Beklenmeyen 2. Bebek/ kürtaj

Çok uzun zamandır burayı okuyorum ama sırf bu konuya yorum yapmak için üye oldum. Çok sevgili Moonsfairy sana gayet akıllıca bir tavsiyede bulunacağım. Madem kürtaj olmak istiyorsun o zaman yaşayan cocuğunu öldür karnındaki dursun. Hem kürtajın cerrahi
zararlarından korunmuş, hayatın tehlikeye girmemiş olur hemde yeniden doğum yapana kadar dinlenmiş olursun. Çocuklar anneler için eşittir. Bu yüzden bunun senin için sorun olmayacağını düşünüyorum.
çüş artık ya!

Çok uzun zamandır burayı okuyorum ama sırf bu konuya yorum yapmak için üye oldum. Çok sevgili Moonsfairy sana gayet akıllıca bir tavsiyede bulunacağım. Madem kürtaj olmak istiyorsun o zaman yaşayan cocuğunu öldür karnındaki dursun. Hem kürtajın cerrahi
zararlarından korunmuş, hayatın tehlikeye girmemiş olur hemde yeniden doğum yapana kadar dinlenmiş olursun. Çocuklar anneler için eşittir. Bu yüzden bunun senin için sorun olmayacağını düşünüyorum.
Bence zekada sorununuz var sizin.
Kürtaj olmak yasaldır, suç değildir. Doğmuş bir insanı öldürmekse suçtur. Şunu bile idrak edemiyorsunuz. Bu yazdığınız suçu teşvik cümlesi gibi. Gerizekalı mı acaba yazık diyor insan şunu okuyunca.

Bazen prezervatif tam anlamıyla korumayabiliyor bence bazen çıkıyo bir kere içimde kalmıştı yani riskli günler değildi yine de korkmuştum olabilirdi yani, ama aldırmayı düşünmezdim böyle birşey olsaydı çünkü ilerde zaten bebek istiyordum , nasip daha erkense hazır olmasam da aldırmazdım. Ama siz şimdi baya yıpranmışsınız , eşinizde karşı çıkmıyor yine de iyice düşünün , psikolojik destek alın derim

Hayatımda saçma sapan çok şey okudum ama sizinki kadarını okumadım. Tam bir deli saçması şunu fikir gibi yazabiliyorsunuz.
İlk çocuğunu öldür diyenler var onlarınki artık düz gerizekalık. Kürtaj devlet tarafından 10 haftaya kadar yasal olarak uygulanan cinayet kabul edilmeyen bir şey, çocuk öldürmekse suç. Suçu teşvik eden böyle saçma sapan şeyleri yazamazsınız arkadaşlar kafayı mı yediniz siz?
İşte gerizekalı olmasaydınız buradaki ironiyi çok iyi anlamış olurdunuz. Karındaki çocuk ile karnının dışındaki farkı ne. çok bildiğini zanneden fikirsizler.

dışardan mükemmel görünen bir sürü pedofili ve sadistin evlatlık alma ihtimali ve bu hikayelerle dolu bir sürü örnek var. Ne olursa olsun doğur kafası beni aşırı derecede geriyor ya. doğacak olan bir insan ve etkilenecek olan onun hayatı. nasıl bu kadar basite indirgeniyor anlayamıyorum gerçekten

Cünkü inanlarin aklina hep sadece evlat hasreti ceken ciftler geliyor. Burda simdi bir kac örnek yazip sinir bozmak istemiyorum, ama realitede hersey iste toz pembe degil. Sahsen bende kürtaj taraftari degilim, ama "benim tuzum kuru". Maddi menavi bütün imkanlarim var. Herkes de durum ayni degil. Ben kadinlara "baskalarin cocuklari olmuyor" diye yüklenmesini dogru bulmuyorum. Ayni sekilde gercekten bir insanin ne durumda olup olmadigini bilmeden yargilamak da yalnis. Benim tanidigim ciddi saglik sorunlarindan dolayi kürtaj oldu. Ve cevresinde bir cok kisi "cehenneme gideceksin" "günah isledin" "baskasi bulamiyor" diye yüklendi ona. Psikolojik olarak cok yiprandi. Dogur aldir demek kolay. Sonuclara hep o kadin katlanacak ama. Iyi veya kötü

Cünkü inanlarin aklina hep sadece evlat hasreti ceken ciftler geliyor. Burda simdi bir kac örnek yazip sinir bozmak istemiyorum, ama realitede hersey iste toz pembe degil. Sahsen bende kürtaj taraftari degilim, ama "benim tuzum kuru". Maddi menavi bütün imkanlarim var. Herkes de durum ayni degil. Ben kadinlara "baskalarin cocuklari olmuyor" diye yüklenmesini dogru bulmuyorum. Ayni sekilde gercekten bir insanin ne durumda olup olmadigini bilmeden yargilamak da yalnis. Benim tanidigim ciddi saglik sorunlarindan dolayi kürtaj oldu. Ve cevresinde bir cok kisi "cehenneme gideceksin" "günah isledin" "baskasi bulamiyor" diye yüklendi ona. Psikolojik olarak cok yiprandi. Dogur aldir demek kolay. Sonuclara hep o kadin katlanacak ama. Iyi veya kötü
zaten hep bu kıskançlık neden oluyor bu arsızlığa. senin çocuğun olmadıysa ya da zor olduysa bu kolay hamile kalıp zor duruma düşen kadınların suçu mu. hayret yani. Ben de maddi manevi şükürler olsun sıkıntı yaşamadığım için 2. ye karar verdim ama şu sıcaklarda 2.5 yaşında başka bir çocukla hamilelik canıma okudu. Allah yaşatmasın mecbur bırakmasın ama şunu bi doğurayım bi daha asla istemiyorum. ki konu sahibi hiçbir açıdan hazır değil. zaten zor durumda bi de buradaki ruh hastalarıyla uğraşıyor kadın

