• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bel Fıtık sorunu yaşayanlar neredesiniz?

Merhaba canım, ben 2,5-3 aydır bel fıtığından yatıyorum. İlk gittiğim doktor beni de fizik tedaviye gönderdi, 14 gün fizik tedavi gördüm ve ağrılarım arttı. Sonra başka bir doktora gittim ve bana büyük bir hata yaptığımı söyledi, akut dönemde yani yeni başladığında fizik tedavi hastalığı ilerletebiliyormuş, o çok sonraki adım dedi. Şimdi senin tek yapacağın sırtüstü yatmak. Omurgamda 2 yerde fıtık vardı ve şimdi normale dönmeye başladım. Sadece istirahat et, kas gevşeltici verdiyse doktor onu kullan ve hiç acele etme, geçmesi zaman alıyor. Ben de 2 yönlüydü, hem sağda hem solda, ayağımın üstüne basamaz hale gelmiştim. Birde annemden öğrendiğim kocakarı ilacım var çok basit. Eşin, annen kim yapabilirse sıcak suyu çelik tencereye koyacak, sen uzanacaksın, sıcak suyla havlunun orta kısmını ıslatıp suyunu sıkacak, dayanabileceğin sıcaklıkta beline koyacak, soğumadan diğer bir havluyla devam edecek. 15-20 kez her akşam sabah bunu tekrarlayacaksın sonunda bir kas gevşeltici kremi hafifçe sürecek. Sonunda beline kuru bir havlu sarıp yatacaksın. Gör bak en kısa zamanda ayağa kaldırıyor İnşallah, ama hiç eğilmeyecek, bişey kaldırmayacak hep sırtüstü yatacaksın. Bunları yeni yaşayan biri olarak öneriyorum. İnşallah bana dua edeceksin.

merhaba canim coktan bu yaziyi acamadim. Suan nasilsin.agrilar hala var mi?Doktordan bir sorarmisin sicak kesinlikle yasakmis/Kendine dikkat et. Mutlaka sor. gecmis olsun.Yuzme iyiymis ama sicak hersey zararliymis.haber ver.

valla ister sıcak su koy ister fizige git farketmiyo .ben hepsini denedim.fizigin sonunda degil yürümek yataktan kalkamıyodum.oglumu yatagından alamıyodum.tutuldugumda 1.5 2 ay yatıyodum ben.nasıl bi ızdıraptı bilemezsiniz.düşünün yeni dogum yapmışım oglum 1 aylık ben bi tutuldum çocugumu hep yanıma annem verirdi.hapşırık veya öksürük gelmesin diye allaha yalvarırdım.zor günlerdi çok zor.diyorumya allah kimseye vermesi.afedersiniz tuvalete bile gidemiyodum.üstümü 3 kişi degiştiridi.nasıl bagırıyodum atın beni yere diye amaaannnn bak yine içim burkuldu neler yaşadım ben

annemin de bel fıtığı olduğunu düşünüyorduk beli tutuluyor anıden hareket edemiyordu .meğer bel ağırınca bel fıtığı olmaz mış bel fıtığı nda bacaklar ağırırmış. şey klasik belkıi ama sana şey önerebiliğrim insan kendinin doktoru olur derler ya belin ağrıyorsa oraya bez koyman faydalı olur annem senelerce çekti sonunda kendi ağrısını kendi dindirdi. bel kuyruk sokumu oralar terleyip ,ter kuruyunca kasılıyor ve ağrı yapıyor orayı sıcak tutarak bezle terleterek geçirebilirsiniz her zaman kullanabilmek için fazla belli olmayacak kadar bir bez yerleştirin atlet v.s gibi birşey.

