Beklenen son sanrm gerekleiyor...

ne doğru karar vermişsin demekki boşanmakla.evinide eşyalarınıda herşeyinide al böyle biş adamda bence hiçbirşey bırakma.canın yanıyor çok belli ama boşanmak için bu kadar acele etmesi neden acaba .1 ay daha beklense anlaşmalı boşanabileceksiniz senin yazdığına göre.

seni bu kadar üzen, canını yakan, onurunu zedeleyen bir insandan kurtulduğun, huzurlu bi hayata adım atacağın, yeni başlangıçlar yaşayacağın için mutluyum... kötüyü yaşamadan iyinin değerini anlayamayız eminim yaşadığın onca acı, güzel şeylere vesile olucak...

ayrıca evliliğini sürdürdüğün, soyadını taşıyan bir kadını, eğer erkeksen, adamsan, namusun, haysiyetin,şerefin varsa korumak kollamak zorundasın... nedemek benim gibi kıskanç bir adam artık sevgim kalmadığı için gece çalışmana bişey demiyodumm... bu ne demek yanii insanların sana yanlış gözle bakmasını, gecenin bilmem kaçında dönerken başına bi şey gelmesini göze almıştım çünki sevgim bitmişti öylemi!!! nerde namus, nerde şeref? sadece zaafı olduğu kaybetmekten korktuğu insanamı erkekliği!! benim gibi bir adam haa!!! sen adammısın, erkekmisin, insanmısın!!! böyle bir adamla evli kalınırmı, çocuk yapılırmı, gururla bu adam benim kocam denilebilirmiii!!! öyle bir insan çıkıcakki karşına karşıdan gelirken işte bu benim kocam, sevgilim, hayat arkadaşım diceksin.. beni sevmesi için kafasına vurmama dürtüklememe gerek yok, sırtımı ona bir ömür boyu yaslayabilirim, içimdeki fırtınaları onun sarılmasıyla dindirebilirim... bir gün karşına çıkıcak buna yürekten inanıyorum... güzel arkadaşım...

anneniz küfür edince tereddütü geçmiş, sizi artık sevmediği için sabahlara kadar çalışmanıza izin veriyormuş öylemi?

bu hasbam kendini göklerde görüyor..

keşke sizde deseydiniz:" zaten bende artık seni sevmediğim için gece yanında uyumamak için sabahlara kadar çalışıyorum.. yüzünü görmemek için.."

çok rahat bir insan ve çok kurnaz..

annen bana küfretmese tereddüt edecektim derken " bak annen yüzünden tamamen bitti" ye getirerek sizi pskolijik olarak çökertiyor.. aklınıza soru işareti koyarak gidiyor..

çok vicdansız, merhametsiz bir eşmiş..

yaşadıklarınız çok üzücü.. ama inanın çok kısa sürede kendini toparlayacaksınız..

aklınıza iyi günleri değil kötü günlerinizi, size yaptığı eziyetleri getirin.. içinizdekilerin bitmesi daha kısa zaman alır..

ve karşısında dimdik durun, davayı o değilde siz açmışsınız gibi..

güzel günler sizi bekliyor..

selamlar,
gelişmeler ciddi :)
dava açıldı...

