• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekliyorum

hello_kitty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2010
80
2
36
İstanbul
Herkese Merhaba. Ben de burda kendi hikayemi anlatmak istiyorum. Direk uzatmadan konuya girmek istiyorum.

1,5 sene önce nişanlımla tanıştık. Herşey muhteşem başladı. Askere gitti kısa dönem. Sabırla bekledim, o dönem bile çok güzel geçti. Sonra geldi, iş aramalar vs... Bir an önce evlenmek istiyordu. Aşkım bir an önce evlenmeliyiz derdi. Ancak tam o dönemlerde ben iş için yurt dışındayken , bir iş teklifi almış ve bu teklifi kabul etmiş. Bu işte şu ; 1 seneliğine bir şirketin temsilcisi olarak Kahire ' ye gidecek ve bu teklifi kabul etmiş. Döndüğüm zaman anlattığında şok oldum. Böylesine önemli bir kararı bensiz vermiş, beni düşünmemiş gibi geldi. Ona bir mektup yazıp, ondan ayrıldım. 1 hafta ayrılık çok zor geldi. İkimizde dayanamadık, barıştık. Ne yöne gittiğimi bilmeden , sadece onla geçmesini istiyordum günlerimin. Bu konu hakkında uzun uzun konuştuk. İkimizin geleceği için böyle bir karar aldığını , bana sorarsa kabul etmemesini sağlayacağımı söyledi. İlerde iyi bir kariyer, yüksek bir maaş için, geleceğimiz için yaptım dedi. 1 sene 1,5 sene sonrada evleniriz dedi. İşi çok iyi sonra sonra benimde kafama yattı, destekledim onu. Nasılsa evlensekte , biranda olmayacak Türkiye ' ye sık sık gidip - gelecek bu sürecide atlatırız hayırlsıyla 2011 yaza evleniriz , o da dönmüş olur diye düşündüm.

Herşey çok güzel devam etti. Yılbaşında resmi olarak bana evlenme teklif etti, sözlendik kendi aramızda. Sonra tutturdu sen de gel diye. Evlenelim işini bırak gel diye. ısrarla benden cevap istedi. Evlendiğimizde benle gelir misin diye. Cevap veremedim bu ağır tartışmalarımıza neden oldu. Sonra tamam dedim. Mayısta kendisi Kahire ' ye gitti. Haziran sonu geldi. Temmuzda nişan yaptık. Bu esnada Kahire ' ye gitmem konusunda fikrini değiştirdi. Orda benim yapamayacağımı söyledi. Şartlar burdakinden çok farklı ben bile yaşamakta zorluk çekiyorum , sen hiç yapamazsn ne yapacaksın burda iş yok güç yok senin için dedi. Ama kendisi çok azimli bu işi bitirmeden geri dönmez biliyorum.

Uzun lafın kısası geçenlerde konuştuk. Bu işi 1,5 sene hatta 2 sene uzayabilirmiş. Ekim 2011 ' e düğün düşünüyormuş. Ekim den önce olmazmış. 2 seneyede uzarsa 5-6 ay ayrı kalırız sen sık sık gelirsin ben sık sık gelirim diyor. Bir bekleyiş içindeyim ne olacağını ben de bilmiyorum. Bazen yine diyor evlensek Kahire ' ye gelsen diye. İşimi gücümü bırakıp başka yere gitmek kolay sanki. Yani ya herşeyi bırakıp gideceğim oraya ya da burda bekleyeceğim. Eşim dostum , kuzenlerim , arkadaşlarım evlendi hep. Çoğu kucağına bebek bile aldı.

Bizimkiside; gelecek, kariyer, seni rahat yaşatmam lazım diyor. İlerde çocuklarımız için diyor. Doğru ama ben ne kadar bekleyeceğim bilmiyorum. Hayatımızı erteliyoruz. Onu çok özlüyorum :(

evlilik acele verilcek bi karar değil
öncelikle sen karşındakinden emin misin? bu çok önemli
yani bir ömür geçireceğin insan o mu?
bu iş geçici mi bu arada ya evlenince de böyle yurtdışına gitmeye kalkarsa?

