• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bel Fıtık sorunu yaşayanlar neredesiniz?

Sanırım ben bu başlığı yanlış anladım:sm_confused: ilk okuduğumda ben fıtık sorunu olan herkesin paylaşımda bulunacağını sanmıştım. Ama sanırım bebiş sahibi olma tedavisiyle ilgili burası.
Birkaç defa buradan, en azından belki bir fikir sahibi, umut olur diye ve de hep bebişlerden konuşuluyor diye fikir rica etmiştim. Ama ne yazık ki hiç cevap alamadım:1no2: tabii ki cevap vermek zorunda değil kimse. :çok üzgünüm:

Sanırım ben bu başlığı yanlış anladım:sm_confused: ilk okuduğumda ben fıtık sorunu olan herkesin paylaşımda bulunacağını sanmıştım. Ama sanırım bebiş sahibi olma tedavisiyle ilgili burası.
Birkaç defa buradan, en azından belki bir fikir sahibi, umut olur diye ve de hep bebişlerden konuşuluyor diye fikir rica etmiştim. Ama ne yazık ki hiç cevap alamadım:1no2: tabii ki cevap vermek zorunda değil kimse. :çok üzgünüm:

Canim sizleri anlamiyorum.1-9 kadar bakin ordan aradiginizi bulamasaniz buna biz suclu degilizki. Cevap vermek isremedigi insanlari zorlamiyoruz. Tup bebegin fitiga etkisi olup olmadigini ogrendik ve siz ilk defa katiliyorsunuz bvasin okumamis olabilirsiniz. Bu yuzden konu boyle devam etti.Mutlaka insani uzecek birsey yazmak mi zorundasiniz? Bos verin. aradiginiz konu olmasa konu acin cevap vereceyiz. Birsure insanlara yaziyoruz cevap vermedi yada orda baska konu neden acildi demeye hakimiz oldugunu mu dusunuyorsunuz. Bana yazan insanlarin sorulari varsa mutlaka cevap veriyorum. Ben de uzgunum.Sevindirecek haver deyince sadece bebegi ilgilendirmiyor....

Arkadaşlar bende 10 yılı aşkın bir süredir fıtık var. Sizlere özellikle çocuğu olanlara bir şey sormak istiyorum. Hadi hamilelikte son 3-4 ay dişinizi sıktınız. Çok zor olduğuna eminim, çünkü ilaç da kullanılamıyor, değil mi? Peki sonrasında çocukların bakımını nasıl yapıyorsunuz? Yardım eden bir aile büyüğünüz mü var? Ben arkdaşlarımın bebeklerini bile 6-7 kilo olduklarında biraz kucağımda gezdirsem, o akşam yataklık oluyorum.senağlama

Canim belki cevap vermemisim diye dusunmustum. Sen cocugu olanlardan sormusun.Malesef basimdan bu olay gecmedigi icin ben de senin gibi yarin yuruyemeyecek halde olabilirim diye sormustum. Seni uzecek birsey yazdiysam kusura bakma.

Canim belki cevap vermemisim diye dusunmustum. Sen cocugu olanlardan sormusun.Malesef basimdan bu olay gecmedigi icin ben de senin gibi yarin yuruyemeyecek halde olabilirim diye sormustum. Seni uzecek birsey yazdiysam kusura bakma.

ilk mesajını okuduğumda gerçekten üzüldüm. Çünkü ben bu sitede tarama yapmadan, olabildiğince çok mesaj okumadan yorum yazmıyorum. Kaldı ki ilk defa böyle bir meaj yazmıştım. Yani cevap alamadığımdan bahsetmiştim, ama dikkat edilirse, zaten sonunda da belirtmiştim kimse cevap vermek zorunda değil diye.

O mesajı da duygusal olarak, sağlık sorunlarımdan dolayı, çöktüğüm bir anda, yine belk ibir umut bulurum diye foruma girip, konularıma bakıp, hala bu konuda, yani fıtığı olup da çocuk büyütebilen var mı? sorusuna bir cvp olmadığını görünce, bunun bir çözümü olmadığını, yani içimdeki şu anda olmayan ama olabilme ihtimali olan ümitleri de unutmam gerektiğini anladığımda yazmıştım.

