize.. ne alemdesiniz haber verin.klava: Ben cok ozledim belcikayisenağlama, sari bisikletimi ozledim:çok üzgünüm:..
insallah gelirim tekrar master icin..

herkese sevgiler, selamlara.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…