zaten hep bu kıskançlık neden oluyor bu arsızlığa. senin çocuğun olmadıysa ya da zor olduysa bu kolay hamile kalıp zor duruma düşen kadınların suçu mu. hayret yani. Ben de maddi manevi şükürler olsun sıkıntı yaşamadığım için 2. ye karar verdim ama şu sıcaklarda 2.5 yaşında başka bir çocukla hamilelik canıma okudu. Allah yaşatmasın mecbur bırakmasın ama şunu bi doğurayım bi daha asla istemiyorum. ki konu sahibi hiçbir açıdan hazır değil. zaten zor durumda bi de buradaki ruh hastalarıyla uğraşıyor kadın

Isin garibi bu konuda kadina saydirarak kendini hala üstün görüyorlar birde. Kadina saydirman seni daha iyi bir insan veya bebek koruyucu yapmiyor. Bir cok kadin gereken destegi görse aldirmaz bile. Ama işte durumlar ortada.

dışardan mükemmel görünen bir sürü pedofili ve sadistin evlatlık alma ihtimali ve bu hikayelerle dolu bir sürü örnek var. Ne olursa olsun doğur kafası beni aşırı derecede geriyor ya. doğacak olan bir insan ve etkilenecek olan onun hayatı. nasıl bu kadar basite indirgeniyor anlayamıyorum gerçekten
Kalbi atmakta ve organları herşeyi oluşmuş olan bir canlının da bilerek bir makineyle parçalanması fikri De beni aşırı geriyor

Isin garibi bu konuda kadina saydirarak kendini hala üstün görüyorlar birde. Kadina saydirman seni daha iyi bir insan veya bebek koruyucu yapmiyor. Bir cok kadin gereken destegi görse aldirmaz bile. Ama işte durumlar ortada.
doğur Allah rızkını verir,doğur çocuğu olmayana ver, doğur devlet bakar. hepsi aynı kafa🤷‍♀️ Halbuki canım Allahım her şeyin yanında bir de akıl vermiş

Kalbi atmakta ve organları herşeyi oluşmuş olan bir canlının da bilerek bir makineyle parçalanması fikri De beni aşırı geriyor
ay her şeyi instagram dan gördüğünüz saçma sapan islami videolardaki gibi sanmayın Allah aşkına. hangi haftada neresi oluşuyor bi araştırıp bakın. 24 haftalık kürtajla 3-5 haftalık aynı şey değildir

ay her şeyi instagram dan gördüğünüz saçma sapan islami videolardaki gibi sanmayın Allah aşkına. hangi haftada neresi oluşuyor bi araştırıp bakın. 24 haftalık kürtajla 3-5 haftalık aynı şey değildir
Hanfendi neye göre bnm İslami bir video ile bu yorumu yaptığım kanısına vardınız , ??? Oysaki insani bir yorumda bulunmuştum . Konu sahibi dikkat ederseniz hamileliğini öğrendiğinde bile adeti 20 gün geçmiş , kafa karışıklığı yaşayıp aldırmak aldırmamak arasında gidip geldiği minimum 10 gün var bahsettiği . Neye göre söylüyorsunuz instagramdan görmüşüz de yorum yapmışız .biz de hamilelik yaşadık aşağı yukarı neyin ne zaman oluştuğunu biliyoruz değil mi ?

Marjinal olacağız diye batırıyor bazıları gerçekten. Kadın belki aldırıp hayatının pişmanlığını yaşayacak ne malum belki şuan sadece bocalıyor sonra iyileşecek . Ne kolay söylüyorsunuz aldır diye .

Zaten ondan yukarda profesyonel destek almadan karar vermeyin dedik konu sahibine. "Hayatda olani öldür" demekle olmuyor bu isler.

Hala aynı fikirdeyim . Hiçbir farkı yok .belki bide bu açıdan bakıp tekrar gözden geçirir .

Sizin icin benim icin bir farki yok evet. Ama inanin ikimizden önce konu sahibinin de aklina gelmistir bu. Onun icinde basit olsa buraya konu acmazdi. O yüzden profesyonel birinden destek almasi en dogrusu

peki bunun nasıl bir garantisi var. yani iyi insanlara denk geleceğinin. ilerde evlatlık olduğunu öğrendiğinde yaşayacağı travmayı kaldıracağının. belki de kimse evlatlık almayacak ve çocuk esirgeme bünyesinde büyüyecek. sadece oy kaygısıyla devlet erkanında var sanıyordum siz doğurun devlet bakar kafasının. ama şimdi görüyorum ki destekçileri de varmış. şaşırdım

Yenidoğan bebeklerde kaç yıllık bir sıra olduğunu bilmiyorsunuz sanırım. 5 yaşındaki çocuğu evlatlık verin devlet büyütsün demiyorum.
Sizin anlayabileceğinizi şu son cümlenizden dolayı zaten sanmıyorum. ☺️

Kürtaja karşı değilim ama nedense pişman olacaksınız gibi geliyor kafayı toplayınca o yüzden bence bunu yapmayın kafanızı toparlamaya çalışın.Şartları zorlayıp bir yardımcı tutsanız veya idare edip 2 yaşında kızınızı kreşe verseniz ilk birkaç yılı atlatınca zaten ikisi birlikte büyümüş olur çocuk defterini kapatırsınız.maddi durumunuz çok kötüyse o zaman bilemem ama bakabilecek seviyedeyseniz biraz zorlanın.

X