Sonraki mesajına sevindim. Ama lütfen okuduğumuz mesajları genelleme yapmadan, iyice anlamadan acımasızca cevaplamayalım. Ben de mesajımda yanlış ifade etmiş olabilirim kendimi tabii.

Herkese ağrısız günler, acil şifalar.:enbuyukkk:

ilk mesajını okuduğumda gerçekten üzüldüm. Çünkü ben bu sitede tarama yapmadan, olabildiğince çok mesaj okumadan yorum yazmıyorum. Kaldı ki ilk defa böyle bir meaj yazmıştım. Yani cevap alamadığımdan bahsetmiştim, ama dikkat edilirse, zaten sonunda da belirtmiştim kimse cevap vermek zorunda değil diye.

O mesajı da duygusal olarak, sağlık sorunlarımdan dolayı, çöktüğüm bir anda, yine belk ibir umut bulurum diye foruma girip, konularıma bakıp, hala bu konuda, yani fıtığı olup da çocuk büyütebilen var mı? sorusuna bir cvp olmadığını görünce, bunun bir çözümü olmadığını, yani içimdeki şu anda olmayan ama olabilme ihtimali olan ümitleri de unutmam gerektiğini anladığımda yazmıştım.

Sonraki mesajına sevindim. Ama lütfen okuduğumuz mesajları genelleme yapmadan, iyice anlamadan acımasızca cevaplamayalım. Ben de mesajımda yanlış ifade etmiş olabilirim kendimi tabii.

Herkese ağrısız günler, acil şifalar.:enbuyukkk:

Merhaba. Hersey konusmakla cozulur. Bir-birimizi anlayabildigimize sevindim.Ben de okudum uzulmustum.Neyse onemli olan anlayabildik.

Keske sorularina cevap verebilsem.Gecmis olsun.

Slm arkadaslar. Bugun tomografi sonuclarin aldim.Malesef S4veS5 fitik ve sinirler sikismis.Malesef amelyat lazim.kotu durumdaymis. Tup bebege de etkisi olurmus.bebis buyuyunce direk sinirlere baski oldugundan o zaman acil amelyat olabilirmis. Amelyattan sonra 1-1.5 ay sonra tup bebege baslayabilirsin dediler.Bu da beni biraz korkuttu.Insallah 10-gun icerisinde amelya olmasi lazim. fitigi var olanlar doktorla mutlaka konustuktan sonra hamile kalin. kendinize dikkat edin. Baska bir doktora danismak istiyorum.Bakalim.Amelyat sinir sistemlerine yapilacak ama fitiga degil. Nasil bir akil verebilirsiniz? 30.03.2008 kadar bu konuyu okumus olsaniz lutfen fikirlerinizi yazin.

10seneden fazla bel fitigi sorunun yasamaktayim. Son 3-4 sene icerisinde biraz fazla hareket olunca sag bacak ve bel kisimda dayanilmaz agrilar olur.doktorlara gittim.daha dogrusu iyi doktor veya hastane lazim-Istanbulda.Senelerce cocuk istedigimizden dolayi once cocuk sonra fitik diyordum.Ama son zamanlari fitik cocuk olmaya etkiliyor mu diyen soru kafamda surekli var... ne yapsam? :çok üzgünüm:

canım çok geçmiş olsun bende 3 yılı aşkın bel fıtığıyım o ağrıları çok ii bilirim geceleri uykudan uyandıran ağrılar benim fıtık olmadan önce kızımın doğumunda belim çok ağrıdı doğum sancıları başlayıp çocuk dağana kadar sürdü hemde öyle şiidetli ağrıydıki anlatamam sana ve doğumdan sonra ara ara yoklamaya başladı bi ağrılar ben önemsemedim taki 6 yıl gecene kadar ve bel fıtığı olduğumu öğrendim benim tahminime göre doğumda oldu ama bel fıtığı varken hamilelik nasıl olur bilmiyorum sanırım epeybi rahatsızlık verir gebelik ilerledikçe tabi bu benim tahminim neyse rabbim cümlesine acil şifa varsin a.s.

