• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bel Fıtık sorunu yaşayanlar neredesiniz?

hepinize çok geçmiş olsun.yazılan mesajları tek tek okuymadım(en kısa zmanda okuyacağım)

aranızda bel kemiği eğriliği şikayeti olan var mı? varsa doktorunuz size ne önerdi.

benim komşumda bu rahatsızlık var ve doktor sadece fizik tedavi öneriyor,ama hiçbir faydası olmuyor.

slm belimde 11aydır geçmiyen bıçak gibi saplanma var yarın doktora gidicem aglıyom kalkamıyom yerimden sol tarafım bacagımı kasıyo arada inş fıtık degildir möinik bebegim var bütün gün kucagımda onu bile bazen zor taşıyom hesap edin agrımı yatsam kalkamıyom kalksam yatamıyom üstüneee

musyas çok geçmiş olsun.
11 ay çok uzun bir zman.bayağı ihmal etmişsin.
umarım iyileşirsin.

kızlar geçmiş olsun ya
inşallah en kısa zamanda iyileşirsiniz

benim annemdede bel fıtığı çıktı
fizik tedaviye gitti iki hafta
beli şimdilik iyi
uzun süre ayakta durmassa tabi
ama bu seferde topuğuna vurdu ağrı

bel fıtığı olupta ağrısı ayak topuğuna vuran var mı aranızda???

kızlar geçmiş olsun ya

beli şimdilik iyi

çok geçmiş olsun.benim eşimde de var,am böyle bir sorunu olmadı,bence doktoruna sorun.

kızlar geçmiş olsun ya

beli şimdilik iyi

iyi akşamlar
bende de bel fıtığı var ve ne kadar zor olduğunu iyi bilirim.inanın yürümeye başladığım anda sağ ayağımdan ayak bileğime kadar kasarak ağrı oluyor 10 adımı zor atıyorum.fizik tedavisi yaptırdım ama 2 ay biraz azaldı şimdi tekrar başladı......

canım çok ayakta durmamak gerekiyormuş
en önemlisi bu aslında
ama mecbur işte bayan olunca nereye kadar
bide annem günde 3 kere hareket yapıyor
doktor fizik tedaviden sonra ağrı topuğa vurabilir demiş
canım senin yaşın kaç?

Arkadaşlar bir kaç şey okudum topikte doktorumun bana anlattığı tavsiyeleri yazmak istedim....

Fizik tedaviye gittikten sonra hiç bir şey yapmazsak hayatımızda maalesef %90 tekrar eder ağrılı dönem dedi....

Bel ve karın kaslarımızı muhakkakk ama muhakkak güçlendirmeliymişiz../ özellikle bayanlar). Akisi halde imkansız dedi bunu sık sık tekrarlamaması... :sinifsinif:

Bu hareketlerin dışında bacaklarımızı, belimizi ,sırtımızı bol bol esneme hareketleriyle rahatlatmalıymışız.. ..

Doğru eğilme, yatma, yataktan kalkma, mutfakta yüksek raflara uzanmama... gibi temel önlemleri sayma gereği bile duymadım...

Ama bura kilit nokta DEVAMLILIK....1 ay durmadan yapıp sonra bırakmanın hiç bir faydası olmadığını ben bizzat yaşadım..

cok gecmıs olsun herkeze..
bendede ıkı yıldr bel fıtıgı sorunu var..bıkacgundr yataktan zor kalkıyorum..dun cok az yurudum...ınanın gulerken bıle zorlandım.markete gırrken bı basamagı zor cıktım.
suan sag kasıgıma baskı yapıo...allah kımseye bel agrısı vermesın cok zor..ama hareketlerıde yapmıorum..ve fızık tedavı gormedım henuz ılac tedavısıyle ıyılesıyorum allaha sukur

selam arkadaşlar hepinize geçmiş olsun..bu konuyla ilgili izmir de doktor bilgisi olan var mı?cevap yazarsanız sevinirim

kızlar babam fıtık amelyatı olacak istanbulda uygun fiyata en iyi doktor hangisi sizce?
(uygun fiyatlı olması şart değil gerçekten tavsiye ettiğiniz doktor-hastahaneleri de söyleyin lütfen)

yada memnun kalmadığınız doktor-hastahane varmı ona göre gitmeyelim

.............arkadaşlar ben bugün bi kanalda dinledim.fıtık felce neden olabiliyomuş.hiç böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?Aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba canım,ben geçen sene bel fıtığından ameliyat oldum ( mikrodiskektomi yöntemi ile ) çok şükür iyiyim şimdi , eğer birşey sormak isterseniz cevap verebilirim. Geçmiş olsun.
Sevgiler
meraba öncelikle benim nişanlımda bel fıtığı olmuş askerde bacakları uyusuyomus bu normal mı bırde askerde ya cok dınlenemıyo ılerler dıye korkuyorum felç gıbı bır durum olmaz degılmı?eyvahedigeldismile

Son düzenleyen: Moderatör:
benimde annemde bel fıtığı vardı ne kadar zor olduğunu bilirim 1 ay yatmıştı sonra ankara bayındır hastanesine gitti ameliyat olmak için ama ameliyat etmediler gerek yok sana dediler ve fizik tedavi yapıp hareket öğrettiler sonra kilolarından kurtulmasını söylediler günde 1 saat yürümesini önerdiler annem hepsine harfiyen uydu ve Allah şükür kurtuldu ama yinede hep dikkat etmek zorunda yanlış hareketler yapmaması lazım

bu sorunu yaşayan arkadaşlar,

hangi fizik tedavi uzm.na gittiniz,önerir misiniz?

teşekkürler.

Son düzenleme:
bende de bel fıtığı tanısı konulmuştu bel ağrısından duramıyordum( 6 ayönce)doktor ilaç verdi düzeldim ama şimdi yine ağrım var yatakta ağrıdan dolayı yatamıyorum tekrar görünmek istiyorum iyi doktor tavsiye edebilirmisiniz arkadaşlar

hepsini simdilik okumadim..kizlar bende egilip kalkiyorum bir is yaparken ve belimde yumruk gibi bisey oluyor sanki,kambur kaliyorum.agrim oluyor..fitik belirtisi mi bu.?

ben 22 yaşında oldum,3 ay yatalak kaldım,30 geçtim,doktor bana en iyi tedavı yüzme ve yürüme dedi,kar kış sol ayağım elimde,iki gözüm iki çeşme yüzdüm,yürdüm,duayıda unutmayacağız,ama çok şükür,iyi oldum,doktor bile ınanamadı,6 yerden bırde var,kuruk sokumundan sırtıma kadar,
bu konu ile ilgili 2 kıtap okdum,egsesizlerımı yaptım,doktor dediki bu sneın arkadaşın ona iyi bak,sana iyi davranır,kötü bakarsan kötürüm olursun,ve ben kendıme çok iyi bakıyorum,oturma,kalkma,eğilme,giyinme,yatış posizyonu,arada sınırlenırsem bıraz vuruyor,ama onun harıcı çok şükür çok iyiyim,tek tedavısı var,inat etmeyın kendınızı sevın,değer verin,doktor kaldırmayacalsın ağır diyorsa,kaldırmayacaksın,bizim kadınlarımız yapmıyor,,

Back