Beklenen son sanrm gerekleiyor...

ozgekrd,
çok çok teşekkür ederim mantıklı ve yapıcı yorumun için.
beni çok iyi anlamışsın,çok mutlu oldum...
canım a.s.

canım ben uzun bir süredir sadece okumayı tercih ettim özellikle de senin yazdıklarını...
ve seni bir nebze olsun anlayabildiysem ne mutlu bana...
sosyal statüsü ne olursa olsun boşanmak gerçekten çok zor verilen bir karar
ve bugün yazma nedenim bu sancılı durumu eğlence aracı gibi kullamaya çalışan kişilerin yorumu oldu..

hayat o kadar basitmi arkadaşlar..
kendinizi 50 yaşında bir düşünsenize..
arkanızda keşke biraz daha deneseydim, şöyle yapsaydım diye pişmanlıklarla dolu bir hayat mı istersiniz yoksa ben elimden geleni yaptım sabrettim gönlüm rahat demeyi mi?Hilalcim sen gönlü rahat olanlardan olacaksın çünkü emek veriyorsun sabır gösteriyorsun doğru olanı yapıyorsun,,,

davulun sesi uzaktan hoş gelir
atasözlerine meraklı arkadaşım için güzel bir atasözü..
empati yaparak yorum yapalım ki karşımızda gerçekten kendini çıkmazda hisseden arkadaşlara yanlış yönlendirmelerde bulunmayalım..

cok uzuldum..
sevdıgım ınsanlardan bu sekılde konuları gormek yıkıyo benıde..
canım bu evlılık en basında dedıgın gıbı sorunluymus keşke demıyelım yerıde olmasın hayatımızda senı haketmeyen senle ılgılenmeyen bırı ya esın degıscek olsa bunu bılsen boşanma derdım ama senı haketmeyen bırı ıle cok zor senın uzulmene acı cekmene gozyası dokmene cok uzuluyom dılerımkı hersey hayırlısı ıle olur senın uzulmıycegn bı sekılde..

chocolategirl,
nasıl bir karar vereceksin bilmiyorum ama İnşallah vereceğin karar senin için hayırlı olur.
Evliliğinle ilgili yazdığın yazıların tümünü okuma imkanı bulamadım ama anladığım kadarıyla 3,5 yıl boyunca flört ettiğin ve 11 aydır evli olduğun eşinle birbirinizi hala seviyorsunuz,bence o da seni seviyor ama sevmek evlilikler için yeterli olmuyor,bunun yanısıra ilgi ve sorumlulukta gerektiriyor ki eşinde sorumluluk duygusu oluşmamış henüz,ben bu şekilde algılıyorum ve sanırım eşinle aranda pek yaş farkı yok,erkekler kadınlara göre daha geç olgunlaşır ve evliliğin sorumluluğunu almaları zaman alır,siz evliliğinizin en sancılı dönemindesiniz aslında çünkü kadın ve erkek flört dönemi uzunda olsa kısa da olsa evlenmeden birbirini tam manasıyla tanıyamaz,farklı kültürlerde,farklı aile ortamında yetişmiş iki insanın aynı evi paylaşmaları,birbirine karşı sorumluluklarının olduğunu algılamaları zaman alır ve bu sancılı dönemde acabalar keşkeler bazen aşırı tepkili kavgalar yaşanır.

Eşin aslında sorumluluk sahibi olamadığının bilincinde ve korkuyor gibi geliyor bana,sense flört döneminde yaşadıklarınla evliliğindeki yaşadıkların arasında kıyaslama yapıp arada sıkışıp kalmış gibisin.
Eşin belkide çalışma saatlerine ve mesleğine yarın öbürgün yüzüne vurursun diyede ses çıkarmıyor olabilir ve işsiz kalması,sonrasında iş yeri açması ama istediği,hedeflediği gibi olmaması onu eziyor olabilir ve kendine olan kızgınlığını sana kusur bularak bastırmaya çalışıyordur,kendini sana karşı yetersiz görüyor olabilir,benimki sadece tahminler üzerine bir yorum elbette,bu evliliği yaşayan sensin ve herşeyi en detaylı şekilde bilende sensin.