İş geçici. Proje bazlı sayılır. Belli bir satış graifiği yakaladıktan sonra ordan bir yöneticiye devredip gelecek. Söylediğine göre amacı bir şirketten müdür olarak işe girmek ve İzmitte yaşamayı istiyor. Yurt dışı hayali pek yok. Mısır ' ı da sevmedi zaten. Sadece bu işi başarmak istiyor , onun için çabalıyor.

Evlenmek istediğim insanda o. Yanlızca benimde delidamarım var. Bıçak kemiğe dayanırsa kendimden korkarım.

aha yine benim derdimden ..biz nereye kadar beklicez ya..ama başlarda o evlenmek istiyordu sanırım şimdi evlilik yaklaştıkça uzatmaya çalışıyor evliliği..öle değilmi cnm

Ya uzatmaya çalışıyor demekte yalan olur. İkimizinde yaşı küçük değil. Ben 28 o 31 yaşında. Hemen evlenelim istersen diyor ama seni burda bırakmam o zaman diyor. Yanıma gelirsen hemen evlenelim. Gelmeyeceksen bekleyelim ben temelli döndüğümde evlenelim diyor. Yani nişanlandık biz resmi olarak. Uzatmak istese nişan olmazdı ama bir esneklik söz konusu tabi ona da elde olmayan nedenlerden dolayı diyorum.

2 ay önce arkadaşımızın düğününe gittik onunla. 1 ay sonrada kuzenimin düğünü oldu. 3 hafta öncede başka bir arkadaşımızın düğünü oldu. Benimde olacak mı acaba diye düşünmeye başladım :)

Ya uzatmaya çalışıyor demekte yalan olur. İkimizinde yaşı küçük değil. Ben 28 o 31 yaşında. Hemen evlenelim istersen diyor ama seni burda bırakmam o zaman diyor. Yanıma gelirsen hemen evlenelim. Gelmeyeceksen bekleyelim ben temelli döndüğümde evlenelim diyor. Yani nişanlandık biz resmi olarak. Uzatmak istese nişan olmazdı ama bir esneklik söz konusu tabi ona da elde olmayan nedenlerden dolayı diyorum.

2 ay önce arkadaşımızın düğününe gittik onunla. 1 ay sonrada kuzenimin düğünü oldu. 3 hafta öncede başka bir arkadaşımızın düğünü oldu. Benimde olacak mı acaba diye düşünmeye başladım :)

anladım cnm sizin dert başkaymış pardon..aman ya çek git evlen:(bu işler uzatmaya gelmior.sora benim gibi basbağar bağırırsın nezaman evlencem die

anladım cnm sizin dert başkaymış pardon..aman ya çek git evlen:(bu işler uzatmaya gelmior.sora benim gibi basbağar bağırırsın nezaman evlencem die

Yok bugün gitsem , hemen evlenir. Ama ben annemle yaşıyorum, başka kardeşim yok. O bakımdan biraz zor işte. Tek çocuk olmanın zorluğu işte. :) Hem yurt dışında yaşamın ne olduğunu biliyorum. Çok çok zor. Hele Arap ülkesinde.

Hayırdır senin sorun ne ? İnşallah düzelir seninkide. Allah yardımcın olsun

Yok bugün gitsem , hemen evlenir. Ama ben annemle yaşıyorum, başka kardeşim yok. O bakımdan biraz zor işte. Tek çocuk olmanın zorluğu işte. :) Hem yurt dışında yaşamın ne olduğunu biliyorum. Çok çok zor. Hele Arap ülkesinde.

Hayırdır senin sorun ne ? İnşallah düzelir seninkide. Allah yardımcın olsun

saol canım benimki uzun hikaye boşver
annende napacak seni başında bekletip kızız biz kuş olup uçucaz yani bence git evlen ..arap ülkesinde yaşamak güzel olur boşver sen ay heves bile ettim işte orayı gezmeyi falan..koocan yanında olunca arap marap fayda etmez sana git evlen canım

saol canım benimki uzun hikaye boşver
annende napacak seni başında bekletip kızız biz kuş olup uçucaz yani bence git evlen ..arap ülkesinde yaşamak güzel olur boşver sen ay heves bile ettim işte orayı gezmeyi falan..koocan yanında olunca arap marap fayda etmez sana git evlen canım

Sağol canım ya içimi açtın birden. :) Gülümsedim valla. Kısmet bilmiyorum ama şuan işimi bırakamam. Belki ücretsiz izne çıkar o şekilde giderim.

