• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bel Fıtık sorunu yaşayanlar neredesiniz?

önriniz için tesekkur ederım :)
Arkadaşlar yıllarca çekdim ben bu hastalıgı,fizik terapiden tutunda ,ilaölara vs kadar her yolu denedim evet bu tedaviler sadece belli bir süre beni idare etti ama daha sonra tekrar ortaya cıktı.Velhasıl bu rahatsızlıgın bacakda güç kaybına neden olmayı basladıgı andan itibaren yapabileceğiniz pek birşey kalmıyor.Verilen ilaçların hepsi aynı agrı kesici ,kas gevşetici.Cok agrılarda da iğneleri ama sonuç 2 ay sonra aynı
Gelelim kesin çözüme ameliyat ama kime olacaksınız işin ehline ,yoksa arka arkaya ameliyat olursunuz vw daha beter bir hale gelirsiniz.
Size bu konuda verecegim tek isim Ege ün.Nöroşiroji ana bilim dalı bşk.Prof.DR.MEHMET ZİLELİ .Kendisi izmirde ve dünyanın sayılı branşında daki uzmanlarından 1 tanesi.2,5 yıl oldu ameliyat olalı.Tek bir agrı kesici içmemekle birlikde ameliyatın ertesi günü antalyaya 15 gün sonrada işime başladım.Eğer bu rahatsızlıgı yasıyorsanınz ve ameliyatlık duruma gelmişseniz tek adres.

istanbulda tavsiye ettiğiniz bir doktor var mı ? acaba :5: bu illeti 1 senedir çekiyorum bıktım artık ve daha 25 yaşındayım ameliyat olup rahatlamak istiyorum

bir senelik bir fıtıksa belki yüzme ve egzersizlerle beliniz rahatlayabilir. Genelde ameliyatlar benim gibi 10 seneye yakındır çekenlere tavsiye ederim.

bugün annemi şiddetli bel ve bacak ağrısıyla hastaneye götürdüm. yürüyemiyordu bile :( röntgen çekildi ve doktor bel kayması olduğunu söyledi. en kısa zamanda beyin ve sinir cerrahına gidin dedi. '' ya ameliyat yada fizik tedavi olur '' dedi. devlet hastanesinde acil doktoruydu sadece bu kadarını söyledi ve ağrıları için iğne verdi. annem iğneden sonra şimdi biraz daha iyi. ben bel kayması die bişey hi duymamıştım bilen var mı? bel fıtığıyla aynı şey midir. tedavisi nasıl olru çok moralim bozuk yaa :((

bende de 2 tane bel fıtıgı var. özellikle kışın çok hastalandım ve sonuncusun da ölüyorum zannettım agrıdan wc ye falan gıdemedım o derece kötuydum ..şuan ayaktayım ama agrılarım bazen ayaklarıma vuruyor cok ayakta kalırsam...bizim ailede bıraz genetık olmayan yok halam aylarca yattı doktor amelıyat rısklı dedı...velhasıl adana da bi adam var. bı karısım yapıyormus 3 gun belınızde kalıyormus dah sonra elıyle masaj yaparak tedavı edıyormuş,halam ben iyi olduysam herkes ii olur dıyor.ben korktugum ıcın gidemıyorum. bıraz agrı oluyormus çunku yaparken.....Türkıyenın heryerınden ınsanlar gelıyormus bu adama.belkı ilgilenen olur dıye söyledım.adana da yalnız...

kukacım, kimseyi korkutmak istemem. Ben kendimde bu güveni göremiyorum sadece. Ama forumda gördüğüm kadarıyla fıtığı olan anneler var. Onlar buradan tecrübelerini paylaşırsa hepimiz için daha aydınlatıcı olur diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun. Inşallah kistten ömür boyu kurtulmuş olursun!a.s.

merhabalar ben 4-5 sene önce bel fıtığı oldum 2 yerimde doktor başlangıç dedi ağrı kesici hap ve krem verdi dikkat edeceksin dedi bununla yaşamayı öğreneceksind edi yerden bişey alırken eğilip alacaksın uzaktan bişey almıcaksın iyice yaklaşıp bele yükü en aza indireceksin iki koluna eşit ağırlık alacaksın çok ayakta kalmıcaksın dedi egzersiz verdi onlara dikka tetttikten sonra hiçbi sorun yok sezeryanla 2 doğum yaptım çocuklarmın arası 18 ay çok şükür eşiminde yardımalrıyla şimdi kızım 3 oğlum 5 yaşında hiç sıkıntı yapmayın dikkat ederseniz bi sorun yok

benim fıtığım, kaymış diskim ve dejenerasyonlarım yeni teşhis edildi ve fizik tedavinin 6.günündeyim ancak henüz bir iyileşmem bulunmuyor.