Kesin boşanmaya karar vermeden önce bir Evlilik danışmanına gitmeyi düşündünüz mü?ya da düşünür müsünüz?
Hakkında hayırlısı neyse o olsun,inşallah çok mutlu olursun:1hug:

Bu arada topiğe yorum yazan arkadaşlara tekrar bir hatırlatma yapmak istiyorum,
lütfen konuya yorum yapın,topği tartışma alanına çevirmeyin...

mune yorumun için çok teşekkür ederim,yerinde tespitler...

eşimle bu akşam yine konuştuk,kesin kararlıız boşanmaya.
hatta ben yarın evi terketmeyi düşünüyorum şahsi eşyalarımı alıp.
annemler tatildeler,onlar geldiklerinde belki eşyalarımı alırım.şimdilik birşey bilmiyorum.
sadece çok acı çekiyorum
çok ağladım,
yapamadım beceremedim ben özür dilerim diyor...ben taşıyamadım bu evliliği diyor.
çok kolay konuşuyor,sanki bir flört bitiyor...
ben de özür dilemekle adımı bekar kız yapamazsın yeniden dedim.bunları evvelce düşünmeliydin dedim.
seni kaybetmemek için evlenmem gerekiyordu seninle,haklıydın,3,5 senenin sonunda birinden biri olmalıydı.ama benim karakterimdeki birinin evlenmesi hataymış dedi...
kobay oldum yani anlayacağınız.
çok acı,Allah kimselere vermesin...

cnm eşinin söledikleri aklıma bi arkadaşı getirdi.. o da 3 yıl evli kalıp boşanmış.. bana boşanacağımız bile bile evlendim demişti. ona peki neden evlendin sorusunu sorduumda bu ilişkiye çok emek vermiştik, bunu hatırına da olsa denemeliydik demişti.. ne yazık ki eşin de böle düşünmüş görünüor.. yani seni sevmediinden böle olmadı bence..
lütfen kendini çok yıpratma, sen elinden geleni yaptın:teselli: çok mantıklı bi insan olduunu düşünüorum, istersen bunu çok yara almadan atlatacak kadar güçlü olabilirsin, eminim zaman herşeyin ilacı olucak.. uzunca bi süre toparlanamıycaksın belki ama çok daha güzel günler seni bekliordur eminim
ümidini hiç kaybetme, umarım herşey güzel olur senin için:Saruboceq:

sen en doğru şeyleri söylemişsin denediniz olmadı biran önce geçsin gitsin ki acında hafiflemee başlasın.inan çok üzüldüm boşanma filan değil sadece seviyorsun çok belli emekte verdin her yorumda bunu gördük ama olmadı buna üzüldüm.yoksa sen çok daha iyilerine layıksın eminol bu kadar emeği kime versen kıymet bilir sen üstüne düşeni yaptın.al paranıda eşyalarınıda kendi yoluna bak.pişmanlıklar onun olsun

canım benim, çok zor bir süreçten geçiyorsun
zor olacak ama insan unutan bir varlıktır
sızısı içinde kalsa da zamanla unutacaksın
karar vererek en zor kısmı atlattığını düşünüyorum
umudun bittiği yerde yeniden kalkıp yola çıkmak için
güç veriyor Allah insana.
dilerim bundan sonra hep güzel şeyler yaşarsın
hakkında hayırlısı olsun...

yazacaklarım sizi kırabilir ama, düşüncemi söylemeden geçemeyeceğim.

kendinize o kadar acıyorsunuz ki, sizde bu evliliği bitrebilecek güç bulamıyorum.