ona "hiç mi sevmedin" dedim.
"sevdim ama bitti,içimdeki sevgi bitti...bitmese benim gibi kıskanç bir adam seni o saatlerde hayatta dışarı göndermezdim" dedi...
canım çok yandı bunu duyuunca,yine çıktım işe gidiyorum...
ağlayarak geziyorum araçlarda,düşünün.
annemi aradım,annem de kapadıktan sonra eşimi aramış ve küfür etmiş kızlar...ayların birikimi.çok kızdım anneme çünkü ağır küfür etmiş,gerek yoktu.Allah ından bul dese yeterliydi.
sonra ortalık karıştı,eşim aramaya başladı."içimde az da olsa tereddüt vardı,yarın boşanmaya giderken belki üzülecektim.ama annen ne kadar doğru bişey yaptığımı gösterdi"dedi...ben de o sinirle"vazgeçtim boşanmıyorum"dedim."annen öyle mi karar verdi" dedi..
sabah sahneden inip mekandan çıktığımda kapıdaydı,sabahın 5.30 u ... beni almaya gelmiş"sakın yanlış anlama,seni adliyeye götürmek için geldim,umuda kapılma"dedi :)annem sakın imza filan atmayacaksın biz gelmeden demişti bana(memleketteler) yalvara yakara adliyeye götürdü beni,hiç ses çıkarmadım.saat 6 da adliyedeydik,8.30 da açılacaktı.arabanın içinde oturduk,sessizce 2,5 saat ağladım...kocam benden boşanmak için adliye kapılarında nöbetteydi,hiçbir yerde 10 dakikadan fazla duramayan hareketli kocam........
anlaşmalı dilekçe yazdık,saat 8.30 da girdik dilekçeyi vermek için.kabul etmediler "siz 11 aylık evlisnz,1 sene dolmamış.anlaşmalı boşanamazsınız.çekişmeli olur ancak" dediler..yine de verdi dilekçeyi ve dava açıldı...
çıktık...o işe gidecek ben bir arkadaşıma,nereye diye sordu"sorma,seni ilgilendirmez artık,ben boşandık sayıyorum.bu akşam yokum evde,git ve kişisel eşyalarını topla ve çık git.bir daha seni görmek istemiyorum"dedim...
rahattı kızlar,evet farkettim yine de üzüldü mutlaka..ama benim gibi içi yanmıyordu... mafoldumben

Sunu bil ki, esin olacak insan senin gibi birini hic ama hic haketmedi...
Bundan sonrasi emin ol daha hayirli olacaktir senin icin..
Seni hakeden birisi mutlaka cikacak karsina, güclü ol ve üzüldügünü belli edip sevindirme onu :teselli:

Canım ya, inan senin üzülmene üzüldüm.
Ayrılacak olmana ise seviniyorum.
En azından hayatını düzene sokacaksın.
En azından evli ya da bekar olduğun belli olacak.
Adı belli "bekar" olacaksın.
Rabbim hakkında hayırlısını versin.
Her zaman yanındayım canım..

Bebegim yasadiklarina cok cok cok uzuldumsenağlamasenağlamasenağlama
guclu ol nolur, bu surecte sapasaglam olman gerekli senin, Allah yardimcin olsun
heran burdayiz, yanindayiz unutma canimmm...

geçmiş olsun sizi sevmediğini söyleyen biriyle daha ne kadar birlikte olucaktın ki
burdan sonra hayat yeniden başlıyor
yeni başlangıç bu yönden bak artıık o geride kaldı
güçlü ol ve dik dur şimdi insanları dah aiyi tanıdın artık hata yaapma olasılığın daha az tecrübe edin din

ayrıca annen yüzünden kesin bitti demesi nedemk ya seni sevmiyormuş ya zaten bu sebeble gece çalışmana izin veriyormuş
annen i kullanarak seni yıpratmaya çalışıyor buna izin verme

pisikolojik savaş açmış sakın yenilme sürekli ağlama yanında sakin olmya çalış

çok çok teşekkürler arkadaşlar,
işten yeni geldim,eve girerken öyle üzgündüm ki...
o yok tabii evde,eşyalarını topla git bu evden seni görmek istemiyorum dedim ama eve gelmemiş bile sanırım,herşey yerinde...
yazdıklarınız öyle güç verdi ki,öyle rahatladım ki...
annemle ilgili "annen bu lafı söyledi ya,artık tereddütüm de kalmadı" dediğinde,"kendini bu şekilde rahatlatıyorsun sanırım,devam et...ama gün olur devran döner" dedim sadece.
dualarımı içimden ediyorum onun için...içimden ediyorum ki,kabul olsun,dile getirmiyorum ki,gerçek olsun!
onu öyle iyi tanıyorum ki,bana ne yapmak istediğinin farkındayım.
hala kendine yalvartma derdindeydi ama yalvarmadım.saatlerce bekledi orda,sanki adliye kaçacak gibi...nasıl korktu onu bırakmam,ayrılmam diye...annem öyle ağır konuşunca kolay boşanmam zannetmiş...
param yok,mülküm yok,benden bişey koparamazsınız diye mesajlar attı o gece...yazık ya!
kendime öyle kızıyorum ki,böyle birine nasıl değer verdim ben,nasıl evlendim.
kendi kendime ettim ben,kimseye değil!

tekrar tekrar teşekkürler,güç verdiniz a.s.

hayırlı olsun.
doğru karar.
bu arada sakın annenizi suçlamayın ilerde,senin yüzünden ayrıldık diye.eşiniz boşanmak ve sizi dahada üzmek için annenizi bahane olarak kullanmış. amacı zaten boşanmakmış.o belli zaten.

canım bu adamdan kurtulmana çok sevındım allahkarşına senı gercekten hakeden bırını çıkarsın canım

canım hakkında hayırlısı olsun...çk doğru ve geç kalınmış bir karar..canım unutma annen seni bir daha dünyaya getirmeyecek....rabbim seni kıymetini bilen gerçekten hakeden birisiyle karşılaştırsın..sakın üzülme asla değmez!!!