İnternette ozon tedavisi diye birşey okudum, bu konuda bilgisi olan bulunuyor mu?

istanbulda tavsiye ettiğiniz bir doktor var mı ? acaba :5: bu illeti 1 senedir çekiyorum bıktım artık ve daha 25 yaşındayım ameliyat olup rahatlamak istiyorum

canım bende 25 yaşımda (geçen şubat) ameliyat oldum bel fıtığından.
18 yaşımdan beri çekiyordum. Fiziktedavi gördüm defalarca fakat ne kadar dikkat ettiysemde ters bir hareket ardından günlerce yatıyordum.
En son 2011 Şubatta ağrılarım bir türlü dinmedi..ağrı kesici iğneler,sıcaklar, kremler vs. MR çektirdiğimde fıtığımın artık yırtıldığını söylediler. Fakat doktorum gençsin dedi şiddetli ağrım da yoktu ameliyat olmamı önermedi..aradan bir 3-4 gün geçti çizmemi giyim derken kalçama bir ağrı girdi..ve o ağrı bir hafta boyu sürdü 24 saat vardı. Gündüz gece uyuyamadım,yanma uyuşma kramp herşey o 5 günde ilerledi..ayak tabanım hissetmez hale geldi.
Ameliyat olmaktan da korktum,ama o ağrı dayanılcak bir ağrı da değildi.
Yeditepe Üni hastanesinde Dr. Başar Atalay'a ameliyat oldum.Sanada tavsiye ederim..6 ay sonra kontrole bile gittiğimde beni hatırladı :)

canım bende 25 yaşımda (geçen şubat) ameliyat oldum bel fıtığından.
18 yaşımdan beri çekiyordum. Fiziktedavi gördüm defalarca fakat ne kadar dikkat ettiysemde ters bir hareket ardından günlerce yatıyordum.
En son 2011 Şubatta ağrılarım bir türlü dinmedi..ağrı kesici iğneler,sıcaklar, kremler vs. MR çektirdiğimde fıtığımın artık yırtıldığını söylediler. Fakat doktorum gençsin dedi şiddetli ağrım da yoktu ameliyat olmamı önermedi..aradan bir 3-4 gün geçti çizmemi giyim derken kalçama bir ağrı girdi..ve o ağrı bir hafta boyu sürdü 24 saat vardı. Gündüz gece uyuyamadım,yanma uyuşma kramp herşey o 5 günde ilerledi..ayak tabanım hissetmez hale geldi.
Ameliyat olmaktan da korktum,ama o ağrı dayanılcak bir ağrı da değildi.
Yeditepe Üni hastanesinde Dr. Başar Atalay'a ameliyat oldum.Sanada tavsiye ederim..6 ay sonra kontrole bile gittiğimde beni hatırladı :)

Peki ameliyattan sonra ağrıların tamamen geçitimi ve eskı haline dönebildinmi son durumun nedir vidasını normalmi ameliyat oldun

bende 18 yaşımdan beri çekiyorum,8 sene oldu:(
yılda 1 kez fizik tedavi iyi geliyor ama Allah kimseye vermesin sürekli ağrıyor.
ameliyat dışında lazerli tedavi falan olan var mı aranızda.

Peki ameliyattan sonra ağrıların tamamen geçitimi ve eskı haline dönebildinmi son durumun nedir vidasını normalmi ameliyat oldun

Şubat 2011 de oldum ve şuana kadar hiç bel tutukluğum olmadı. Ben mikrodisketomi oldum,dikiş bile atılmadı,45 dk sürdü ameliyatım. Ameliyat ertesi yürümeye başladım. Gayet iyiyim şuanda :)

bende de 2 tane bel fıtıgı var. özellikle kışın çok hastalandım ve sonuncusun da ölüyorum zannettım agrıdan wc ye falan gıdemedım o derece kötuydum ..şuan ayaktayım ama agrılarım bazen ayaklarıma vuruyor cok ayakta kalırsam...bizim ailede bıraz genetık olmayan yok halam aylarca yattı doktor amelıyat rısklı dedı...velhasıl adana da bi adam var. bı karısım yapıyormus 3 gun belınızde kalıyormus dah sonra elıyle masaj yaparak tedavı edıyormuş,halam ben iyi olduysam herkes ii olur dıyor.ben korktugum ıcın gidemıyorum. bıraz agrı oluyormus çunku yaparken.....Türkıyenın heryerınden ınsanlar gelıyormus bu adama.belkı ilgilenen olur dıye söyledım.adana da yalnız...