3,5 seneniz hep gözünüzün önünde, evinize aldığnız eşyalar, ödediğiniz krediler vs derken şimdide kobay oldum diyorsunuz..

her evlilikte insanlar kobaydır..bende, eşimde bir kobay.. evliliği deniyor ve yürütmeye çalışıyoruz birçok insan gibi..

kimse boşanmak için evlenmez( itisnalar dışında)

herşey yaşanılarak öğrenilir..

kimi insan sıcak bir yemeği buharından anlar sıcak der, kimi insan tadına bakarak sıcaklığını anlamak ister..

demekki eşinizde evliliğin tadına bakarak anlamak istemiş..

kendinize yeni kavramlar yüklemekten vazgeçin..

geçmişe takılıp kalmayın..

ayrılmayı düşünüyorsanız! eşinizin iyiliğini düşünmeyi bir kenara bırakın..

sizi bir hastaya benzettim..

yatağında yatan, ayağa kalktığı zaman midesinin bulanacağını zanneden, yürürken geçirdiği güzel günlerle avunan, su içmeye dahi kalkamayacağını düşünen, ona birisinin su vermesini bekleyen...

oysaki bir ayağa kalksanız, midenizin biraz bulanacak, sonra kusacak, sonrada ilaçlarınızla ve temiz havayla kendinize geleceksiniz..

bulantı döneminiz boşanma kararını vermekteki süreciniz,

kusmanız evliliği bitirmeniz( bu evlilik denen zehiri içinizden atacaksınız)

ilaçlarınız ise sizi hayatınızda mutlu edecek şeylere yönelmeniz...

temiz havanızda yeni bir sayfa olacaktır..

lütfen ayağa kalkın artık..bunu sadece siz başarabilirsiniz..a.s.

Ne kadar guzel, insani kendine getiren, cesaret verici bir yorum olmus tebrik ederim..

bence eşiniz timsah göz yaşarıyla bir kaç süslü püslü lafla vijdanını rahatlatmaya çalışıyo bu iş bitmiş zaten ama yinede siz bunu bu rahatlıkla yapmasına izin vermemelisiniz ve tekrar geri döndüğünde bi bekleyeni olmayacağını bilmesini sağlamalısınız :umursamaz:bana göre eşiniz bu davranışlarıyla ileri dönük planlarının temellerini atıyor hani şimdi ayrılalım ben biraz daha şu hayattan hevesimi alayım sonra hayatım aşkım sensiz yapamadım senin kıymetini bilemedim gel takrar beraber olalım diyecek gibi geldi banaÇok üzgünüm çoookgeneldede olay budur döner dolaşırkürkçü dukkanının kapısını çalarlar:mymeka:allah sabır versin canım rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin mutlu olmanı dilerim:teselli:

chocolategirl hakkında hayırlısı olsun canım...Yalnız tek bi şey söylemek istiyorum..Gurur yapmayın ve evliliğinize bi şans daha vermeyi deneyin..Karşılıklı fedakarlıklar yapıp hareketlerinizi düzelterek canım..Konuşarak belki çözülebilecek bi şeydir..Daha yeni evli sayılırsınız ilerde rayına oturabilir belki de bu yaşadıklarınıza gülüp geçersiniz..İnşallah senin için en doğru kararı verirsin..Nasıl mutlu olacaksan öyle olsun..

aha,yine bekar olduğumuz için yedik zılgıtı. sen bekarsın anlamazsına geldi olay yine.
evli arkadaşlar rica ediyorum ,konu açarken bir ibare koyun, bekarlar yazmasın hatta okumasın gerek yok anlamazlar diye. bizde o konulara yazmayalım.
fikir nasılsengözlerimebaksanab
pınarcım, bekarsın, gel tası tarağı toplayalım biz ,evlilikle ilgisi olmayan konulara gidelim. aile sorunları falan.[/QUOTE]

sanırım bekarlar toplum tarafından şuursuz adlediliyor-tatlicadiarzu-

bekarsan hayatın manasını çözememişindir boş konuşma hesabılaelaelaelaelae

bu arada konu sahibi arkadaşımız için gerçekten zor bir süreç tabii ki.. ben de 8 senelik evliliğimi bitirdim.. elbet hiç kolay olmuyor. belki evliliği de yaşadığım için yorumum kaale alınabilir. Birşey değişmiyorsa değişmiyordur arkadaşlar. bu dağınık adama düzeni öğretmek gibi birşey değil ki. Bir arkadaşımız da yazmış adam evlilik sorumluluğu alacak yapıda değil ama bunu anlatırken bile konu sahibinin aklında kalmaya çalışıyor gibi.. çünkü dışardaki hayattan tadını alınca dönebileceği yer olsun diye..

ayrıca arada bir okuduğum için şuraya çok takılmışımdır ki birkaç kere aynı konunun konuşulduğunu gördüm burda..

