• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bel Fıtık sorunu yaşayanlar neredesiniz?

benim kayınvalidem 2 kere fıtık amaeliyatı oldu.ağır kaldırmıyor.yerdn bişey almıyor.torunlarını bile kucagına alma dedi dr.aman ha kızlar fıtık olma ihtimali yüksk olanlar,aman ha çocuğuz agırsa egilerek alamayın....

benim kayınvalidem 2 kere fıtık amaeliyatı oldu.ağır kaldırmıyor.yerdn bişey almıyor.torunlarını bile kucagına alma dedi dr.aman ha kızlar fıtık olma ihtimali yüksk olanlar,aman ha çocuğuz agırsa egilerek alamayın....

Slm canim.benim cocugum yor.tup bebege hazirlaniyorum bu yuzden cocuga etkisi olup olmadigini ogrenmek maksadiyla konu acmistim. cocuk olunca dikkat etmeliyiz.Aslinda amelyata yol vermemek gerekir. amelyat olduktan sonra dikkat etmeli. Cocuklari oturarak eline alabilir.Fitigi olanlar hicbirsey kaldirilmamali diyen birsey yok.yere dusmus birseyi oturarak alabilir.Ev islerin yapabilirsin ancak agir seyleri kaldirmamak gerekir. 5-8 kg kaldilabilirsin ama iki elinde ayni agirlikla olmali. Amcam amelyat gecirmisti. Kendisi doktor asiri kendine dikkat eden birisi ama amelyati yaptirmasa olmas diyince yaptirdi.Suan cok iyi.Hava degisince az agri olur dayanabilecek agri diyor.Tabii coooook dikkat ediyor bahcesinde her sene duzenlemeyi cicek v.s.kendisi yavas yavas yapiyor. Cocuklari da eline aliyor.Onceleri kosuyordu suan birakti her sabah elleri ve ayaklari ile birseyler yapiyor. Belki insanan insana gore deyisebilir.Hayat dolu birisi.

Slm arkadaslar fitik icin masaji konustum. Hicbir gunu bos degilmis. Insallah haftaya alabilirim. nerdesiniz neler yapiyorsunuz?

benim eşimde belinden çok acı çekmişti dr gitti bel fıtığı başlangıcı dedi ilaç kullandı çok aşırı dikkat etti ve sürekli korse kullandı şimdi ii çok şükürrr

Merhabalar gecmis olsun simdi dikkat etmeli esiniz.fitik tamamiyla gecmiyor.dikkat edersek birsey olmas.etmessek argilar baslar.Aman cokcok dikkat edin.

Slm arkadaslar. fitiklar nasil iyimisiniz? nerdesiniz?

merhaba bende bu konuyu açmak istiyordum ben iki yıl öncede ölümden dönerek amaliyat oldum son anda.benim bir oglumvar .çok zor günler yaşadım ama şimdi allahıma şükürler olsun iyiyim.ben ne masajı nede igne olayını onaylamıyorum. birde fıtık amaliyatından sonra çocuk yapan varmı.

merhaba ben iki yıl önce amaliyat oldum..zor günler yaşadım.bir oglumvar.ama ben kardeşi olsun istiyorum.ameliyat olduktan sonra çocuk yapan varmı:uhm::uh:uhm:m:

merhaba ben iki yıl önce amaliyat oldum..zor günler yaşadım.bir oglumvar.ama ben kardeşi olsun istiyorum.ameliyat olduktan sonra çocuk yapan varmı:uhm::uh:uhm:m:

Slm amelyattan sonra 1-sene beklemek gerekir.Cocuk sahibi olanlar var. Ama hamileligin 2-ci ayindan baslayarak bel destekleyici bandaj giymeli ve agri olunca fitik icin masaj yapanlar var ilac yerine onlar yardim eder. 2 sene gesmis olsa doktorun tavsiyesin dinlemelisiniz.Gecmis olsun.

sagol canım ama ne geldiyse başıma masaj ve ignelerden geldi.aslında korkuyorum biraz ondan merak ettim..

sagol canım ama ne geldiyse başıma masaj ve ignelerden geldi.aslında korkuyorum biraz ondan merak ettim..

Slm canim fitik varken igne kesinlikte olmas neye doktor bunu soylemedi/En azindan neler yapabilecegini anlatmasi lazimdi/ Doktorun igne vermis doktor ise canim degistir. Masaji tomogtafi veya filme bakarak yapmasi lazim.Bilen insan masaj lazim olup olmadigini hemen anlar. Pazartesinden baslayarak masaj aliyoruz. Bakalim insallah iyi gelirse hemen haber verecegim. Sonra bir arkadasimiz sicak havlu hakkinda yazmisti.kesilikte olmas. Masaj veren doktor 2 doktoru cagirdi 3 birarada mutlaka masaj ve yuzme demisti. Allah yardimcin olsun.

