Beklenen son sanrm gerekleiyor...

merhaba kızla,
sevgili satrapi,benim takıldığım ve hazmedemediğim nokta şu,
daha önce çok farklı olan birisi bu kadar değişebilir mi...
kıskanan,sahiplenen,ilgilenen...flört dönemimizde böyleydi.tamam hiçbirşey o zamanki gibi olmaz ama bu kadar da değişemez.
ayrıca ben bu mesleği seçmiş olabilirim ama mesleğimi yapabileceğim tek yer gece işleri değil,eşim de bunu biliyor.bana pekala "hilal cğm daha uygun saatlere çalışmanı istiyorum" diyebilir. evet param var kendime güveniyorum bu güzel birşey ama benim evlenirken amacım güzel bir aile sahibi olmaktı.ve inanın bana her gece gözümün önünde milyarlarca paralar harcanıyor ama o insanlar mutlu değiller.para mutluluk değil,asla olamaz.ben para yolunu seçseydim evlenmez,paranın da dibini bulurdum çünkü Allah böyle bir yetenek vermiş bana.ama ben sadece mutlu bir ailem,kimseye muhtaç olmayacak kadar da param olsun istedim.eşim bunu hedefsizlik olarak görüyor:) çünkü para onun için çoooook önemli...bilmiyor ki herşey bitecek ve geriye sana yetiştirdiğin evlatların ve evliliğine yaptığın yatırımlar sonucu seni çok seven bir eşin kalacak... bilmiyor...

yine konuşmuyoruz,dün gece yine boşanalım dedi...
sebep :
işsiz kaldı ve kendine küçük çaplı bir şirket kurdu.şimdilik eline birşey geçmiyor ve şirket hesabında para akışının görünmesi gerekiyor ki,çek karnesi vb.şeyleri talep edebilsin.benden kazandığım paraları o hesaba yatırmamı teklif etti,asla kullanmam,sadece para akışı görünsün istiyorum dedi.ok dedim,kart bende dursun ama dedim.o da hayır benim işlerim olabiliyor o kartla dedi...neyse allem etti kullem etti paralarımı aldı,o hesaba yatırdı.dün yine kendisine "kartın bende durmasını istiyorum" dedim."yine kazandıklarımı oraya yatırırım ama para benim idaremde olsun istiyorum" dedim.
napiym arkadaşlar,nasıl güvenebiliim ki her tartışmada beni boşamak isteyen bir adama...
"tamam,çok param olursa senle paylaşmayacağım.sadece bu evin gereklerini yapacağım.sen bende paramı sana harcama isteği bırakmadın.bana güvenmiyorsun...vs"birsürü laf dinledim...
hiç cevap vermedim.ne cvp vereceğim ki...aylardır ben bakıyorum bu eve,evlendiğimizde aldığımız eşyaları bile o ödeyecekken son 3 taksidini ben ödedim.herşey bende dönüyor,buna rağmen biriktirdiğim paramın hesabını tutmak istediğim için,beyefendi gelecekte kazandığı parayı benle paylaşmayacağını söylüyor...:)
yine "biz senle olmayacağız belli,sen benden ben senden çocuk bile yapmak istemiyoruz ! ..."şeklinde konuşmalar oldu..yani : BOŞANALIM dendi yine bana...
ben de iyi o zaman git aç davanı dedim.
zora sürme dedi...(para isteme veya az iste demek bu)
ben de zora filan sürmeyeceğim,paranı da istemiyorum.git aç davayı...yalnız bu sefer ağlama karşıma geçip...dedim...
şimdi konuşmuyoruz...