Arkadaşımız geceyarısı işten çıkıyor ve eşi bunun için kılını kıpırdatmıyor. O evinde yayılırken konu sahibi gecenin köründe evine geliyor. ben böyle adamın erkekliğinden şüphe ederim kimse kusura bakmasın. karısının sorumluluğunu alamayan adam adam değildir benim gözümde..

Son düzenleme:
Yani konuyu herzamanki gibi, hiç
çaba sarfetmeden saptırmayı başarmışsınız,tebrikler...
karşılıklı imalı mesajlardan vazgeçin lütfen...
ve konu sahibinin konusunu dağıtmayın...

Arkadaşlar pardon ama
yani yaptığımız uyarıyı kimsenin ciddiye aldığı yok...
bakın sonra neden konu kapandı,ben ne yaptımda ceza aldım diye soruyorsunuz...
lütfen bu şekilde devam ederseniz,sonucuna da katlanırsınız...

alkisalkisalkis Kutlarım bizden birşeyler kapmaya başlamışsın! Atasözleri ve deyimlerle bilgi dağarcığını genişletmen güzel :smiley-cool:

1. Güzelim muhtemelen senden büyüğümdür dolayısıyla senden birşeyler kapma gibi birşey söz konusu bile olamaz ki ilkokul 2. sınıftan beri ciddi bir okuyucuyumdur.Eğer öğrenmek istediğin birşey olursa ben beklerim tatlım

2. Hayatında hiç evlendin mi bilmiyorum ama bekar bir insan olarak nasıl evli bir insan hakkında bu kadar saçma yorumlar yapabiliyorsun bilmiyorum komik buluyorum eğlendiriyorsun beni teşekkür ederim. :roflol::roflol:

3. Senin sevdiğin tarz olan atışma benim hiç hoşuma gitmez kendime yakıştırmam şekerim.Eğer bir derdin varsa topik topik beni arayacağına özelime yaz . Zira ben senin yazdıklarınla zerre kadar ilgilenmiyorum, önemsemiyorum.Ama senin beni bu kadar önemsemen güzel.
Bana bu kadar çok birşeyler öğretme çaban boşuna sen biraz hayat tecrübesi kazan, hayata oyuncakmış gibi değil de gerçekten bak.
Zira o kadar kolay değil hiçbirşey . Onun yaşadıklarını bilemezsin, aşkla dokunduğun birisini terketmenin acısını bilemezsin, evlenip çıktığın bir eve Dul olarak dönmek ne kadar zor bir karar bunu hiç ama hiç bilemezsin.Sanmaki sana birşeyler öğretmeye çalışıyorum.Çünkü senin düşündüğünün tam tersini düşünüyorum yani kimse kimseye ahkam kesme hakkına sahip değil.Hele de birikimini, hayatını, statüsünü bilmediği insanlara birşeyler öğretme hiç ama hiç kimsenin haddine değil
Rica ediyorum buraya yazma benimle ilgili bir yorum ok. tatlım yoksa o muhteşem içi dolu yorumların havada kalacak .
bilgine...kaydirigubbakcemile2[/QUOTE]