adanada nerde ve ismi ne acaba

adanada nerde ve ismi ne acaba

cnm hastaneler caddesinin ordaymış benı bu bayramda eşim götürecekti ben gitmedim...tatil dönüşü yıne hastalandım şuan belim ağrıyor...eğer gidersen halama sorarım...aamın adı mustafaymış

cnm hastaneler caddesinin ordaymış benı bu bayramda eşim götürecekti ben gitmedim...tatil dönüşü yıne hastalandım şuan belim ağrıyor...eğer gidersen halama sorarım...aamın adı mustafaymış

geçmiş olsun. hastaneler durağının orda herhangi bir masaj salonu falanmı yoksa evindemi. bana net bi bilgi edinebilirmisin ad soyad gibi

selam arkadaşlar ben bursada yaşıyorum 16 senedır bel fıtığım var doğumdan kaldı bundan 10 sene önce gıtmıştım doktora belfıtığı başlangıcı demıştı doktor ağrıları vardı ama bu kadar deyıldı son 25 gundur gündüz birşey yok sadece zorlarsan acıyor belim ama gece yattığım zaman o ne acı yarabbim sağa sola bıle dönemıyorum belden aşşağım tutmuyor eşim cevırıyor sabah yataktan eşımın yada oğlumun yardımı ıle kalkabılıyorum oturduğum zaman sankı kemığım kırılmış belıme batıyor ayaktayken bır şey yok ama oturduğum ve yattığım zaman kalkamıyorum sağa sola dönemıyorum ve müthiş tarifsiz bır acı bacaklarımda cok ağrıyor sankı yatınca kan dolaşımım duruyor cektığım acıyı tarıf etmem ımkansız amelıyattan ve emardan cok korkuyorum panıkatağım var sırıf sabırla gecsın dıye beklıyorum ama dahada kötuye gıdıyor bursada yaşayan arkadaşlar bana bu konuda uzman güvenılır bır doktor tavsıye edebılırlermı şimdiden teşekkür ederim....

2 yıldır bel fıtığından dolayı çok ciddi sıkıntılar yaşıyorum.sabah 8 akşam 5 çalışınca da uzanma ve sürekli oturmama gibi bi lüksüm yok..geçen sene fizik tedavi görmeme rağmen her hangi bir gelişme göremedim..sadece belimdeki kas sıkışması birazcık yuumuşadı ama fıtığa bi çare bulamadım.ilaçlar anlık çare :/ bu aralar yeni bir tedavi öğrendim. "hiyatüs sakralis iğne tekniği" ile fıtığı parçalıyorlarmış. duyan ve uygulatan herhangi bir hastadaşım varsa ve bilgilendirirse beni çok mutlu olacağım :/

Son düzenleme:
hayırlı uğurlu olsun artık benim de nur topu gibi bir bel fıtığım var, ben ciddiye almazdım, bel fıtığım var diyenleri hasta gözü ile görmezdim nedense, ama insan başa gelince anlıyor ki çok zor bir dertmiş, 2 haftadır ne eziyet çekiyorum ne eziyet, ne gecem var ne gündüzüm, hiç bir yere sığamıyorum, otursam rahat edemiyorum, ayakta dursam olmuyor, yatsam uzansam olmuyor, beyin ve sinir cerrahiye gittim, adam sadece 3 iğneyle geçiştirdi, kendimce jel sürüp sıcak su torbası ile destekliyorum, iyi gelir diyorlar, gerçektne de sıcak su torbasını koyduğumd arahatlıyorum, bu dert kendi kendine geçer mi böyle acaba=? napcam ben? sıcak su vejel le acı çekmeye devaö mı etcem?

iyi günler arkadaşlar. ben henüz 23 yaşındayım ve ne yazık ki bende de bel fıtığı var. bundan 2 ay önce falan çok şiddetli ağrılar yaşıyordum ama bacağıma falan yayılmıyordu ve son bi kaç haftadır kalçama ve bacağıma yayıldı iyice. mr sonucumda l5-s1 seviyede 3. derece fıtık vardı. gerçekten zormuş. yere bişey düşürsem eğilemiyorum, yataktan tam dönerek zor kalkıyorum. bi yere uzanamıyorum. bişey almak için yerimden kalkmam bile kaç dk sürüyo ve kendinizi daha bu yaşta böyle olunca aciz hissediyosunuz. çok şükür ilaçla ağrısı geçiyor ama sürekli kullanmak da istemiyorum. bu hafta fizik tedaviye gidicem inşallah iyi gelir. ama açıkçası ancak ameliyat kesin çözüm gibi duruyor. ama ameliyat olunca da tam geçmeme olasılığı var yine de kaybedecek bişeyiniz olmayınca kendinizi bu fikre alıştırıyorsunuz. henüz okulum bitmedi ilerde hamilelik vb durumlar olduğu zaman iyice çıkmaza giricem diye korkuyorum. bildiği iyi bir doktor olan var mı? izmir eskişehir veya ankara'da olursa çok daha mutlu olurum. tavsiyelerinizi bekliyorum. bu sorunu çeken ve ameliyatla düzelen de çok duydum. inşallah hepimiz acil şifalar buluruz..

merhaba
malesef benim annemde bel fıtığı ve bel kayması var ameliyat olması gerekiyor artık yürüyemiyor psikolojisi bozuldu istanbulda tavsiye edeceğiniz bir doktor var mı yardımcı olursanız çok sevinirim annemin bu durumu beni de çok yıprattı...

Back