Canim Onlarin Sonunda Ben Ameliyat Oldu .o Yüzden Dedim Sakinin Igneden Diye.. Yaktilar Beni Felç Başlamişti.allahtan Oglumun Doktoru Bakti Hiç Iyi Degilim Ben Kendi Tanidigina Yönlendirdi Hemen Yatirdilar Oglumu 11 Aylikti Pat Diye Sütten Kestim Bide 2 Ay Yattim Sorma Başima Gelenlerii

Slm canim cok uzuldum. gecmis olsun.Suan nasilsin? Ignenin kesinlikle olmadigini biliyorum. Ama masaj yaptiranlar ilac yerine gider diyorlar. Ben pazartesiden baslayacagim.Parasi vaaaaaa. Simdi dusunuyorum. Insallah hayirlisi .Allah yardimcin olsun.

seninde canım çokillet bişeyfıtık. ah o agrılar resmsn insanı bezdiriyo...allah şifasını versin sanada istediklerin olur inşallah ben kurtuldum rahatım

seninde canım çokillet bişeyfıtık. ah o agrılar resmsn insanı bezdiriyo...allah şifasını versin sanada istediklerin olur inşallah ben kurtuldum rahatım

deryacım benim anneannem belfıtığından ameliyat oldu
iyileşme süreci çok uzun sürüyormuş, bayramdan önce olmuştu ama hala hafif ağrıları var ama günden güne ağrıları hafifliyor, sende de oldu mu öğle, iyileşmen uzun sürdü mü? bu arada anneannem açık ameliyat oldu (mikrocerrahi değildi)

Slm arkadaslar bu mikrocerrahi fitik icin iyi bir amelyat olmadigini soyledi en dogrusu acik normal amelyat cunku herseyi net gozle gorerek dokunarak yapilir dedi doktor ben de mikrocerrahi istemistim.Sasirdim niye oyle dedi? Allahtan amelyata gerek yok dediginde cok sevindim.

Slm canim agrilaninin olmamasi sevindirici .Demek aciyla kivranmaktansa amelyat iyi mi acaba. Ben zaten senelerdir cocuk icin ugrasiyordum sonra fitik agrisi eklendi.maf olmustum.Allahtan suan iyi. Gecmis olsun.

deryacım benim anneannem belfıtığından ameliyat oldu
iyileşme süreci çok uzun sürüyormuş, bayramdan önce olmuştu ama hala hafif ağrıları var ama günden güne ağrıları hafifliyor, sende de oldu mu öğle, iyileşmen uzun sürdü mü? bu arada anneannem açık ameliyat oldu (mikrocerrahi değildi)
canım bende açık oldum 2 yıl olacak temmuzda ilk zamanlarda agrıların oluyo.harekette kısıtlamalar oluyor.başlarda agrılar yogun ama 5 ay sonra azalıyor.1 yıl sonra hiç bişey kalmıyor .ama ameliyattan sonra çok dikkat etmek lazım.benim ameliyat biraz agır geçti.çünkü bende iki tane vardı ve biri patlamış sinirlerle akraba olmuş .sırnaşık şeybirde yeri önemli benim mesela tam kuyruk sokumunda ordaki zor oldu.ama allahıma şükürler olsun kurtuldum.birde doktor çok ama çok önemli ben doktoruma hergün dua ediyorum.bu yaz yine kontrole gitcem.bakalım bebiş için müsaitmiyim diye:sm_confused:kendinize çok iyi bakın öptüma.s.

canım bende açık oldum 2 yıl olacak temmuzda ilk zamanlarda agrıların oluyo.harekette kısıtlamalar oluyor.başlarda agrılar yogun ama 5 ay sonra azalıyor.1 yıl sonra hiç bişey kalmıyor .ama ameliyattan sonra çok dikkat etmek lazım.benim ameliyat biraz agır geçti.çünkü bende iki tane vardı ve biri patlamış sinirlerle akraba olmuş .sırnaşık şeybirde yeri önemli benim mesela tam kuyruk sokumunda ordaki zor oldu.ama allahıma şükürler olsun kurtuldum.birde doktor çok ama çok önemli ben doktoruma hergün dua ediyorum.bu yaz yine kontrole gitcem.bakalım bebiş için müsaitmiyim diye:sm_confused:kendinize çok iyi bakın öptüma.s.

Slm 1 sene sonra birsey kalmamasi ne kadar iyi. Ben sanki zamanla ve havalar degisince etkisi var diye hatirliyordum. Benim de S4 -S5 te ve sinirler sikismis demisti. baska doktor normal dedi. Ev Islerini (temizligi ) yapinca o gunden baslayarak en az 4-5 gun maf oluyorum.Suan tup bebek deyince artik cok dikkat etmeye basladim. Zor birsey. Canim Istanbulda tavsiye edebilecegin guvenli doktor biliyormusun? gecmis olsun

valla benim gözü kapalı söylüycem biri var istersen özel msn den mesajlaşalım. konusunda uzman mail adresimi yazıyımmı

Back