Son düzenleme:
merhaba kızla,
sevgili satrapi,benim takıldığım ve hazmedemediğim nokta şu,
daha önce çok farklı olan birisi bu kadar değişebilir mi...
kıskanan,sahiplenen,ilgilenen...flört dönemimizde böyleydi.tamam hiçbirşey o zamanki gibi olmaz ama bu kadar da değişemez.
ayrıca ben bu mesleği seçmiş olabilirim ama mesleğimi yapabileceğim tek yer gece işleri değil,eşim de bunu biliyor.bana pekala "hilal cğm daha uygun saatlere çalışmanı istiyorum" diyebilir. evet param var kendime güveniyorum bu güzel birşey ama benim evlenirken amacım güzel bir aile sahibi olmaktı.ve inanın bana her gece gözümün önünde milyarlarca paralar harcanıyor ama o insanlar mutlu değiller.para mutluluk değil,asla olamaz.ben para yolunu seçseydim evlenmez,paranın da dibini bulurdum çünkü Allah böyle bir yetenek vermiş bana.ama ben sadece mutlu bir ailem,kimseye muhtaç olmayacak kadar da param olsun istedim.eşim bunu hedefsizlik olarak görüyor:) çünkü para onun için çoooook önemli...bilmiyor ki herşey bitecek ve geriye sana yetiştirdiğin evlatların ve evliliğine yaptığın yatırımlar sonucu seni çok seven bir eşin kalacak... bilmiyor...

yine konuşmuyoruz,dün gece yine boşanalım dedi...
sebep :
işsiz kaldı ve kendine küçük çaplı bir şirket kurdu.şimdilik eline birşey geçmiyor ve şirket hesabında para akışının görünmesi gerekiyor ki,çek karnesi vb.şeyleri talep edebilsin.benden kazandığım paraları o hesaba yatırmamı teklif etti,asla kullanmam,sadece para akışı görünsün istiyorum dedi.ok dedim,kart bende dursun ama dedim.o da hayır benim işlerim olabiliyor o kartla dedi...neyse allem etti kullem etti paralarımı aldı,o hesaba yatırdı.dün yine kendisine "kartın bende durmasını istiyorum" dedim."yine kazandıklarımı oraya yatırırım ama para benim idaremde olsun istiyorum" dedim.
napiym arkadaşlar,nasıl güvenebiliim ki her tartışmada beni boşamak isteyen bir adama...
"tamam,çok param olursa senle paylaşmayacağım.sadece bu evin gereklerini yapacağım.sen bende paramı sana harcama isteği bırakmadın.bana güvenmiyorsun...vs"

Hilal; senin bu çalışma konusundaki düşüncelerini anlıyorum ama katılmıyorum.evlenmeden önce mesleğinle ilgili yaptığı kıskançlıkların gereksiz olduğunu anlamış olabilir bir de şu dönem maddi sıkıntıda olduğunuz için çalışma saatlerinin uygun olmamasını önemsememiş de olabilir.

ha dersen ki bana bu kadar yaşattıkları karşısında bir de benden böylesine bir fedakarlık yapmamı istemeye hakkı yok bir şey diyemem.

ben senin yerinde olsam bunu mesleğim ve kendim için fırsat addederim.en azından bu konuda beni engelleyerek bir de böyle sıkıntı yaşatmıyor bana derim.

eşin için para çok önemliymiş bu konuda tereddüte düştün sanırım ama bir yandan da maddi olarak zor bir dönemden geçtiğini işini değiştirdiğini düşünmek lazım.yani çalışma saatlerin konusundaki hoşgörüsü bundan kaynaklanmış olabilir.

dünkü olayınıza gelince eşin her zamanki sözlerini söylemiş yine. birçok şeyde olduğu gibi yine bu konuda da kendisine en kolay gelen cümleyi söylemiş.

araya senin paran-benim param cümleleri girince sonuç tartışmayla bitiyor.

bende sana karşı para harcama isteği bırakmadın cümlesinden o nun bu ayrımı yaptığı belli zaten ama sanırım yine maddi zorlukların getirdiği bir psikoloji bilemiyorum.

ben de birçok arkadaş gibi en azından bir süre ayrı kalmanız gerektiğini düşünüyorum o zaman zarfında herşeyin daha netleşeceğini düşünüyorum