Hepsine tamam ama bu cok sacma canim ya hayat bu insanin basina hersey gelebilir,
ki aileler evden kacan kizlarina, kotu yola dusmus kizlarina bile ne olursa olsun donsun
bizim evladimiz diyebilirken evlenmis ayrilmis adi dula cikar gelinlikle girdi kefenle cikar dusunceleri gercekten cok ama cok sacma, ve bu ayrilma durumlarini yani "dulluk" durumlarini bizim gibi geri kalmis toplumlardan baska abartan yok gercekten, is yerinden bir adamla konustum biri ile 13 yil evli kalmis anlasamamis herkes kendi yoluna gitmis ve isyerinden bir kadinla tanismis kadinda esinden ayrilmis, ve dusun bu adamin cocugu yok birlikte oldugu kadinin ise eski esinden iki tane cocugu var!
gelecek yil evlenmeyi planliyorlar ve o iki cocugunu da kabul ediyor kadinin yani
onlar icin ne evlenmis ayrilmis olanlara dul yakistirmasi yapiliyor nede eski evlilikten olan
cocuklar sorun teskil ediyor!
Bilmiyorum cok genis dusunmek lazim dar acidan bakmak bazen insani cikmaza surukluyor!
Kusura bakmayin daldan dala kondum ama durum bu'dur!
Ha arkadasimizin evliligine gelecek olursak canim bilmiyorum cok zor bi karar ve durumdur, severek isteyerek evlendigin adamdan bu tarz tepkiler almak ama olmayinca da olmuyorr, tek tarafin istemesiyle de olmaz bu sadece seni yipratir, oysaki bu surecte senin daha SIKI basman lazim, daha guclu olman lazim ki daha az aciyla kurtulasin, dilerim hakkinda herseyin hayirlisi olur:Saruboceq:

Not:bahsettigim kisi yabanci!

Son düzenleme:

Hepsine tamam ama bu cok sacma canim ya hayat bu insanin basina hersey gelebilir,
ki aileler evden kacan kizlarina, kotu yola dusmus kizlarina bile ne olursa olsun donsun
bizim evladimiz diyebilirken evlenmis ayrilmis adi dula cikar gelinlikle girdi kefenle cikar dusunceleri gercekten cok ama cok sacma, ve bu ayrilma durumlarini yani "dulluk" durumlarini bizim gibi geri kalmis toplumlardan baska abartan yok gercekten, is yerinden bir adamla konustum biri ile 13 yil evli kalmis anlasamamis herkes kendi yoluna gitmis ve isyerinden bir kadinla tanismis kadinda esinden ayrilmis, ve dusun bu adamin cocugu yok birlikte oldugu kadinin ise eski esinden iki tane cocugu var!
gelecek yil evlenmeyi planliyorlar ve o iki cocugunu da kabul ediyor kadinin yani
onlar icin ne evlenmis ayrilmis olanlara dul yakistirmasi yapiliyor nede eski evlilikten olan
cocuklar sorun teskil ediyor!
Bilmiyorum cok genis dusunmek lazim dar acidan bakmak bazen insani cikmaza surukluyor!
Kusura bakmayin daldan dala kondum ama durum bu'dur!
Ha arkadasimizin evliligine gelecek olursak canim bilmiyorum cok zor bi karar ve durumdur, severek isteyerek evlendigin adamdan bu tarz tepkiler almak ama olmayinca da olmuyorr, tek tarafin istemesiyle de olmaz bu sadece seni yipratir, oysaki bu surecte senin daha SIKI basman lazim, daha guclu olman lazim ki daha az aciyla kurtulasin, dilerim hakkinda herseyin hayirlisi olur:Saruboceq:
[/QUOTE]

teşekkür ederim
belirttiğin kısımda ifade etmek istediğim şey şu idi.
Elbetteki her aile herşeyden önce evladını düşünür ve onun arkasında sonuna kadar durur.
Bu kişinin kendi düşüncesi olabilir.Aile olmasa bile toplumu düşünebilir bu onda gerginlik yaratabilir o yüzden dedim.Ki insan eminim bu süreçte hiç olmadık şeyleri bile sorun yapıyordur.

Anliyorum canim kastini, iste demek istedigim de bazen olaylara dar acidan bakmak
insani cikmaza surukler, bocalatir!
Bu surecte endise yerine istikrarli ve guclu bir durus sergilemek gereklidir..
ins en az yarayla atlatir chocolategirl sureci...:Saruboceq:

evet arkadaşlar konuya devam edebilirsiniz...
lütfen karşılıklı tartışmalardan,imalardan u zak duralım...
konunun içeriği dışına çıkmaylım...
güzel ve faydalı paylaşımlar diliyorum...
sevgiler...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…