canım çok geçmiş olsun bende 3 yılı aşkın bel fıtığıyım o ağrıları çok ii bilirim geceleri uykudan uyandıran ağrılar benim fıtık olmadan önce kızımın doğumunda belim çok ağrıdı doğum sancıları başlayıp çocuk dağana kadar sürdü hemde öyle şiidetli ağrıydıki anlatamam sana ve doğumdan sonra ara ara yoklamaya başladı bi ağrılar ben önemsemedim taki 6 yıl gecene kadar ve bel fıtığı olduğumu öğrendim benim tahminime göre doğumda oldu ama bel fıtığı varken hamilelik nasıl olur bilmiyorum sanırım epeybi rahatsızlık verir gebelik ilerledikçe tabi bu benim tahminim neyse rabbim cümlesine acil şifa varsin a.s.

Merhaba canim oncelikle gecmis olsun diyorum. fitik icin neler yaptin. Sinir zedelenirse tekrar hicbirsekilde yerine getiremiyorlarmis.Bunu bir ogrenin.doktor ne diyor. Suan ilac kullanir misiniz?Allahim yardimci olsun

merhaba arkadaslar nasilsiniz. bana amelyat onerdiler.daha dogrusu yapilmali.fitiktan once sikismis siirleri acmak icin yapilir.dua edin. mutlaka doktoru ihmal edmeyin. gecmis olsun

Nerdesiniz?................................................................................................................................

Slm arkadaslar amelyattan korkuyorum. Ne yapacagimimi bilmiyorum. baska doktora danismak istiyorum. kafam karismis durumda.

Slm arkadaslar amelyattan korkuyorum. Ne yapacagimimi bilmiyorum. baska doktora danismak istiyorum. kafam karismis durumda.

merhaba bence başka doktorada git onlarda ameliyat derse öle ameliyat ol korkma diycem ama bende korkarım bıçak altına yatmaya allah yardımcın olsun geçmiş olsun

merhaba bence başka doktorada git onlarda ameliyat derse öle ameliyat ol korkma diycem ama bende korkarım bıçak altına yatmaya allah yardımcın olsun geçmiş olsun

merhaba nasilsin coktan gorusemedik.sen nasilsin? agrilar var mi? Baska doktorla danisacagim ama kendimi garip hisediyorum.Bu beni korkutuyor. Hersey allahin elinde yeni de korkumu yenemiyorum.Haftaya amelyat dusundukce korkuyorum.
kendine iyi bak

selam bende fıtık sorunu yaşayan biriyim ama evli değilm calışıyorum.6 sene önce yakalanmıştım fıtığa egzersiz ve ağrı kesici iğnelerle 6 yıl iyiydm bu sene yine nüksetti masa başı oturdğm için fazla hareketim yok kilo da aldım eğilp doğrularmlrda çok ağrıyor belim ama benim ileri decerec değilmiş ve ayrıca sağlı sollu 2 tane fıtığım var benim dokt yine egzersiz verdi ve kilo vermem gerekiyo çok zor ve kötü bir durum allah yardım etsin herkese ama kendi elimizde iyi olmak .

Bambuucuyum Slm. Bu aralar yuzmenin fitiga cok guzel etkisi oldugunu doktordan duydum.Onceleri pek onem vermemistim. Zamanin varsa yuzmeye gitmek iyiydi. Ilerlememesi icin elinden geleni yap. Yarin evlendiginde bebek oldugunda zor olur. Suan ele almaya calis.Gesmis olsun