Son düzenleme:
sen şimdi eşine paralarını verdinmi yani.boşanalım diyor neden hala veriyorsun senin emeğin o.hem ilerde zengin olunca oda sana vermezmişmiş adamın yarın senle evli olacağı bellimi canım.yani parayı verdiysen nasıl verdin inan anlamadım ben .asosyal hiçbirşey beceremeyen elk fat bile ödeyemeyen herşeyden korkan kadınların eşleri inan hep dha çalışkan oluyor bizim gibi eli ekmek tutan hadi çalışmayı geçtim evi iyi çevirebilen bayanların eşleri daha pasif oluyor.bide iyi para kazanıyorsan sanki hayattaki dahda pasifleşiyorlar.kimse yanlış anlamsın her eş değil tabi buna meyilli olanlarda hemen açığa çıkıyor bu huy malesef.artık çok geç adam biliyorki sen o olmasanda o para getirmesede sen kendi başına geçinebilirsin yani bi ay sonra işe girsede nasılsa hanım hallediyor bi şekilde.

işin için para falan filan kızz git boşa şu adamı yaa dengesiz bu adam ohh oldu çalıştıgını hesabına yatır bide sorma bile varmı böyle bi kanun anacımm boşa gitsin ne hali varsa görsün asalak olarak yapışıcak başkasını bulsun güler yüz yok tatlı söz yok benimseme yok ilgi yok alaka yok evine bakmak yok daha ne bekliyosun dayakta oldu bi gün gırtlanı filan sıksınmı diye bekliyosun ilk boşananda olmucaksın sonda kadınlar nişin okuyor niçin ekmek sahibi oluyor bu günler için napalım yürüseydi ama yürümüyo boşa gitsin her gün aglıcana bi kere agla bu sözü herkese asla söylemem ama senin kocan adam olmaz cnm kurtulmaya bak sen :olmaz:

Hilal hala neden eşinle aynı evdesin anlayamıyorum.Bunca sorun yaşadın ve yaşıyorsun eşinin değişmeyeceğini de iyi biliyorsun.Ona rağmen hala ona çok ama çok iyi niyetle yaklaşıyorsun.Sana bu kadar laf söyleyen üzen kıran bir insana neden hala yardımcı olmaya çalışıyorsun?
Biriktirdiğin o para senin bundan sonraki güvencen ve ne olursa olsun kart sende bile kalsa paranı ona vermen şaşırttı beni.
Eşin sana kızıpta benim olursa sana para vermem demiş, bunu söylemeseydin eşinin bundan sonraki birikimini seninle paylaşacağına inanıyor musun?
Bence yine paylaşmaz. Çünkü paylaşmayı bilmiyor evlilik içinde bile tekil bir hayata devam ediyor.
Lütfen kendini daha fazla yıpratma...

aylardır ben bakıyorum bu eve,evlendiğimizde aldığımız eşyaları bile o ödeyecekken son 3 taksidini ben ödedim.herşey bende dönüyor,buna rağmen biriktirdiğim paramın hesabını tutmak istediğim için,beyefendi gelecekte kazandığı parayı benle paylaşmayacağını söylüyor...:)
yine "biz senle olmayacağız belli,sen benden ben senden çocuk bile yapmak istemiyoruz ! ..."şeklinde konuşmalar oldu..yani : BOŞANALIM dendi yine bana...
ben de iyi o zaman git aç davanı dedim.
zora sürme dedi...(para isteme veya az iste demek bu)
ben de zora filan sürmeyeceğim,paranı da istemiyorum.git aç davayı...yalnız bu sefer ağlama karşıma geçip...dedim...
şimdi konuşmuyoruz.
..

Bu cümlelerden yola çıkarak kesinlikile ve KESıNLıKLE diyebilirim ki sorun sevginin azalması maddi hedefleri filan değil kopmleks! Paraya bu kadar değer veren bi adamın evi karısının döndürmesi onu resmen komplekse sokmuş ve kadına çok da değerli olmadığı hissini vermeye çalışıyor. Bunu amma bilinçli amma farkında olmadan yapıyor ama bana göre tek sorun evi senin çevirmen ve adamın sorumlu olduğu eve karşı maddi yetersizlikleri.. Evdeki zorunlulukları sen karşıladığın sürece sorun devam edecektir bence anlattığına göre öyle bir adama benziyor..