Evliliğinin resmi anlamda da bitme durumuna gelmesine çok ama çok üzüldüm.

Evliliğe inanan,seven ve sayan bir insansın.Asla kötü sözleri ve davranışları hak etmediğini

düşünüyorum;hayır eminim.Seni üzen eşin evliliği ve kapsadığı güzel ve kutsal hiç bir şeyi

hak etmeyen bir insanmış. Yürütebilmek için elinden gelenin fazlasını yaptın.Sonraki

hayatında en azından pişmanlıkların olmayacak.

Hayırlısı bu ki yüce rabbim seni kurtarıyor.Bazen şerdir diye görüp çok üzüldüğümüz

olayların aslında hayırlı olduğunu bir süre sonra anlarız ya sende en kısa zamanda hayırlar gör inşallah.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Seni çok seviyorum,takdir ediyorum ve hayattaki duruşuna gıpta ediyorum.Ben senin

kadar güçlü olabilirmiydim bilemiyorum.Şu anda güçsüz hissedebilirsin kendini ama eşine

yenilmedin;evlilikte üstüne düşeni yaptın,kurtarmaya da çalıştın.Acizliği o gösterdi,

mücadele bile etmeden kolayı seçti.Sen onu duruşunla,tavrınla,mücadelenle ezdin

geçtin.Bırak artık pişmanlıkları,ihmal edilmeleri,yok sayılmaları,sevilmemeyi,sayılmamayı

o yaşasın.

Yeni hayatında çok mutlu olmanı diliyorum.Sevgi,saygı,mutluluk ve başarı hep seninle

olsun.ALLAHA EMANET OL.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.

Anneni de kutlarim durusundan oturu, yaninda olmasindan tavrini koymasindan oturu,
arayip sayip sayistirmasi da cok ii olmus...:1closedeyes:

ah bebeğim.. hem üzüldüm hem sevindim.
ama inan bana bundan sonrası çok güzel olucak. ilk günler belki de ilk aylar.. hatta 1 sene çok acı dolu geçicek. ama tüm bunlara hazırlıklı ol lütfen.. eninde sonunda bu yaşadığın acının geçip gideceğini söyle içinden kendine.. hangi acı geçip gitmiyo ki.. etme bulma dünyası bu.. insanların yaptığı iyi ya da kötü her şey bi gün onun da başına gelir.. kimsenin yaptığı yanına kalmaz demişti babam bi keresinde bana çok üzüldüğümde.. ama inan bu böyle.
öylesine sorumsuz öylesine pis bi adamın bu hayatta ne kdar mutlu olabileceğini düşünebiliriz ki.. mutlaka bi yerde bi tokat yer.. boşver.
bol bol rahatla sen.. kendine vakit ayır,sıkma kendini, mis gibi hava. üstünden bi yük kalkmış gibi hissediceksin bi süre sonra bana inan.. yeniden yaşamayı keşfetmiş gibi olucaksın..
ve evet.. bol bol derin derin nefes al bebeğim. çünkü yaşıyosun=) çok güzel bi hayata çok güzel insanlara sahipsin. çok sıkılırsan,uygun olduğun bi gün atlar gelirim yanına ben senin=)
kıyamam sana. hep mutlu olursun umarım bundan sonra.
seni çooook seviyorum.

sakın canım sakın sakın ailenin yanına dönme.çok istiyorsa kendisi evden ayrılır.misler gibi mesleğin var o evde yaşamaya devam etmelisin.ekstralarada gidersin,geçinirsin sen.bak gör ozaman senin peşini bırakır mı.sakın o evden ayrılma yapış o eve hatta.dört elle sarıl.zaten nezaketen ayrılmak isteyen adam evi karısına bırakır alır ceketi gider.olay budur.sen bir yere kıpırdama.

Back