Sevgili ANGELMÜGE;

Ben 10 ay evvel bel fıtığından ameliyat oldum.Ameliyat öncesi çok sıkıntılarım oldu çok zor günler geçirdim sol bacağımı h,issetmez oldum çok uyuşma vardı ve tabii tarifi imkansız korkunç bir ağrı tam beş ay bu böyle devam etti içmadiğim kas gevşetici ilaç sürmediğim kas gevşetici jel kalmadı bir sürü doktora gittim en sonunda mutlaka iyi bir beyin cerrahına gitmem gerektiğini söylediler bana direk sinirlerle alakalı olduğu için en sonunda doğru doktoru buldum yani şimdiki doktorumu ALLAH onun her tuttuğunu altın etsin uzun ömürler versin onun varlığı her ihtiyacım olduğunda var oalcağını bilmek bile bana güven veriyor inan abartmıyorum.Uzatmadan doktoruma gittiğim zaman benden ilk istediği şey bel emarı oldu ve tabi neticede emar sonrası fıtığımın durumu tam olarak belli oldu L4-L5 omurlarında iki adet fıtığım vardı hiç vakit kaybetmeden ameliyat olmam gerektiğini eğer geciktirirsem o bölgede kireçlenme olabileceğini daha sonra ameliyat olsamda kireçlemeden dolayı hiç bir fayda göremeyeceğimi söyledi bana bende onun tüm yol göstermelerinin neticesinde ameliyatımı oldum inan şimdi demir gibiyim laparaskopi yöntemiyle (yani kapalı ameliyat)olduğum için aynı günün akşamı evime döndüm korkunç ızdıraplarla kollarda girdiğim hastaneden gülerek rahatlamış ve en güzeli tek başıma yürüyerek çıktım.Ameliyat sonrası bir hafta biraz dikkatli oluyorsun ondan sonra istediğin işini yapıyorsun istersen tatile git ne istersen yap bu kadar basit anlayacağın.Doktorumun ismi " AYBARS AKKOR " internet siteside var AYBARS AKKOR yazıp google'da aradığın zaman hemen bulursun orada ona ulaşacağın tüm telefonlar ve e-mail adresi de var.Dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. GAZİ YAŞARGİL'in öğrencisi sana tavsiyem ne yap et mutlaka bu doktorla görüş inan pişman olmazsın sihirbaz gibi bir insan ALLAH onun yolunu açık etsin kime tavsiye etsem hayır duasını aldım.Allah sana da acil şfa versin mutlaka Aybars beyle görüş pişman olmazsın çok geçmiş olsun...a.s.

Slm canim seni cok iyi anliyorum. Benim de S4 S5 fitik var. Kapali amelyat hakkinda anlatirmisin? Kac saat suruyor? Bana amelyat diyen doktor acik amelyat en iyisi dedi.Kapali olunca sakincali demisti. Ben de kapali istemistim. Acik amelyatla en az bebek istedigimden dolayi 1 sene bekleyecektim.Hatta 3 ay sonra tup bebege girebilecegimi soylemislerdi. Nasil dedik baska doktorlar aradik. Simdi sizdin yazdiklarinizdan sonra tekrar arastirmalimiyim diyorum. Allah yadimciniz olsun

KIZLAR YARDIM ISTIYORUM BEL FITIGINDAN NASIL KURTULUNUR yTECRUBESI OLAN VAR MI???:utangac:

Slm canim oncelikle gecmis olsun. fitik gecmez sadece dikkat edersen agrilari hafifletirsin. Arkadaslar amelyattan sonra hic agrinin olmadigini yaziyorlar.Demek amelyat cozummis. 10 senedir yasiyorum. Bazen dayanilmaz agrilar olur.Genellikle sukur iyiyim. Benim de kafam karisti. Pazartesinden masaj alacaktim vazgectim. kendine dikkat et.fitigi ilerletmemek lazim.

annemin de bel fıtığı olduğunu düşünüyorduk beli tutuluyor anıden hareket edemiyordu .meğer bel ağırınca bel fıtığı olmaz mış bel fıtığı nda bacaklar ağırırmış. şey klasik belkıi ama sana şey önerebiliğrim insan kendinin doktoru olur derler ya belin ağrıyorsa oraya bez koyman faydalı olur annem senelerce çekti sonunda kendi ağrısını kendi dindirdi. bel kuyruk sokumu oralar terleyip ,ter kuruyunca kasılıyor ve ağrı yapıyor orayı sıcak tutarak bezle terleterek geçirebilirsiniz her zaman kullanabilmek için fazla belli olmayacak kadar bir bez yerleştirin atlet v.s gibi birşey.