canım bende evı ayrımandan yanayım yanı kovala gıtsın.Bir süre ayrı kalmanız lazım suan o ne yaptıgını bılmıyor.Aslında kendı yasadılarımdan da yola çıkarak yazıyorum maddıyat çok onemlı erkegın çalışmaması eve para getırememesi bunlarda onu tutarsızlaştıryor bakma paracı olabılır paracı oldugu ıcın eve para getırememek canını yakıyor zaten su kriz okadar cok kişiyi etkilediki avukat tuttum ben konusuyoruz ve dıyorki melikecim okadar çok boşanmak isteyen boşanan mahkemeden dönen o kadar çok çift varki diyor.Hep abuk subuk sebepler seninki gibi diyor,ama bunun altında yatan maddiyatsızlık şu ekonomik kriz çok etkiledi orta düzeydeki insanları bu gercek hepimizin psikolojisi bozuldu..Bence suan bir işin var gecede olsa bir iş sahibisin paran kendine yetıyor hatta evi bile sen gecindiriyorsun.Şükretki işin meslegin var ben 2 yıl işsiz kaldım ki normalde ben sekreterlik hemde emlak danışmanlıgı yapıyordum ben işsiz kalmam diyordum emlak ofislerı peşimde koşuyordu çünkü ama 2 yıl işsiz kaldım bide düşünsene benim erkek olupta işsiz kaldıgımı..Aslında ortada kriz falan yokkk bu büyük patronların işine gelen bir durum onlar antalya alanya gezerken biz orta düzeyler böyle sorunlarla karsı karsıyayız.Belliki eşin alışmış senin eve para getırmene yani eminimki ilk zamanlar çok gururuna dokunmuştur ama alışmış sonradan ev nasıl olsa donuyo hilal çalışıyor.Bence suan olması gereken tek şey bir süre birbirinizden uzaklaşmanız bu sanada çok ıyı gelecek.Ve lütfen üzme kendini çok fazla yıpratma.Bırak gitsin paran vermezsede vermesin ama senin durumun çok önemli güçlü olmalısın ki herşeyin üstesinden gelebilesin.Sabırla bekle 2-3 ay.Ben avukatımla konustum tuttum avukat kendıme forumumda yazdıklarımı oku bak neler oldu avukatım davayı ben açsamda hiçbirşeyin değişmiycegini soyledı bana herkes bırak davayı o acsın nafaka al dıyolardı.Ben açsamda alıcakmısım nafaka ve cocuk yardımı hatta tazmınat bile ıstıycek ama alamayabılrız dedı sıddet ve aldatma olmadıgı ıcın.Bende bugun oğlen bulusucaz son bır kere daha konusucaz olmazsa olmaz son duydugum şeylere çok uzuldum hep ağladım ama ıkı gundur çok ıyıyım topladım kendımı sadece tek isteyim bir an önce olumlu yada olumsuz neticelensin artık buuuu.bugun konusucaz bugunku konusma olumsuz gecerse avukatım bır kez de ben konusucam dedı 3 muz bunu arkadasın olarak ve eskı bır hakım olarak yapıcam dedı ben anların zaten esının nıyetını dedı bakalım hakkımızda hayırlısı hepimizin.

hey Allahım sen sabır ver
valla o kadar kazanç bende olcak zırnık koklatmadan boşarım
çünkü adam parası varken evin ne ihtiyacını görüyodu ne taksit ödemeye
yanasıyodu şimdi zorda kalınca senden para istiyo ama
yine burnundan kıl aldırmıyo neymiş
gelecekte kazanacağı paraları sana harcamayacakmışkafamçokkarıştı
böyle bi insanın düzelipte doğru düzgün koca olacağını hiç aklım kesmiyo:sm_confused:
haklısın çok emek verdin hayallerin vardı istediğin beklediğin
bu değildi ama adamın evlilik anlayışı kapasitesi bu
boşanda demek istemem ama böylede gitmez ki