merhabalar bende bişeyler yazmak istedim arkadaşlar dönem dönem hep bel agrılarım olmuştur dr gitiiğimde bir iki kas gevşetici agrı kesici gibi ilaçlarla hep geri gelmişimdir geçen sene mayıs ayında belim o kadar feci ki anlatamm size neyse dr gittim kas agrısıdır dedi bana ben sol bacagımı hareket ettiremiyorum ve kesinlikle çok afedersiniz ama popomun üstüne oturamıyor pozisyondaydım deim ki ay ben bunları çok uzun kullandım emar yazsanız neyse emarımı çektirdim eşim tanıdık bir dr gösterdi filmi aaaaaaa demiş senin hanım nerde büyütmüş bu kadar fıtıgı yanında başka bir beyin cerrahı daha var ikiside birbirini onaylamış fizik tedavi vs kesinlikle sökmez demişler ve bennnnn haziran 15 gibi bel fıtıgından ameliyat masasına yattım inanın çok zor günlerdi kilolu olmak ta çok büyük bir dezavantaj bu arada güzelller çok zor günler yaşadım o günler geçti şükürde ameliyattan sonra dört dörtlük bakım lazım aman düşünenler varsa dikkat edin ben kendime bakamadım hala cefasını çekiyorum yaş 28 iki tane evladım var sorumluluklarım ah ah neyse belimin ağrısı tam olarak geçmedi kızlar geçen yine dr gittim yine emarlar falan ameliyattan sonra yapışmalar oluşmuş o bölgede o da neyse artık kaynamış herhalde neyse ilaç kullanıyorum şu an
bu arada bel fıtıgı çocuk yapmaya engel degil kesinlikle evet biraz zor günler yaşanabilir agırlık binince
ameliyat olanların bir sene yapması yasak diye biliyorum canlarım
başınızı agrııttım ama çok çektim siz siz olunnn dikkat edin kendinize ani hareketlerden çok büyük agırlıklardan kaçın lütfen çok sıkıntı veren bir rahatsızlık herkese sevgiler saglıklı günler

Slm canim. gecmis olsun. Suan nasilsin ilaclari surekli mi aliyorsun? dedigin gibi amelyattan sonra en az 6 ay beklenmeli.benim anlayamadigim da budur.Doktor amelyat sikismis sinirlere yapilacak fitiga degil diyor.ne kadar onemli oldugunu bilemiyorum.baska bir doktora danismak istiyorum. korkuyorum yaptirmasam beklesem kendime dikkat etsem diyorum.1-2 doktora danismadan karar vermeyecegim. Paylastiginiz icin tesekkurler.Kendinize iyi bakin.

Slm arkadaslar! Nasilsiniz. argilar devam ediyor mu? Bugun sevincliyim sukurler olsun baska doktora danistim fitik ve sikismis sinir icin amelyatin geregi olmadigini soyledi. O doktor daha birisyle danisti fikirler ayni. Simdi tup bebege gidebiliriz. Bebek oldugu zaman 2 aydan baslayarak bele bandaj almaliyim. Etkileyecek herseyden uzak durmam gerekir.
1) YUZME FITIK ICIN COK IYI .
2) MASAJ YAPAN UZMAN VARSA( SECERKEN UZMAN OLMASINA DIKKAT ETMEK GEREKIR) MASAJ ALMAK COK IYI.
3) ANI HAREKETLERNEN KACINMALI
4) MANUAL TEREPI-AKAPUNKTIR( IGNE ) KESINLIKLE OLMAS
5) BEBEK OLDUGU ZAMAN 2 AYDAN BASLAYARAK BANDAJ KULLANILMALI (HAMILEYKEN MASAJ YAPAN KISI ILAC YERINE ILAC OLUR EGER ISINI BILIRSE)
6)DOGUM ICIN DOKTORLARA FITIK OLDUGUNU VE HER YONTEMIN IYI GELMEDIGINI BILDIRILMELI
DOKTOR bunlari iyice dikkat edersek hayatimiz boyunca problem olmayacagini soyledi.
Sevindim sizlerle paylasmak istedim. gecmis olsun belki isinize yarar

Slm arkadaslar nasilsiniz.Belki pazartesinden baslayarak masaj alacagim.Fitik icin iyi gelirse haber verecegim.Hepinize gecmis olsun.Fitik icin neler yapiyorsunuz?

Slm arkadaslar. fitik icin masaj yapacak aslinda norolog doktormus 5-ci gun oldu ulasamiyorum. bu doktor fitiga majaji cok iyi yapiyor diyor.Ohhhh ulasamiorum.....

Back