Hem yok ya ben gördüm Arap ülkelerini berbat :D Hiç heveslenme. Hiç güzel değil, insanlar çok başka. Türkiye ' nin 20 yıl gerisindeler. Türkiye ' de gördüğün o güzel binaların hiçbiri yok Kahire ' de. Dubai olsa neyse :D Toz toprak içinde. Otobüsler tıklım tıklım ve 60 yılların otobüslerini düşün. :)

Sağol canım ya içimi açtın birden. :) Gülümsedim valla. Kısmet bilmiyorum ama şuan işimi bırakamam. Belki ücretsiz izne çıkar o şekilde giderim.

Hem yok ya ben gördüm Arap ülkelerini berbat :D Hiç heveslenme. Hiç güzel değil, insanlar çok başka. Türkiye ' nin 20 yıl gerisindeler. Türkiye ' de gördüğün o güzel binaların hiçbiri yok Kahire ' de. Dubai olsa neyse :D Toz toprak içinde. Otobüsler tıklım tıklım ve 60 yılların otobüslerini düşün. :)

gülümse kız öle valla ben hep arap ülkelerini merak etmişimdir mekkeye yakınlığı varmı bilmiorum ama buyüzden seviorum oraya..tabi türkiyem gibi olamaz ama evlilik için bazı şeyleri yapman gerek...kız hacılığada gidersiniz kocanla belli mi olurkaydirigubbakcemile3 ama bak bir bilgim yok ha arap ülkesi olduğu için mekkeye yakın sanıyorum umarım yakındır ..otobüs konusu kötü evet durumunuz iyi olurda araba alırsınız kız onu mu düşünüon

Yok bizimki araba kiralamış orda. Rahatına düşkün :D Mekke ' ye çok yakn değil yine uçakla gitmek lazım. Mekkeye de gittim :D Ama gezmedim yinede kutsal topraklarda olma duygusu güzel . :D

maddi anlamda kendini toparlamaya çalışıyo belliki
bi evim varsa bi de arabam olsun diyo belki, belki de evlenirken borca girmeyelim herseyin tadını cıkararak yaşayalım diyo
sonucta adam sana bekle sonra evlencez demiyo ki, seni de çagırmış
şöyle düşün, ya burda olucaksınız ve uzun süre adam gbi iş bulamayacak, ve tüm yükler sana kalıcak sen çalışıp ona bakacaksın
ya da sen gidiceksin o çalışıp sana bakıcak
bana 2. secenek daha makul geliyo
aile önemli ama, senin ailen artık eşin olucak, ölene kadar ailenle dipdibe kalamazsın ya

benim arkadaşım mısıra gitti çok da memnun trafik hariç trafiğ iberbatmış:) bence evlen git daha ne bekliyeceksin annen de gelir fena mı gezmiş olur hem yaşın 28 biyolojik yaşın geçmeden anne olursun

evlenip gittiğinde öyle yada böyle bu proje bitecek ve siz geri dönmeyecek misiniz?

Mercüüüü arkadaşlar. Benimde kararım benzer doğrultuda hem zaten kış önümüz. Kışın evlenmeyeceğiz yaza kalırsada Eylül olur ve bir süre daha Kahire ' de işimiz devam edecek olursa Allah ta nasip ederse ücretsiz izne çıkar 6 aylığına yanına giderim eşimin. Sonrada beraber döneriz işte. Ben işimi de bırakmak istemiyorum. Böyle bir orta yol buldum. :)

Canım orta yol buldun ama benimde fikrim gitmemen doğrultusunda çünkü yaşanıcak yer değil hele ki bayan için. O işini halletsin gelsin. Bu kadar beklemişsin biraz daha bekle. Arkadaşların bilmeden yorum yaptığını düşünüyorum biraz açıp okurlar yada gidenlerin yorum ve tecrübelerine kulak verirlerse onlarda gitmemen yönünde yorum yapacaklardır.

Back