Slm canim gecmis olsun.Eger fitik varsa sicak hersey fitigin oldugu yeri genisletir.Iyi gelir diye baslangicta kullaniyorlar sonra kendini belli eder. Mutlaka emar lazim. Fitikta bel agrilsi bacaklara vurur ve agri ilerlemis durumda cok dayanilmas olur. Annenize gecmis olsun

Slm arkadaslar nasilsiniz? agrilar var mi? Arkadaslarin yazdiklarini okudukca benim gittigim doktorlar kendi dalinda yeterli degil mi diye dusunmeye basladim. Birisi amelyatsiz olmas dedi ve acik amelyattan 3 ay sonra tup bebege girebilecegimi soyledi. Baska 2-si amelyat lazim degil dedi ve masaj onerdi. Masaj cok pahali. Yardimi olursa yaptiralim demistik. Bize anlattigi gibi son senelerde masaj yapmaya baslamis. S4S5 fitik var sinirler sikismis nasil basarir? Allaha dua ediyorum.

valla bu iş şakaya gelmez adam gibi bi dr görünün ben 4 tane hastaneye gittim anlamadılar hep oyaladılar.fizikcide bi dünya para verdim .ama fos çıktı.zaten fizikten sonra mahvoldum.eger biraz gecikseydim .felçtim şimdi .zaten kısmi felçlenme başlamış demişti dr ....resmen ucuz yırttım.içimden bi ses git o dr ve fizik uzmanına göster agzına geleni say diyo.bide bana sinir sıkışması diyolardı yok akadar agır degıl geçiririz fos bak çok sinirlendim yine...valla iste kapatsınlar ...yazıyom kartal devlet hastanesinde çalışan cem orhon benim hayatımı kurtardı bütün özeldekilerde hep onu önerdi adam alnında süper vallaaa benden bu kadar kaçtım

Sağol Canim. Bu Fitik Değil, Bel Ağrisi Için Söylüyorum Kas Kasilmasi Yani..gerçekten Ii Geliyor Ama

valla bu iş şakaya gelmez adam gibi bi dr görünün ben 4 tane hastaneye gittim anlamadılar hep oyaladılar.fizikcide bi dünya para verdim .ama fos çıktı.zaten fizikten sonra mahvoldum.eger biraz gecikseydim .felçtim şimdi .zaten kısmi felçlenme başlamış demişti dr ....resmen ucuz yırttım.içimden bi ses git o dr ve fizik uzmanına göster agzına geleni say diyo.bide bana sinir sıkışması diyolardı yok akadar agır degıl geçiririz fos bak çok sinirlendim yine...valla iste kapatsınlar ...yazıyom kartal devlet hastanesinde çalışan cem orhon benim hayatımı kurtardı bütün özeldekilerde hep onu önerdi adam alnında süper vallaaa benden bu kadar kaçtım

Slm canim. Ben suan maf oldum tup bebekle hamile kalabilirsem senelerce bekledim ve fitik etkilerse ne yapacagim diyorum? korkum var.Sinirler sikismissa zaten yuruyemezdim nasil oldu diyorum.Valla herkez kendine gore biri amelyat dedi biri olmas dedi.Suan sasirmis durumdayim.
Ozel msj acamadim.

Slm arkadaslar. ..........................................................................................................................

Slm arkadaslar nasilsiniz. omurgave bel agrilari icin Vitamin B/A/E/C/ ve korotinin cok guzel yarari oldugunu ogrendim. ...................................................................

canım ben şuan yokum başka yerden yazıyorum valla sen bilirsin ama dogum daha çok etkıliyo ben dogum yapana kadar iyiydim ne olduysa ondan sonra oldu .hepinizi öptüm

bel fıtığı günümüzde 10 insandan 9 unun sorunu bu sorundan kurtulmanın tek yolu bence dalında uzman iyi bir dr. bulmak ve ona güvenmek

bel fıtığı günümüzde 10 insandan 9 unun sorunu bu sorundan kurtulmanın tek yolu bence dalında uzman iyi bir dr. bulmak ve ona güvenmek

Slm canim sorunumuz da iyi dr bulamamak. Biri amelyat olmas diyor biri amelyatsiz olmas diyor. En buyuk korkum insallah hamile kalirsam agrilar baslarsa dayanmaya calisirim ama amelyat gerekecek durum ortaya cikarsa nasil olur diyorum.Dr biri mutlaka sorun olacak diyorsa baskasi hayir sorun olmas diyor. Ben de Allaha kendimi emanet ederek tup bebege girmeyi dusunuyorum.

Back