şerefsizim aynadaki yüzümün karşılıgını görür gibi yazını okurken ben derdim vara hiç girmem çok hassasım hele de erkeklerin kadınlara yaptıgı haksızlıklar daha da sıkıyo canımı ya da okusam bile yazmam kendimden paylaşımda bulunmam ;ama dayanamadım yani erkeklerin mayası hep aynı demek ki sorumlulugu görünce hadi ben gider diyorlar erkekligin onda dokuzu kaçmak benım ki anam haftada olmadı 15gunde gider gelir boşanacam boşanacam kaç adlıyeye gittik anımsamıyorum bile kaynanamda cibiliyetsizce sorumluluk vermeden yetiştirdigi ogluna benım kesemden faturasını ödedigim hattan benım yanımda beni keserdi o da :''bırak gel oglum (tüm kamu çıkmadan benımki sınırsızdı onlar başka kentteler benım telden arardı)

merhabalar,yorum yapan herkese tşk ederim.
yalnız bir yanlış anlama olmuş,kazandığım paraları kullanmak için istemedi.
sadece o karta yatıralım ki hesapta para akışı görünsün ve istediğimz zaman kredi alabilelim dedi..
param olduğu gibi duruyor ve kullanmayacağına söz vermişti henüz küsmemişken...
2 gündür konuşmuyoruz artık. sessiz sedasız boşanmaya ilerliyoruz.
hayırlısı artık..bir şarkı varya hani "kısmet değilmiş mutluluk..."

pınarcewre,
bir kere parayı verdiğimde o sözleri henüz duymamıştım,git aç davanı da dememiştim.
ayrıca o kadar da değil,bu adam paramı ne sebeple aldı yukarıdaki son mesajımda anlattım ve tahmin ediyorum boşanacağımız için bugün yarın çeker getirir.tekrar ediyorum,parayı kullanmak harcamak için almadı,hesapta para var gözüksün de kredi filan isterse çekebilsin diye oraya yatırttı...
haaa diyelim kullandı o parayı bana da vermedi... bir de o yüzünü görmüş olurum sorun değil.ama o kadarının olacağını hiç sanmıyorum...
"eşek bile düştüğü yere birdaha düşmez" cümlesindeki eşek ben oluyorum sanırım.
ne diyeyim ki... hiçbir cevap vermiyorum buna....

açıkçası bu şekilde algılanacağını hiç düşünmemiştim,yani herkes paramı kaldırdım ona verdim ki o da harcasın şeklinde olduğunu zannetmiş ...alakası yok,para bana gelecek ve geldiğinde size de yazarım....

beni sinir eden,üzen şey şu ki,aylardır bu eve yaptıklarımın görünmemesi ve bana "sen bana güvenmiyorsun,paranı harcarım zannettiğin için kartı istiyorsun..artık senle hiçbişey paylaşmam,sadece evin gereği neyse onu harcarım,sana asla birşey almam...bende senin için birşeyler yapma,alma hissini bırakmadın" demesi...yahuu evin gereğini bile karşılasan yeter,dünya para kazandım hep gitti evin gereği taksitler yüzünden... bana birşey yapmazmış...ne kadar nankörmüş,buna deliriyorum işte...
açıkça suratına da söyledim "nasıl güvenebilirim,beni her tartışmada bırakıp giden bir adamsın sen.nasıl tüm kazancımı eline vereyim ki,sen gittiğinde ne yaparım ben o zaman" diyorum...işine gelmiyor ama...

pardon ya bende paranı kaptırdın anladım
kaptırdın diyorum çünkü eşinin eve herhangi bi harcaması olmuyomuş
herseyi senin üstüne yıkmış sorsan ev gecindiriyorum der
canım bu iş çıkmaza girmiş artık ne ondurur ne güldürür
sen elinden geleni yaptın daha ne kaldı ki yapacağın
ha kalan bişey varsa onuda yap derim ama artık yapacak bişey yok ki

sevgili chocolate sen çok iyi niyetlisin, bu iyi niyetıne sığınarak senden bir şey rica edeceğim; bana 3.000 tl kadarcık borç werebılır mısın?? Gercekten kullanmıcam paranı, sadece hesabımda gozuksun:jeyyar:
:delphin:

pınar biraz ağır olmuyo mu yorumların
biraz pat diye konuşmuyomusun:uhm:
düşüncelerini süzgecten gecirmeden yani

Back